ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
שלום אני עומד לפני קניית מחשב לנייד לצורך לימוד ומשחקים. לאחר מספר שבועות של חיפושים צמצמתי את האפשרויות לשני אלה. אשמח אם משהו מכיר אותם ויוכל לתת המלצה לגבי הבחירה בינהם. asus g53sx-xt1 http://www.laptopdirect.co.il/item.asp?itemid=6240 dell XPS 15 L502X http://www.notebookclub.co.il/products/studio_precision_alienware/dell-xps15-2630qm-fhd.htm תודה מראש לעונים
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת את שווי המפרט שלי(המפרט מצד). המחשב ניקנה ב-21/12/2006 עד הייתה לו בעיה אחת, כל החומרה עובדת כמו שצריך ולמרות שזה לא קשור לפורום יש לו XP חוקי. אשמח לעזרה...
-
- 1 תגובה
- 689 צפיות
-
-
שלום לכם! מחר אני אקנה מחשב חדש אשר מיועד למשחקים ומתעתד להפעיל משחקים על מסך 22 אינץ'. משחקים הכי כבדים וחדשים שיוצאים כמובן על ההגדרות המירביות. אז הנה לכם המפרט מפוקס פי סי: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1510 עם מספר שינויים: 1) כרטיס מסך 4870 של אותה החברה שיש שם. 2). ספק כוח של seasonic 500w . סך כל המחיר הינו 4150 ש"ח. לא מתוכנן OC. שקט דבר קצת חשוב. משתלם? לשנות משהו דחוף? או שהמפרט די טוב ומתאים לצרכיי? תודה רבה מראש.
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח עם תעזרו לי בהצעות למחשב חדש. המחשב מיועד למשחקים כבדים ועבודה עם MATLAB. אני מתכנן שהמחשב יחזיק מעמד לפחות 6 שנים, מקסימום טיפה שדרוג כדי להאריך עוד. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מקסימלי (נניח 10K) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג חפשי... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, ו- MATLAB א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך…
-
- 3 תגובות
- 594 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מולטימדיה - מוזיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS ו RTS בעיקר, BF4, Titanfall. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה גם מסך 1080p. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות, לא מאד קריטי. 3. האם יש צורך …
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום. אני בחמישי הקרוב נוסע לאילת אם רכב ומעוניין לקנות מחשב נייח לשתי מטרות. המטרה הראשונה היא להריץ משחקים ששנים רציתי להתקין והמחשב שיש לי כרגע לא ממש מריץ אותם. כמו GTA V ו Watch Dogs המטרה השנייה היא תכנות משחקי מחשב. מה שאני עושה כתחביב הרבה שנים ואולי בעתיד גם כמקצוע. בכל מקרה אני רוצה שהמחשב יריץ תוכנות כמו: Unity,Unreal Engine,Blender אני בדיוק בתקופה בא סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב ועוד לא התחלתי לעבוד כך שיש עוד הרבה דברים שהמחשב יריץ אבל מה שרשמתי זה החלק הכבד. מעוניין להחליף את הציוד ההיקפי שיש לי כרגע אבל אותו אני יקנה בפעם אחרת לא באילת כדי שיהיה לי מקום ברכב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך…
-
- 5 תגובות
- 757 צפיות
-
-
קניתי כבר מחשב.....זה מאוחר מידי לישאול..אבל בכול זות מה דעתכם על המיפרט הבא: (המחשב מיועד למישחקים!!!!!) מעבד:AMD ATHLON3000 64BIT 754 PIN כרטיס מסך:MSI ATI 9800XT 128 DDR זכרון:KINGSTON DDR 256M 400 MHZ *2 לוח אם:K8N NEO PLATINUM NF3 מארז מהודר לפנטיום+ספק כוח480וואז+שנני מאוררים כונן:dvd*16 כול השאר.:מיקלדת ...עכבר הארד דיסק..הכול היה קניתי דברים מרכזיים ......הכול עלה לי 4500 שקל..!! תביאו תגובות!
-
- 7 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום, ברשותי נייד ASUS 1005 עם מערכת הפעלה WINDOWS 7 . עד לאחרונה הכל עבד תקין , לפני יומיים ראיתי שהמד סוללה נשאר תקוע על אותו אחוז . זה לא יורד ולא עולה כשאני מחבר מטען אני רואה שהסוללה בהטענה אך אחרי כמה טעינות המד נעצר. בדקתי את הסוללה בהטענה כשהמחשב מכובה והסוללה תקינה היא נטענת ומחזיקה טעינה (למרות שהנורה לא נהפכת לירוקה כמו שצריך להיות אלא נשארת צהובה) הבעיה שאני לא רואה מה מצב הסוללה ותי היא מתרוקנת , האם למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה . תודה לעוזרים .
-
- 2 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין דגמים של אסוס שרשום בהם 3D וכאלה שרשום בהם 3DE. שמתי לב שהמחיר של ה 3DE יקר משמעותית, עשיתי חיפוש והבנתי שההבדל הוא שהאות E ב 3DE מסמלת את המילה embedded (משובץ). חוץ מלהבין את זה לא כזה הבנתי מה תכלס ההבדל בין השניים. תודה, מאיר
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
היי חברה, אני מחפש לקנות מחשב ALL IN ONE. הבנתי שDELL חברה טובה.. אני זקוק להמלצה למחשב. הוא צריך להיות חזק, שיעמוד גם מול משחקים וישרת אותי להרבה זמן. סביבות המחיר 5000 תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני אשמח להמלצות עבור מחשב שולחני להורי, לאחר שהמחשב הקיים (בן 5 שנים) התקלקל. המחשב אמור לשמש בעיקר לאינטרנט ולאופיס. לאור ניסיון טוב עם חנות רשת KSP בת"א, הייתי מעוניין לרכוש את אחת מחבילות המחשב שלה, עם שינויים/שדרוגים על פי המלצתכם: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv תחת "מחשבים במבצע" -> " מערכות מחשב מומלצות ואיכותיות" -> Intel (לא מעוניין ב AMD) תקציב: 1500-1600 ₪ (לא כולל התוכנות). אין צורך במסך, עכבר, מקלדת, רמקולים. כמו כן, שאלות לגבי תוכנות: 1. מה עדיף להתקין Windows 7 32Bit או 64Bit (ניתן להשיג במחיר זהה) ? 2. לגבי אופיס, האם ניתן להסתפק ב Home and Student 2007, אשר זול משמעותית (אין להורי צורך ב Outlook)? המון תודה, דוד
-
- 2 תגובות
- 892 צפיות
-
-
**אני מעוניין לשדרג רק מעבד, לוח אם וזכרונות. מחשב נוכחי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? הכרטיס מסך פתוח ל6970 עם OC, מתוכנן OC גם למעבד. 8. האם …
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
צריך עזרה בבנית מחשב ללא מסך מבוסס על מעבד אינטל אם אפשר אז לוח אם כולל כרטיס קול ואם אפשר לתת גם תודה רבה על העזרה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מפרט יחסית בסיסי, חשיבות למהירות ו multitasking מעבד AMD ATHLON 64 DUAL CORE 4800 X2 / 2.50GHz SOCKET AM2 65W BOX 3Y ¤647 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI AMD AM2 DUAL DDR2 VGA+DVI+HDMI+GIGA LAN m-ATX 3Y ¤428 ¤ זיכרון Super Talent DDR2 2Gb 667Mhz CL5 64X8 SUPER RIGID DUAL PACK 2x1Gb ¤255 ¤ כרטיס מסך GAINWARD BLISS GF 7100GS 128MB UP TO 512MB TC PCI-E DVI+TV-OUT 3Y ¤204 ¤ דיסק קשיח WD CAVIAR SE 320GB SATA2 7200RPM 16MB BUFFER WD3200AAKS 3Y ¤480 ¤ צורב DVD-RW צורב ללא תוכנה OPTIARC SONY-NEC AD-7170A DUAL LAYER DVD WRITER BLACK OEM 2Y ¤159 ¤ מארז COMPUCASE 6C60 BLACK 12cm FAN MIDI ATX 300W 20/24PIN ¤280 ¤ שירותי מעבדה הרכבת חלקי מחשב -ללא מערכת הפעלה 1…
-
- 5 תגובות
- 569 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SKYRIM,SAINT'S ROW 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אחד מהם ברזולוציה 1680X1050 והשני נמוך יותר,לא בטוח כמה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שאפשר לסחוט בתקציב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. …
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד אשר מותקנת עליו מצלמה בקצהו העליון של המסך (Built-In). השימוש העיקרי שהיה לי במצלמה עד היום הוא בתוכנות מסרים בתור יישום וידאו. ביום בהיר אחד המצלמה הפסיקה לעבוד. נכנסתי להגדרות הוידאו של תוכנת המסרים (סקייפ במקרה הזה), ושם קיבלתי הודעה "שלא קיימת" מצלמה במחשב. מיד הנחתי שיש כאן איזו בעיה של הגדרות או מנהלי התקנים. בכל מקרה, אין לי אפשרות לטפל בבעיה מאחר שאני כלל לא יודע כיצד לגשת למצלמה. חיפשתי בכל מקום: בהגדרות המסך, בלוח הבקרה, במנהל ההתקנים... התוכלו להסביר לי היכן אני יכול למצוא את ההגדרות שלה?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב ללימודי הנדסאי תוכנה וכמובן בהמשך למהנדס. התקציב הוא 5-6 אלף ש"ח. * מטרות המחשב? לימודי הנדסאי תוכנה קצת משחקים סרטים וכו'. * גודל המסך? 15.6 אם אפשר 17 גם טוב האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב, מה שהכי טוב. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? numpad חשוב * משקל רצוי? לא קריטי כמובן לא 5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך?3-4 שעות אם קיימת סוללה כזאת. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) אין משהו מיוחד * Bluetooth?לא חייב *…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המחשב מיועד ליצירת מוזיקה בלבד בלי משחקים ובלי שום דבר אחר....מדובר בתוכנות כבדות מאוד ככה שהמחשב חייב להיות חזק. קיבלתי מפרט ורציתי לקבל חוות דעת...מדובר במחשב בלי מסך ובלי שום תוספות חיצוניות רק מעבד. לוח אם אינטל מקורי 856 רוקלייק כולל כרטיס רשת מעבד אינטל 800MHZ P4 3Ghz מקורי איסטרוניקס 2X512MB DDR 400Mhz Dual מותג מיקרון\יונדאי\הינקס כונן 1.44 דיסק קשיח 120GB 7200Rpm כרטיס מסך ATI 9250 128MB DDR+DVI מארז ATX 300W +USB מלפנים צורב LG 52X32X52 מערכת הפעלה ווינדוס אקס פי בעברית כולל דיסק המחיר הוא 3700 אם אפשר להשיג אולי טוב יותר ביותר זול..אניי פתוח להצעות.
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום רב, בירצוני לדעת כמה יעלה לי מחשב עם כזה מיפרט טכני: מעבד: Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz פתרונות קירות למארזאודה אם תגידו לי אם דבר כזה הוא נחוץ) 2X SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm גוף קירור למעבד: NOCTUA NH-U12P SE2 לוח אם: GIGABYTE GA-P55-US3 זכרונות: 2GB DDR3 1333MHz זכרונות2: 2GB DDR3 1333MHz כונן קשיח: Seagate Barracuda ST31000528AS - 1TB/7200RPM/16MB כונן אופטי: DVD-RW - SATA כרטי מסך: מבוסס Radeon HD 4850X2 2GB GDDR3 HDMI מארז: ANTEC NINE HUNDRED II (אשמח אם תציעו לי משהו יותר זול) ספק כוח: CORSAIR 650W TX
