ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,375 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים. אני צריכה ייעוץ למפרט למחשב נייד, למטרת עבודה בתוכנות אופיס, אנדרואיד סטודיו(לפיתוח אפליקציות לאנדרואיד: תכנות בxml, java וכו') ותוכנות גרפיות - photoshop,indesign. שיהיה עם חיבורי wifi, bluetooth, צורב וכמובן חיבורי usb. סוללת 4 תאים לפחות. אם יש אפשרות לשני הארדיסקים, אחד שיהיה ssd והשני רגיל. (האם שווה לי לרכוש הארד דיסק 500 gb מוהנה ולרכוש ssd ולהרכיב בנפרד?) תקציב עד 4.5 k. (רצוי פחות...) משקל - עד 2ק"ג. באיזור המרכז. רוצה לרכוש בהקדם. תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, הבנתי שהאפליקציה הזאת מבצעת גיבוי של הדיסק ל- partition נפרד. שם גם מאוחסן דיסק ה- recovery. כרגע מותקן לי XP ואני רוצה להתקין Vista ב- partition נפרד ולהשתמש ב- dual boot. האם R&R תדע לגבות את 2 המחיצות או שהיא מגבה רק מחיצה אחת?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אהלן, אז התחדשתי בn550jk לפי ההמלצה המצוינת פה בפורום וגם קניתי איתו את הssd הזה של סמסונג http://ksp.co.il/?select=.1033..152..137.&list=1&sort=3&glist=1&uin=20109&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 עכשיו הזמנתי גם מחו"ל את המתאם מכאן: http://hddcaddy.com/en/asus-hdd-caddy/845-asus-n550jk-hdd-caddy.html ועד שהוא מגיע אני רוצה להחליף את הHDD בSSD ולהתקין עליו כבר את הוינדוס ולהתחיל להשתמש במחשב, כמו כן גם הבנתי שכדאי שהSSD ישב במקום של הHDD והHDD ישב במתאם במקום הכונן כי ככה הSSD יעבוד טוב יותר או משהו בסגנון.. אז ראיתי כבר כמה סרטונים על איך פיזית להחליף את הSSD ואני מאמין שבזה אני אסתדר, רציתי רק לדעת איך אתם ממליצים להתקין את הווינדו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הנה המפרט שלו: מעבד ליבה כפולה Intel® Core2 Duo Processor T6500 2.1GHz מסך "15.4 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® GMA X4500 זכרון 4096MB DDR II 800MHz דיסק קשיח 320GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב Dual Layer Super Multi DVD תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11B/G כרטיס רשת LAN 10/100/1000 מודם פקס 56Kb Bluetooth 2.0 יציאות USB 2.0 X4 ,VGA ,Audio קורא כרטיסי זיכרון, יציאת רשת ועכבר Touch אחריות שנה אחריות (אחריות ע"י היבואן הרשמי) סוללה 6 תאים - שנה אחריות מימדים 35.8 ס"מ (א) x 26.0 ס"מ (ר) x 27-31 ס"מ (ג) משקל כ-2.8Kg מחיר: מחיר: ¤3,190.00 כדאי לי לקנות את זה או לא? [br]פורסם בתאריך: 1.08.2009 בשעה 12:41:40 מעבד ליבה כפולהIntel® Core2 Duo Processor T…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
בקרוב אני מתחיל לימודי סאונד ויצירת מוזיקה אלקטרונית ואני צריך מחשב חזק בשביל שאוכל לעבוד בחופשיות עם תוכנות כבדות (Cubase SX וכו'). יש לי מחשב שולחני בבית שמשמש אותי בתור מחשב אולפן, אז אני לא מצפה שהנייד ייתן לי "ביצועי על", אבל אתם יודעים... צריך שהוא יסחוב דברים כבדים. מכיוון שציינתי שהמחשב הולך להריץ דברים כבדים, אני צריך סוללה שתוכל להחזיק הרבה זמן בעבודה מאומצת (אני מעריך שמשהו בסביבות שעתיים של עבודה מאומצת יכול להיות מצויין) מעבד - אני רוצה מעבד של אינטל, מה ההבדל ב Core2Duo לבין Dual Core? אני צריך מעבד חזק, לא שיא השיאים, אבל משהו טוב הארד-דיסק - חשוב לי מאוד שהוא יהיה 7200RPM (שוב, בשביל התוכנות של המוזיקה), בקשר לנפח, נראה לי ש80 ג'יגה יספיק לי זיכרונות …
