ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום אשמח לקבל המלצה על מחשבים ניידים בתקציב 5000 שח , אין בעיה של גלישה בתקציב יש לי כונן SSD שאני מתכנן להעביר לנייד החדש, מסך 15.6,זכרון לפחות 4gb שימושים עיקריים: אינטרנט סרטים- סרטי HD (שידור מהמחשב לטלויזיה ) תוכנות - VS,matlab. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 850 צפיות
-
-
תקציב באזור 3000 , ניתן לחרוג עד 3500 (המחיר לא כולל מערכת הפעלה,מסך) יעוד המחשב לעבודת תיכנות,אופיס וכד' חיבור למסך 22 ברזולוציה 1680:1050 אין צורך שהמחשב יהיה שקט באופן מיוחד, לא מתכוון להשתעשע עם אוברקלוקינג . דרישות מיוחדות : על המחשב יותקן win7 64bit זיכרון : 8 GB יש צורך בדיסק ssd 60-80 GB עבור מערכת הפעלה, visual studio וכד' דיסק קשיח - לפחות 500 GB
-
- 4 תגובות
- 499 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לבנות שרת קבצים ביתי, למטרות גיבוי והזרמת מדיה למכשירים שונים. אני רוצה לבנות מערך Raid לשם היתירות. כמו כן, השרת יהיה מבוסס Linux, לכן, אני מעדיף לתעל את התקציב לאחסון ואמינות, על פני כח חישוב. אשמח לקבל את דעתכם מה ניתן לבנות בתקציב שבנדון
-
- 1 תגובה
- 707 צפיות
-
-
המפרט של המחשב הוא כזה T4300 2100GHZ, Fujitsu Simens D48 Mainboard, Hyundai 3Gb 400mhz Memory, Mobile Intel 4 Series Express Graphics. יש לי 400 שקל, חשבתי לשים 2x2048 GB Kingston + קירור פנימי +לנקות אותו. איזה קירור אתם ממליצים? (בלהתחשב שכרגע המעבד עומד על 50 מעלות). ועוד דבר, לא מצאתי בZAP שום מאוור בפחות מ199, זה מציאותי? עריכה: סליחה, הטמפ' היא לא 50 היא 67-65 ב40% עומס.
-
- 9 תגובות
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם, מה שלומכם? לאחרונה רכשתי מחשב נייד בפעם הראשונה ויש לי מספר תהיות שלא הצלחתי למצוא להם תשובה חד משמעית, אשמח אם סוף כל סוף זה יובהר לי. (אפילו חיפוש אינטנסיבי בגוגל לא עזר, הייתם מאמינים?) אז כך: 1. שאלה בנוגע לסוללה של המחשב הנייד, כבר הבנתי שיש תאריך תפוגה ואין מה לעשות בנוגע לזה, בסופו שך דבר היא תמות. שאלתי היא האם לאחר שהיא כבר נשחקה לחלוטין (כבר לא נטענת בכלל, נשארת על 0%, נטענת אבל נגמרת אחרי 5 דקות וכדומה...) עדיין אני יכול להשתמש בה? זאת אומרת להשאיר את הסוללה הגמורה מחוברת ואת המחשב עצמו מחובר לחשמל באופן קבוע. 2. שאלה זו קשורה לשאלה הראשונה האמת, קראתי שהסוללה משמשת כמגן מפני נפילות מתח או משהו כזה שיכולות לגרום לנזק משמעותי למחשב עצמו. עכשיו במקרה…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיים מעבד- Intel Core i7 2600 sandy bridge, יש לי רק את הצ'יפ, לכן אם צריך משחה טרמית אבקש לכלול אותו גם במפרט. 1 . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ', 1920-1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להתחיל לעבוד עם לפטופ בעיקרון אני פשוט צריך שהוא יריץ לי פוטושופ בצורה נוחה ולא שיתקע. לא נדרש לעבודות רינדור מסובכות בתלת מימד וכו' אבל שפשוט יריץ לי פוטושופ בצורה טובה. כן מעוניין שיהיה לו מעבד גרפי. הנה פחות או יותר לפי הפורמט שמבקשים פה בפורום * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), עריכה גרפית ופוטושופ, צפייה בסרטים. * גודל המסך: 15" * משקל רצוי: לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל שיהיה סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? מעל 320 GB עדיפות לחצי ג'יגה ומעלה. * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD. * כונן Bluray? לא רלוונטי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? …
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל המלצה למפרט טוב ללא ציוד הקפי עד 1000 ש"ח
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי אפשרות לקנות בחודש הקרוב נייד בהונג קונג ואני אשמח לעזרה. בעקרון המחשב נועד ללימודים אבל אני ארצה להשתמש בו גם למשחקים אז אני אצטרך מעבד וכרטיס מסך חזקים. אחותי הביאה לפני יותר מחצי שנה (גם מהונג קונג) את ה- Sony VAIO E Series VPCEA36FG בעקרון לפי מה שבדקתי הנייד עומד בדרישות שלי פשוט הייתי רוצה נייד מעבד i7. המשקל לא חשוב לי המסך הייתי רוצה מ15 אינץ ומעלה. לגבי התקציב זה משתנה מכיוון שהקניה תתבצע בהונג קונג. אשמח לכל דעה או עזרה בנושא.
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
חברים אני צריך את עזרתכם בהרכבת מחשב חדש למשחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. ה…
-
- 8 תגובות
- 856 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א)לנצל את כל התקציב! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך LED 23 INCH FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=…
-
- 5 תגובות
- 935 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של hp probook 4520s הוא עלה לי 3000 שקל יש בו בעיה קטנה ולכן אני הולך יום ראשון לחנות ממנה קניתי אותו (ivory) ומחליפים לי את המחשב למחשב חדש עם אותו מחיר רציתי לשאול אתכם איזה מחשב אתם חושבים שאני צריך לקחת איזה חברה נחשבת טובה כי ראיתי את lenovo ואני לא יודע אם היא טובה ואיך השירות שלה בארץ...(מה שאני יכול להגיד על hp שהשירות שלהם מדהים בארץ!) פרט מאוד חשוב במחשב זה שאני רוצה שהביצועים הגרפיים שלו יהיו גבוהים זאת הסיבה שהם מחליפים לי כי ביקשתי כרטיס מסך וקיבלתי משהו ברמה נמוכה יותר ממה שביקשתי (ביקשתי radeon 5470 וקיבלתי radeon 4300) ... אודה לכם מאוד על העזרה !! תודה מראש... מטרות המחשב : משחקים כבדים אבל לא משוגעים (battlefield bc 2) סרטים וכל הנלווה *…
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
קניתי מחשב מדגם 1215B בארה"ב בחודש אפריל האחרון, לאחר שימוש של כחודש במחשב צצו בעיות בטאצ'פד ובסוללה. לאחר 5 ביקורים במעבדה (בארץ) החליטו שאי אפשר לתקן לי את המחשב, אז כמובן אמרו שישלחו אחד חדש, הבעיה היא שאין לספק כרגע את הדגם. ניסו לתת לי מחשב אחר (פחות טוב) ולא הסכמתי, לאחר מכן אמרו לי שהדגם יהיה בארץ בעוד כשבועיים. עברו שבועיים ויותר, התקשרתי לחברה ולפי השיחה בטלפון עם המנהל לא נראה לי שאקבל מחשב בחודש הקרוב (גם בגלל חגים וכו'). זה מאוד חשוב שאני אקבל את המחשב בחודש הקרוב בגלל שאני מתחיל ללמוד בסוף אוקטובר ומחשב יהיה דבר הכרחי בתקופה הזאת. בבקשה תעזרו לי, איך אני יכול להפעיל לחץ? מה אני אמור לעשות? אין איזה חוק הגנת הצרכן? אני מעדיף כבר לקבל את הכסף חזרה ולקנות אחד חד…
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ככה, יש לי כבר ספק (PC&P 610w), כרטיס קול (Creative SB, 24bit), ודיסק קשיח (320GB+ 1TB) במחשב הזה. בניתי מפרט בלי הפריטים שנמצאים למעלה: Intel Core i7-2600K, 3.4GHz ASUS P8P67-M Intel P67 LGA1155 B3 G.Skill DDR3 8GB Dual Channel 1333MHZ CL9 Sapphire AMD Radeon HD 6950, 2GB CoolerMaster HAF 922 4350 ש"ח. *לא מבצע OC, ולא Crossfie. הוספתי גם מארז כי המחשב שברשותי קטן ללוח שאקנה. מה מוגזם לדעתם במפרט?
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
תקציב 2600 משחקים battlefield 3 csll of duty A.V.A assassin's creed ועוד מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪874 קירור למעבד: Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 - מחיר: ₪116 לוח אם: Biostar H61MLC for 1155 socket כמות: 1 - מחיר: ₪255 מארז: Yeong Yang 5906 Mid Tower 120mm X 2 כמות: 1 - מחיר: ₪157 ספק כוח: FSP 600W 80GHN 120mm Satax2 PCI-E 4xRails A.PFC 80+ Bronze - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪316 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 - מחיר: ₪128 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪194 כרטיס מסך: …
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
אחרי שבחרתי איזה מחשב נייד אני רוצה: Dell XPS L702x i7-2720QM GT 555M http://speed4u.co.il/sg_product~XP-RD33-5209~65~137.htm נתקלתי בחוסר וודאות... אחרי חיפוש השווהתי, לא מצעתי נתונים על הביצועים של כרטיס המסך במחשב הנ"ל. האמת קשה לי להבדיל בין הכרטיסים בכלל כי אני לא ממש מבין בהם. רציתי לדעת העם המחשב יוכל להריץ משחקים כבדים כמו:Crysis 2, BF bad company 3, Deus Ex: Human Revolution וכו'.. ועם למחשב יוכולת תלת מימד, אז הוא יצליח להריץ אותם בתלת מיימד? או שהוא יכול רק "לסחוב" סרטים בתלת מיימד? בבבקשה צריך עזרה... זה פשוט המחשב הראשון שאני הולך לקנות ואני לא רוצה לפקשש... ???
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של hp probook 4520s הוא עלה לי 3000 שקל יש בו בעיה קטנה ולכן אני הולך יום ראשון לחנות ממנה קניתי אותו (ivory) ומחליפים לי את המחשב למחשב חדש עם אותו מחיר רציתי לשאול אתכם איזה מחשב אתם חושבים שאני צריך לקחת איזה חברה נחשבת טובה כי ראיתי את lenovo ואני לא יודע אם היא טובה ואיך השירות שלה בארץ...(מה שאני יכול להגיד על hp שהשירות שלהם מדהים בארץ!) פרט מאוד חשוב במחשב זה שאני רוצה שהביצועים הגרפיים שלו יהיו גבוהים זאת הסיבה שהם מחליפים לי כי ביקשתי כרטיס מסך וקיבלתי משהו ברמה נמוכה יותר ממה שביקשתי (ביקשתי radeon 5470 וקיבלתי radeon 4300) ... אודה לכם מאוד על העזרה !! תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS, RPG ו MMO. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? ללא ציוד היקפ…
-
- 7 תגובות
- 739 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני מחפש מחשב לשים בסלון שיהיה מתאים לטלויזיה 42'. שיריץ לי סרטים,אינטרנט ושיהיה עם שליטה מרחוק. . מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב HTPC בסלון לסרטים,מוזיקה ואינטרנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? משחקים כבדים, סרטי HD. * גודל המסך? רגיל? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיהיה סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G+ * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD מומלץ, לא חובה. * כונן Bluray? לא חשוב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אהבתי את העכבר של ה-lenovo? אבל לא ממש חשוב איזו חברה. הייתי רוצה מחשב עם I7 2630Qm, Geforce GT540m. 6GB RAM. 640Gb HDD יש חיה כזאת בתקציב עד 5K? תודה מראש. חג שמח.
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום אני כנראה מחר הולך לקנות מחשב של אפל רק שאני לא סגור על איזה אני ילך.. כי יש לי מחשב נייח יחסית חדש והוא מצויין הוא בנוי למשחקים כבדים והכל ככה שבמפרט אין מה להגיד הכל עשר.. אז בגלל זה בהתחלה חשבתי ללכת על המחשב הנייד בעצם (MACBOOK PROׁ 13" ) כדי שיהיה לי משהו נייד שאני יוכל לקחת בתוך הבית בשביל אינטרנט וכל השאר.. משחקים אני ימשיך לשחק במחשב הנוכחי.. בקיצור לשימוש בתוך הבית וגם לבחוץ למרות שזה יהיה נדיר מאוד שאני יצא איתו החוצה.. בכל מקרה אם אני לוקח תנייד אני יאבד את כל החווית צפייה המדהימה שיש בiMac זאת אומרת.. על המסך הגדול.. אף על פי שאם חושבים על זה.. גם הiMac די נייד.. כי הוא בסך הכל מסך עם כבל חשמל אחד בלי יותר מדי סיבוכים.. אבל עדיין יש מגבלויות בנייח ש…
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
שלום. רכשתי נטבוק מסוג ASUS 1215B ברצוני לשדרגו (באופן עצמאי) לכונן SSD. השאלה שלי היא האם הממשק של הנייד הינו SATA 2, וינצל כראוי את המהירות של כונן ה SSD, או שאני זורק כאן כסף לפח. כמובן שלא אעיז לשאול אם הנייד תומך ב SATA 3, כי אני פשוט מניח שאנחנו ממש לא שם. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
חברים יקרים שלום, לאחר תקופה של חיפושים וציפיה בארה"ב, הוא הגיע והוא ענק (תזכורת במה מדובר). למעט החלפת כונן אחד ב-SSD והתקנת מערכת הפעלה עוד לא עשיתי דבר. מצ"ב מדד חווית Win7. תודה לכל העוזרים בבחירה. שנה טובה, סיקור מפורט בשבועות הקרובים אחרי שאני יעבוד איתו קצת. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-
-
* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לא מיועד למשחקים כבדים (אולי משחקים קלים), צפיה בסרטים. * גודל המסך: 15" * משקל רצוי: לא ממש חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, אבל שיהיה סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI. * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא עקרוני. * כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב מאוד, אבל עדיף שכן. * כונן Bluray? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? אני לא חושב, אבל מעדיף מחשב עם אחריות ארוכה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אני יודע שאין באמת צורך למעבד חזק יותר מ-i3 לשימושים בסיסיים אלה. אבל אני רוצה מחשב שיחזיק מעמד כמה שיותר. בנייה איכו…
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
מחיר המחשב עד 2000 ש"ח אפשרות לחריגה עד 2500 מטרות המחשב? סטודנט להנדסת מחשבים (חשוב שיוכל להריץ VISUAL STUDIO וכו') * גודל המסך? נראה לי ש 15" לא חובה * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משהו מיוחד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לHDMI לא חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לכונן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות ל3 שנים אחריות לא חשוב אם בינלאומית או לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא לא פחות מ4GB זיכרון תודה
-
- 0 תגובות
- 620 צפיות
-