ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אז כמו שהבטחתי , להלן ביקורת קצרה אך מקיפה שבצעתי ל ASUS U36SD בצעתי כמה בנצ'מרקים - אני אביא את התוצאות כמו שהם בלי לנתח אותם - היות ובאמת אין לי מושג בנושא הניתוח. חלקתי את הביקורת לפי תחומים ובכל תחום אני אביא ניתוח קצר . עד כאן חלק המבוא ועתה לביקורת . ASUS U36SD-RX057V תמונות : מה בארגז ? מחשב,סוללת 8 תאים,תיק עם לוגו של ASUS,עכבר ASUS קטן,הוראות הפעלה ,מטען ,מטלית למסך ודיסק (אין כונן אבל יש דיסק.. ) משטח פנימי מסך כניסות גב המחשב קצת מסביב : -המחשב מגיע עמוס בתוכנות ושטויות שASUS טרחו לשים בפנים מבעוד מועד..קצת מציק אבל אחרי 15 דקות הסרתי כל מה שהיה מיותר. - בדגם הזה יש גם קורא טביעות אצבע ,אמצעי נחמד לאבטחה בנוסף לסיסמא . - מצלמת ר…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
דרוש לי ניד טוב לסרטים ואינטרנט לא יותר מי זה. עכשיו חבר שלי חזר מארהב לפני 3 חודש והוא קנה שם את המחשב הזה http://www.tgspot.co.il/hp-pavilion-dm1z-ultraportable-laptop/ . http://www.engadget.com/2011/01/17/hp-pavilion-dm1z-with-amd-fusion-review/ אין לו ככ שימוש בו והוא מוכן למכור לי ב-1000 שקל. למחשב עדיין אחריות. אין לי ככ כסף להשקיע כרגע...אז השאלה היא אם זאת הזדמנות טובה או שזה סתם מחשב חלש מאוד שגם לא ישמש תצרכים האלה עם הזמן. הבנתי גם הכרטיס מסך חלש מאוד...ומעבד עם ליבה כפולה זה כבר ממש לא מי יודע מה... תודה לכולם
-
- 1 תגובה
- 521 צפיות
-
-
מחפש המלצה למחשב נייד עד 5500 ש"ח לעבודה עם תוכנת העריכה .Avid גודל המסך לא רלוונטי.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
המחשב הישן שבק חיים, הגיע הזמן להחליף. . מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט ועריכת סרטים בתוכנה פשוטה שעורכת קבצי mpeg. (אין צורך להשקיע את מירב התקציב, העיקר שהתוכנה תסחוב כמו שצריך) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המ…
-
- 7 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום וחג שמח אני צריך המלצה למחשב נייד עד 3000 שקל ישמש ללימודים באוניברסיטה. תודה רבה עדיפות לחברה HP לנובו HDD 500GB לפחות מסך עדיפות ל15.6 כונן DVD משקל כמה שיותר קל זמן סוללה סביר
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום אני עומד לפני קניית מחשב לנייד לצורך לימוד ומשחקים. לאחר מספר שבועות של חיפושים צמצמתי את האפשרויות לשני אלה. אשמח אם משהו מכיר אותם ויוכל לתת המלצה לגבי הבחירה בינהם. asus g53sx-xt1 http://www.laptopdirect.co.il/item.asp?itemid=6240 dell XPS 15 L502X http://www.notebookclub.co.il/products/studio_precision_alienware/dell-xps15-2630qm-fhd.htm תודה מראש לעונים
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
שלום, אשמח לדעת מה דעתכם על המפרט הבא: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪874 קירור למעבד: Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪116 לוח אם: Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪538 מארז: Lancool Midi Tower PC-K59B Black - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪399 ספק כוח: Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪346 זיכרון: Corsair 4Gb CMX4GX3M1A1333C9 CL-9-9-9-24 כמות: 2 - מחיר: ₪142 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 2 - מחיר: ₪275 כרטיס מסך: Gigabyte GTX560 1GB GDDR5 HDMI Retail כמות:…