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמו שמופיע בכותרת... המחשב אמור לשמש בעיקר לעבודה גרפית (לא עיבוד וידאו) וכן ליישומי משרד רגילים כגון OFFICE וגם לצפיה בסרטים. אני אשמח אם גם יהיה אפשר להריץ עליו משחקים ברמה גבוהה - אבל זה בפרוש לא הקו המנחה. המפרט אמור להיות מלא - כולל מסך "19 וכן עכבר מקלדת ורמקולים (לא ברמה הכי גבוהה). התכנון הוא לחבר את המחשב גם למערכת וטלויזיה לצורך צפייה בסרטים - לכן לא דרושים רמקולים יקרים. וכמו שאמרתי... דרוש מפרט מבוסס אינטל. המון תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היצרנית הסינית הגדולה מתחילה לחשוף את קו המכשירים שלה לתערוכת CES 2016, ויש כמה הפתעות מעניינות בהחלט השבוע הוא השבוע הגדול של תערוכת CES לשנת 2016, ומי שהחליטה להקדים את כולן הפעם ולחשוף את מוצריה יומיים לפני פתיחתה הרשמית היא לנובו, שלה יש כמה ג'וקרים בשרוול, מסתבר. היצרנית הסינית הכריזה על עדכון לקו הניידים שלה, עם דגם חדש דק וקל עוד יותר ל-Carbon X1 שהיה בעבר הנייד הדק ביותר בעולם כולו, עם ThinkPad X260 שיירש את ה-X250 האהוב ומבטיח חיי סוללה של עד 21 שעות בעזרת הסוללה המוגדלת הנוספת שניתן לרכוש עימו, עם ניידי ThinkPad 13 'עממיים' אשר ניתן יהיה לקבל או עם מערכת חלונות 10 או עם מערכת Chrome OS, וגם עם עדכונים לקווי ה-ThinkPad 450 וה-ThinkPad 550 המגוונים…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים , לפני כחצי שני התייעצתי כאן בפורום לגבי שדרוג עקב בעיות בביצועים ועזרו לי מאוד. (האשכול כאן) פונה אליכם שוב לאחר תקלה נוספת שהחלה במחשב, אני חושד שיש בעיה במעבד/במאוורר או בשניהם, מה שהחל לקרות הוא שהמאוורר עושה רעשים חזקים כשאני מדליק את המחשב, מה שלא היה לפני, והרעשים מפסיקים לאחר כ-10 דקות, ובנוסף החלו קריסות של המחשב לעיתים רחוקות, אבל דבר שגם הוא לא היה לפני. הנה המפרט העדכני שלי - https://valid.x86.fr/9rad2h. אשמח להמלצות על מעבד ומאוורר חדשים כדי להחליף את הקיימים, והאם יש צורך בלוח אם חדש? תודה רבה מראש וחג שמח
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד שיתאים בעיקר לעריכת תמונות (PS, Lighroom) ועריכת וידאו, ולמעט פיתוח (Visual Studio) . כל שאר היעודים הם קלים יותר (מסמכים, אינטרנט וכו'), אין צורך למשחקים. מסך לא חייב להיות גדול מדי, 14 אינץ' יספיק, אני מתכנן בחלק מהזמן לעבוד עם תחנת עגינה למסך גדול יותר שיהיה צורך. בכל מקרה הרזולוציה ואיכות המסך כן חשובה למטרות הנ"ל. מסך מגע לא חובה, אבל אפשרי, למקרה ואחשוב על פיתוח אפליקציות. כל שאר הפרמטרים מבחינתי פתוחים לגמרי, אין העדפה למשהו ספציפי. מבחינת חברה, יש לי נסיון טוב עם אסוס, אבל לא חובה. תקציב - כ-3000-3500. אשמח להמלצות ואפילו עצות כלליות על מה חשוב להיות הדגש בצרכים כאלה (מעבד,זיכרון, דיסק). תודה.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המחשב הישן שלי שכבר לא סוחב: מעבד e4500 או e4600 שעשיתי לו אוברקלוק לאיזור ה 3ghz זכרון ddr2 2gb כרטיס מסך nvidiga 8500 אני צריך מחשב חדש שישמש אותי ל: אינטרנט: תמיד יש לי פתוח על המחשב פיירפוקס עם איזה 30 טאבים פתוחים. מדיה: סרטים, סדרות באיכות 720P. תכנות: אני עובד כמתכנת JAVA ומשתמש בסביבת ECLIPSE. בערך פעם בחודש אני עובד מהבית. כרגע המחשב הנוכחי סוחב אבל לוקח לו יותר מידי זמן לקמפל ולעשות suggest