עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Cheif,

אני זקוק לשדרוג רציני של מערך הגיבוי הרישתי שלי -- לא מדובר בחיבור USB או ESATA, אלא במארז המתחבר ישירות לנתב באמצעות כרטיס רשת. כיום יש לי מארז צנוע של 500GB (דיסק אחד, IDE, המובסס על ה-HD363 שסקרתי לפני כשנתיים וחצי -- http://www.netcheif.com/Reviews/HD363N/HD363N.htm). הפעם אני זקוק לנפח של בערך פי 4, ובמקום לרכוש מארז מוכן של 2TB כמו זה של WD בעלות של כ-2,000 שקל ויותר (מחירים ב-ZAP כאן -- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=703720, אני שוקל לבנות מערך כזה לבד. בניית מערך איכותי מרכיבים סטנדרטיים לא תעלה הרבה פחות, אבל המערך הזה יהיה הרבה יותר גמיש וניתן יהיה לשדרג אותו יחסית בקלות. כמערכת הפעלה אשתמש ככל הנראה ב-FreeNAS שתאפשר לי גם לבצע RAID בין הדיסקים. כיוון …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום לכולם אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד ללימודים - המחשב ישמש רק לכתיבת סיכומים ושיעורים בזמן ההרצאות ואלה הפרטים : * מטרות המחשב? מחשב נייד לסטודנט * גודל המסך? עד 13 אינץ * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? נדרש זמן סוללה אורך ( 5 - 6 שעות ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של הארד דיסק ? לפחות 250GB * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Ashand,

אז ככה: CPU Q6600 QUAD CORE 8GB DDR2 800HZ DUAL CHANNEL GSKIL ABIT IP35 PRO MOTHERBOARD ATI HD4670 512MB PSU ANTEC 500W GENERIC CASE HDD 320GB +80GB צורב SAMSUNG X22 בלי חומרה הקפית....

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. בס"ד שלום אני צריך מפרט לאחי למחשב שיריץ את ה- XP ללא בעיות ולעבודה ואינטרנט: המחשב לא צריך לכלול ציוד היקפי(מסך,CDROM,מקלדת וכו') תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני זקוק למחשב נייד תותח, שעומד במשימות של גרפיקה כבדות, במהירות, בלי לחשוב הרבה... היום יש לי dell latitude d630 ואני כבר לא לגמרי מרוצה ממנו, נראה לי גם שהוא מתחמם מאוד ומהר. אני הייתי רוצה לבדוק משו עם מעבד core I7 עדיף לכאורה מסך לא קריסטלי (הגרפיקה היא לפרינטים ולא לאינטרנט או סרטים) 4-8 גיגה זכרון. שלא יתחמם. (קירור טוב, או מחשב שמראש מתחמם פחות) מסך ברזולוציה גבוהה מאוד. עמיד בניידות. זמן עבודה בבטריה. כמובן שחשוב לי גם להתייחס לעניין המחיר. אשמח לשמוע מה אתם ממליצים. אני די מבולבל. (לגבי המשקל, יש מקום לחשוב גם על זה, אם כי לא על חשבון איכות. גודל מסך לא פחות מ15 אינטש) תודה מראש!!! :s05:

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני לא רואה צורך בטופס כי זה כבר מיותר.. התקציב הוא עד 2400 ש"ח... בלי חריגות.. אחריות לא קריטי.. מספיק לי שנה אחת אחריות העיקר שהיא לא מהחנות עצמה אלא מהיצרן או משהו מהסגנון... אני מעוניין במחשב שלא נוטה להתקלקל וכו', מחשב אמין ככל שניתן.. שימושים: הרבה עבודה משרדית, הרבה תיכנות, הרבה גלישה באינטרנט, מדי פעם צפייה סרטים בסדרות, משחקים אולי ממש בקטנה... גודל מסך: 13- 15.6 משקל: לא חשוב לי בכלל, אבל אם אפשר שיהיה קל אז למה לא.. סוללה: כמובן שרצוי שתהיה כמה שיותר חזקה... לפחות 4.5 שעות... כונן אופטי: חשוב מאוד, חובה שיגיע עם צורב, חובה! USB3: דיי חשוב שיהיה, לא סוף העולם אם לא יהיה אבל רצוי מאוד.. שאלה קטנה: האם מחשב עם מעבד 3217U ייתן ביצועי סוללה טובים יותר ממחשב עם מעבד …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום רכשתי מחשב נייד של LENOVO THINKPAD EDGE 15 בדרום אפריקה עם אחריות מקומית של שנה. רציתי לדעת אם אני יכול לרכוש בארץ אחריות למחשב מחברה פרטית כלשהי או מנותני שירות של לנובו בארץ ולעשות הארכה של 3 שנים לאחריות? ואיך ועם מי ליצור קשר בנושא תודה רבה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Liad344,

