עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני רוצה לרכוש מחשב נישא של לנובו מדגם x220 tablet מאיביי או מאתר אחר בארה"ב ולשלוח אותו לארץ דרך חברה חיצונית. אני מתלבט האם שווה לחכות עוד חודש וחצי לבלק פריידיי או לקנות עכשיו. אני לא כל כך יודע איך זה הולך בבלק פריידיי אבל אם אני לא טועה נדמה לי שהמבצעים הם רק על מוצרים ספציפיים ככה שלא בטוח שהמחשב שאני רוצה יהיה במחיר טוב. אני טועה? אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים מתוך הניסיון שלכם. תודה.

2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח (אם קיימת חריגה קטנה אשרוד את זה) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? go wild ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה pokito 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, עריכת תמונות ב-Photoshop, Lightroom, עריכת וידאו ב-Premiere, After Effects ו-Sony Vegas א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS וספורט למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אצרף מסך 24" -לאילו הג…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by guy81,

יש לי מחשב נייד של asus 1005ha מהסדרה eee-pc. לפי דברי הטכנאי הלך הזיכרון הקשיח. הוא הציע לי מחיר של 300 ש"ח לזיכרון+150 התקנת ווינדוס. האם זה משתלם? כמה עולה דיסק קשיח שיתאים למחשב זה כיום? לא ידעתי מה בדיוק לחפש בזאפ... (במחשב היה לי זיכרון 160GB. אני מסתפק גם ב-100 ואפילו פחות אם קיים..) אגב, מה המספר טלפון העדכני של מעבדות asus? כנראה שהמספר השתנה מאז קניתי את המחשב

• 3 תגובות
    • 671 צפיות
  4. שלום חברים , רצ"ב המפרט הקיים שלי: Intel Core 2 Quad Q9550 Box Arctic-Cooling Freezer 7 Pro G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI GIGABYTE GA-EP43-DS3L Gigabyte ATI Radeon HD4870 512MB PCIe LG GSA-GH22L X22 SATA Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB Thermaltake Xasier VI case Corsair CMPSU-550VXEU 550W LG LW227WTG האם יש מצב לשדרג את המחשב הקיים או שאני צריך ללכת על מפרט חדש לגמרי? תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by shlosi,

שלום לכולם, חפשתי במפרטים המוכנים וראיתי שאין שם אפילו לא מפרט עריכת וידאו אחד לרפואה אז אני מציק לכם פה: אני רוצה לרכוש מחשב חזק מאוד שמיועד לעריכת וידאו HD-אוויד ופרימייר, כולל אפטר אפקטס, ואולי גם תלת בעתיד הלא רחוק. התקציב יכול להגיע גם עד 8000, והדברים החשובים הם: מעבד i7 זכרון אני לא יודע כמה, אבל אני מניח ש12 או 16 ג'יגה כרטיס מסך חזק במיוחד הארד דיסק פנימי של 2 טרה הבנתי שכונן SSD הוא די נחוץ, אז אחד של לא פחות מ120 ג'יגה זהו פחות או יותר. כמובן הדברים הרגילים- צורב, חיבור usb3, מערכות קירור וכו'. חוץ מהמפרט עצמו אני לא מחפש ציוד היקפי. תודה רבה לכולם!

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  6. יטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן עד 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותוכנות דוגמת origin, mathematica, matlab א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 אינץ' רזולוציה 1680*1050. בעתיד מתכנן לקנות מסך נוסף 27 FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by louisaw,