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
היי חשוב תקציב 2500-3000 (לא חשוב אם יש או אין מערכת הפעלה אני אשים לבד) שיהיה קצת לגיימינג ממש בקטנה חשוב לי שיהיה לפחות 500 GB ראיתי את המחשבים האלה ויש לידם מחירים N5040-3804G64 DELL 2,790 http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=khaim&uin=13265 Lenovo G570 4334-3FG 2,730 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5567&CatCode=315 M58EGIV LENOVO 2990 http://www.ksp.co.il/facebook/part_uin.php?uin=13558 מה עדיף?תודה
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-
-
זה למשחק החדש מהסדרה של oblivion Recommended System Requirements * OS: Windows XP, Vista or Windows 7 * CPU: Core 2 Quad 3 GHz * RAM: 3 GB * HDD: 15 GB free disk space * Graphics: 512 MB Graphics Memory * Sound Card: DirectX 9 Compatible * DirectX: Version 9.0c Supported Graphics Cards: Minimum – 8800 GT Recommanded – Geforce GTX 460/Radeon 5850 ועל איזה הגדרות גרפיות אני יכול לצפות להריץ אותו? המפרט המומלץ למטה: מעבדAMD Athlon-II X3 450 3.2Ghz 390 פתרונות קירור למארזScythe Slip-Stream 12cm (1200RPM)50 גוף קירור למעבדARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2120 לוח-אםGIGABYTE GA-MA78LMT-S2280 זכרונות1x4GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת130 כונן קשיחSAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7…
-
- 4 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום לכולם, נתבקשתי לקנות מחשב נייד לחמותי לטובת גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. תקציב: עד 2000 ₪. משקל: המחשב ישמש כתחליף למחשב נייח.ולא ייצא מהבית, לכן המשקל אינו חשוב, וגם זמן הסוללה אינו חשוב. מסך: 15 ומעלה. רחב. כונן קשיח: לפחות 320 ועדיף 500 עדיף אם יהיה Bluetooth לטובת שימוש בעכבר אלחוטי ללא דנגל. מעדיף מחשבים של Lenovo מכיוון שיש לי ניסיון טוב איתם. אין צורך ביציאות מיוחדות. אין צורך ב Bluray אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך באחריות בינלאומית. מצאתי את הדגם הזה ב KSP אמנם אין Bluetooth אבל נראה שזו תמורה טובה מאד עבור הכסף Lenovo IdeaPad G570 M5167IV CPU: Intel® Pentium B940 Processor, 2.0GHz,2MB Cache Memory: 2GB DDR3 1333MHz (1 x 2048 MB), Up to 8 G…
-
- 1 תגובה
- 956 צפיות
-
-
שלום. הזמנתי את האסוס הנ"ל בוואלה שופס ב 2000 ש"ח אך המשלוח מתעכב ואני מתלבט אם לבטל את ההזמנה ולרכוש במקומו את ה HP. המפרט דומה למדי. הדיסק הקשיח של האסוס גדול יותר אך אין לי צורך בכך. הדיסק הקשיח של ה HP מהיר יותר (7200 RPM לעומת 5400 באסוס. כמה זה משמעותי?) הזיכרון של ה HP מהיר יותר (1333MHZ לעומת 1066. כמה זה משמעותי?) המשקל דומה. שניהם i3 (האסוס 380M לעומת 2310M. אני מבין שהם די דומים בביצועים. לא יודע מי עדיף). זיכרון זהה. ל HP יש USB3. לא יודע אם יהיה לי משמעותי. מצלמת הרשת של ה HP טובה יותר. לא אכפת לי. האסוס הוא Reffuredbuished מקווה שאין לכך משמעות. לשניהם אחריות זהה. ה HP יקר ב 200 ש"ח. פרט חשוב - לפי מסמך שפורסם ב CNET, ל 25% ממחשבי HP יש תקלה בשלוש שנים הראשו…
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