שלום אני מחפש מחשב נייד לצרכים של גלישה,microsoft office, visual studio וקצת משחקים (minecraft לא יותר) וב visual studio לא דברים כבדים מידיי. מסך: 10.1-15.6 אינץ זיכרון: מינימום 256 ג"ב , מעדיף SSD או משולב (רק העדפה) זיכרון RAM: מינימום 4 GB זמן סוללה רצויי: כמה שיותר ארוך. מינימום 4 שעות מסך: עדיף מגע. רזולוצייה: מינימום 1366*786 משקל: עד(!) 2.3 קילוגרם. חברה מועדפת: אין. (לגבי אסוס שמעתי שלהרבה יש תקלות במחשבים החדשים שלהם זה נכון? ) אם יש למישהו המלצה על חנות מסוימת זה יעזור.. (חוץ מivory ו bug שאני יודע שהם אמינות אני לא ממש מכיר עוד חנויות אמינות). תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש כי המחשב שלי כבר נחשב ישן (4 שנים) והוא לא מפעיל משחקים טוב אני צריך את המחשב למשחקים וסרטים בעיקר אני צריך גם ציוד הקפי כמו רמקולים טובים ומסך חדש וגם אני צריך הארדיסק גדול מאוד יש ברשותי כ 12000-13000 בשביל המחשב אבל אם אפשר לבנות משהו מאוד חזק שיחזיק המון זמן ב8000 אז זה יהיה מתאים כי אולי אני ישתמש בשאר הכסף בשביל PS3 חשוב לי שזה יהיה מחשב שיחזיק לי לפחות 3 שנים כמו שצריך כי אני לא רוצה לבזבז המון כסף על חלקים בעתיד אז כל עזרה תתקבל בברכה תודה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. יש צורך במסך מט בגלל שנייד יהיה בחדר עם הרבה אור. השימושים במחשב : גלישה באינטרנט משחקים קלים צפיית סרטים עבודה בפיתוח תוכנה תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. עד כמה שידוע לי, אין ל DELL יבואן בלעדי. כמה רשתות וחברות גדולות משווקים אותו, גם ליחידים וגם למשווקי משנה. אם כך, מי נותן האחריות הרשמי של DELL בישראל? היכן המעבדה? מה כלול באחריות? אצל LG למשל, האחריות היא אומנם 3 שנים במעבדת היבואן ח.י, אבל זה כולל רק חלקים החל מהשנה השנייה (משלמים על עבודה) ולא כולל סוללה ומסך.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום לכולם, אני נמצא באילת ביומיים הקרובים ואני צריך עזרה בבחירת מחשב מסוג ALL-IN-ONE עבור הוריי. כיום הוריי משתמשים במחשב דומה מסוג HP מדגם ישן מאוד (בן כ- 15 שנים) והגיע הזמן להתחדש. המחשב ישמש בעיקר לגלישה יום יומית באינטרנט ולצורך קריאת תכניות בניה ב PDF/DWG/DWF שלעתים הן תכניות כבדות כך שלמיטב ידיעתי נושא ה- זיכרון RAM ומעבד הוא חשוב. התקציב הוא עד כ- 4,500 ש"ח (כולל מע"מ) כך שבאילת המחיר יסתכם בכ- 3,800 ש"ח ללא מע"מ. הסתכלתי באתר KSP וראיתי שיש דגמים מסוג LENOVO (שאנחנו מאוד אוהבים!) אך יש כ"כ הרבה דגמים שמתאימים לתקציב ואינני יודע במה לבחור. אני אודה לעזרה מהירה כי אני נמצא באילת עד יום רביעי בבוקר אלף תודות לעוזרים! בשורות טובות!

13. שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים, dell inspiron n5110 ו-asus a53s. בשני המקרים מדובר על הדגם עם מעבד I7 2670QM, מסך 15.6, 8GB זכרון. להלן קישורים: http://www.fre.co.il/pl_product~5152135~39~89.htm http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=4583 ה-asus הוא טיפה יותר חזק מבחינת מהירות מעבד והכרטיס מסך שלו טוב יותר, אך הוא גם יקר יותר. האם לדעתכם ההבדל בביצועים שווה את ההפרש, ובכלל מה דעתכם על שני הדגמים האלו? אם יש הצעות אחרות בתקציב של עד 4500 ש"ח, אשמח לשמוע. השימוש העיקרי של המחשב הוא עבודה על תוכנות adobe cs5, ועריכת וידאו על avid. חשוב לי שהמעבד יהיה 4 ליבות ולא 2 כי התוכנות של אדובי יודעות לנצל את זה, ואין לי כרגע צורך במסך גדול יותר. כמובן, אם …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by kopakabana,

[table][tr][td]לוח אם[/td][td]GA-EP43-DS3L[/td][/tr][tr][td]מעבד[/td][td]Intel Core 2 Duo E8400 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד[/td][td]Arctic Cooling Freezer 7 Pro[/td][/tr][tr][td]זכרון[/td][td]2 x 2GB DDR2[/td][/tr][tr][td]כרטיס מסך[/td][td]ATI RADEON HD4850 512MB DDR3[/td][/tr][tr][td][/td][td][/td][/tr][tr][td]מארז + ספק כוח[/td][td]ANTEC SONATA III 500W[/td][/tr][tr][td]מאוורר למארז[/td][td]Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm[/td][/tr][/table] כמו כן, המחשב כולל שני כוננים קשיחים: * ST2000DM001 של Seagate (נפח של 2TB) * כונן קשיח של 800GB שאני לא זוכר מה הדגם שלו

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אוקיי אז כמו שתראו בקובץ שמצורף(אין באתר גרסא נורמלית להדפסה או שלא מצאתי פשוט) הרכבתי מפרט מNEW EGG. E6300+S3 של ג'יגהבייט +זיכרון של OCZ אין לי מושג למה דווקא הם היו הכי זולים שם...לא ננסה להבין את האמריקאים. וכרטיס מסך 7600GT. מארז+ספק יקנו בארץ בגלל בעיות תאימות החשמל כמו שאתם יודעים כנראה שזה יהיה FOXCONN+ ספק של FSP 350W. צורב DVD כבר קיים. בכל מקרה יש לי כמה שאלות: 1)אני יודע שהמון אנשים מזימינים מהם עד כמה הם אמינים? 2)איך המפרט בכלליות כמובן? 3)מישהו יודע כמה אני אצטרך לשלם על החלקים כלומר זה הולך לפי משקל? מחיר? או משהו אחר? 4) שמעתי שאם מישהו מארה"ב שולח לי את זה במקום שאני ייבא את זה זה עולה לי הרבה פחות האם זה נכון? לא נכון? המפרט יצא 2500 לפי חישוב שלי +ספק …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. היי , אני צריך גם עזרה בבחירת נייד..אני מתחיל ללמוד באוקטובר (מערכות מידע) אני רוצה להביא נייד 14-15 אינץ'.. לא צריך אותו למשחקים כבדים... גלישה באינטרנט וסרטים פה ושם.. אני אקנה אותו מארה"ב מ BESTBUY .בגדול מה שחשוב לי שהסוללה שלו תחזיק מעמד ושהאחריות שלו תתפוס בארץ. מבחינת תקציב עד 600-700+-$. לא מבין כ"כ במפרטים שלהם ככה שלא יודע מה לבחור.. זה העמוד של הלפטופים בבסטביי: http://www.bestbuy.com/site/Computers-PCs/Laptop-Computers/abcat0502000.c?id=abcat0502000 על איזה דגם אתם ממליצים? תודה!!!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Yaron123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, מדובר באופיס וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, מעוניין בהמלצה למחשב נייד עבור אנשים מבוגרים יחסית(לא מבינים בתחום) למרות שהמחשב נייד רוב הזמן יהיה במצב נייח. חשוב שתהיה יציאת HDMI על מנת שגם תהיה אופציה לחבר לטלויזיה בצורה איכותית. שאלה חשובה בנושא : האם כ.מסך במחשב נייד שבמפרט שלו מצויינת רזולוציה 900*1600 יודע להוציא אות 1080*1920 ב-HDMI? * מטרות המחשב? -גלישה באינטרנט -צפיה בתמונות -צפיה בסרטי HD(לא תלת מימד) במחשב ובטלויזיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) -HDMI * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? -כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) -HDD 1TB רצוי אבל לא חובה * כונן אופטי? -כן * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם -עדיפות למסך 17.3 אבל אשמח…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם. המחשב הבא בעדיפות לנייד, זמן סוללה פחות קריטי היות וזה בעקרון Workstation. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד כ10,000 ש"ח. ניתן לחרוג מעט במידת הצורך. במידה והתקציב לא ריאליסטי לדרישות אשמח לשמוע על מה לדעתכם תקציב הולם, ולשמוע על מפרטים לדוגמא אבל כרגע זו המסגרת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 שקלים. (אם יש שדרוג משמעותי שיחרוג עוד טיפה אשמח לשמוע) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח Unity לVR, התמקדות בסצינות יחסית קטנות אבל עדיין עושה 360 Rendering. בעת…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני כל כמה זמן מוסיף או משפר את המחשב שלי. הייתי רוצה לשמוע מה דעתכם כדאי לי להוסיף או לשפר ואני מניח שצריך להתחשב בכמה גורמים : לשפר לחלקים שלא ידרשו החלפה בתקופה הקרובה (למשל לא לקנות כרטיס מסך חדש כשבעצם עכשיו עובדים על כרטיסים תומכי DX10) , אני בעיקר רואה סרטים בעזרת המחשב , משחק במשחקים כבדים ושומע מוסיקה. אני חשבתי למשל אולי : להוסיף כרטיס קול , להחליף זיכרון , להחליף עכבר. ההמלצות כמובן למחשב הראשי שלי וכמובן אם יש דברים שלא חשבתי אני אשמח לשמוע.