אז אני מתחיל לימודים החודש ומעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש בעיקר ללימודים אבל גם יוכל להריץ משחקים בשעת הצורץ. אחרי כמה חיפושים וגלישה בפורום, רשמתי לעצמי את הדגמים שלהלן: Asus N53SN: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=12996 Asus U36SD: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13710 Asus K53SV: http://www.ivory.co.il/Product.asp?productid=7519 Asus K53SC: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=13805 הבעיה שאני לא מצליח להבין מה בדיוק ההבדל בין כל הדגמים הללו. למשל, יש הבדל משמעותי במחיר בין ה-K53SV ל-N53SN, אבל האם אני באמת ארגיש את ההבדל בין השניים בשעת השימוש? לשניהם יש אותו מעבד, ל-N53SN יש כפול זכרון אבל לא נראה לי שזה בכלל הכרחי, ל-K53S…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א)לנצל את כל התקציב! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב: משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך LED 23 INCH FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום לכול העוזרים, יש לי מחשב יחסית חדש (שנתיים), והייתי מעוניין לשפר אותו, יש לי בערך 500 שקל, המפרט שלי הוא: מעבד: intel core 2 duo e7500 (2.93gh 3m)1 זכרון: DBT GEIL 2GB DDR2 800mhz לוח אם: G41TM-E43 HDMI MSI ספק כוח: 2Y JSP-TECH 450W 12cm FAN EZCOOL כרטיס מסך: Nvidia GeForce 9400GT 512MB SPARKLE אשמח לכול הצעה והצעה, בתודה מראש, נ.ב. אפשר לחרוג מהתקציב אם חייבים!

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  10. Started by alex5687,

1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?רק 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים. סרטים hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:גיימינג cod וכדומה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.shuter -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).מסך יש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?מ1gb 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפ…

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  11. Started by yanay,

שלום לכולם. צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד שישמש בעיקר לצרכים עיסקיים.השוק מוצף בדגמים כך שדרושה המלצה למחשב אחד או שניים שיענו על הדרישות: -גודל מסך: 13-14 אינצ' -קל משקל. אין צורך בכונן אופטי -בעיקר ל office וסרטים -זמן סוללה ארוך -גאג'אטים זה דבר נחמד (BT, מצלמת אינטרנט וכד') אך אין חובה -מחיר - באזור ה 3,000 ש"ח ד.א. מה לגבי vostro 131?

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  12. שלום לכולם, קודם כל אני שמח לחזור לפורום האדיר הזה פעם בעצמי הייתי ממליץ על מפרטים אמנם של מחשבים נייחים, ומרבית ההודעות שלי יעידו על כך אבל איך אומרים - הגלגל הסתובב ואני צריך את עזרתכם האדיבה אז ככה - רשמית אני כבר סטודנט, ואני מעוניין לקנות מחשב נייד בשביל 2 שימושים עיקריים : * סרטים בHD - רק עכשיו התחדשתי בטלווזית לד מסוג Panasonic E30 , ואני מעוניין לראות סרטים בHD באמצעות המחשב נייד. * שימושי אופיס, משרד- השימושים הרגילים לסטודנט הפשוט כמו שציינתי, התקציב הוא עד 3K עם עדיפות לכמה שפחות כמובן . אז הנה פירוט יותר נרחב לפי הדרישות של הפורום : * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, אינטרנט ואופיס + צפיה בסרטים HD * גודל המסך? לא כזה קריטי * משקל רצוי? לא ק…

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  13. 1. תקציב אין הגבלה של ממש. אבל אני לא חושב שיש צורך לעבור את ה-3000 שקל. 2. שימוש עריכה גרפית, אינטרנט, סרטים, פיתוח, וירטואליזציה והרבה מולטי טאסקינג. 3. ציוד היקפי יש הכל, כרגע מסך DELL U2410 ועוד מסך 19" כללי 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? שקט חשוב (7) המחשב נמצא בחדר עבודה על גבי שולחן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא כרגע 7. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא ממש, אולי של כרטיס מסך בעתיד או זיכרון. 8.מידע נוסף המחשב היום רץ על Intel Q9450 לוח אם של ASUS כרטיס מסך ASUS 8800GS 4G זיכרון מארז ANTEC P180 וספק חדש של CORSAIR HX650 מתלבט בין i5 ל i7 בין : MSI z68a-gd65 ASUS P8z…