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. התקציב הוא משהו כמו עד 5000 אלף. משהו בסיסי ביותר.. עכשיו השאלה היא במעבדים אני לא ממש מבין יש מהירויות שונות ודווקא מה שמהיר זול והאיטי יקר! לא הבנתי מה הקטע הזה אבל בטח יש הסבר לזה... ההתלבטות עכשיו היא בין 3 מחשבים אחד של IBM שעולה 5090 ויש לו מעבד CEL M 1.4 מחשב שעולה 1009 דולר עם מאבד 2.8 cell ועוד אחד שעולה 4 וחצי ויש לו מאבד 2.2 מה הכי טוב מבין המעבדים ..? וזה הרכיב הכי קריטי נכון? לכל המחשבים זיכרון פנימי של 256 וש להם 30 גי'גה. מה הכוונה בתקשורת האלחוטית? שווה משהו? בכל הניידים יש את זה..? תודה ויום טוב...!@
-
- 11 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן מקווה להשתלב טוב, חבר הפנה אותי לכאן .. אני מחפש מחשב עבור אחותי ובעלה שרוצים לרכוש. בעלה יעמיס עליו המון סרטים,מוזיקה ושטויות היא לעומת זאת תשתמש בו לעבודות,מיילים וכו.. התקציב הוא 4000 - 5000 גג כולל מסך. אשמח עם תוכלו לעזור, תודה רבה וחג שמח. 8)
-
- 12 תגובות
- 835 צפיות
-
-
שלום לכול חברי הפורום אני חדש פה ולא מבין כלום במחשבים מקווה שתוכלו לעזור לי אני רוצה ליקנות מחשב מה שאני צריך מהמחשב שיהיה מהיר וחזק בלי תקיעות גרפיקה טובה ושקט אשמח עם תגידו לי עם המחשב הזה טוב לוח ראשי - H61 GB מעבד מרכזי - I3 2100 ספק כוח -500 זיכרון פנימי - 4 GB כרטיס מסך -GT 450 דיסק קשיח -GB 500 צורב+ כונן DVD - LG ומה העלות שלו בערך ? תודה מראש ;D
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום חברים.. ההורים שלי קונים עכשיו תוכנת עיצוב מטבחים (אבא שלי נגר), והם צריכים לפטופ שיהיה עם מעבד: פנטיום 4 מעל 1.4 ג'יגה או AMD מעל 1 גיגה (העדפה לAMD) זיכרון לפחות 256 של DDR והבעיה- כרטיס מסך של 32 או 64 מגהבייט- צריך אחד טוב זו תוכנה עם גרפיקה כבדה יחסית... התקציב הוא בערך 8000 אנא עיזרו
-
- 16 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
הדרישות: 1. מבחינת ביצועי מערכת צריך להתמודד עם תוכנות כמו מתמטיקה, MATLAB, SPICE וכו'. לא למשחקים. 2. אני רוצה להיות מסוגל לחבר אותו לטלוויזיה, כמו כן להיות מסוגל לחבר אותו לרסיבר כדי לשמוע סרטים עם AC3(סראונד) זה אפשרי בכלל? 3. צריך שיהיה לו כרטיס רשת שיוכל להתחבר לרשת האלחוטית. 4. ציוד היקפי צורב DVD, מקלדת ועכבר אלחוטיים, HD לפחות 160G, וזהו בגדול. ישנם פרמטרים שצריך לשקול בנוסף? (לפטופ ראשון שלי, אני ממש בור ועם הארץ בנושא) כמה יעלה לי מחשב טוב העונה לדרישותיי? ואיזה חברה עדיף? תודה, עידו.
-
- 0 תגובות
- 684 צפיות
-
-
ערב טוב ושלום לכולם אני די חדש כאן כך שאני מעריך ששמעתם את ההערה כמה פעמים אבל: לגבי מפרטים של מחשבים משרדיים: אני לא רואה את הצורך ב DVD , צורב , כרטיס קול ,מודם ודיסק קשיח גדול למחשב משרדי כולנו מכירים את מחשבי המשרד שכל היעוד שלהם הוא אופיס , דוא"ל וקצת אינטרנט בשביל זה לא צריך את כל המפרט הנ"ל . בד"כ האפליקציות האירגוניות נמצאות על שרתים חזקים ולא על מחשבים מקומיים , מה שמוביל לזה שמחשב משרדי כן צריך ובגדול הוא כרטיס רשת איכותי ומהיר , אני לא לגמרי מכיר , יכול להיות שיש לוחות עם כרטיסי רשת מעולים O.B אבל אם לא אז זה לדעתי דבר שצריך להשתנות במפרט עוד דבר אחד - אצלי בארגון לרב משתמשי הקצה אין כונני תקליטורים ו כונני דיסקטים וזאת ע"מ למנוע זליגה של מידע מהארגון החוצה ו/א…
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-