היי.. אני חדשה פה ואני לא בדיוק יודעת איפה מדברים על זה.. קניתי סוללה חדשה לנייד שלי ואני רוצה לדעת כמה דברים 1.כשאני רוצה לראות כמה אחוזים נשארו אני נכנסת לחלון וזה מראה לי כמה דברים שיש שתי בטריות 1פועלת השניה כתוב שהיא לא קיימת.יש דבר כזה?? 2.כשהיו לי 98 אחוזים,הזמן של הסוללה היה פחות וכשיש לי 75 אחוז הזמן הרבה יותר.. 3.בדר"כ תוך כמה זמן נגמרת סוללה..בממוצע..? תודה
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש בתחילת אוקטובר לצורך גיימינג. האם כדאי לכלול במפרט כרטיס GTX570 או שני HD6870? אבקש 8GB זכרון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים עכשוויים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום ! יש לי מחשב נייד של אסוס (נטבוק) בערך שנה וחצי. אני מקלידה עליו הרבה, וכתוצאה מכך יצאו לי כמה מקשים מהמקום. בדקתי את זה וראיתי שהפלסטיק הפנימי נשבר (כלומר המקש עצמו). התייעצתי עם כמה אנשים וכולם אמרו לי שזה סיפור ולפחות הוצאה של כמה מאות שקלים. ניסתי לחפש גם באיביי ולא הצלחתי למצוא מישהו שעושה משלוחים למקשים יחדנים. לקנות מקלדת שלמה זה הוצאה גדולה, חוצמזה שזה דורש ממני לחרוט מחדש עברית על כולם שזה גורר הוצאה נוספת. אני קצת מיואשת..אם למישהו יש פתרון אני אשמח לשמוע.. תודה!
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
טוב אז שנת הלימודים בפתח והגיע הזמן לקנות מחשב. אני מחפש מחשב קל, אמין וחזק שיחזיק מינימום 4 שנים. מסך 13-14, זמן סוללה גבוה ככל שניתן. הדרישות הם לא מיוחדות. . ישמש בעיקר לאופיס, אינטרנט מוסיקה וסרטים. משחקים לא מעניינים אותי בכלל. לגבי יציאות את HDMI כמובן חובה. מעבר לזה אין משהו קריטי שאני צריך. כונן DVD מומלץ מאוד אבל חובה. דיסק קשיח 500 גיגה ולא פחות. אין צורך באחריות בינלאומית וגם לא במערכת הפעלה. הדרישות מהמחשב לא גדולות במיוחד אבל כן הייתי מעדיף להכניס בתקציב מערכת כמה שיותר חזקה (שאיפה ל I5) שמחשב יסחוב גם בעוד כמה שנים. תודה מראש. (ד"א המלצה ככה לקראת פתיחת שנת הלימודים אני מכיר הרבה אנשים שקונים מחשב בתקופה הקרובה ונעזרים בפורום הנ"ל. לדעתי יעזור מאוד אם יפתח …
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני חדש בפורום אפתח בזה שברשותי "מחשב לכל ילד" פנטיום 3 80 גיגה... טוב, צריך להתקדם לא? התקציב המיועד הוא כ-1500 ש"ח למחשב, וכ-1000 ש"ח למסך. לאחרונה ראיתי את הדיל הנ"ל http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7743290 וכמעט ורכשתי. אבל עלו לי ספקות משום שבמפרט חסר לי מידע, וסתם מטבעי אני חששן. רציתי חוות דעת לגבי דיל זה. מהם השימושים שלי במחשב? בשעות הבוקר סוחר קצת בשוק ההון, ושעות הערב סרטים, המחשב נמצא בפעילות לאורך כל היום. כולל הילדים, והאישה. (קניתי מצלמה לילדים, הורידו למחשב,ו...) אין לנו משחקים ולא נראה שיהיה משחק שיהיה צריך לתת עליו את הדעת ברכישת המחשב. יתכן שבמשך הזמן אצטרך עריכה גרפית. מסך השימוש של המסך הוא גם לצפייה בטלוויזיה, (ע"…
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל השנה ללמוד לימודי מדעי המחשב. יש לי מחשב לא רע 15 אינץ' עם C2D אך חשבתי לכוון לאיזור ה13.3 עם זמן סוללה ארוך במחיר טוב. אני עוסק בתחום ויודע שהמחשבים שבאמת עושים את זה טוב הם ASUS. לשני המחשבים שחשבתי יש סוללה 8 תאים. יש בחנות מסויימת מבצע שאני יכול להביא את הU31F עם מעבד i3-370M זיכרון 2GB ודיסק 500GB ב2670, מחיר מצויין לכל הדעות. בחנות אחרת יש את הi5-2410 עם זיכרון 4GB דיסק 640GB וכרטיס מסך 520M ב3890. את ביצועי הכרטיס מסך אני לא צריך - זה לא למשחקים. זיכרון 2GB אני יכול להוסיף ב120 שקל בערך ו4GB ב230. האם ההפרש במחשבים שווה 1200 שקל או שאפשר בהחלט ללכת על הU31F? תודה.
