ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מחשב חזק שיתאים לי לשימושים כמו עריכת וידאו "אינטנסיבית" ועבודה עם תוכנות תלת מימד. קראתי כל מיני המלצות וכרגע אני מסתכל לכיוון של Dell Precision M6700.. יש דעות? אולי המלצות אחרות? תודה!
-
- 7 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי חברים! לקראת שנת הלימודים, התכוונתי להתחדש במחשב נייד שיהיה 13', קל, עמיד ושיעבוד טוב, בתקציב של עד 3000 ש"ח. מצאתי 3 מחשבים שעומדים פחות או יותר בתנאים האלה והייתי שמחה אם תעזרו לי לבחור: *SAMSUNG A03IL . *DELL VOSTRO 3360, * ASUS X402CA WX035H. רציתי לשים גם קישורים אבל זה לא הצליח לי (כן, אני עד כדי כך גרועה, בבקשה אל תצחקו עליי...). הדל מגיע בלי מערכת הפעלה אבל נראה לי שאוכל להשיג... בכל מקרה אני ממש אשמח אם תוכלו לייעץ לי ואפילו להציע דגמים שאתם מכירים שהם טובים. השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט ואופיס.... תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום קראתי ועייינתי בפורום ובאתרים השונים ואני מתקשה לבחור את הנייד שיענה לצרכי. חשוב: ישמש אותי בעיקר בחו"ל , כך שנדרשת אחריות בינ"ל במדינות מזרח אירופה שימושים בסיסיים :אינטרנט, שיחות בסקייפ, הורדת וצריבת סרטים (רצוי חיבור לטלויזיה חיצונית), תמונות (עריכה קלה בלבד),אופיס, משחקים של הילדים ( בשלב זה משחקים קלים לילדים קטנים. האם בחשיבה לשנתיים הקרובות יש צורך בקונפיגורציה מורכבת יותר -למשחקים לילדים בני 5-7?) גודל מסך: 15.4", אין צורך במסך קטן או גדול- מתכוונת להוסיף מסך נפרד עמ"נ שלילדים יהיה נח יותר להשתמש . מעבד: לפחות 2GHZ (נראה לי שחבל לקנות קטן מזה) דיסק: לפחות 250G משקל:לא חשוב כל כך, יישב בעיקר על השולחן (אצטרך דוקינג סטיישן) כרטיס מסך -האם כדאי להשקיע במשהו טו…
-
- 7 תגובות
- 871 צפיות
-
-
אזור עפולה מפרט שלא יהיה בו צורב ומקלדת רמקולים ועכבר! אבל כן מסך שיהיה מעל 20 הינץ'!
-
- 7 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אז כך שניי חברים דיברו איתי על זה שהם רוצים להרכיב מפרט טוב . אני כרגיל אמרתי להם את המיפרטים הרגילים אבל אחד ביקש כך : הוא רצה מיפרט טוב בפחות מ 3000 שקל והוא מוכן לעשות o.c אבל הוא גם ביקש שאם אפשר במיפרט יהיה את ה 4850 וספק שיחזיק אותו . אני לא יודע אם זה אפשרי אבל אם כן שמישהוא יתן מיפרט אם לא אז הדבר הכי קרוב לזה . והשני ביקש מיפרט הכי זול שאפשר מבוסס על ה core i7 החדש ושיהיה בו את המעבד core i7 920 ושהוא יכיל את ה 4850 . כמה מיפרט כזה יעלה ומה המחיר הכי זול שניתן להשיג כזה דבר ? המיפרטים יקנו בערך בעוד חודש לכן העיניין של הזמינות לא כל כך רלונטי . תודה .
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש אך הנני מבולבל מעט מהשמות של המפרטים. אני מחפש מן שילוב של מחשב עבודה ומחשב גיימינג (אבל יכול להיות שאני סתם מגזים ומחשב עבודה מספיק). תקציבי מוגבל עד כ2000 ש"ח אך יכול לחרוג במעט אם נדרש זאת. אני מעוניין להשאיר אותו דולק כמה שיותר אז מעדיף אותו ממש שקט. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא שמיעת מוזיקה. מדי פעם אני גם רואה סרטים עליו ומשחק משחקי פלאש. מעוניין גם להריץ תוכנת טורנטים ברקע כמו utorrent. אני ממש לא מבין בזה אבל אני מתאר לעצמי שהמשחקי פלאש דורשים קצת יותר מהמחשב המשרדי הכי זול שיש. אז פשוט בגלל זה אני לא הכי בטוח. יכול להיות שאני סתם טמבל. הספריית מוזיקה שלי היא בגודל 300GB ואני מנגן מדי פעם קובצי מוזיקה בפורמט FLAC, אם זה משנה משהו. ל…
-
- 7 תגובות
- 940 צפיות
-
-
לשימוש בסיסי של אינטרנט , אופיס , רצוי שיהיה לפחות 2GB של זיכרון , כונן DVD מובנה , ודיסק של לפחות 100GB ... מתוצרת חברות מוכרות כגון LENOVO, DELL,HP. חשוב גם שיהיה מרכז תיקונים אמין בארץ שאפשר לפנות אילו ...
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש נטבוק עד 2K לשימושים פשוטים - אופיס, אינטרנט (יציאה לטולוויזיה - פלוס). אשמח לסיוע ועצה טובה במה להתמקד ובמה לא. תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: Athlon 64Bit AM2 5000 DualCore OEM כמות: 1 - מחיר: ¤485 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤109 לוח אם: Asus M2N-E כמות: 1 - מחיר: ¤502 מארז: Compucase HEC 6A19 Black NO PSU כמות: 1 - מחיר: ¤213 ספק כוח: FSP Real 400W 60THA Noise Killer כמות: 1 - מחיר: ¤191 זיכרון: Kingston Original 1GB DDR2-667Mhz כמות: 2 - מחיר: ¤98 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤343 כרטיס מסך: Palit 9600GT Sonic 512MB DDR3 Retail כמות: 1 - מחיר: ¤892 כונן אופטי: LG H66NK DVD-RW x18 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ¤150 מקלדת: סט אלחוטי מיקרוסופט Wireless Desktop 1000 כמות: 1 - מחיר: ¤191 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בד…
-
- 7 תגובות
- 605 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת כמה עולה המחשב הזה + המסך קבלתי הצעת מחיר ואני לא יודע אם זה טוב =D מעבד : intel Core i7-930 לוח אם : Asus x58 זיכרון 3x2GB Ram של Kingstone צורב DVD של HP מהירות מקסימלית 22X כ.מסך : GeForce Nvidia GT240 1gb דיסק קשיח Western Digital Caviar 500Gb 32mb מארז: Huntkey Hercules H002 מסך : Lg Full HD 19" תודה לכל העוזרים
-
- 7 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט מחשב למשחקים עד 4000 שקל בלי כרטיס מסך תודה !
-
- 7 תגובות
- 794 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP intel core 2 dou 1.67ghz 3gb ddr 2 geforce 8400gs m מחשב חדש האם זה לא יכביד על המחשב? לא יקצר את חייו כשהוא עדיין פועל במיטבו? או שעדיף לשחק במחשב הנייח: intel 3ghz 512mb ddr ati x600
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
היי, אני מרכיב מפרט למחשב שאת חלקו אקנה ב-KSP ואת שאר החלקים שלו אקנה דרך חבר בבלאק פריידי בארה"ב. הבעיה היא שאת ספק הכוח ארצה שיחברו למארז ולמה שצריך עוד בקייאספי, אבל לא בטוח איזה ספק אני צריך, במיוחד בגלל שיש כמה נעלמים מבחינת כ. המסך והמעבד שאקנה בשלב מאוחר יותר. הנה מה שאני יודע שאקנה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H170-D3HP LGA1151, Intel H170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY 8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III 1 מארזים: מארז ללא ספק Corsair SPEC-ALPH…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהךן חברים אני מתכנן לקנות מחשב חדש, הרכבתי את המפרט הזה, אני סגור לגבי רוב הדברים חוץ מעל הלוח אם שאולי יש דגם אחר עדיף, על המארז והספק והקירור למעבד. מה דעתכם? מילאתי גם שאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7K כולל מסך. 2. מה שימושי המחשב: בעיקר גיימינג ויצירת מוזיקה אלקרטרונית ברמה הביתית. מתכנן לשחק CSGO וגם בעתיד משחקים יותר חדשים וכבדים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן, במסך 144HZ FREESYNC. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתכנן, אף פעם לא עשיתי ככה שאני מניח שברמה הדי בינ…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, התקבלתי לעתודה בטכניון ועכשיו הולכים לקרוע את הפלטינה של סבא וסבתא אני צריך מחשב נייד, הוא צריך להיות קל במידה סבירה(יענו אני לא כוסית ואני יכול לסחוב טיפה, עם דגש על טיפה, משקל). השימושים העיקריים שלו יהיה בשביל לימודים ואינטרנט. אני מבקש מכם כמה המלצות כשכל אחד מהם לדברים שונים -מחשב ראשון: מחשב לאינטרנט, לימודים ומשחקי אינטרנט(WOW). תקציב= 7K, אבל עדיף פחות(6K) -מחשב שני: מחשב לאינטרנט, לימודים ותכנות, יש גם דרישה ל-dual core. תקציב=10K לכל מחשב אני רוצה גרסה עם מערכת הפעלה, וגרסה בלי התוכנות האלו. תודה רבה לעוזרים, אם יש צורך בעוד פרטים אל תתביישו לשאול, גיל.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ! אז חברה שלי אבא שלי מתעניינת במפרט חדש (מחשב חדש), לא כולל : מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. בקיצור היא רק רוצה את "הקופסא", מה שנקרא (רק את המארז עם הרכיבים, למי שלא הבין.. ;D). התקציב הוא עד 4000 ש"ח. אין סיבה לחרוג. המחשב מיועד לצורכי עבודה - אופיס, גלישה ואולי קצת ICQ.. ;D בכל מקרה, היא מתלוננת על איטיות, אז שמתי דגש על זיכרון 512MB PC3200. המחשב לא מיועד למשחקים, אז בחרתי בכרטיס נחמד+. עכשיו בלוחות-אם אני לא ממש טוב, ואין צורך בלוח ל-OC או משהו. רק לוח מהיר שינצל את היכולות של כל שאר הרכיבים. בחרתי ב-ASUS. CPU : Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1115.79 ] 1 Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboa…
-
- 7 תגובות
- 959 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב מהיר במיוחד (נשבר לי מכל המחשבים שאחרי שנה שניים לא זזים יותר וחייבים להתחיל לפרמט אחת לחצי שנה ) 1. מה התקציב המקסימאלי? - 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח לכאן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - פוטושופ , VMWARE (הרצת מכונות וירטואליות) , תכנות (ויזואל סטודיו), שימוש כבד בכרום (מספר גדול של טאבים במקביל) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - פוטושופ על בסיס יומי (פרנסה) 3. האם יש …
-
- 7 תגובות
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
דגם COMPAQ PRESARIO V2000 תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במחשב שיריץ בצורה חלקה את Windows Vista. משחקים אין לי כוונה להריץ, אבל הבנתי של-Vista יש מערכת גרפית די כבדה, אז אני לא בטוח לגבי הכרטיס מסך. כעיקרון השימוש העיקרי שלי הוא: אינטרנט (גלישה והורדות + צריבה), אופיס, ויזואל סטודיו. יהיה נחמד אבל אם אפשר יהיה להריץ Age of Empires III, חוץ מזה אני לא משחק בכלל. מה שאני רוצה זה שפשוט המערכת תרוץ טוב, התוכנות יעלו מהר, שלא יתקע גם אם עובדים עם הרבה חלונות ברקע (זה הדבר המרכזי שמפריע לי במחשב הנוכחי). התקציב שלי עד 10K, עדיף כמה שפחות כמובן. הנה המפרט ששקלתי: מעבד: Intel Core 2 Due E6600 2.4Ghz לוח אם: Asus / Intel / Gigabyte עם צ'יפסט 965/975 של אינטל זיכרון: 1GB או 2GB מסוג DDR2, תדירות 800Mhz (?), מה ל…
-
- 7 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש לפטופ למטרות לימודים בתחום ההנדסה (אין יותר מדיי דרישות מיוחדות בקשר לזה) תקציב: 4500 ש"ח. כמובן שרצוי פחות דברים שחשובים לי: חברה אמינה - אחריות בארץ - HP/DELL כרטיס גרפי רציני יחסית (כלומר לא אחר מובנה בלוח אם) מסך : רצוי 15.6 ..אפשרי גם 14 קשיח : 500 ג'יגה לפחות זיכרון פנימי - 6 ג'יגה לפחות צורב DVD (הבנתי שכבר לאט לאט מופיעים לפטופים בלי כונן אופטי) תודה מראש. טל
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום -- סוף סוף נפלה ההחלטה (שזה אולי הכי חשוב) לזנוח את הAMD Athlon XP 1.2 המיושן שלי (ששירת אותי נאמנה) תמורת משהו 'עצבני' יותר. המטרה : Media Center PC, כלומר - הרצת סרטים על טלוויזיה כולל סרטים בפורמט HDTV - אני מקווה שתיהיה לי טלוויזיה תומכת בעתיד הקרוב שמיעת שירים במערכת שלי דרך יציאה דיגיטלית למגבר (רצוי קואקסילית כי הDVD תופס את האופטית) הקלטת תוכניות טלוויזיה (פה אני יודע שאני רוצה את MCE150 של הפוגייג', יש עכשיו גם גרסא עם שלט) על המחשב תותקן Microsoft MEdia Center 2005 הרצת משחקים (על הטלוויזיה) אני לא GAMER אבל מידי פעם אני נהנה ממשחק טוב, מסתפק במשחקים ברמה של FIFA שיהיה UPGRADABLE ולא נצטרך לזרוק אותו מחר בתקווה להשתמש בHard Disks הקי…
-
- 7 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום חברים אני עומד לשדרג את המחשב שלי בעוד כשבוע והנה המפרט עליו חשבתי ( אני מוסיף רק מעבד לוח אם זיכרון וכרטיס מסך ) מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550 2.33 GHZ לוח אם : GIGABYTE GA-P31-S3L זיכרון:KINGSTON DDR2 1GB 800MHZ CL5 PC2-6400 KIT כרטיס מסך :GIGABYTE GEFORCE 85000GT 512MB ומארז אני אקח משהו פשוט ב200 ש''ח וספק של 400W יספיק לי. אז תנו הערות/הארות כאוות נפשכם ותעזרו לי תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 931 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא משנה, אפשר לנצל הכל אם צריך, אבל לא על דברים לא חיוניים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית, חישובים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש : Excel, Matlab, SAS, STATISTICA ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים בכלל 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא, צריך הכל (כמובן לא דיסקטים...) 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 : 7 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שי…
-
- 7 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום אפשר המלצה למפרט של מחשב לסלון לחבר שלי? המחשב יהיה מיעוד לסרטים בלבד. שיעבדו כל הסרטים בפורמט MKV של 1080P חלק וללא בעיות. אין צורך במארז כי מביאים לו כבר מארז של ENERMAX LAGUNA עם ספק 300W (לקחת בחשבון שזה מארז דק וקטן) זה המארז http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=LAGUNA אז בבקשה המלצה רק לחלקים פנימיים בתוך המארז עצמו בלבד. בלי מקלדות ,מסכים ועכברים.... תקציב של 1500 , מקסימום 1600 שח ואם אפשר מחנות KSP תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה אני קונה מחשב חדש ואני צריך בשבילו מפרט.... התקציב זה 6500 -... מה שאני רוצה שיהיה בו: זיכרון של 512 מסך דק, אמרו לי אין כמעט הבדל בין 15 ל17 אינץ... אז לא אכפת לי 15.. צורב , לא צריך משהו בסט.. סידירום... גם פה לא צריך הכי טוב... כרטיס מסך טוב, שהמשחקים של הכמה שנים הקרובות יעבדו עליו... רדון 9600 זה טוב? לפחות 40 גיג'ה עכבר+מקלדת+רמקולים - גם פה לא צריך את הכי טובים... אבל שלא יהיה זבל אה ואני הולך לחבר אותו ברשת לשני מחשבים אחרים בבית... אז אני צריך בו גם כרטיס רשת פנימי.. כל שאר הדברים, מעבד, מארז וכל זה.... לא מבין בזה אז תחליטו אתם תודה!!!! אה ואם אפשר תרשמו מאיזה חנות הכנתם את המפרט
-
- 7 תגובות
- 866 צפיות
-