עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by azmerald,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אין אפשרות חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מרבית העבודה היא עריכה גרפית 90% מהשימושים הגרפיים הם בפוטושופ. שימוש משני בניית אתרים ואפליקציות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…

2. Started by marikth,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודות תכנות, הולך להרים docker ולהריץ פרוססים במקביל, רוצה 32-48 RAM 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא יותר מידי, אבל שלא יהיה רועש מידי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…

3. Started by roi.vahab,

שלום , יש לי מחשב "גיימינג" ישן שכבר דיי צולע והייתי מעוניין לשדרג/לחדש .הSSD שלי מהדור הישן וגם אותו חשבתי לשדרג. אשמח לקבל מפרט כולל 3080 . תודה לעוזרים. מפרט נוכחי : Processor Intel(R) Core(TM) i5-4670K CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz Installed RAM 16.0 GB (15.9 GB usable) Gigabyte Technology Co., Ltd. H87-D3H-CF GTX 970 750W 1. מה התקציב המירבי? 5K האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר וקצת קיובייס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

4. שלום, אני מתכוון לקנות מחשב נייח. אני כרגע סטודנט לאנימציה. התקציב שלי הוא סביב ה6,000 שקל אני לא מבין גדול במחשבים, אבל לא לגמרי אאוט אוף איט. אני מחפש מחשב נייח חזק, שיכול להתמודד עם תוכנות מידול (MAYA, Unreal), תוכנות עריכה, AE וכו' ברור לי שהתקציב הוא די מינימלי לצרכים האלה, אבל אני אשמח לקבל פה הצעות או לפחות להבין באיזה חלקי "עדיף" לי לחסוך. תודה. אשמח להצעות

5. Started by TheDiesel,

אמנם כבר קניתי, רציתי לדעת אם זה מחשב טוב. יש לציין שקניתי את המחשב הזה לפני שנה, שהיה מחסור בחומרה בגלל הקורונה, אז התפשרתי על המחשב הזה. המטרה של המחשב זה משחקים. מפרט: Intel Core i5 10400f B560 AORUS DDR4 NVIDIA GeForce RTX 2060

6. היי, כרגע אני עם: 2600x על לוח B450 Aorus Elite 16GB RAM 1080GTX Corsair Gold 550W ושוקל לשדרג ל-3080RTX מיד שניה, אחרי שויתרתי על הרעיון של מחשב חדש עקב המחירים ההזויים של הכרטיסים החדשים. מבחינת מטרת השידרוג, יש לי שני מסכים שאני רוצה לנצל: 1. מסך 1080p@120Hz - לא כל המשחקים שאני משחק מצליחים להגיע ל-120FPS יציב עם 1080GTX (לדוגמא - NARAKA). 2. טלוויזיה 4K@120Hz + G-Sync - הסיבה העיקרית לשדרוג. מוכן להתפשר כאן על 2K@120Hz או 4K@60fps (או כמה שיותר קרוב לזה) כי אני יודע שה-3080RTX לא מספיק חזק בשביל 4K@120Hz. מבחינת 1080p@120Hz רציתי לדעת האם מספיק לי ה-2600x שיש לי, או רצוי גם אותו לשדרג ל-5600x …

• תודה!
    • 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Lior Neudorfer,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 ש"ח למחשב, ועוד 2K למסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (לא hardcore), עבודה משרדית. בעיקר שיהיה מתאים ל7 שנים קדימה עם שדרוגים קטנים (הקודם נקנה ב2015, i7-­4790 עם כרטיס מסך GTX970 והחזיק יפה עד היום). בלי overclocking. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן, שוקל לקנות מחוץ לתקציב מסך 27 אינץ', 1440p 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

8. היי, מחפשת מחשב נייד לעבודה עם קבצים גדולים במיוחד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, אפשר לחרוג קצת אם אין ברירה אבל אני על תקציב די מוגבל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריכה את המחשב קודם כל ללימודי BI developer - עבודה עם קבצי csv מאוד גדולים, מאגרי נתונים וכו'. השיקול המרכזי - צריך להתאים לעבודה על קבצים גדולים עם פייתון, sql, tableau, power bi וכו' מעבר לזה עבודה משרדית רגילה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול…

9. אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל לא יודע להרכיב בעצמי ככה שאני צריך להזמין. איפה אני יכול למצוא מקום שבו אני בוחר איזה רכיבים יהיו למחשב שלי ואוכל להזמין ממנו?