כשעושים ctrl+space ב ECLIPSE. בעבודה יש לי e8500 ו3 גיגה זיכרון אבל גם הוא מרגיש איטי לפעמים. משחקים לייט: אני משחק בעיקר משחקי פלאש דרך kongregate, המחשב הישן נחנק לפעמים איתם.. כמו כן אשמח אם יהיה אפשר לשחק FALLOUT 3 בהגדרות גבוהות. במחשב הישן שיחקתי על נמוכות והיה די …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חבר שלי קנה מחשב נייד חדש MSI cr 500 המחשב חדש בן יום, ההארדיסק נקי לחלוטין. למערכת הפעלה הוא השתמש בדיסק מקורי של xp pro 64bit שהוא קנה עוד למחשב שלפניו. כאשר הוא טוען את ההתקנה מהדיסק (לאחר ה FIRST BOOT) המחשב מקבל מסך כחול. הוא ניסה להתקין גם xp home 32 שהיה לו (ישן יותר) אבל אותו דבר קרה. הסתכלתי באתר החברה וראיתי שיש דרייברים למערכת הפעלה XP, http://eu.msi.com/index.php?func=nbdriver&maincat_no=135&prod_no=1882 הCD ROM משמיע רעשים טיפה מוזרים, אבל לא משו שיכול באמת להצביע שהוא מקולקל (נשמע חדש אבל טיפה רועש). מה הסיכוי שהמסך כחול יבוא במידה והסידי רום תקין ? האם ידוע שאי אפשר להתקין XP על הנייד הזה ? (נשמע לא הגיוני בעליל), אם כן לא מצאתי שום אזכור ב…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? משער שלא יצטרך לעלות על 4K אך גמיש באופן כללי. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ע"פ ראות עיניכם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות: C, Paython, JAVA וכו'.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא במיוחד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נוח לקריאה וכתיבה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב תקשיבו סליחה אל הביטויים מקודם , את המחשב אני רוצה לשימוש אישי באינטרנט למשחקים ושהכרטיס מסך יספיק לי לפחות עד לעוד 3 חודשים של משחקים... לא יותר יקר מ-3000 שקל מומלץ 2600
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים, סוף סוף הגיע העת לרכוש מחשב נייד! שבוע הבא הוא התאריך. התקציב שלי הוא 4000-6000 שקל בבדיקה בחנויות באזור שלי, שמתי עין על שני דגמים: HP dv6160 ea מחירו 5199 LENOVO N100 TYOBLIZ מחירו 5299 שני המפרטים מאוד דומים. רק שבמחשב של LENOVO יש 100 ג'יגה ולא 80. וכרטיס המסך שלו חלש יותר 7300 ולא 7400. הבנתי שLENOVO היא חברה בת של IBM. ככה שהמותג שלה חזק יותר? בכל מקרה על מה משניהם אתם ממליצים? יש לכם דגמים אחרים להציע לי? אני צריך את המחשב לשימוש יומיומי, קצת סרטים, תוכנות שיתוף, ומשחקים. אני יודע שמבחינה גראפית הניידים נותרים מאחור, אבל לדעתכם אני אצליח להריץ איזה OBLIVION או FAR CRY? תודה מראש, רוני
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה המפרט מצטער אבל מיהרתי i5 - skypc - 971 intel whitesburg - noa - 490 ripjaws 4gb - skypc - 463 5850 xfx - rsm - 1500 pc7fw - skypc - 259 s12ep550 - rsm - 433 528as or hd103uj - rsm or skypc - 410 reeven - rsm - 138 all - 4.6 k יצא לי עם חריגה אני מתכוון להרכיב את המחשב בבית אז אפשר את הרכיבים הכי זולים מכמה חנויות ויש לי שאלה: על מה אני מתפשר שאני קונה את הלוח אם של אינטל?