עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by romansah9,

שלום לכולם. דוד שלי החליט להחליף את המחשב הנייח הישן של המשפחה שלו (פנטיום 3 מתפרק עם וינדוז xpלא מקורי) בלפטופ זול יחסית. זה לא המחשב היחיד שלהם, והם מסתדרים טוב מאוד מחשב נייח של HP עם i3 בלי כרטיס גרפי. דרישות מהלפטופ: שימושים- עבודה משרדית עם קצת צפייה בסרטים. מסך- 15 אינץ', לא יותר. זה סתם יגרע בניידות שלו (למרות שהוא לא יזוז יותר מידי). מחיר- עד 3k עם חריגה מקסימלית של 100₪, למרות שנראה לי שאפשר להסתדר עם פחות. דיסק קשיח- לפחות 500GB. סוללה: סביר פלוס. לא צריכים להגזים אבל נראה לי ש 4+ שעות יספיק בהחלט. מערכת הפעלה- נראה לי הגיוני פה לבקש גם וינדוז 8.1. אם אפשר לכלול גם אופיס בחבילה זה יכול להיות ממש טוב. יצרן+אחריות- לא מתעקש יותר מידי, אבל לדעתי Dell. דרוש מו…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by yehudahe,

היום בדקתי רכישת מחשב נייח חדש גיליתי שתי תובנות חדשות: לא כדאי להתקין Windows 7, בתצורה של 64 ביט אלא 32 ביט מאחר ורוב התוכנות הנפוצות ב- 32 ביט לא יעבדו על 64 ביט. ומכאן 32 ביט תומך עד 3 ג"ב זכרון ולא יכול לתמוך ב- 4 ג"ב זכרון ומכאן אם אני רוצה ddr3 בקצב 1333 אני יכול לרכוש 3 של 1 ג"ב ואז לוח האם צריך להיות עם 4 תושבות זכרון. המאוורר המקורי של המעבדים AMD לא מומלץ (רועש) כדאי לקנות בנפרד. האם כל זה נכון?!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית, שימוש בתוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור בו זמנית על מגוון עבודות מקבילות, עבודה עם לוח WACOM תוך כדי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש גם מסך - 23" FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם, ניגש ישר לעניינים: נתחיל בשאלון שביקשו למלא בחוקי הפורום. אני מעוניין במחשב למטרת משחקים עד תקציב של 6000 ש"ח ללא אפשרות חריגה, אך עם אפשרות לחיסכון. המחשב מתוכנן להרצת משחקים עתידיים (רוב הג'אנרים אך בעיקר FPSים) באיכות גבוהה מאוד ועריכת תלת מימד וקבצי פוטושופ גדולים. אין צורך בציוד היקפי וגם לא במערכת הפעלה. המחשב צפוי לשדרוג בעתיד כדי לשמר יכולות. הסתכלתי במפרטים המומלצים ובניתי בן כילאיים, לאחר בקשת הצעת מחיר מחנות מחשבים קיבלתי את ההצעה הבאה (סה"כ 4800 ש"ח כולל הרכבה), אבקש את חוות דעתכם: מארז: PHANTOM 410 NZTX ספק כוח: 12CM FAN A.PFCWIN+700 700W HEC לוח אם: GA-Z68P-DS3 GIGABYTE מעבד: Intel 3.3GHz 6MB CORE i5 1155 QUAD 2500K זיכרון: CEON 4GB DDR3 1333MHz…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by SuBeX,

שלום לכולם, אני צריך מפרט למחשב לשימוש משרדי בעיקר. הבעיה היא שבעתיד אני רוצה אפשרות לשדרג אותו למחשב למשחקים וסרטים, אבל לא ל-OC. בעצם אני צריך הצעה למחשב של גיימרים, בלי כרטיס מסך טוב ובלי רמקולים. שהכל יהיה ברמה, חוץ מהדברים האלו. רק שלכרטיס תהיה יציאת TV. עוד אילוץ (מסיבות של חוסר מקום) זה שצריך מסך LCD ''17. גם כאן, משהו סטנדרטי....... אני חסיד של INTEL עד היום, אז אני מעדיף אותם, אבל גם AMD יתקבלו.... ואם מישהו יכול לענות לי על זה, אז האם יש הבדל בין מעבדים של שתי החברות היום, או שזה כבר זניח? תודה מראש לכל מי שעוזר.... ותרגום לכותרת - התקציב הוא בסביבות 4500 ש"ח..... שוב, תודה מראש...