• 5 תגובות
    • 677 צפיות
  14. ככה הכל התחיל.. שלום לכל חברי הפורום, אז ככה אני מחפש מחשב נייד עד סכום של 4000 שקלים אפשר טיפה יותר אם יש משהו שבאמת שווה את זה. אני מחפש מחשב בגודל של עד 15.6 למרות שלא יהיה לי אכפת אם הוא יהיה טיפה יותר קטן. חשבתי על משהו עם 4g זיכרון 500gb דיסק קשיח וכונן DVD. המחשב אמור לשמש אותי להכל מכיוון שזה המחשב היחידי בבית שזה אומר אינטרנט סרטים משחקים וכו׳ אני יודע שמחשב נייד לא מומלץ לגיימרים אבל בכל זאת אני מחפש משהו שיוכל להריץ לי משחקים כבדים אז זה אומר שנדרש גם כרטיס מסך ברמה גבוהה. חברים יקרים מקווה שתוכלו לעזור לי בבחירת המחשב הנכון כי נכון לעכשיו אני ממש מבולבל.. תודה רבה ושבוע טוב מאז ההודעה כמו שאתם רואים הצלחתי לגרד עוד 1000 אחרי מאמצים רבים, עשיתי מחקרים בפורום …

15. שלום לכולם, אני מחפש להחליף את המחשב הנייד שלי שהוא כבר בן 4 למחשב נייח שיחזיק עוד 4 שנים. השימוש שלי הוא בעיקר יישומים משרדיים למיניהם, אינטרנט, סרטים ב-HD ועריכת תמונות. אני כרגע עובד עם Adobe Lightroom 2.6 שעובד לי באיטיות מחרידה ואני מתכוון לשדרג לגרסה 3.0. למי שלא מכיר זו תוכנה לעריכת תמונות בדו מימד, בלי תלת מימד בכלל. אם זה חשוב אז הנייד שלי הוא core 2 duo 1.5ghz עם 1G RAM, HDD120gb 5400 וכרטיס מסך מובנה. המחשב יעבוד עם מסך DELL U2311H. 1. תקציב כ-2400 ש"ח, ניתן לחרוג אם הכרחי אך דגש לתמורה למחיר. 2. השימושים שלי לפי סדר חשיבות יהיו עריכת תמונות ב-Lightroom (בלי תלת מימד), עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD. לא למשחקים בכלל. 3. אין צורך בציוד היקפי, אך אם אפשר להמליץ על …

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by HistoryForSale,

המחשב נועד להורדות אימיול , אינטרנט , אופיס , צפיה סרטים , שמיעה שירים , אימיילים ... לא למשחקים !!! , מחשב עם מעבד טוב וזיכרון לפחות 2GB שיחזיק מעמד לטווח ארוך . אני גרה בת"א אני צריכה מפרט מ KSP זה קרוב לי לבית , תודה

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  17. Started by pixilated,

אני מעוניין לקנות לעצמי מחשב חדש. זה שהמחשב יהיה MAC זה כבר סגור ממזמן. ההתלבטות שלי זה בין הPRO לAIR בקטגוריית הMACBOOK אני לא כ"כ מבין בניידים, וגם לא כ"כ מבין בMAC כי עד עכשיו הייתי נאמן כמו רובנו למייקרוסופט. ההתבלטות שלי היא בין 2 הדגמים האלו: 1. http://store.idigital.co.il/mac/macbookair/mc968 2. http://store.idigital.co.il/mac/macbookpro/mc700 אם מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים ומה עדיף אני אשמח, תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Nirurshon,

היי. אני סטודנטית שמתחילה ללמוד בקרוב ואני מעוניינת לקנות מחשב נייד עד 3000 שח. ממה שקראתי בפורום עד כה ראיתי שיש המלצות למחשבי ASUS, לא הבנתי למה. אני פשוט לא כל כך מבינה בזה והייתי שמחה אם מישהו היה יכול להסביר לי אני אשמח, מה ההבדל למשל בין DELL לHP או טושיבה. מה שחשוב לי במחשב זה שאפשר להוציא ממנו כמה שיותר בסכום הזה. מה שחשוב לי זה שלא יתחמם יותר מידי, שהזמן סוללה יהיה גבוה כמה שאפשר (מ-4 שעות), כרטיס מסך נורמלי, ומסך שיהיה איכותי כמה שאפשר. יש לי 2 מחשבים שראיתי פה המלצה עליהם, אשמח אם תעזרו לי: http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=K53SJ&Cat2Cat1ID=65&Cat2ID=141&aff=Zap〈=he http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18591