10. היי חברים, מחפש מפרט עבור חבר 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ב-Office, צפייה ב-YouTube, שימוש בוואצפ וכד׳ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …

11. שלום, מזמן לא התראינו! החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב שלי (מבוסס i7-4790 - כן, עד כדי כך ישן). השימושים: הכל, ממשחקים (אבל לא הכי חדשים ותובעניים) ועריכת וידאו ועד גלישה באינטרנט. התקציב: עד 5,000 ש"ח (ואפשר גם קצת מעבר, אבל אשמח להוציא פחות). האיכסון והרכיבים ההיקפיים יעברו מהמחשב הקיים, כך שאני צריך רק מעבד, לוח אם, זיכרונות וכרטיס מסך. המטרה היא לבנות מחשב שיוכל לשמש ללא מעט שנים קדימה, בתוספת שדרוגים. כרגע מתלבט בין Ryzen 7 7700, שכנראה יעלה יותר בטווח הקצר אבל ייתן אפשרויות נרחבות לשדרוג, או i5 כלשהו. זיכרון יהיה לפחות 32GB (משחק לא מעט עם מכונות וירטואליות) ובתחום התצוגה, יש לי העדפה לא רציונאלית ל- AMD (אבל לא חובה). …

12. שלום לכולם, אני רוצה להתחדש במחשב נייח בסביבות 10000 (גמיש), חשוב לי שהמחשב יריץ משחקים כמו COD, red dead redemption, GTA, FIFA, counter strike 2, God of war וכו׳ על ההגדרות הכי טובות. בנוסף, אני עובד בתור מתכנת וחשוב לי שהוא יהיה מהיר ואיכותי בשביל תוכנות כמו vscode ודוקרים, אני מניח שזה שהוא יהיה מותאם לגיימינג אומר שגם יתאים לתכנות אבל אני לא בטוח ולכן אני מציין את זה. בניתי עם חבר שמבין מפרט לדוגמה, אם אפשר חוות דעת עליו אשמח: מעבד - Intel Core i7-12700K 12C/20T 12th Gen CPU - 3.6 GHz - Max Turbo Frequency 5.0 GHz - Intel® UHD Graphics 770 - Socket LGA1700 - 10nm - 25MB cache - 125-190W TDP - Tray - (Alder Lake Series) …

13. Started by Hatzi6,

זקוק לעזרה בבחירת מחשב נייד לצרכי לימודים (גלישה, אופיס) ומשחקים לא כבדים מידיי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - משחקים כגון: סימס 4, genshin impact, רובלוקס. (* רצוי תמיכה טובה בהגדרות איכות בינונית עד גבוהה לגנשין). מצרף תמונה של הכרטיס מסך של הלפטופ הנוכחי שאני לא מרוצה ממנו, עם הגדרות איכות נמוכות לגנשין). - סטודנט: אופיס, גלישה באינטרנט, פעולות מחשב בסיסיות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקוליםומסך)? לא! 4. האם יש רכיב בסיסי ש…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, ללא חריגה, רצוי אף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, אופיס, זום, גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך, מחוץ לתקציב המחשב, עד 700 ש"ח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

15. Started by Eidanos,

מחפש בתקופה האחרונה נייד חדש ואובד עצות מכמות המבחר והדגמים. המחשב צריך להיות בין 14-15.6 אינצ לא כבד מידי. למרות שהשימוש הוא משרדי בעיקר וצפייה בסרטים, אני בכל זאת רוצה מחשב חזק ומהיר מאוד. חשוב לי העיצוב ושיהיה במשקל נשיאה סביר. מתחבר לעיצוב של אפל אבל לא בהכרח. בנוסף שהמחשב והרכיבים יהיו מדגם חדש ככל האפשר. טווח המחירים רחב יחסית - 4,000 שח למחשב ש״עושה את העבודה״ עד 7000 שח למחשב שבאמת שווה את המחיר. מחפש הכוונה כי הלכתי לאיבוד באינטרנט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - 7,000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש…

16. Started by demultiplexer,

הי, אני צריך מסך לתכנות למשהו כמו אולי חצי שנה שאחריה כבר לא אצטרך אותו. אז מצד אחד אני רוצה חצי שנה לעבוד עם משהו סביר, מצד שני לא רוצה להשקיע במיוחד. אני מניח ש2k יספיקו אבל אם ההבדל בין 2 ל4 הוא לא משמעותי אז אולי עדיף 4 כך שמי שאני אתרום לו אותו לאחר מכן יהנה ממנו. תודה

