ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך סטודנט (מדעי מחשב) עד 4K ש"ח עם חרגיה קטנה של לא יותר מ 200-300ש"ח. מטרת המחשב: עבור סטודנט למדעי מחשב, לרוב תיכנות, מוזיקה, סרטים, אינטרנט, יש סיכוי המחשב יחליף את ה DESKTOP שלי (הוא יחובר למסך חיצוני) (אין צורך לייחס חשיבות מיוחדת לזה, זה אמור להיות מחשב נייד לכל דבר פשוט בבית הוא לא יהיה כל כך נייד). גודל מסך: 14.1 אינץ' משקל רצוי: אין לי מושג, שלא יהיה אבן. אני מאמין עד 3 קילו זה בסדר האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): סוללת שש תאים רגילה תספיק (שזה בערך 4 שעות על מצב חסכוני?) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): יהיה נחמד אך לא חובה. בלוטות: יהיה נחמד אך לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: לא ממש מש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתעניין לגבי רכישת לנובו S12 ורציתי לדעת האם יש כאן מישהו שעבד עם מיני לפטו עם מעבד ATOM והריץ עליו סביבת פיתוח, לדוגמא Eclipse ואולי יכול להגיד אם המחשב "סוחב" או לא? תודה
-
- 7 תגובות
- 841 צפיות
-
-
תקציב: 3500. לנצל את כולו ואפשרות חריגה של 300 שקל (מבקש לחרוג רק אם זה יתן שיפור משמעותי). 2. שימושים: אינטרנט, מוזיקה, משחקים וטלוויזיה. יש במחשב הקודם כרטיס טלוויזיה (ללא חיבור RGB אבל סביר) 3. יש צורך במסך אבל הוא לא במסגרת התקציב. הייתי רוצה המלצה למסך טוב (22 או 23 אינץ') עד 1200 ש"ח 4. לא 6. לא רועש... משהו כמו 7 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. אין צורך במערכת הפעלה 9. פנדה בקיסריה. או חנות אחרת בחיפה או חדרה (עדיף כמה שיותר זול ואמין) 10. לא 11. לא מתוכנן שידרוג משמעותי 12. לא הכי חשוב לשמור על אופק שידרוג
-
- 7 תגובות
- 761 צפיות
-
-
היי חברים, קודם כל, אני מודה מראש על התגובות. אני בן 23 (אוטוטו סטודנט) לפני שבוע נהרס לי המחשב (נשרף ספק) והחלטתי לקנות מחשב(ים) חדש\ים. הסוגיה היא כזאת, חשבתי לקנות מחשב נייח בינוני עכשיו (בתקציב 3500) [לצורכי - תכנות\אופיס\אינטרנט בעיקר וגיימר קל {שעות בודדות בשבוע, כנראה ל4 שנים הקרובות}] ועוד מחשב נייד (לצורכי משרד בלבד עם דגש על סוללה) בעוד כחצי שנה [על מנת שזה יהיה חזק יותר]. מספר חברים שלי כשהצעתי את הרעיון, אמרו שלא כדאי לי לעשות זאת, בגלל הכסף הרב שאני משלם על הבחירה...כיום ב7000 אפשר לקנות ניד חזק מאוד הסיבות שאני עדיין מתלבט הן בעיקר בגלל העובדה שניד הוא נוח הרבה פחות, יציב בד"כ הרבה פחות, ניתן להרחבה - הרבה פחות (והרבה יותר יקר) כמו כן, היום יש לי 2 מחש…
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אחים שלי ראיתי את הנייד הזה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220667 אבל הוא לא מופיע באתר של אסוס יש למישהו מידע עליו ולמה הוא לא מופיע באתר?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, דעתכם על המפרט הבא: מיועד למשחקים על 24'' FHD. מבוסס על הצעה שנתנו לי פה לפני כמה ימים. מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪1028 לוח אם: GIGABYTE GA-P55A-UD3 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪740 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9 - OBSIDIAN EDITION : OCZ3OB1600LV4GK אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪655 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1505 צורב DVD: LG DVDRW GH22-NP X20 - BLACK - IDE אחריות: שנתיים. מחיר: ₪130 מארז: ANTEC SONATA III w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪344 מקלדת: MICROSOFT WIRED KEYBOARD 500 : ZG6-00026 אחריות: שנה. מחיר: ₪70 עכבר: MICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL…
-
- 7 תגובות
- 679 צפיות
-
-
מה קורה חברים.. קניתי את המחשב הנ"ל לפני כשנה וחצי. לא מזמן ביצעתי שידרוג של המסך מ17" ל22", כך שבגלל הזיכרון שבכרטיס מסך המשחקים קצת מקרתעים. הכרחי לשדרג כרגע?.. אם כן מה. CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 MainBoard: ASUS P5QL-E Memory: G.Skill 4GB DDR2 900Mhz PI-Black Graphic Card: Leadtek GeForce 9800GTX+ 512MB Cooling CPU: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Optical Drive: Samsung X22 DVD HDD: Seagate 500GB 32MB PSU: Corsair 550W Case: NZXT Tempest OS: Vista Ultimate x64 Monitor: Dell 2209WA תודה, רון.
