עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני צריך מחשב שישמש לעבודה משרדית, בתקציב של 1500 ש"ח (עם אפשרות לחריגה קלה). הסתכלתי על המפרטים באתר, ורציתי להתייעץ לגבי אחד מהם, זה של ה-1810 ש"ח: קודם כל, בשביל שימושים של אופיס ואינטרנט, האם הוא בסדר או שאפשר אפילו להסתפק במחשב יותר חלש? השקט לא חשוב במחשב זה (שלא יהיה רעש של טרקטור, אבל בכל זאת לא קריטי שלא יהיה שקט יותר מדי). דבר שני, אם אני רוצה להתקרב ל-1500 ש"ח, איפה אפשר לקצץ? ראיתי שההשקעה במארז+ספק היא 380 שקל, די הרבה ביחס לשאר מפרטי העבודה המשרדית. האם הם עד כדי כך חשובים? אני אשמח לנצל את ההודעה ולשאול אתכם אם אתם מכירים חנות אמינה וזולה באיזור השרון עם עדיפות לרמה"ש או צפון תל אביב. עד היום קניתי בטרוניקס, אבל גם הם נהיו מאוד לא אדיבים לקונים …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני כבר כמה ימים בודק ומתעניין (בפורום, בעיקר בקריאה) במחשב שיתאים גם לגיימינג וגם קצת עריכת וידאו + פוטושופ, אבל לרוב רמת השקט הנדרשת היא 5-7 (בסולם של 10). אני מעוניין לקנות מחשב עם מעבד i5 שיהיה בעל רמת שקט גבוהה מהנדרש. התקציב די מוגבל אבל אני די בטוח שאפשר לבנות משהו טוב. מבקש את עזרתכם. 1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גיימינג קל/פוטושופ * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1680x1050 * באיזה סוג משחקים תשחקו? סימולטורים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום, אני צריך בבקשה מפרט עד 3500 ללא ציוד היקפי שיכלול צורב ושהיה מתאים בעיקר למשחקים. רצוי שהיה מהחנויות SkyPC או FoxPC. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. קראתי על זה קצת באינטרנט, ונראה מפתה למדי. כל תא בערך עולה 6-10 דולר ומקבלים סוללה חדשה באיכות לא ראה בשליש מחיר. אבל לפי מה שקראתי מדובר בהחלפה מסובכת, שכוללת הלחמה תוך כדי זה שיש מתח בסוללה. מישהוא היתנסה ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. דרושה המלצתכם בנוגע למחשב חדש שאנו רוצים לרכוש המחשב מיועד עבור : >מחשב ביתי לשימושי אופיס (קצת) >הרבה שימוש בשיפור תמונות בתוכנת לייטרום (המון) > והרבה HTPC (חיבור כונן חיצוני עם כל הסרטים) המחשב אמור להספיק ל5 שנים ( כמו הנוכחי שלנו P4 שעובד מטוס על לייטרום אימייל ואינטרנט ומערכת הפעלהXP) זו הפעם הראשונה שאנחנו נכנסים לעולם הHDMI - וכל הסרטים כאמור ירוכזו בכונן חיצוני שאמור להתחבר/להתנתק מהמחשב הרכבתי כאן שני מפרטים = רוצה ליבחור ביניהם....האם הזול ביותר מספיק? כמובן פתוח לכל רעיון או עיצה חלופית תודה מראש לכל העוזרים!!! מפרט 1 : הזול ב 1862 ש"ח מעבד: [..] AMD FM1 A4-3400 (HD6140D) 2.7GHz - BOX ₪298 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-880GM-D2H ₪302 …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. יש איזשהי בעיה בחיפוש... אני רוצה לקנות מחשב נייד בארה"ב ושיהיה לו אחריות בארץ.. איזה חברות נותנות אחריות בינלאומית שניתן לממש בארץ? IBM, DELL, HP...? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, הייתי רוצה לקבל מפרט מחשב המיועד למשחקים בתקציב של 5000 ש''ח. התקציב הוא מיועד למחשב בלבד...זאת אומרת ללא מסך וללא ציוד הקפי. תודה מראש! עריכה: לא מעוניין ב O.C , עדיף שיהיה שקט. בקשר למעבד אני לא מבין בזה כל כך ולכן אני לא יכול להגיד מה אני מעדיף...אני לא יודע אם עדיף 2 ליבות עם תדר גבוה או 4 ליבות עם תדר יותר נמוך....ומה זה המעבד החדש? עריכה: מסך 22 אינץ'. חשוב לי שיהיה כרטיס מסך חזק ומעבד חזק