• אהבתי!
    • 7 תגובות
    • 937 צפיות
  17. Started by dovja,

שלום לכולם, אז רציתי לשאול אם למישהו היה ניסיון בקניית מחשב מאתר NEWEGG. לרוב אני קונה את המחשבים שלי דרך KSP אבל חסר להם הרבה רכיבים שאני רוצה (וגם המחיר לא הכי להיט) אבל מה שכן הם דיי קרובים לי להגעה וכמובן אני סומך עליהם בבניית המחשב. הסתכלתי בNEWEGG ולא רק שיש להם מבחר גדול יותר הם גם יותר זולים (גם אחרי מיסים ומשלוח). השאלה האם כשאני קונה שם מחשב בהרכבה אישית האם הוא מגיע מורכב? אם כן, האם איכות ההרכבה טובה? האם ישנה אפשרות שהמחשב יהרס במשלוח? חשוב לי לציין כי מדובר במחשב של כ 14000 ולכן חשוב לי לבדוק האם כדאי לבצע הזמנה שכזאת. חנויות בארץ לרוב (מבחינתי) יותר אמינות כי יש למי לפנות והמשלוח הוא עצמאי מהמעבדה בה הורכב המחשב כך שאין בעיה במשלוח (מעדיף ל…

18. היי שלום לכולם! אני מתכנת צד לקוח-שרת (לא עורך ווידאו, לא AI, לא גיימר. מקסימום צפייה בסרט מידי פעם). הרבה קומפילציות (!!!), IDE, והרצת טסטים בו זמנית. זה הכל. עד עכשיו היה לי macbook pro m1 max 32gb ram - אין לי אותו יותר ואני מחפש מחשב לא מק שיגיע ללא פחות בביצועים. אני מעוניין לוותר לחלוטין על כל מה שקשור לווידאו כדי לחסוך בכסף. הנה המפרט שיצרתי דרך Ivory (למה לא KSP - חוויית השירות לקוחות שם קשה לי מאוד, חוץ מזה, אין סיבה אחרת): https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/GSLG0S0BVT98BZS149ML מעבד INTEL‏3,460 ₪ מעבד Intel Core I9-13900KS Raptor Lake Tray מאוורר למעבד‏445 ₪ …

19. שלום לחברי הפורום! אשמח לעזרתכם ולדעתכם מניסיון! מצרף את המפרט ושאלון- שהרכבתי בינתיים אשמח להערות וההארות ולחוות דעתכם מניסיון! Intel Core i9 13900K / 1700 Bo מחיר: ₪ 2345 Noctua NH-D15 chromax.black CPU Cooler מחיר: ₪ 391 Gigabyte Z790…

20. Started by nargsi,

אהלן, מועדים לשמחה 🙂 מתחיל ללמוד משפטים בקרוב וזקוק למחשב אמין ונוח הדרישות העיקריות שלי הן מפרט יחסית חזק - השימוש העיקרי יהיה בקריאה ובתוכנות עיבוד תמלילים. עם זאת, בראיה ארוכת טווח רוצה מחשב שיחזיק לאורך זמן. במיוחד אם ארצה לאחר שנה או שנתיים לשלב תואר נוסף - מנהל עסקים, כלכלה, הנדסה בתחומים שונים. מינימום - מסך 15׳ זיכרון ssd - חובה לא כבד מדי ובעובי דק. אחריות - שלוש שנים. גם אם צריך לשלם על הארכה. לצערי, שמעתי שיש בעיות תאימות עם מחשבי אפל ותוכנות של האוניברסיטה (אם טועה - אנא תקנו אותי) ועל כן ירדתי מהרעיון. כבר שנים לא בעניינים ואיבדתי הבנה בתחום, אך ראיתי את מחשבי הזנבוק של אסוס (כיום יש לי …

21. Started by bjnhv,

שלום , אני מחפש מחשב לגיימינג עם תקציב 8000 אפשר חריגה קלה, ללא ציוד הקפי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 אפשר חריגה קלה של +-250 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי AAA בגדול ברזולוציה של 1440P (2K) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך…

22. Started by fanush,

. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4 כולל אביזרים שמפורטים מטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מיועד לזוג מבוגרים. בעיקר אינטרנט, אופיס, סרטים/סדרות בגג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הכל חדש 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? בינוני 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. יש העדפה למיני פי סי, לא חו…

23. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?3500 מתאפשרת חריגה עד 4000\ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?פורטנייט בעיקר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?מאמין שהילד יתלהב אם יהיה דלת זכוכית וRGB 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנ…

24. ראשית המון תודה, כבור בתחום אין לכם מושג איזה עזרה זה. זקוק למארז שיתאים פחות או יותר לכל תוכנות הגרפיקה והאדריכלות להלן הפירוט: Adobe: Photoshop Illustrator After effects Premiere InDesign Lightroom תוכנות נוספות: Maya Sketchup AutoCad Vray יש לי אפשרות לרכוש בארצות הברית, האם שם זה זול יותר? מה המפרט שכדאי לי על מנת שיהיה רלוונטי לשנים הקרובות בתקציב של עד שח 6000? האם בתקציב של בסביבות 1500 $ יש לי משהוא מתאים באתר הנמצא בלינק להלן? תודה https://www.woot.com/category/computers/desktops?ref=w_cnt_cdet_pc_2

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.