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  19. Started by yantrab,

יש בwalla מחשב נייד של lenovo ב2099 ש"ח, דגם מסוג: M27C2IV באתר שלהם לא מובא איזה סידרה זו, וגם באתר של לנובו לא מצאתי שום דבר בדגם הזה. מתברר שהם הפסיקו לייצר את הסדרה הזאת. מה זה אומר, שזה לא מוצלח? ראיתי גם שמישהו אומר שיש בעיות עם הפד של העכבר. מה אתם אומרים? זה קצת דחוף כי זה נראה מבצע טוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  20. היי. אחרי שמצאתי 2 מחשבים שעונים לדרישות שלי מחשב עד 3K סטודנט. נשארתי עם ד דגמים מאוד זהים פרט לכרטיס מסך שהוא ההבדל העיקרי, רציתי שתעזרו לי להבדיל איזה כרטיס מסך ייתן את התפוקה הטובה יותר ? דגם ראשון : http://www.speed4u.co.il/Product.asp?Pid=K53SJ&Cat2Cat1ID=65&Cat2ID=141&aff=Zap〈=he דגם שני : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18591 והאם באמת מומלץ חברת ASUS ...

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  21. Started by lirancoh85,

המפרט כרגע הוא intel core 2 duo e8200 xfx nforce 680i lt SLI ready xfx 9600gso 580m 384mb DDR3 g.skill 800mhz 1gb x2 pny 800mhz 2gb x2 Thermaltake 430w xp550 np bitfenix merc alpha + 6x 120mm scythe arctic freezer pro 7 panasonic "42 th42px60b hd ready המחשב מחובר רק לטלויזיה , עיקר השימוש הוא לפרו אבולושיין ופיפא, אך לפעמים גם משחקים כגון CALL OF DUTY וכו' עד עכשיו הכרטיס מסך סחב יפה , פיפא 12 כבר קשה לו וגם ב CALL OF DUTY היו נפילות מדיי פעם, ברצוני להחליף את כ. המסך ואת הספק , תקציב עומד על 200£ לירה שטרלינג (אני חי בלונדון) שמספיק ל 6870 ו CORSAIR GS600 אשמח להצעות נוספות וחוות דעת. תודה מראש לירן

22. Started by 00Amir,

אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה, אם לא מצטער אבל חשבתי שמי שקונה מחשב חדש כדאי שישים לב... השקיע במחשב I7 2600 עם 16GB זיכרון ועוד כמה דברים... כאשר הגעתי לראות את המחשב - חשכו עייני... שימו לב - נשבע לכם לא נגעתי מארז CM 620 ניסיתי להעביר את הכבל מהספק השמאלי ממאחורי הלוח אם אבל הוא קצר מידי... בגלל שאנחנו מאילת אז הקניה נעשתה באילת... פשוט חובבנות [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 857 צפיות
  23. Started by Drycos,

שלום לכולם, אני רוצה לעזור לידידה שלי שרוצה לקנות מחשב נייד עבור הלימודים שלה. היא סטודנטית שלא מתכננת לעבוד על המחשב בזמן ההרצאות אלה במעונות שלה ולכן מבחינת גודל/ניוד פחות קריטי ואפשר גם לבחור מסך גדול. מבחינת תקציב עדיפות למחשב נייד זול ואין צורך להתפרע הצרכים הם אופיס וגלישה (עד גג 3K עדיפות לפחות) *מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (בקושי). * גודל המסך? סטנדרטי או גדול יחסית * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי, סטנדרטי מבחינתי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו): לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 גיגה * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא * הא…

24. Started by maazg,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן עד 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD , AC, battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22-23 אינץ' רזולוציה הכי גבוה FHD. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי? כן , מקלדת, עכב…

• 9 תגובות
    • 669 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי?4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך ב200 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. crysis 2 call of duty gta iv assassin creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' לא תומך HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

דיונים חדשים בפורומים