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אהלן חברים, אז אני צריך לקנות מחשב חדש ומאוד מתלבט לאור האינסוף אפשרויות. יש לי אפשרות לרכוש בארה"ב או בארץ (תלוי בהפרש). * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, צפיה והזרמה של סרטים, קצת משחקים. אני בייחוד עובד עם הרבה חלונות של וורד, פי די אף וכרום במקביל. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6, לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) רצוי 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?לא * משקל רצוי?לא משנה * הא…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לפטופ למשחקי מחשב (סטארקראפט, הארטסטון ועוד כל מיני משחקים טיפשיים שיש לי בסטים) ועיצוב גרפי למתחילים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת ה…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by eran256,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים. יש לי קצת לבטים בנוגע למעבד, I5 או I7, אני יודע שנכון לעכשיו אין ניצול של הi7 השאלה היא האם עוד שנה-שנתיים זה ישתנה? השקט חשוב לי, נניח 7 מתוך 10. אין צורך בהארד דיסק רגיל, רק SSD. עדיפות ל16 גיגה זיכרון. אני עושה OC נניח ל4.5 פחות או יותר. רזולוציה 1080*1920. משחקים, אני לא משחק הרבה אבל כשאני משחק אני אוהב שהכל על ההגדרות גבוהות תכנות הוא משהו שעכשיו נכנסתי אליו. יש צורך בחיבור של 5.1 קואקסיאלי או אופטי (מתחבר לרסיבר), ועדיפות לכמה שיותר יצאות USB3. המפרט שאני הרכבתי : מעבד: Intel Quad-Core i7 3770K 3.5Ghz HyperThreading 8MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1674 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪210 לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-D3…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by hatul,

אחי ביקש ממני המלצה למחשב נייד לאוניברסיטה. הוא צריך אותו בשביל סיכומים ואינטרנט ככה שהוא יכול להיות חלש אבל הוא רוצה מסך של 15 אינץ'. כדאי זמן סוללה טוב של 4-5 שעות והמחשב צריך גם לכלול ווינדוס. חשבתי על Dell Inspiron N5050 i3-2330M GMA 3000 HD אבל מצאתי אותו רק עם שנה אחריות ואני ממש חושב שצריך להיות 3 שנים אחריות. האם יש לכם המלצה למשהו? תודה רבה בשמי ובשמו.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני מעוניין לקנות מחשב נייד אשר אוכל לתכנת עליו (חשוב מאוד!), יפעיל סרטים - גם HD, משחקים פשוטים (Guild wars - כמו WOW) ולא יהיה כבד מדי. אני לא מות אם זה יהיה 3 קילו של 15.4 ואולי אפילו עדיף בשביל שאוכל לתכנת בנוחות... בכל מקרה, הדרישה שלי היא שיפעיל את GW טוב, גם את תכנות טוב (משמע לפחות 2GB זכרון - 2GB זה סבבה) ושלא תגמר הסלולה לאחר שעה עבודה. אני מעדיף מעוד CORE 2 DOU החדש ולא את הישן. חשוב לי שהמחשב יחזיק איתי כמה שיותר שנים, כך שאני לא מעוניין במשהוא פשוט שתוך שנתיים אאלץ להחליף. חשוב שיהיה כונן DVD. *הערה - חובה יציאה כל שהיא לטלוויזיה, לא חובה HDMI. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by MS-D,

שלום ! הממ.. אני צריך מפרט בתקציב של 5,500 המפרט הוא למשחקים בעיקר , חשוב שהמפרט יכלול כ.מסך טוב (כמובן) קירור דיי חזק למעבד (שיוכל לספק oc ריאשוני אך טוב) חשוב גם שהקירור יראה טוב כי אני יחליף את דלת המארז לדלת פרספקט P: , רציתי להתיעץ אתכם האם שווה לכלול את המסך היפה הזה במפרט (מה שחוסך גם עכבר ומקלדת..) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=39_371_592&products_id=2777 וזהו (בערך ) מקווה שתעזרו לי ... תודה מראש ! :-*

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by udist,

אהלן, שנאי המתח (הקוביה שנמצאת על הכבל בין הנייד לשקע) בנייד של אחי (HP DV6620) רותח, טוב, אולי לא רותח, לגעת בו אפשרי, אבל עדיין הוא חם בצורה משמעותית מהשנאי שלי למשל (DV3). לא יודע להגיד אם זה משהו שהשתנה בזמן האחרון כי הוא רק לאחרונה עבר דירה וזו פעם ראשונה שהוא באמת מזיז את המחשב והכבלים... ולשאלותיי- האם זה מעיד על שנאי שמתקרב לסיום חייו בטרם עת? אפשר לעשות משהו בנידון? צריך בכלל לדאוג? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by adis,

שלום יש לי Lenovo W510 עם display port, ומסך Dell 2209WA. אני רוצה לקנות מתאם DP to DVI וכבל DVI, או כבל DP to DVI (עדיפות לכבל ומתאם נפרדים) ראיתי שיש מגוון גדול של כבלים ומתאמים, האם יש הבדל ביניהם, או שכל כבל עם היציאות המתאימות יעשה את העבודה ? תודה עדי

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אז ככה המחשב הולך להיות שרת שיריץ VMWARE דגש ענק על זכרון, ביצועי מעבד, ביצועי לוח + צ'יפסט, אמין ויציב כרטיס מסך לא חשוב בכלל.... לקחתי את הלוח D975XBX2 של אינטל - "Bad Axe 2" מעבד Core 2 Quad Q6600 זכרון 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC - שתי יחידות = סה"כ 4 ג'יגה 2 דיסקים קשיחים 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II מארז HEC Compucase CI-6A21 ספק Thermaltake TR2 Power W0101 550W Silent כרטיס מסך X1050 256MB מצורף הצעת מחיר.... תגובות.... הצעות ייעול.... בכיף [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. מפרט מחשב לשמוש רב תכליתי אך בעיקר משרדי, קיים מסך vp930 ראיתי הצעה בנעה מחשבים וברצוני לקבל עצות לשדרוג המפרט כך שהמחשב יהיה שקט ככל האפשר וכן מהיר בהעלאת מסמכים (הכל כמובן במסגרת התקציב) : מעבד AMD DUAL CORE 6400 3200MHZ 1MB AM2 לוח אם GIGABYTE M61PME-S2P כולל כרטיס קול, מסך ורשת זיכרון פנימי 2GB DDR2 800MHZ דיסק קשיח 250GB 7200RPM SATA2 8MB צורב NEC DVDRW 5240 X24 SATA מארז TZAG 1636 500W 80MM FAN הרכבה ובדיקת המחשב סך הכל 1190 ש"ח

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by fp581,

המחשב למשחקים ולסרטים באיכות HD. יש עדיפות למסך led 15' ולזמן בטריה כמה שיותר ארוך, וכמובן מקלדת מלאה נוחה לשימוש. אני לא יכל כרגע להיכנס ללינקים כי אני בצבא השבוע ושבוע הבא אז אני ישמח אם תרשמו את המפרט פה. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Gal Alroy,

מעוניין בהמלצה לנייד לשימוש ביתי דרישות 1. מסך 15.6 אינטש 2. יכולת להריץ משחקים כדוגמת fortnite ברמה סבירה 3. יכול לבוא עם או בלי מערכת הפעלה תקציב: לא הגדרתי תקציב אבל לא מעוניין להתפרע מחשב עבור ילד בן 11.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום הזמנתי מחשב נייד ומעוניין לשמוע חוות דעת עליו.. עד כמה הוא יריץ לי משחקים ועל איזה איכות.. משחקים כמו NBA 2K12 או BATTLEFIELD 3 הנה המפרט: XPS 17 2nd generation Intel® Core™ i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90 GHz Genuine Windows® 7 Home Premium, 64-Bit, English NVIDIA® GeForce® GT 550M 1GB graphics 8GB Shared Dual Channel DDR3 Memory 750GB 7200 RPM SATA Hard Drive 17.3" FHD (1080p) 3D Display with 2.0MP HD Webcam Tray Load Blu-ray® Triple Writer (reads and writes CDs, DVDs, BDs) NVIDIA 3D Vision glasses ---- זה גם כלול אגב עלה לי 1300$ תודה רבה לכולם

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by assafrubin,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנות, הרצת כמה IDEs במקביל, הרצת 2-3 VMs, אמולטורים למובייל, תכני HD, סטרימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Eclipse, RubyMine בעיקר, אבל כמו שציינתי למעלה, אמולטורים שונים ונגני מדיה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by orel13orel,

1. מה התקציב המקסימלי5000 עם חריגה של 500 2) גיינינג 3. האם יש צורך בציוד היקפי לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?בינוני 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. פ"ת 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?D…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Dr.flotz,

מחשב נייד Fujitsu Siemens Esprimo V5535-11 INTEL Celeron M550 2GHZ 1GB 120GB 15.4 LCD +סוללה נוספת סך הכול 4.5 שעות עבודה אני מתכון לרכוש נוספת ב-200 שקל 1700 שקל כולל אחריות לשנה המחשב מיועד לאופיס בלבד פה ושם איטרנט שווה? אני ממש לפני קנייה...והנושא האחר כבר עמוד 2 או ששווה לקחת מחשב אחר?יכולים לי לסדר הנחה... כמו שאמרתי התקציב עד 2 אלף ואני צריך שיעבוד 5 שעות לפחות לא אכפת לי שהיה כבד או שהיה 2 סוללות

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by The_Wiz,

שלום וברכה, הרכבתי מחשב על סמך הידע שלי במחשבים. המחשב מיועד למשחקים (COD) חשוב לי מארז קטן ושקט לכן לקחתי רכיבים המתאימים לMini ITX. בהמשך ארכוש מסך 1440p/2160p לגיימינג. אשמח להערות/תובנות. מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 10400 2.9Ghz 12MB Cache s1200 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Freezer 7 X לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus ROG STRIX B460-I GAMING LGA1200, Intel B460, DDR4, PCI-E, HDMI, DP זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws V 2x8GB 2666Mhz DDR4 CL15 Kit כרטיסי מסך: כרטיס מסך ASUS ROG STRIX GTX 1660 SUPER GAMING OC 6GB GDDR6 2xHDMI 2xDP כונני SSD: כונן קשיח Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 MZ-V7S500 5…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by uziwe,

שלום, אודה לחוות דעתכם על מספר נושאים: 1. לגבי מפרט שהוצע לי (מחשב לצורך משחקים): מארז GIGABYTE LUXO 140 כרטיס מסך NVIDIA GEFORCE GTX550TI מעבד INTEL CORE I5-2310 לוח אם INTEL H61 ECS H61H2-M2 זכרון 4096MB DDR3 1333MHZ ספק כח 600W REAL דיסק קשיח 7200RPM 16MB 500GB אודה לחוות דעתכם באופן כללי וכן האם המארז הנ"ל הינו איכותי ושקט ?, האם הספק איכותי ושקט ? 2. האם יש הבדל משמעותי בביצועים בין מעבד אינטל I3 ל - I5 ? 3. האם יש הבדל משמעותי (לגיימינג מתחיל-בינוני) בין 3 כרטיסי המסך הבאים: (שימוש בכל המשחקים החדשים כגון: MW3 BT3, COD ). NVIDIA GEFORCE GTX550TI GTX 6870 1GB NVIDA GEFORCE GT 420 במיוחד באם יש הבדל משמעותי בין השלישי לשניים הראשונים (נאמר לי שבין שני הראשונים אין ה…

דיונים חדשים בפורומים