-
- 7 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אהלן. הכנתי מפרט למחשב כנ"ל, ואמרו לי לבוא לכאן להתייעץ, אז הנה אני. קודם כל, הנה התשובות לשאלון שלכם: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? סביבות 3500. אם אפשר לחסוך בלי לפגוע ביכולת, מה טוב. מצד שני, אפשר לגלוש קצת מעבר ל-3500 אם זאת השקעה ממש משתלמת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מצד אחד - ניגון סרטי 1080p בכמה שיותר שקט. מצד שני - משחקים כמה שיותר כבדים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). אני לא גיימר כב…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין במפרט מחשב ומסך, עדיפות למסך 22", אבל עם רזלוציה רגילה ולא FULL HD כי זה מיותר ומכביד במשחקים. אפשר לחרוג עד 200 שח במקרה הצורך. השימושים סטנדרטים למחשב בייתי, משחקים(כבדים, לא בהכרח על הגדרות גבוהות, ולכן גם מעדיף שהמסך יהיה ברזלוציה רגילה), סרטים, אינטרנט וכו'.. אין צורך בשאר ציוד הקפי מעבר למסך. לא מתוכנן OC. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 988 צפיות
-
-
ערב טוב, מבקש המלצה למחשב נייד לאחי הסטונהט. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים כמו כן צפוי שימוש בתוכנות כבדות (על המחשב יותקנו כלי פיתוח ו- DB כמו SQL ואקליפס). * גודל המסך 12 אינץ ומעלה * משקל רצוי: לא משנה שיהיה סטהדרטי * נדרש זמן סוללה סביר, לפחות 4 שעות * יש צורך ביציאות מיוחדות כמו DVI, HDMI וכו * בלוטות - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח -250 ג'יגה * צורב DVD: אפשרי * נדרשת אחריות ברמה הגבוהה ביותר * קיבלתי המלצות על טושיבה דגם: L500-1R3 מעבד T4400 Asus Eee 1201N N330 GF ´´12.1 COMPAQ דגם: CQ61-330 סדרה T4300 מעבד 2.1GHZ
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שימושים, למה מיועד המחשב? דגש על: עבודה משרדת ומשחקי רשת ואופציה לעתיד: מערכת HTPC ציוד היקפי - מסך: L227WTP 22'' LCD 2ms DVI 1:30000 LG דרישות מיוחדות מהמחשב? מחשב שקט, שיוכל לעבוד הרבה שעות ברצף, שלא יזלול חשמל סתם, והכי חשוב: שאוכל להריץ הרה תוכנות ומסמכים יחד. המפרט - * נבנה בחנות KSP
-
- 7 תגובות
- 851 צפיות
-
-
טוב אז המפרט הוא כך : -המפרט נקבע בעזרת KSP או אייבורי (מחירים זהים ) Intel Core i5 750, s1156, 8MB Tray -------------- 935 65 -------------- Alpine 11 Pro s775,1156 Arctic Cooling 495 -------------- H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI GIGABYTE DDR III 1333Mhz -------------- 260 - 2GB Kingston 1435 -------------- Sapphire HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 195 -------------- Seagate 250GB 7200RPM, 8MB, SATA II ST3250318AS 230 -------------- Antec Two Hundred Mid Tower Gaming Black Case 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail) -------------- 365 SeaS…
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
מטרות עיקריות: צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט. מפרט שחשבתי עליו: מעבדי AMD Athlon II x2 250 3.0Ghz Socket AM3 Box מאווררים וגופי קירור Thermaltake Golden Orb II CL-P0220 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות DDR III 1333Mhz 2x2GB Corsair XMS3 DHX Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS צורבים LG DVD±RW GH22LS50 x22 Black LightScribe Sata Retail ציוד רשתות כרטיסי רשת אלחוטיים Edimax EW-7728 nMax Wireless 802.11n (Mimo) PCI Card מארזים Thermaltake Mozart SX Media Lab HTPC Series Black Case VC7001SNS (No PSU) ספקי כוח Enermax MODU82+ 425W Active PFC 12cm Fan …
-
- 7 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)…
-
- 7 תגובות
- 781 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם, כבר מספר חודשים אני משתעשע עם הרעיון שברגע שאני אקנה מחשב חדש אני אהפוך את המחשב הנוכחי שלי ל HTPC. אז עד שאני אבצע זאת (צריך קודם לקנות טלויזית LCD ) אשמח אם תעזרו לי להניח את דעתי...... אז ככה המפרט של המחשב הקיים שלי הוא כזה: מעבד: Core 2 6600 לוח אם: Asus P5B זיכרון: 2GB כרטיס מסך:Gigabyte Geforce 7600GT עם קירור פאסיבי כונן קשיח: 320GB ההנחה הבסיסית שלי היא שאכן זה אפשרי לבצע את המשימה השאלה היא האם הכרטיס מסך מתאים למשימה? - יש לו רק יציאת DVI ובמידה ולא איזה כרטיס כן מומלץ? (שכמובן מתאים ללוח אם) ואיזה מארז הייתם ממליצים לקנות ברמת מחיר סבירה שגם יהיה יפה וגם עם איוורור טוב? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 783 צפיות
-
-
כאמור המחשב מיועד למשחקים, ללא OC, עם מסך 24'' wide. פירוט הזמנה קטגוריה מוצר מחיר כמות • מעבד INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX 1036₪ 1 • לוח אם GIGABYTE GA-P55M-UD2 594₪ 1 • זיכרון OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - GOLD EDITION - LV : OCZ3G1333LV4GK 635₪ 1 • כרטיס מסך SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL 1505₪ 1 • צורב DVD LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA 125₪ 1 • מארז ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU 301₪ 1 • מקלדת LOGITECH MEDIA KEYBOARD 105₪ 1 • עכבר MICROSOFT BASIC OPTICAL MOUSE - BLACK - USB 50₪ 1 • ספק כוח SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL 385₪ 1 • קרור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 136₪ 1 • קרור למארז SCYTHE SLIP STREAM 1…
-
- 7 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לבנות מחשב אטום קטן עד אלף שקלים שישרת אותי למטרות הבאות: - גלישה באינטרנט (מספר טאבים בו זמנית) - הורדות בביטורנט (קליינט הורדות שיעבוד מסביב לשעון) - צפייה בסרטים/מוזיקה (xvid/divx/720p) - עבודות משרדיות (אופיס ומיילים) - משחקי דוס - נוסטלגיה (מה לעשות אני חולה על השטויות האלה) - משחקים ישנים.. לא משהו ברמה של COD. - שקט שקט שקט וקומפקטי מאוד חשוב לי... (בלי ספק חשמל עם מאווררים וכל זה.. אלא משהו בסגנון שהבאתי 60 וואט חיצוני, ורצוי שלא יהיה מאוורר למעבד ואם יש אז שקט ביותר כמה שניתן) זה מה שהצלחתי לבנות לבד, מה דעתכם? האם למישהו יש אפשרות לחוות דיעה ואם למישהו יש ניסיון אישי אז מה טוב לוח אם Intel BLKD945GCLF2D Little Falls + Intel Atom…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב Tablet לצורכי לימודים ועבודה, המחשב ישמש כמחברת בעזרת תוכנת One Note. למישהו יש נסיון עם זה? זה עובד טוב? על איזה מחשבים אתם ממליצים (במחיר סביר), תקציב עד 5000 ש"ח, שישמש לעבודה וללימודים. תודה לעונים
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחפש מחשב בערך ב 1800 ש"ח, תשתדלו לא לחרוג. השימושיים העיקריים הם גלישה באינטרנט ומוסיקה אך לפעמים משחקים קלים כמו פיפא ורולר קוסטר טייקון. אני מעדיף שהכרטיס מסך לא יהיה מובנה ואין צורך בציוד היקפי. אין חשיבות ל AMD או אינטל. תודה.
-
- 7 תגובות
- 714 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ז כל הכסף במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכנות א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. VS 2010 ומשחקים חדשים שיצאו... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מסך 24 של LG * באיזה סוג משחקים תשחקו? WOW וגם משחקים חדשים שיצאו * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך ב…
-
- 7 תגובות
- 880 צפיות
-
-
ובכן, לאחר בירורים וקדיחות מוח, הזמנתי את המפרט הבא: מארז: Antec 300. ספק: OCZ StealthXstream 500W. מעבד: Core i5 750 tray. קירור למעבד: Artic Cooling Freezer 7 pr0 rev.2. דיסק: Seagate AS 500GB S2 16MB, פלטה אחת. צורב: LG H24. זכרונות: 2X2GB OCZ 1600LV4GK CL7. כרטיס מסך: Sapphire 5850. מאווררים למארז: 2X ZALMAN ZM-F. מה אתם אומרים ? הייתם משנים משהו? הזמנתי מcobrapc אגב.
-
- 7 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום יש לי MSI WIND U100 עם WIN XP רציתי לדעת האם מומלץ להתקין עליו WIN 7 והאם זה משנה לגבי האחריות-המחשב נקנה ליפני למעלה משנה וחצי. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מאוד מושך אותי מחשב נייד של dell מדגם: DELL Precision M6500 עם זכרון 8 ג"ב במהירות 1333 מ"ה ואופציה להרחבה ל-16 הייתי שמח לשמוע עליו המלצות, או להיפך. כמו"כ, אנשי מכירות מחשבים מנסים לגרור אותי ממנו למחשבים מחברות אחרות כמו למשל לנובו (דגם W510), אסוס, או סוני. מי מבין החברות/הדגמים הכי טוב? מי מביניהם הכי זול, במידה והביצועים והאיכות מקבילים. איזה דגמים בחברות האחרות שהוזכרו דומים לדגם שהבאתי מ'דל'. ומה אתם יכולים לעזור לי בעניין, כדי שאוכל לקבל החלטות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי הצעה לרכוש מחשב נייד עם תקלה בתצוגה, רואים את התצוגה מחולקת לרבעים {כמו הגדרת "פרוש" לרקע לשולחן העבודה} יכול להיות שהכרטיס מסך שרוף או פגום או שמדובר בבעיית דרייבר ותאימות? מדובר בכרטיס מסך 8600M GS ומערכת הפעלה ויסטה פרימיום. (המחשב לא בהישג ידי) זו התקלה; [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, המחשב ישמש בעיקר ילדה בת 11-12, לצורכי אינטרנט, אינסטנט מסג'ינג, ומעט משחקים (סימס 2-3, פיפא 10, קאונטר סטרייק ואולי משחקים קצת יותר כבדים, אבל לא משחקים של גיימרים). עדיפות למחשב שקט, שרוב החלקים יהיו מותגים עם אחריות, לוח אם טוב (שלא נתקע עם לוח אם שמסרב לפעול עם באגים מעיקים ושום דרייבר \ ביוס יעזור).. אם יש אפשרות להכניס מעבד i5 \ i7 זה יהיה מעולה (למרות שקשה לי להאמין). מסכים יש ב600-700 שקל, ככה שמחיר המחשב אמור לנוע בין 1500-1900 ש"ח. ללא ציוד היקפי (אם מגיע עם, לא נתנגד) עדיפות לחנויות באיזור ראשל"צ (KSP, אייבורי כל עוד יש אחריות ל-3 שנים, מכיר את סוגיות השימוש החוזר אך זה לא מחשב מטורף ויש אחריות ל-3 שנים, SKYPC וכו') HD לא ממש משנה (שיהיה מינ' 160-250 ג'יגה…
-
- 7 תגובות
- 931 צפיות
-