-
- 2 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום לכולם, חדש בפורום. אודה להמלצתכם למפרט בתקציב של כ-2000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? - כ-2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ-300-400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי FPS, אינטרנט, תכני HD, תכנות JAVA א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of Duty גרסאות אחרונות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ', 1680X1050 …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי מחשב נייד Eee 1001 HA ASUS פתחתי את כל הברגים אך עדיין הוא לא נפתח לי ,יש אולי בורג נסתר אשמח אם תעזרו לי בעניין אני חייב לפתוח אותו להגיע לדיסק קשיח! המון תודה!
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
חברת החשמל החליטה להרוס לי את המחשב אז צריך חדש 1. מה התקציב המקסימאלי? בסביבות ה3K, גמיש למדי בגלל שניתן להניח שחברת החשמל תחזיר לי את הכסף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך, עד סדר גודל של כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הפעלת מכונות וירטואליות רבות במקביל, גישה מרחוק, ניהול רשתות ותוכנות כבדות. בנוסף שימושים כלליים כמו גלישה וכ"ו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE ושרתים וירטואליים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אינו מיועד לגיימינג בכלל.…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט בעיקר, אחסון תמונות, מעט מאוד אופיס. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: אין צורך בציוד היקפי כלל. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? ממש לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בלבד. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור המרכז או איזור השרון. …
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 שח פלוס מינוס א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח רק אם זה באמת מועיל בטווח המיידי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות ADOBE CS5בעיקר פוטושופ אילוסטרייטור אינדיזיין וכו' ללא עריכות וידאו כלל. כפרנסה קבועה לעבודה של לפחות 8 שעות ביום. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד כלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מ…
-
- 7 תגובות
- 654 צפיות
-
-
צריך לשדרג את המחשב. המחשב הנוכחי מבוסס Intel Q8400. זקוק למעבד ש"יסחוב" עבודה מסיבית בתוכנות גרפיות כמו פוטושופ, אפטר אפקט וכו'. האם ה i7 2600 עם לוח אם GA-H67A-UD3H-B3 יתאימו? או שעדיף את ה i5 2500 עם הלוח GA-Z68X-UD4-B3?
-
- 1 תגובה
- 612 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי נייד של HP PAVILION DV9000 והוא ניכבה לי אחרי שניה הוא לא מגיע לBIOS נידלק וניכבה אשמח לתשובה ???
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום לכולם כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש מחשב שגם יהיה תחנת קולנוע ביתי, וגם יוכל לסחוב משחקים עם גרפיקה בצורה לא רעה. בנוסף, אני גם כותב עליו תכנה לא מעט אז אני צריך גם שיהיה עם CPU לא רע. התקציב: 5.5K כולל מסך וסטיות קלות ממסגרת המחיר אפשריות (עד 300 ש"ח, אם זה נותן יתרון משמעותי) ועכשיו, בערך אותה אינפורמציה לפי התבנית שפורסמה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, כתיבת תכנה בשימוש אינטנסיבי במעבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מ…
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-