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. צירפתי מפרט טכני עבור מחשב החלומות שלי תודה מראש לעוזרים..... מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אין הגבלה בתקציב מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) פיתוח תוכנה אינסטניסבי, כולל הרצה של מספר תוכנות פיתוח כבדות במקביל (מספר Visual Studio + Sql Server) האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? )לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיבים בסיסיים. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב שיהיה שקט מאוד. (גם אם צריך להשקיע במארז או במאוורים מיוחדים האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא האם יש צורך לכלול מ…

22. Started by yadin,

שלום לאחר שהתקנתי ווינדוס 7 במקום ויסטה קלטתי כמה בעיות אחד בבלוטוס של המחשב אז Fועוד בעיה נכון יש בלפטופ קפטורים של השמעה והכל ב אז ליפנה הפרמוט שהאיתי משמיעה היה מד של השמעה וכל זה והמד של האיכות מסך וזה נעלם לי איך אני מחזיר את זה זה הבעיות דגם המחשב HP DV2-1125ea

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by CyberBot,

Intel HasWell Core i7 4790 Socket 1150 8MB 3.6Ghz Box Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 Socket 1150 Z97 Chipset DVI+HDMI+VGA כרטיס מסך Gigabyte GTX970 WF3 4GB GDDR5 DX12 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E GV-N970WF3OC-4GD Corsair 8GB Kit (4GBx2) DDR3 CMX8GX3M2A1600C9 1600Mhz CL9 For Core I3 I5 I7, Western Digital 2TB 64MB Sata3 7200rpm Black WD2003FZEX צורב LG GH24 GH24NS SATA x 24 Black בעיקר ל witcher 3 ומעלה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום, אני מתכנן לקנות את הG550 K3G, הוא מגיע עם VISTA HOME PREMIUM אני יודע שיש אופציה "לשדרג בחינם" דרך LENOVO לווינדוז 7 (תמורת דמי משלוח "פעוטים" של 20 דולר בערך) אך הסדרה של G550 לא נמצאת שם לבחירה. כלומר, האם כדאי לחכות? כמה זמן יקח למעבר בניידים לווינדוז 7? ואם אקנה עכשיו ואתקין את הוויסטה שמגיעה איתו, עם כל הדרייברים מכונן הRESTORE וכולי, איך יתבצע המעבר לווינדוז 7 שכולל פירמוט? איך גורמים למערכת להכיר ולהסתדר עם כל האופציות של הנייד? תודה רבה וסופ"ש נעים.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by rbu99fm,

אני עומד לקנות את המפרט הבא מ- KSP: מטרת המחשב - משחקים. יש מסך 22" של סמסונג, אני יודע שכרטיס המסך הוא אוברקיל למסך שלי והספק הוא גם יותר מידי (אני מעדיף שיהיה אוברקיל לספק). בקשר למסך, המחשב שלי יחובר בעתיד למסך טלויזיה LCD גדול יותר, ככה שזה לא יהיה אובקיל. אני יודע שאתם לא אוהבים את KSP, לי אין בעיה איתם. השאלות שלי: 1. האם המארז יסתדר עם 2 הכרטיסים האלו מבחינת מקום ואירור?? האם יש צורך להוסיף מאוררים?? 2. האם בעיית צריבת הביוס של הכרטיס HD4870 1GB מבית Shappire קיימת גם בדגם ה-Crossfire?? 3. האם כדאי להוסיף 600 ש"ח ולקנות את ה- Q9550?? Core 2 Duo E8500, 1333Mhz, s775, 6MB 1 910 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS P5Q-E s775 C2Q 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים