ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחרונה החלטתי לרכוש מחשב נייד, אשר יחליף את המחשב הנייח אשר ברשותי. הלפטופ יהיה מחובר למסך עכבר ומקלדת חיצוניים בבית. וכך אוכל להנות גם מניידות במידת הצורך. השימושים העיקריים הם: סרטים, מוסיקה, משחקים (ברמת גרפיקה בינונית-נמוכה),אינטרנט וישומיי אופיס. לאחר סקר מחירים קצר, הבנתי כי הפרש המחירים בין קניה של מחשב בארץ לקניה של מחשב זהה ב ebay יכול להגיע לכ- 2000 ש"ח. אין צורך ליידע אותי כי המשלוח יקר וכי יתכן ואצטרך לשלם מכס, יש מי שיביא לי אותו מארה"ב. להלן מפרט המחשב: HP Pavilion dv6-1362nr Laptop Windows 7 Home Premium (64-bit) Intel® Core2 Duo Processor T6600 (2.2GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB) 15.6" diagonal High Definition LED HP Brightview Widescreen Di…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום המופלא אני צריך את עזרתכם בקניית לפטופ-מחשב נייד לצורכי גריפקה [ פוטו-שופ] אוטקד ודומיהם הייתי שמח אם תמליצו לי על לפטופ שעונה על הדרישות של עד 10 אלף שקל תודה מראש לכל החברים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב שישמש לעבודה משרדית, בתקציב של 1500 ש"ח (עם אפשרות לחריגה קלה). הסתכלתי על המפרטים באתר, ורציתי להתייעץ לגבי אחד מהם, זה של ה-1810 ש"ח: קודם כל, בשביל שימושים של אופיס ואינטרנט, האם הוא בסדר או שאפשר אפילו להסתפק במחשב יותר חלש? השקט לא חשוב במחשב זה (שלא יהיה רעש של טרקטור, אבל בכל זאת לא קריטי שלא יהיה שקט יותר מדי). דבר שני, אם אני רוצה להתקרב ל-1500 ש"ח, איפה אפשר לקצץ? ראיתי שההשקעה במארז+ספק היא 380 שקל, די הרבה ביחס לשאר מפרטי העבודה המשרדית. האם הם עד כדי כך חשובים? אני אשמח לנצל את ההודעה ולשאול אתכם אם אתם מכירים חנות אמינה וזולה באיזור השרון עם עדיפות לרמה"ש או צפון תל אביב. עד היום קניתי בטרוניקס, אבל גם הם נהיו מאוד לא אדיבים לקונים …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל סליחה מראש על ההודעה הארוכה... אני מתחילה ללמוד שנה הבאה והחלטתי שהגיע הזמן ללפטופ חדש. בהתחלה התכוונתי לקנות 12 אינץ' כמו הנוכחי שלי אבל כרגע הנטייה שלי היא לנטבוק יותר יותר קליל של 10 אינץ' (אני אלמד בשתי פקולטות רחוקות פיזית אחת מהשנייה ואני בן אדם מאוד קטן, ככה שהגב שלי יישבר בקלות, מה גם שאני תמיד סוחבת חצי בית P: ) אני כבר שבוע רק מחפשת מחשבים וקוראת עליהם ביקורות ואני חוששת מעניין היכולת הנמוכה של הנטבוקים למולטיטסקינג. השאלה שלי היא כזאת- מה מוגדר כמולטיטסקינג? אני כבר למעלה מ6 שנים עם dell inspiron 700m שיש לו כנראה מעבד וכל שאר האפיונים של ימי הביניים, ויכולות המולטיטסקינג שלו בעיניי מספקות ביותר.. אני לא אצטרך יותר מאופיס ואינטרנט (אבל כן מדובר בכמה קבצ…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד, בעיקר לשימושי אופיס ואינטרנט בסיסיים. המחשב לא ישמש למשחקים, וכמעט ולא ישמש לצפייה בסרטים. מצאתי שתי גרסאות של לנובו 300-14, שנראה לי נחמד וטוב, וההבדלים ביניהם מאוד מינוריים. אני מצרף השוואה ביניהם מתוך זאפ: http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=c-pclaptop&modelsid=916104,916113 לדגם הזול יותר אין כונן אופטי (לא קריטי לי), וכרטיס המסך ביניהם שונה. לאור הצרכים שתיארתי מעלה, האם לדעתכם שווה לשלם 500 שקלים נוספים עבור הדגם היקר יותר, או שהדגם הזול יותר הוא טוב מספיק לצרכים שלי? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תנו אותה בדירוג (: מעבד: E6300. לוח-אם: GB DS3. הארד דיסק: 250SATA2 16MB. כרטיס מסך: לידטק 7950GT 512MB. זיכרון: geil 512X2 DDR2 667MHZ. ספק: FSP 400 nois taker. מארז: transformer black. קירור למעבד: ביג טייפון. שאלה: האם יתאפשר לי לעשות OC לפחות לתדר ה-3GHZ עם הרכיבים? הכל ב-5200!!! בבקשה תגובות.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב 3000 עם חריגה של 200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, תכנות, עבודה משרדית, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא דיל ברייקר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8.…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם אנשים פעם ראשונה בפורום הזה אז ככה אני קונה מחשב חדש (יש!!!) ואני לא יודע איזה מפרט אז הדרישות הם מסך 17" עם זמן תגובה 8MS ומטה וזהו אין לי עוד דרישה אחרת וזה הולך להיות מחשב למשחקים (לא צריך תוספות כמו גויסטיקים וכו') תודה לכם על העזרה עמית
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עריכה: שוב, תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל זה פוסט ראשון שלי אבל אני בהחלט משוטט רבות באתר ולומד המון אני מחפש לרכוש מחשב שיענה לי על הדרישות הבאות 1.חסכון בחשמל 2,יכולות של HTPC 3.שקט ככל האפשר הסרתי את הדרישה ליכולות גראפיות מתקדמות. הייתי עדיין שמח לשמוע האם כדאי להמתין ליציאה של הדור השני של מעבדי ה-AMD Vision (Trinity) או לגרסאות ה-i3 של אינטל הכוללות את ה-hd4000 אשמח לשמוע את דעתכם ולעזור לי לבנות מפרט שיענה לי על הדרישות : 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, התקציב הוא הרף העליון. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב מתוכנן להיות HTPC, זה יהיה המחשב …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחי החליט לרכוש מחשב חדש, יש לו דרישות מאוד מפורטות, משום מה הוא מתעקש על חלקים מסויימים, ולכן אם אתם מאוד ממליצים שלא ללכת עליהם, אשמח להסבר. *אין צורך בדיסקים קשיחים, רמקולים, מקלדת ועכבר. **יש ברשותו ספקchieftech 550W http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3715 ***יש לו כ.קול Audigy2 ZS, האם יש צורך להחליפו? אם כן אז הוסיפו בבקשה כ.קול לרשימה. מעבד: Quad core מהדור החדש, 9300 כמדומני. כ.מסך: הוא מתעקש על ה3870X2 מכיוון שהוא החזק בשוק, ומכיל תמיכה בDX10.1 מהי הסיבה העיקרית לא להעדיף אותו על פני ה8800? או שיש חלופות אחרות? זיכרון:2GB של חברה כלשהי. לוח אם: לוח עם צ'יפסט X38 מארז: משהו סולידי ולא יקר (אחי לא אוהב לדים ו\או מארזים יקרים) תודה רבה לעונים!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכל נראה תואם חוץ מהמכשיר הביומטרי , לא הבנתי למה יש הבדל של 1000 שח. והאם שווה להוסיף 779 שח לSSD 128GB.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל, השימוש שלי בו זה לא למשחקים. יותר עריכת תמונה / סאונד ברמה די חובבנית, פה ושם עבודה עם matlab... לא יותר. 2 אישוז: אני בהחלט מסוגל לערוך תמונה, טראקים, לעבוד על אקסל, וינאמפ, 2 וורד, 7 אקספלורר ושולה המוקשים בו זמנית :-\. בנוסף, הוא צריך לעמוד במבחן הזמן (הוא מחליף PII 350 שקניתי לפני 6 שנים). בגדול מה שהמליצו לי אנשים נראה בערך ככה: P4c Northwood 2.8 512(2*256)MB DC DDR לוח... שיתמוך בהכל, נו. לא מבין בזה : 80MB/8MB S-ATA HD Raedon 9200se Creative Live Value 5.1 CD-RWx52 וזהו בעצם. מארז סנדרטי, מקלדת פשוטה. עכבר, רמקולים ומסך אני לא צריך. אני לא מתעסק עם OC. קיבלתי למפרט הזה (או דומים לו) הצעות החל מ-3200 ש"ח (במפתיע, אחת הנמוכות היא דווק…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא צריך מסך המחשב הוא לא למשחקים אלה רק לאינטרנט ולתוכנות לא ממש חזקות לא צריך מחשב חזק אבל משהו יציב שיוכל לעבוד הרבה זמן רצוף תודה...