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני יודע שיש מגבלה של מחיר כאן, אבל הרעיון להכניס את המקסימום האפשרי. קודם כל הניידות חשובה, ולכן כל ה-NetBooks באים בחשבון בתנאי שהם מסוגלים להריץ גם ישומי אופיס לדוגמא. חשוב גם העיצוב, כלומר שלא יהיה לבנה. והכי חשוב המחיר כי מדובר במתנה ויש תקציב. אז בלי חריגות בבקשה אלה אם כן 50 שקל יעשו הבדל וזהו בערך אלה אם כן יש משהו חשוב שפיספסתי?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. צירפתי מפרט טכני עבור מחשב החלומות שלי תודה מראש לעוזרים..... מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין הגבלה בתקציב מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) פיתוח תוכנה אינסטניסבי, כולל הרצה של מספר תוכנות פיתוח כבדות במקביל (מספר Visual Studio + Sql Server) האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? )לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיבים בסיסיים. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב שיהיה שקט מאוד. (גם אם צריך להשקיע במארז או במאוורים מיוחדים האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא האם יש צורך לכלול מ…

8. Started by GoldenACE,

שלום, אני משדרג את המחשב בין ה-6 שלי ורוצה לבדוק שלא פספסתי משהו מבחינת תאימות בין החלקים (למשל תאימות לפאנל קדמי במארז הקיים עם הלוח אם החדש). אני מחליף את הלוח אם, הספק (שכבר החלפתי), מעבד וזיכרון. משאיר: Fractal Design Define R5 4 כוננים קשיחים (4TB) Corsair Force MP510 M.2 2280 960GB PCI-Express 3.0 x4, NVMe ספק חדש - CORSAIR RM850 מעוניין לקנות: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 12600 / 1700 Tray כמות: 1 מחיר: ₪ 981 …

9. שלום לכולם יש אפשרות לקנות בקופון את הלפטופ שבכותרת בכ-2200 ש"ח. http://www.gamaoffice.co.il/products/194271 השימושים - גלישה, אופיס, סרטי HD ואולי גם פוטושופ. איך המעבד U5400? קראתי שהוא מקביל טכנולוגית ל-i3 אבל לא הבנתי כמה חזק הוא. לא תהיה לו בעיה לנגן 1080P לדוגמה? אם לא המחשב הזה, יש משהו אחר מומלץ בתקציב הזה או עד כ-3000 ש"ח? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by kipoda,

היי! קניתי היום מחשב דל חדש dell latitude E6400 P8600 עם 4 ג'יגה זכרון והארד דרייב 250 ג'יגה במהירות 5400 ניסיתי להתקין עליו וינדוז XP עם service pack 2 (מכמה דיסקים שונים, גם גרסאות חוקיות וגם גרסאות פרוצות) וכל פעם קבלתי ERROR באמצע ההתקנה שהמחשב נתקל בתקלה ושאולי הדרייברים שהותקנו לאחרונה (אהמ אהמ... אין לי כלום על המחשב!!) דופקים את ההתקנה ותעשו ריסטרט למחשב... עכשיו, נשאלת השאלה, יש מצב שעם החומרה של המחשב הזה אי אפשר להתקין וינדוז XP וצריך להתקין ויסטה...? או שהמחשב החדש והיפה שלי דפוק בחומרה ואני צריכה ללכת להחליף...? מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי.. אירה

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by GuyD,

. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Light room | Adobe After Effects | Premiere |Photoshop | illustrator שימוש כבד יומיומי כמעט לפרנסה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. תוכנות ADOBE בעיקר - לא למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 3 מסכים של 1080P לעבודה במקביל -לאילו הגדרות ג…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by 125Live,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 ₪, חריגה קטנה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, SAP, אופיס, אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים COMBO 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן - Windows…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום אני רוצה לבנות מפרט לעצמי בסביבות ה-3K - מבחינת תוכנות - הייתי רוצה שהמחשב יריץ בקלות (יחסית)- -מטלאב -ויז'ואל סי -סולידוורקס(תכנה גרפית תלת מימד) -סרטי HD -משחקים כמו NBA,FIFA,Football manager (בצורה טובה) -נכון לעכשיו יש לי מסך 17 אינץ' CRT אבל מתכנן בעתיד(הלא קרוב) לקנות 22 או 24 אינץ'. הרכבתי משהו ניסיוני: אני בעיקר לא נעול על הכרטיס מסך והמעבד- המעבד- האם הוא נותן תורה טובה למחיר ? עדיף E7500? E8*** ? מרובע ליבות ? הכרטיס מסך- יש טעם לשרדג ל-HD4770 או 4830 עם ג'יגה זיכרון או 4850 עם חצי ג'יגה זיכרון? מעבדים INTEL CORE 2 DUO S775 2.8GHz E7400 BOX 7400BOX ¤ 670.00 1 ¤ 670.00 לוחות אם Gigabyte GA-EP43-DS3 GEP43DS3 ¤ 448.00 1 ¤ 44…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. היי בניתי מפרט על בסיס מה שקראתי פה באתר אמח לשמוע את דעתכם עליו, אני מעוניין להזמין אותו מקסימום בתחילת שבוע הבא. עניתי לשאלות ההכוונה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?ניתן נצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן לחרוג עד כ1000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה מול שוק ההון בזמן אמת עם ריבוי מסכים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות גרפים, תוכנות סריקת מניות זמן אמת, חדרי מסחר אינטרקטיביים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן זו העבודה שלי ג) במידה והמ…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. היי, מהו אורך חיי הסוללה המקסימאלי הקיים כיום במחשבים ניידים? תודה רבה מאוד מראש . יוסי.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום, רכשתי מחשב Asus Eee PC 1001PX עם מערכת הפעלה WINDOWS 7 STARTER בעת שאני מנסה להתחבר לרשתות ציבוריות אלחוטיות לדוגמא : בבתי קפה, בלימודים וכו' אינני מצליח להתחבר (WINDOWS WAS UNABLE TO CONNECT...) אך לרשת האלחוטית בבית שלי ושל חברים בבית אני מתחבר ללא שום בעיות, אשמח לקבל עזרה, אריאל

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. . מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?Call Of Duty 6 mw2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונ…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכולם אני שוקל את האפשרות לשדרוג המחשב (שוקל כי אולי עדיף אקסבוקס) , התקציב הוא 1,500 ש"ח אם אפשר פחות זה מצוין. המפרט שלי כרגע: לוח אם: MSI P965 NEO-F 7.1 1GLAN כרטיס מסך: GEFORCE 9500GT 512MB מעבד: DUAL CORE E2220 2.40GHZ זיכרון ראם: 1.5 800MHZ ספק: 300W EZCOOL אני חשבתי על שדרוג מעבד, כרטיס מסך, ראם, וספק: מעבד I3 או CORE 2 DUO E7500 2930MHZ (בערך 500 ש"ח) כרטיס מסך GTS 250 או HD 5750 (בערך 600) 2GB RAM 800MHZ שזה 170 ש"ח. וספק אולי כזה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1368 משהו ב- 200 ש"ח. סה"כ 1470 שאלות * החלקים האלה מתאימים ללוח אם שלי? * יש חלקים טובים יותר במחירים האלה? * אני מתלבט מה עדיף, XBOX360 או השדרוג הזה, בעבר היה לי XBOX והוא קיבל טבעת …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, אני צריך מפרט שישרת אותי בעיקר למשחקים כבדים.. ואתם יודעים גם לכל הצרכים היומיומיים כמו אינטרנט מוסיקה סרטים.. אני צריך גם מסך 17 אינג' זול (לא LCD) כדי להעביר למחשב הישן.. עדיף שאני אשקיע יותר במעבד ובלוח האם ולקנות סלוט אחד של זכרון 1GB ובהמשך אני אוסיף אחד נוסף. קיצור בעיקר חשובה לי ההשקעה על לוח האם דבר ראשון, מעבד וכרטיס מסך. תודה רבה רבה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by wampee,

שלום! הרכבתי מפרט,ואני צריך לקבל חוות דעת מקוצעית אליו,טווח המחירים שלי היה עד כ-3100 ש"ח. *הקירור למעבד ישונה.* מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . 1. מה התקציב המקסימאלי? 3100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ..Far Cry 3,Assassins Creed 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח וצורב. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. …

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call Of Duty MW2 Prototype Assasins Creed Crysis Mass Effect Anno -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 22inch -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ^DaGoN^,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000, אפשר לגלוש ל-5200 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים, כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך LCD WIDESCREEN 20 אינץ' של חברה מוכרת, מקלדת ועכבר. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? רק שיהיה הטוב ביותר שאפשר להוציא במחיר הזה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב ח…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by 1liran1,

יש לי מחשב נייד של HP DV6 ועשיתי בדיקות על הדיסק הקשיח והבנתי שהוא לא עובד. על המחשב היה מותן WIN 7 מקורי, לא קיבלתי עם המחשב כלום שום דיסק. מה אני עושה כאשר אני יכניס למחשב דיסק קשיחי חדש, מאיפה אני יכול שוב להתקין עליו WIN 7?? של HP.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by בנצי אלקיס,

שלום רב מבקש ייעוץ לפני קנית מחשב נייד https://m.ivory.co.il/catalog.php?id=26154 תודה לגלישה באינטרנט,סקייפ,עריכת סרטים מתמונות. שמיעת מוסיקה.

25. שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד מרובע ליבה בעוד שבועיים-שלושה כשקרוב משפחה שלי טס לארה"ב. מה האופציה הכי זולה (אבל בכל זאת טובה ואמינה) בשבילי? אני גם צריך 4GB זיכרון. תודה רבה לכל המגיבים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים