ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד ישן, ibm t40 עם שני סלוטים של ddr כאשר everst טוענת שהסלוטים תומכים עד 100MHZ השאלה שלי האם זה כמו מחשב רגיל, כלומר אני יכול לשים בסלוט זכרון של 400MHZו הוא יעבוד עם 100MHZ אבל עדיין יעבוד.. תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות בעיקר, ואולי עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט מיועד לשימושי HTPC - ומכך נגזרות הדרישות והאילוצים המקובלים (כגון : תפוקת-קול נמוכה-יחסית (אך לא בהכרח מערכת "חרישית"), ומראה נאה), ובעתיד ייתכן כי המפרט ייועד גם להפעלת משחקים (בעומס כבד). לעת-עתה אין צורך בכרטיס-קול נפרד, או בציוד נלווה כלשהו. מארז : SilverStone LC-17B או NZXT Duet ספק-כוח : Enermax Modu82+ 425W EMD425AWT לוח-ראשי : Intel DG35EC מעבד-ראשי : Intel Core 2 Duo 2.53GHz 3MB-Cache 1066MHz-Bus E7200 Box פתרון-קירור למעבד : Arctic Cooling Alpine 7 זיכרון-ראשי : 2x Kingston/Samsung/OCZ/Mushkin/G.Skill/Corsair/Crucial 1GB 800MHz כרטיס-תצוגה : Asus AMD-ATi Radeon HD 3650 512MB-DDR2 Silent כרטיס-טלוויזיה : Leadtek PxDVR3200 H MCE כוננים-קשיחים : 2x WD5000AAKS…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צהריים טובים אני מתכנן לרכוש מחשב חדש. באופן מפתיע נתקלתי בבעיה למצוא לוח אם עם יציאת eSATA במחיר שפוי (500 ש"ח ומטה). מצאתי רק את הלוח של אינטל שמספק הכל במחיר ראציונלי. האם הלוחות של אינטל אמינים? 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mass Effect 3(כשיצא), Fallout 3, Shooters -מהי הרזול…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט הקיים: לוח אם: GA-PH67A-D3-B3 GIGABYTE (הלוח אם חדש, הוחלף באחריות לאחר ש-H67MA-E35 B3 של MSI שבק חיים) מעבד: 3.1GHZ 6MB I5 1155 QUAD 2400 ספק כח: 12CM A PFC LITEPOWER 600W THERMALTAKE זכרון: HS VALUE PLUS GEIL 2GB DDR3 1333MHZ (יש 2 יחידות) כ. מסך: NVIDIA 560GTX 1G-5 GIGABYTE דיסק קשיח - כלשהו (מעוניין להחליף כך או אחרת) בגדול אני מעוניין בשדרוג TUNE-UP, שיהיה קצת מהיר יותר, קצת חזק יותר ושירגיש חדש. אין איזשהו שימוש מאסיבי מבחינת גיימינג ותוכנות ADOBY נכון לעכשיו. מה שכן, אני מוריד ומעלה נפחים מאוד גדולים - בעיקר דרך טורנטים. תודה מראש...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום לחברי הפורום, מדובר בבניית מחשב לווינדוס 7 לעבודה בדפדפן אקספלורר וכרום, משמע לא צריך כח עיבוד אלא יותר זיכרון וכרטיס גרפי שיריץ חלונות זריז בלי לאגים (כמו שיש לי עכשיו עם מעבד אינטל G4400 כשפותחים הרבה חלונות ועדיין יש ראם פנוי.) 1. לוחות האם החדשים לא תומכים ווינדוס 7 באתר היצרן, יש לזה פתרון? קומבינה? דרייברים קודמים שמתאימים? אני בשוק מהקטע הזה. 2. נניח ואין פתרון לסעיף 1, ראיתי לוחות של אסוס משני קצוות הקשת של amd vs intel, יש את אסוס tuf של amd שממש הרשים אותי. 3. אז הלכתי לכיוון מעבד עם כרטיס גרפי מובנה של amd ואז אין מעבדים כמעט ואם יש אז לא box ומנסיון אין להם בסיס בארץ וזה הימור קל והם עולים מ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=16043&zap=1 הוא נראה מחשב סביר, האם לדעתכם שווה את המחיר? מה האלטרנטיבות שלו? (מחשב לסטודנט להנדסת מחשבים).
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני התחלתי השנה י"ב, ומאוד רוצה לפטופ. יש אפשרות שביום הולדת שלי, שיהיה בנובמבר אני אוכל לקנות לפטופ. הבעיה הגדולה - אני רוצה עתודה, אבל אם אני לא אתקבל, אז עלול להווצר מצב שאני אהיה איתו שנה, אתגייס ועוד 3 שנים הוא כבר לא יהיה רלוונטי - בזבוז כסף אני גם לא מדבר על לפטופ של הרבה אלפי שקלים, אלא באזור ה-4-5K.. מה אתם אומרים? (אם זה שייך למקום אחר תעבירו או משהו)
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב (שיהיה מ-ksp או נועה, מה שעדיף) ב-3,400 ש"ח (לא כולל מסך, מקלדת, עכבר,רמקולים ומערכת הפעלה. לא לחרוג יותר מידי). המחשב בעיקר לאינטרנט וכל מה שקשור לעבודה משרדית, ומשחקים קלים יחסית. שיהיה מארז טוב (אבל בלי להגזים בהשקעה), עם כונן DVD וצורב. זיכרון בעיקרון אמור להיות סה"כ 1 ג'יגה. וזהו.. הצעות יתקבלו בשמחה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות לפי סדר חשיבות: משחקים כבדים,סרטים (עם יכולת חיבורים מגוונת),גרפיקה (כרגע רק פוטושופ), לימודים אבל זה יבוא על הדרך. גודל מסך: "15.6 כרגע זה הכיוון אבל אני גמיש לגבי משקל וגודל: לא אכפת לי שהוא יהיה קצת כבד ומסורבל אני רוצה להתשמש בו למטרת נייח (אבל בכל זאת שיהיה נייד) חיי ואורך סוללה: כמובן שעדיף משו טוב שיחזיק הרבה זמן... חובה Bluetooth כונן קשיח: 1TB (בעדיפות לשניים אחד למערכת הפעלה (נגיד 24GB משו פצצה ועוד אחד 1000GB משו סביר+) אין צורך באחריות אבל תמיד נחמד.. מערכת הפעלה אני יכול לדאוג בעצמי אין צורך במקורי. לגבי חברה ממש אין לי מושג אין צורך במסך מגע (נראה לי סתם בזבוז כסף) והדבר החשוב ביותר תקציב: עד 5000 שקל. תודה. משה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני די לחוץ על לקנות כבר את המחשב.. לפני שאלך לחנות, אשמח לשמוע את חוות דעתכם, המחשב הוא : [h=1]HP Pavilion 15-P205NJ[/h] וקישור למפרט שלו באתר של KSP : http://ksp.co.il/?uin=25651 בגדול, בחרתי מחשב עם נתונים כאלה כי אני רוצה להתחיל ללמוד להשתמש בתוכנות עריכה כמו אדובי אפטר אפקטס, פוטושופ, פרימייר, סוני ואגס וכדו'... ובכלל מחשב שיהיה מהיר... לדעתי (עד כמה שאני מבין בזה...... ) המפרט של המחשב הזה די טוב, אבל אני חייב להיות בטוח, אשמח לשמוע את חוות דעתכם , תודה רבה מראש !
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן סטודנט למשפטים. משתמש בתוכנות הכי פשוטות שיש לצורך עבודות כסגנון קריאת מאמרים ומדי פעם צפייה בסרטונים. אציין שני דברים שעשויים להיות חשובים: א. ברשותי שני מסכים של 24 אינצ' ואני מעוניין להשתמש בהם במחשב. ב. ברשותי לפטופ של מאק. (סעיף אחד יותר קריטי. מניח שב' איננו קריטי אך מציין בכ"ז אם מישו ימצא איזושהי נפקא מינא) טופס בקשת מפרט: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כנ"ל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. עם זאת יש צורך שהמחשב יתמוך בbluetoo…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי! אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי (פחות או יותר להחליף הכל, אבל אשמור את ההארדיסקים, קירור למעבד, מארז וספק, וכל הציוד ההיקפי, כך שצריך לקנות "רק" לוח אם, מעבד, כרטיס מסך וזכרונות). אני אקנה המחשב באילת כך שאוכל להכניס טיפה יותר בתקציב שלי. המטרה של המחשב היא להריץ תוכנות תלת, משחקי מחשב וסרטים ב4k. כרגע התיכנון הוא על: מעבד Intel Core i7 7700K 4.2Ghz 8MB Cache s1151 - ב1375 ש"ח כרטיס מסך Gigabyte GTX 1060 Mini ITX OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E - ב974 ש"ח זכרונות - בונה על 16GB, לא סגור של איזה חברה וכמה mhz ועד כמה זה משפיע. עלות משוערת 400 ש"ח לוח אם - גם, לא בטוח איזה דגם עדיף ועד כמה זה משפיע. עלות משוערת 300 ש"ח. סה"כ 3,049 ש…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבוע טוב! ראיתי את המחשב הזה http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2159&catId=40 של סוני ויש בו כל מה שאני מחפש, מה דעתכם עליו האם הוא אמין מספיק? בנוסף,רציתי לדעת איך הם בתחום של שירות ואחריות והאם יש למישהו ניסיון עם המחשבים שלהם? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 6500 • חריגה מקסימלית מהתקציב: 7500 שימושים: • מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד • במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: battlefield 4league of legends GTA5Crysis 3 • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט):64 ביטמערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.5GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64bit תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. רוב המחשבים הסטנדרטיים כיום עובדים עם יותר מ-3.25GB זיכרון ראם, ולכן לרוב יהיה עדיף להשתמש במערכת הפעלה 64BIT. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? כן ווינדוס 7 שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב לא • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בע…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט שלי הוא: P-D 820 2.8 MHZ DAUL CORE 800FSB Intel® Board D102GGC2 + ATI X300 Video 512 DDR2 667Mhz BENQ FP93GX DVI עכשיו השאלה שלי היא מה עדיף לעשות מה יתן יותר ביצועים ויהיה עדיף משיקול כספי וגם יתן תמורה טובה יותר בפועל למחשב: להוסיף כרטיס מסך שגם ינצל את חיבור ה DVI של המסך וגם לא ישתמש בזיכרון במחשב. או להוסיף זיכרון 256 מגה ואז יהיה לי 768 זיכרון כללי למחשב ובכך אני יכול לתת למחשב יותר זיכרון לכרטיס מסך O/B שהוא X300 ATI ואז יהיה לי יותר זיכרון למחשב אבל המסך לא יחובר ב DVI. אז חברים בבקשה מה כדאי לי לעשות תקציבי דל גג 250 שקל תודה לכולם.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני עוזר לחבר טוב לקנות מחשב, התקציב הוא בין 5000-6000 ש"ח. הוא אדריכל ככה שיש לו כמה תכנות "בינוניות" לא חייב מכונת עיבוד אימתנית אבל אני מעדיף בשבילו שלא יהיה סלרון. כנ"ל לגבי 512 זיכרון, מבחינת הארד דיסק אני חושב שגם 30 יספיקו, מקסימום משדרגים בהמשך למרות שלא נראה לי שיהיה צריך. לגבי כרטיס גראפי, שוב זה מחשב לעבודה משרדית ולא למשחקים, מספיק הכי פשוט שיש. לגבי גודל עדיף כמובן כמה שיותר קטן ולגבי סוללה לא הכי הכי חשוב אבל שוב כמובן עדיף משהו כמה שיותר חסכוני... אני מאד אודה לכם על המלצות או הערות ואגב אני אקבל המלצות לחנויות בשמחה! (בפרטי כמובן!)
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, יש לי אפשרות להביא לפטופ מארה"ב. אני לא צריך מחשב חזק במיוחד אבל אני כן רוצה מחשב שיתפקד טוב גם בעוד שנתיים- שלוש., אשמח להמלצות מטרות המחשב? לימודים ושימוש בסיסי * גודל המסך? 14 אינצ' * רזולוציית המסך? ( * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ2ק"ג, עדיף לכיוון ה1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שיחזיק ליום לימודים (בערך 6-8 שעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD ונראה לי 500 ג'יגה. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, עד היום כל ההתנסות שלי עם משחקים הייתה בקונסולה, הייתי רוצה לעבור למחשב אך אין לי מושג בחומרה לכן אשמח לעזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - לא מיועד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - משחקים אחרונים שיצאו לשוק בעומסים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי - אני מתחיל ללמוד ומחפש לאפטופ איכותי שישמש אותי. להלן השימושים העיקריים: הרבה גלישה באינטרנט, תוכנות OFFICE למיניהן, צפייה בסרטים (גם ב- 1080p כסטרימר), אופצייה למשחקים (למרות שלא קריטי, אני כבר לא משחק), יכולת להפעלה של מספר תוכנות במקביל: פוטושופ, תוכנת הורדה, וורד, דפי אינטרנט וכו'. כמו כן, ניתן להניח שאני אשתמש בו בסופו של דבר בתוכנות מתמטיות (שאני לא יודע אם הן מעמיסות מאוד על המחשב) * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? - לא מהותי במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה זמן פחות או יותר מחזיקה סוללה רגילה? הייתי שמח לשמוע לפחות על אפשרות של סוללה חזקה יותר שתחזיק ככה 3 וחצי שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בראשיתו המחשב מיועד ללימודים שלי בהנדסת תוכנה, בתור תפקיד שני הוא מיועד למשחקים כמו BF3\BF4 ומשחקים ששמתי עליהם עין שיצאו בקרוב, אין טעם לתת פירוט כי כולנו מחכים לאותם המשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מתכוון להריץ באופן קבוע VMware Workstation עם אובנטו. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ציינתי כרגע שניים ממה שאני זוכר שהם BF3\B…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אשמח אם תיתנו דעתכם על המפרט. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר, משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל הסוגים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות (אבל לא להכי גבוהות שקי…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין להתחדש במחשב: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. פלוס מינוס 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה, סרטים, NETFLIX, מעט משחקים לא כבדים, LUPA, ארכיון תמונות וסרטים משפחתיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן SSD 250BX100. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. יותר חשוב הגנה מאבק ושלא יתחמם. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צור…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית אבל בעתיד שדרוג גם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כרגע אני מוסיף כרטיס מסך שכבר יש לי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי מה דעתכם על המפרט הזה: בג'דול מפרט לילד בן 10 שרוצה לשחק במשחקים בינונים-לא משהו רציני
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-