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, סבא שלי צריך מחשב חדש. הדרישות מהמחשב הם שיהיה שקט, עם מארז קטן ולהריץ WIN 7 דפדפן, אופיס וסקייפ. אני לא סגור על קונפיגוריציה. כרגע אני מתלבט בין מערכת מבוססת אחד האטומים החזקים ואז גם אפשר לשים דיסק SSD קטן (אינטל 40GB) או ללכת על משהו יותר חזק כמו I3. אני נוטה חזק לכיוון האטום כי זה גם יוצא יותר זול וגם אפשר בקלות יחסית לבנות מערכת FAN-LESS. השאלה הגדולה עם הוא יתמודד עם העבודה היומיומית והוא לא יחנק מהר. כבר יש בחנויות את ה D525 או שהכי חזק שאפשר לקנות זה D510? מפרט שחשבתי עליו זה: לוח + אטום 2GB זיכרון מארז antec isk300-150 בגלל הספק הפאסיבי דיסק אינטל X25-v ואיזה כונן אופטי דק. לגבי הI3 עדיין לא חשבתי על משהו ספציפי אבל ברור לי שאני אצטרך להתפשר בהרדיסק ובמאר…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1265 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤636 מסך: DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR מחיר: ¤2278 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL מחיר: ¤2044 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS מחיר: ¤381 זיכרון: OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - SYSTEM ELITE EDITION - OCZ2SE8002GK מחיר: ¤574 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISD DRIVE מחיר: ¤40 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU מחיר: ¤398 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT מחיר: ¤407 קרור למארז: GLACIALTECH 120mm CASE FAN - SIL…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ASUS N10E כ שנה והוא עובד לאט ביחס לסידרה E האים מישהוא ניתקל בתופעה או שמע עליה?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב שיעודו שירטוט בתוכנת אוטוקאד אני מתלבט לגבי המפרט, חשבתי שאולי אני יקבל עזרה פה בפורום. המוכר בחנות המחשבים מתעקש על P-2.66 לעומת סלרון 2.4 שנראה לי מספיק ביותר, במיוחד שעיקר העיבוד הגרפי נופל על כרטיס המסך, עד כמה שאני מבין, כשבניגוד אלי הוא טוען שעיקר העיבוד הגרפי נופל על המעבד. הלוח אם בשני המקרים של ASUS עם כרטיס מסך מובנה 64MB זכרון (של SIS). לי נראה שסלרון 2.4 עם כרטיס מסך מובנה מספיק ביותר, מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כן קונה בסוף את הToshiba Satellite Pro A300D-131 עכשיו הבעייה היא האם אני אקבל תמיכה מלאה בעברית עם הVISTA או שאני אצטרך לסדר את זה בארץ הקודש? במידה וכן האם מדובר בPATCH רגיל שמורדים כמו MUI לXP או שמדובר בסיפור שמצריך התערבות איש מקצוע?- האם מישהו יודע כמה עולה גיור ה-VISTA? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב הזה מיועד לעבודה משרדית ומעט משחקים מדי פעם. וחשוב שלא ידגיש שהוא "נחנק" תוך שנתיים שלוש. לא מתכנן OC רציני - אולי לשם נסיון : CPU : AMB 2600+ Barton 512 KByte L2 333 MHz BOX [ ¤ 711 ] 1 Motherboard: Asus A7N8X-delux (SATA , dual DDR ) [ ¤ 665 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 502 ] 2 Hard Discs : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 613 ] 1 Video Cards : Asus 9600SE / TD [ ¤ 644 ] 1 סה"כ 3637 ¤ הערות: 1. מישהוא אמר ASUS 2. רוצה לקנות כבר עכשיו 1 GB RAM כדי לא להסתבך בעתיד עם זכרונות לא זהים ל dual DDR 3. עוד מתלבט בקשר לכרטיס מסך הזה שהוא לא משהוא , אבל לא רוצה להוציא 1000+¤ על כרטיס מסך ... …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב משחקים לילדים. צריך להריץ משחקים עדכניים, פחות או יותר, ברמה סבירה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אפשר לחרוג ב 100-200 ש״ח אם ממש חייבים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. מסך 24, 1920x1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בשום ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך במסך, אין צורך בכונן אופטי, אין צורך בדיסק קשיח (רק SSD) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש ל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש (נוסף לאחד שיש לי בבית) ולהלן מספר שאלות/סוגיות שאני מתלבט (שימושי המחשב הם למשחקים, אינטרנט, סרטים ...): 1) על פי כל מה שכתוב באתר, מומלץ לקנות מעבד עם ליבה כפולה, לכן כדי לא להשקיע יותר מדי מומלץ ללכת על מעבד Intel. מהוא לוח האם הטוב ביותר עבורו (אין צורך ב SLI) ? 2) מה עדיף - כונן H.D. אחד גדול (נניח 160GB) או שניים קטנים בתצורת RAID ? עד כמה המהירות ב RAID תהיה יותר גדולה ? (בתצורות המחשבים המומלצים לא כתבו על חיבור RAID של דיסקים קשיחים). 3) האם יש switch/router שיכול לחבר רשת מחשבים (2 במיקרה שלי) חוטית וגם בעל יכולת אלחוטית לחיבור עתידי של מחשב נייד ? איזה מומלץ ? 4) אחד מתפקידי המחשב הינו להציג וידאו וטלויזיה (בחדר ילדים). מה עדיף: כרטיס ט…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי אומנם כבר בן 3 וחצי שנים, אבל אולי מספיק לשדרג רק את הכרטיס מסך? המעבד: i5-2500 3.3Ghz לוח אם: Gigabyte PA65-UD3-B3 זיכרון ראם: 8 ג'יגה וכרטיס מסך: 560ti 1gb בגדול הרזולוציה של המסך שלי נותנת לי עד 1920X1080, ולא מעבר לזה. אני עדיין הצלחתי להריץ את middle earth בצורה טובה, אבל אני מאמין ש GTA5 ו- WITCHER 3 יהיה קשה יותר. במידה ומספיק להחליף רק כרטיס מסך, על מה אתם ממליצים במחיר של 1300 שקל בערך? שיתאים ללוח אם, ולא יצריך קירור וכו'.. תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט: מעבד :AMD 3400+ SOKET 754 לוח אם:GIGABYTE K8 NFORCE3 250 כרטיס מסך: ELSA 6800GT 256M זיכרון: PQI 1024 כונן קשיח: WD 120G 8M SATA מארז: RAIDMAX COBRA 420W תודה לכל העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב ביתי שישמש לצורכי מסחר בבורסה, הכוונה היא למחשב (יחסית) שקט שיוכל להתחבר לארבעה מסכים בו זמנית ולעבוד כל הזמן עם תוכנות מסחר. הפרטים המלאים (בהתאם לפורמט ההודעה המומלץ): 1. א. תקציב מקסימאלי : אשמח אם יהיה פחות מ-4000, אפשר לחרוג במידה וממש צריך (האם התקציב ריאלי?) ב. עדיף לחסוך, אבל לא על חשבון הביצועים או הרעש 2. א. שימוש ביתי רגיל (אופיס, אינטרנט, סרט מדי פעם) ותוכנות מסחר בבורסה, מחשב שיעבוד מסביב לשעון ויראה נתונים "בזמן אמת" על 4 מסכים. ב. לא לגיימינג 3. לא צריך ציוד היקפי 4. לא, אני צריך את כל הרכיבים 5. השקט חשוב אבל לא קריטי, לא צריך דממה מוחלטת אבל שגם לא ירעיש ברמה שמפריעה 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. אשמח לדעת גם כמה עולה מ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-