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מבקש את דעתכם ועזרתכם לגבי גיבוש מפרט מחשב לעבודות גרפיקה הכוללות עבודה עם תוכנות אדובי לדו מימד ולתלת מימד כמו 3DMAX. זהו מפרט שקיבלתי מ-KSP. אשמח לשמוע מה דעתכם ועל אילו רכיבים אפרשר לוותר או את מה לשדרג. תודה ויום טוב, יוחאי yohaiazoulay@gmail.com דגם מחשב: i6b מעבדי אינטל: Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10687 מאווררים וגופי קירור: Generic CPU Cooler For s1156 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8717 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P7P55-M s1156 Core i5, Intel P55, DDR3 1600, PCI-E, 1394a http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9448 זכרונות: DDR III 1333Mhz 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmai…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני סטודנט, דל תקציב, לומד הנדסת תוכנה.. זקוק למחשב נייד כדי לעבוד קצת על תיכנות כשאני מסתובב.. וגם בכיתה. בסך הכל אני רוצה שהוא יהיה סביר, אני לא מצפה ממנו יותר מידי, כמו להריץ משחקים. אבל אני כן הייתי מצפה שיריץ WIN XP בצורה טובה,ואפליקציות כבדות פה ושם. לא חשוב לי שיהיה BT , אבל כן חשוב שיהיה כרטיס רשת אלחוטי. ואם לא אהיה אני מניח שאקנה כרטיס SD WIFI (חשוב שיהיה גם חריץ SD) התקציב שלי הוא בערך עד 1500 שקל.. אני יכול טיפה לעלות למעלה אם זה באמת ישתלם. בדקתי באתרי יד-שניה אבל אני ממש לא בקיא בדגמים, אם יש לכם דגמים שתוכלו אולי לומר לי את שמות הדגם, שאוכל לדעת מה בידיוק כדאי.. תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר שהגעתי להחלטה לקנות נייד של DELL נפתחו בפני אופציות לרכוש את המחשב בחנויות שונות באינטרנט. רציתי לדעת האם, מנסיונכם האישי, אין שום סיכון ברכישת המחשב דרך אתרי האינטרנט והעיקר למצוא את הכי זול, או שכדאי לי להמתין עוד כ-30 יום עד שהדגם הספציפי שאני מעוניין בו יגיע לחנויות? למי שמעוניין, אני מדבר על הדגם: DELL VOSTRO 3500 i5-520M תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התלבטות נוספת לרכישת מחשב. נדרש מחשב סביב 2500 ש"ח, מסך עד 14. לשימושיים בסיסיים (אופיס, אינטרנט, סרטים וכד'). איך המחשב הזה? http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12640
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד I5 3317 2 כרטיסי מסך אינטל HD 3000 ו-NVIDIA 610M 500GB 4GB זכרון כולל עכבר ותיק
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך בלי לפגוע בביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת וידאו, ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר אפקסט וסוני וגאס באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סקיירים, באטמן ארקהם סיטי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד בגודל 13.3 אפשרי גם מסך 14 אבל לא מעל 500 GB דיסק קשיח 4 GB זיכרון וכרטיס מסך שיהיה חזק ( שיוכל להריץ משחקים ) לא על התנאים הכי גבוהיים אבל שיוכל להריץ תקציב 4000 -4500 ש"ח בטרייה לא משנה לי רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל! חשבתי על הדגם של DELL 3010 שזה דגם מצויין מבחינתי הבעיה היא שאין לו כונן אופטי ( DVD) תודה על העזרה מאור
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? עבודה משרדית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 לפחות. חשוב מט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר). לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין משהו מיוחד. * משקל רצוי?שלא יהיה כבד מידי (במידת המגבלות של חיי סוללה). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם). רצוי זמן ארוך. (לפחות 4…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-