ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
אהלן, קונה מחשב בשבילי בחודש הבא. לבינתיים אני אוסף מידע לגבי המפרט והמחירים. המחשב יהווה גם רכיב פרנסה בשבילי. אשתמש בו בשביל עבודות גראפיקה. וכן לשימושים שוטפים. בשל השימוש הכבד במספר תוכנות במקביל, אני צריך מעבד מרובע ליבות או שמספיק 2? לפי הסטיקי: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה מצויין. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, גראפיקה בעיקר, מולטיטסקינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר + פרנסה. פוטושופ בעיקר…
-
- 7 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום חברים, אז ככה, העניין הוא שאני מתלבט האם לקנות מחשב נייד או נייח. כמובן שיש הבדלי מחירים לטובת הנייח, אך יש לי אפשרות לקנות את הנייד בארה"ב שיחסוך לי כמה אלפים. השאלה הרצינית היא: האם שווה לקנות מחשב נייד ב סביבות ה 4000 בארה"ב או האם שווה לקנות נייח בארץ שיהיה יותר חזק? *בלי להתייחס לרגע ליתרון הניידות. זה המפרט שיעלה לי סביבות ה 3500 שח. Intel® Core™ i5-450M processor Features 3MB cache and 2.4GHz processor speed with Turbo Boost up to 2.66GHz. Intel® Core™ i5 processor Features smart 4-way processing performance with a speed boost. Intel® HD Graphics provide extra graphics power for your laptop when you need it. Intel® Turbo Boost Technology Delivers extra perf…
-
- 7 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, האם יש למישהו מושג מתי אמורים להגיע מחשבי מחשבי לנובו p50/p70 עם מעבדי xeon לארץ? קישור - לנובו p50 בברכה, דן
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אבי מחפש לפטופ לשימושים קלים כגון אינטרנט ,(בעיקר במרפסת שמש) וצפייה בסרטים. המחשב לא ייצא מ4 קירות הבית כך שמשקל המחשב אינו רלוונטי, אך יידרש להריץ סרטים על מסך טלוויזיה (42 אינץ). האם הכ"מ בדגם הנ"ל יספיק להרצת הסרטים ע"ג המסך הנ"ל? http://ksp.co.il/?uin=17148 *אם המחשב מתאים הרכישה תתבצע באילת* אם יש חלופה שתתאים אשמח לשמוע, בגדול התקציב עומד על 2700. גודל המסך לא כ"כ חשוב, אך שלא יירד מ13 אינץ. תודה עריכה: ישנה אפשרות יותר זולה שאשמח לדעת אם תתאים http://ksp.co.il/?uin=17317
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
התיעצות/ שאלה..השאלה מתחלקת לשתיים..אני מעוניין לקנות מחשב, קודם כל הבנתי שעוד כחודש אפילו פחות אמורים לצאת כבר מחשבים עם מעבדים דור 7 שיהיו הרבה יותר אפקטיבים? שווה לחכות? או שהם יהיו יקרים בהרבה או אולי לא שינוי גדול מדי ואין לי למה לחכות.הדבר השני:איזה מחשב כדאי לקנות, האם אתם מכירים מקום ואו דגם שיהיה הכי טוב בשבילי? הפרטים שחשובים לי:אני יערוך ווידאו עם המחשב ולכן חשוב לי מחשב חזק שיוכל להריץ תוכנות כמו אביד ופרמייר באיכות טובה. חשבתי על הפרטים הבאים:מעבד I7 6700HQזכרון 16 GBזכרון SSD או לפחות 256 או פחות + זכרון רגיל (כאן אני אשמח אם תמליצו לי לקחת רק SSD או מעורבב זה גם סבבה?)מעיץ גרפי כמה שיותר איכותי בגבול הסביר חשבתי על NVIDIA® GeForce GTX 960M 4GB GDDR5 או משהו…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
מפרט ב4200 לעבודה גרפית ללא OC כולל הכול הכל אומר: מסך,צורב,רמקולים,עכבר ומקלדת. הערה:רמקולים ועכבר ומקלדת הכי פשוטים, רוב הכסף שילך על המחשב/מסך שנועד לעבודה גרפית כבדה. וריבוי משימות, בגלל זה לפחות 2 גיג'ה זיכרון בבקשה בסטיק אחד (ואם אפשר יותר משתי גיג'ה אז כמובן) מסך איכותי, ללא דגש על רעש וקור בכלל, מצדי מארז טרנטעעע וקירור סטוק, כל עוד הוא רץ ואמין, הוא נועד לעבודה, ושום דבר אחר, אז שיעשה את זה טוב. ללא OC עוד פעם. תודה רבה מתן
-
- 7 תגובות
- 685 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הנ"ל: כמובן שאני מחכה לקופון כלשהו שיפחית את המחיר... 15% הנחה משמע 880 $... אני גם צריך להוסיף מס... אני שולח את המחשב לדודה במיאמי ואין לי מושג כמה המיסים שם Memory 4 GB DDR2 SDRAM 800MHz (2 DIMMs) -------------------------------------------------------------------------------- Hard Disk Drive 250 GB Free Fall Sensor Hard Drive (7200 RPM) -------------------------------------------------------------------------------- Video 256MB NVIDIA Quadro NVS 160M -------------------------------------------------------------------------------- Web Camera Integrated Webcam with digital microphone ---------------------------------------------------------------------…
-
- 7 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם, מאחר והנייח של ההורים שלי כנראה החזיר את נשמתו לבורא, החלטתי להרוג שתי ציפורים במכה ולרכוש להם נייד. הוא ישמש מרבית הזמן לעבודה של גלישה באינטרנט וקצת עבודה על מסמכים, ומדיי פעם גם לצפייה בסרטים על ידי חיבור לטלוויזיה בסלון. הסיבה שאני מעדיף נייד ולא נייח + סטרימר היא שזה הרבה יותר קל להורים שלי שהכל יהיה עם אותו המחשב ולא צריך ללמוד להשתמש בעוד מכשיר (סטרימר). בנוסף, אני מניח שאבא שלי ישמח שתהייה לו הגמישות לקחת את המחשב איתו מדיי פעם כשהוא צריך להעביר פרזנטציות. כאמור הדרישות הן דיי בסיסיות מבחינת הביצועים, עם זאת יש כמה דברים חשובים אחרים. מבחינת גודל מסך, אבא שלי מעדיף משהו כמו ה-studio15 שלי, אז 15" זו הבחירה. דבר נוסף שחשוב מאוד הוא האמינות של המחשב והאח…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אממ אז ככה.. אני קונה לפטופ אני דיי סגור עליו אבל מה המעבד מציק לי, איזה מעבד יתן לי יותר ביצועים הP6200 או הT4500? אני קונה לפטופ ב1470 ואני הבנתי שהP6200 חזק יותר (אני לא מצפה לניסים כן) סתם משחקים קלים ובעיקר אינטרנט. תודה מראש חבר'ה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD וקצת משחקים לא משהו מטורף א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 7 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אהלן.. ברצוני לרכוש מחשב נייד עד 6000 ש"ח. השימושים הם בעיקר לגיימניג , תכנות , סרטים ועבודה משרדית. גודל מסך: 17.3 משקל: לא הכי קריטי. שמתי עין על - Asus N750JK N750JK-T4045H מה שקצת ביעס אותי שהוא מגיע עם 4X2 gb זיכרון , רציתי 8X2 (אין חריצים פנויים). יש ברשותי samsung 840 evo ssd 250gb- שאחבר למחשב. למשהו יש הצעות אחרות ??? או המלצות על מחשב זה או אחר??
-
- 7 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ותודה רבה על הנכונות לעזור אתם אלופים. בשבועות האחרונים עבדתי מהבית על לפטופ i7 של DELL , עם 16GM ראם וכונן SSD. כרגע המחשב בקושי זז ונתקע המון, ממש בלתי אפשרי לעבוד (אפרט מה השימושים לפי הפורמט). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 7000 ש"ח אבל אפשר למתוח לכיוון 7200 אם משהו מצדיק 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימוש העיקרי הוא תוכנת Arcgis Pro שהיא תוכנה לעבודה עם מפות ושימושים גיאוגרפיים שונים. אני תמיד עם מולטיטסקינג - כלומר פתוח ברקע אקסל, וורד, גוגל כרום הזללן ולפעמים עוד תוכנה קטנה. בנוסף אני עם…
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח להמלצה לרכישת מחשב נייד באילת שישמש לפיתוח תוכנה (web dev). נא לקחת בחשבון שאני לא מתכוון לשדרג ב-5-7 שנים הקרובות. בנוסף, צריך להיות חזק מספיק בשביל כמה חלונות דפדפן פתוחים, IDE, Debugger והרצת סקריפטים במקביל. תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 (+500 במידה ויש תוספת ניכרת) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (Fullstack) ושימוש כללי (ללא גיימינג) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ב…
-
- 7 תגובות
- 897 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום בהתאם לכותרת- צריך מפרט למחשב HTPC הדרישות לא גבוהות מבוסס E5400 או מעבד מקביל (של אינטל בלבד) תמיכה בHDMI+אפשרות לחיבור לטלוויזיה דרך RCA/S-VHS או כל סוג חיבור אחר שקיים בטלוויזיות שפורפרת. 2 ג'יגה זכרון (לא חשוב שיהיה בדואל צ'אנל), דיסק קשיח 500GB+ לוח MICRO-ATX ומארז+ספק תואמים ושקטים (ושיראו סביר) כרטיס טלוויזיה שיעבוד בMC של WINDOWS 7 תודה
-
- 7 תגובות
- 737 צפיות
-
-
1. מה התקציב? עד 1000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 1500 ש"ח, אבל כמה שפחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית בעיקר, אני מעדיף שהכרטיס מסך המובנה יהיה חזק יותר מATI 9250 אם אפשר. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: צורב DVD הכי בסיסי שאפשר. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני מעדיף מעבד AMD, רק אם אפשר. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? אין דרישה למחשב שקט מדי, עדיף שהמארז יראה כמה שיותר טוב, נושא הקירור לא מטריד, זה לא מחשב שיפלוט חום רב לדעתי ומאורר מארז אחד יספיק. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? בלי מערכת הפעלה, בלי הרכבת מחשב. 8. האם יש צרכים מיוחד…
-
- 7 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום.. אני מתכוון בחודש הבא לקנות מחשב מKSP ללא מסך, בייחוד למשחקים וOC לכ. המסך בעתיד. התקציב הוא עד 7000 ש"ח, אני מנסה לקצץ כמה שיותר. הערה: את המקלדת+עכבר ב290 ש"ח אני לא קונה, אלא זה סוג של תחליף מחיר לMX500 שאני אקנה (כבר יש לי מקלדת). מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon 64 3000+ (S-754) (box) 1 1280 1280 לוחות אם למעבדי ?AMD? SOYO כמות מחיר סה"כ SY-CK8 (s754) sata,lan 1 790 790 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB A-DATA 1 490 490 כרטיסי מסך? MSI כמות מחיר סה"כ RADEON 9800Pro TV,DVI 128MB 1 1390 1390 דיסקים קשיחים? MAXTOR כמות מחיר סה"כ 80GB (8MB) SATA 1 500 500 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY…
-
- 7 תגובות
- 935 צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לרכוש סטרימר ולהתקין עליו קודי. חשוב לי שיהיה חיבור WIFI עם קליטה סבבה ושיהיה באיזור 200-300 ש"ח. אני הולך להתקין את המכשיר בדירה בקפריסין והמטרה היא לצפות בערוצי עידן פלוס דרך ההרחבה של עידן ובשידורי ספורט דרך הרחבות שונות. האם אמורה להיות בעיה כלשהיא שהמכשיר יהיה בקפריסין? אשמח להמלצה על מכשיר עם לינק לרכישה.
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3300. אם אפשר לחסוך קצת בשביל המסך סבבה אם לא - נשרוד, ניתן לחרוג עד 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - פוטושופ ועריכות דומות, משחקי SIM3 ודומיהם - לא קריטי להגיע למקסימום הגדרות מבחינת מסך - אני מאמין שנרכוש מסך FHD. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - לא נראה לי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? OC - אפשרי, מי שמשתמש - לא יודע 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. - איז…
-
- 7 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בהמלצה למפרט מחשב עבור האודיו/וידאו לא כולל ציוד היקפי. האודיו - קיו בייס וידאו- פרמייר,אפטר אפקט התקציב הוא עד 4500 גג. תודה מראש טל.
-
- 7 תגובות
- 769 צפיות
-
-
הזמנתי מחשב חדש אז ככה יש לי כמה התלבטויות תגידו לי אתם אומרים! ככה : ספק: eXtreme Power Plus 600W 12cm Fan CoolerMaster מחליף לזה:SeaSonic - 650W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan SS-650HT מעבד: Core i7 920, s1366, 8MB Box לוח אם: EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E זכרונות: 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 1600Mhz( כאן ההתלבטות שלי אמרו לי להחליף ) עזרה בבקשה.... כרטיס מסך:HD 5870 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E Sapphire הרד דיסק 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD1001FALS מארז: CoolerMaster HAF932 Full Tower Black Case קירור למעבד: V8 CPU Cooler CoolerMaster מסך: LG 22" WIDW הכל עלה לי 6500 שקל זה התקציב שלי בגדול. קניתי את המחש…
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
מה עדיף משני מחשבים אלו אסוס http://hwzone.co.il/reviews/notebooks/asusk53e או דל http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n5110-2310m.htm מה הייתם לוקחים? ומה עדיף מבחינת מפרט? מה היתרונות של אסוס על דל או דל על אסוס מבחינת חווית צפיה או נוחות?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נעזרתי בכם כבר כדי להרכיב מפרט, והגעתי למפרט הזה: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1 1050 1050 לוחות אם למעבדי אינטל? ABIT כמות מחיר סה"כ IL9 Pro s775 Conroe, Intel 945P, DDRII 667, PCI-E 1 480 480 זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB TwinMOS 2 280 560 כרטיסי מסך? Powercolor כמות מחיר סה"כ X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E 1 1200 1200 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II 1 390 390 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ LG DVD±RW GSA-H22NB x18, DL x8 1 180 180 כרטיסי עריכה וטלויזיה? כמות מחיר סה"כ AverMedia AverTV GO 007 Plus 1 230 230 מארזים?…
-
- 7 תגובות
- 618 צפיות
-
-
Athlon XP 2000+ - 950¤ Caintech 7VJL APOGEE DDR333 USB2.0+sb lan - 775¤ 256Mb DDR (333) Samsung - 490¤ MSI Geforce 4 Ti4200 128Mb+TV+DVI+vivo - 1090¤ 40GB 7200/133 - 450¤ LG x52 - 150¤ SONY 1.44 - 55¤ ATX MIDI 400W for P4 + USB - 260¤ HP Multimedia KeyBoard usb hub - 90¤ Genius Optical USB/PS2 +roll - 95¤ 0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0 Total Price + System Assembly = 4595¤
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום חברים! מחפש מפרט ל-2 מחשבים בתקציב של -5500-5000 ש"ח לשניהם מהחנות של KSP בירושלים סניף הר חוצבים. המחשבים יכולים להיות זהים - זה לא משנה לי... אלא אם כן זה משתנה בהתאם לגודל המסך - ברשותי מסך 17" ולמחשב השני אני רוצה מסך 22-23 המחשבים מיועדים למשחקים קלים, לאינטרנט, סרטים ולאופיס. יש צורך בציוד היקפי הכולל מסך (22-23 אינטש), מקלדת, עכבר ורמקולים למחשב אחד בלבד - למחשב השני כבר יש לי הכל - כולל מסך 17" לא קריטי שיהיה שקט מערכת הפעלה XP לשניהם כולל הרכבה לשניהם חשוב שלא אצטרך לשדרג שוב את המחשבים ב-3 השנים הקרובות לפחות. תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 848 צפיות
-
-
הנה הדרישות.. תגידו אם יש חיה כזאת: דיסק קשיח גדול (הרבה הרבה הרבה סרטים מוסיקה וסדרות כדי להעביר את הזמן) קל משקל (אני משרת באילת.. לא כיף להסחב עם מחשב כבד בנוסף לתיק..) כרטיס מסך חיצוני - לא משהו מטורף אבל שאני אוכל לשחק משחקים חדשים גם אם לא על ההגדרות הכי טובות. זמן סוללה ארוך (שוב, אני משרת באילת..) השימושים יהיו לאינטרנו, פוטופוש, תכנות.. קצת עריכת מוסיקה (CUBASE) התקציב הוא 6000 שקל עם אפשרות חריגה ל 6500. חשבתי בהתחלה על HP Pavilion DV5-1179ej, אבל הבנתי שהסוללה שלו לא מספיקה להרבה זמן, והמסך שלו גדול.. אין לי בעיה עם מסך 14". יש לי גם טלויזיה בחדר אז אפשר לחבר את המחשב לטלויזיה כשאני רואה סרטים.. אני לא פוסל את ה HP, אבל אם יש משהו יותר טוב אז למה לא יש חיה כזאת…
-
- 7 תגובות
- 876 צפיות
-