ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מנסה לכוון כמה שיותר גבוהה עם התקציב הנתון. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כפי שאמרתי, מכוון כמה שיותר גבוהה עם התקציב הנתון 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כל המגוון ממש מבלבל- אשמח אם תוכלו לעזור... תקציב : 5000-6000 לשימוש בתוכנות גרפיות- דו מימד ותלת עם מסך ובלי שאר הציוד ההקפי חשוב לי שלא יחמם ולא ירעיש וכל מה שצריך כדי שיהיה מהיר כמובן!! תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב שיכלול את החלקים הבאים: מעבד, לוח אם, זכרונות, כרטיס גרפי, ספק ומארז במחיר עד 3000. המחשב הוא לא מכונת משחקים אבל רצוי שהמשחקים החדשים יפעלו עליו באופן סביר. בנוסף אני צריך מעבד פנטיום 4 3 גיגה הרץ בערך.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש מחשב חדש שיעדו העיקרי יהיה עריכת וידאו חצי מקצועית אני אנסה לענות ע"פ הכללים של הפורום. התקציב הינו 5500 אפשרות לחריגה של 500 שח בנוסף הארד דיסק אחד של 500 גיגה כבר יש לי אז אני יכול להעביר אותו מהמחשב הישן ייעוד המחשב הינו בעיקר עריכת וידאו חצי מקצועית בתוכנת Avid Liquid בנוסף המחשב ישמש גם קצת לעריכה בתוכנה solidwork ומשחקים מסך לא כלול במחיר אין צורך בציוד היקפי למחשב השקט חשוב ברמה של 7-8 אבל אם המחיר גבוה משמעותית ננסה להתפשר לא מתוכנן אוברקלוק לא נדרשת מערכת הפעלה אין חנות מועדפת אבל אני גר באיזור הצפון בהקשר המארז חשוב לי שיהיה לו כניסות usb,firewire ואודיו מקדימה.... תודה רבה לכולם!!!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חייב חוות דעת רצינית +מפרט באותו סכום שהציעו ושיהיה יותר טוב ממה שנתון וגם הסברים על למה לא לקחת את החלקים הנתונים במפרט כי אבא שלי מתווכח איתי ואומר דברים לא הגיוניים ואני מנסה להסביר לו אבל הוא מתעקש אז בבקשה תעשו לי טובה ותעזרו ליייייייייי המפרט בתמונה מקווה שאתם רואים מה רשום אם לא אני יסדר את זה [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, בעקבות גסיסתו של המחשב שלי, וסתם כי הגיע הזמן, החלטתי לשדרג. לאחר התייעצות, חשבתי על לקנות את החומרה הבאה: Intel Core 2 Extreme Quad Q6600 8800GT Gigabyte GAP35CDS3R ולהעביר מהמחשב שלי את כל השאר (זכרון 1GB של קינגסטון שאני אשדרג ל2 בהמשך, הארדיסקים של WD וכו'). מספר שאלות: 1. האם בכלל שווה להשקיע במעבד עם 4 ליבות כרגע? 2. האם ה8800GT הגיע כבר לארץ? 3. אם אני מתכנן להריץ בנתיים XP, האם 1 ג'יגה זכרון יהיה בעייתי? כמובן שכל המלצה או טענה נוספת תתקבל בברכה. תודה מראש.
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד hp dv4140ea. "הבננה" של ספק הכוח שלו התעקמה אחרי נפילה של המחשב וכשיישרתי אותה הספק הפסיק להעביר חשמל למחשב. נתוני שכתובים על הספק: outpot: 8.5V, 3.5A, 65W hp part no: 239427-004 replace with hp spare 239704-001 1. האם אפשר לפתור בעית הבננה הזאת בעצמי או מישהו שמתעסק באלקטרוניקה ? 2. המלצה על ספק כוח מתאים וזול ? 3. המלצה על חנות אמינה וזולה ? 3. אם יש למישהו ספק כזה משומש ? הדבר מאוד דחוף - תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המחשב הקודם שלי נפח את נשמתו לבסוף (8600K&1070), מחפש מחשב חדש לשנים הבאות. התקציב הוא בסביבות 5K לא כולל כרטיס מסך, כונני אחסון ואולי גם מארז. אני מתלבט כרגע בין פלטפורמה מבוססת AMD 7700X או 13600K, הפלטפורמה של AMD תתן לי אפשרות אולי לשדרג בעתיד במחיר מינימלי לעומת intel מצד שני לא בטוח שאני באמת אשדרג את המחשב אם אני אקבל ביצועים מספקים ב 3 שנים הבאות, כמו כן אני חושש מחוסר התאמה לשימושים נוספים מעבר לגיימניג בפלטפורמה מבוססת AMD. לגבי כרטיס מסך, לאור המצב אני מתלבט בין 4080 אם אצליח להשיג אותו מתחת ל 5K או 3080 אם אצליח להשיג ב 2K+ (יד 2) או לחכות עוד ל 7900XTX... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת …
-
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, שתי בקשות לי אליכם,ואודה לכם מאוד אם תוכלו לסייע לי - 1. אני מחפש מפרט של רכיבי מחשב לצרכי עבודה בסיסית עם אופיס,הרצת וויסטה,עבודה עם תוכנות תלת מימד (rhino,maya,poser,bryce) , פוטושופ, ומדי פעם משחקים. למחשב מתוכנן ביצוע OC למעבד,ולכרטיס מסך,תוך שימוש במערכת קירור מים. תודה רבה מראש. התקציב צויין בכותרת. 2. קיבלתי לפני שבוע מארז LANBOX של TT. להלן הקישור - http://www.ttlanbox.com/. אצלי יש דגם עם מסך 7" מובנה. אני מבקש מכם עזרה ברכיבים בשביל המחשב. כיוון שלא היה בדיוק מקום לציין תקציב בכותרת,אני ארשום אותו גם פה - עד 3,000 ש"ח. תודה רבה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.... קודם כל רציתי להגיד שאני משתמש חדש באתר (שמאוד מצא חן בעיניי) והגעתי אליו אחרי חיפושים ארוכים אחר מפרטי מחשב שיענה לצרכים שלי. בעקרון, אני סטודנט שעיקר הזמן מוריד שירים וסרטים ולא עוסק בגרפיקה (בכלל) ולפעמים משחק (למשל: מקס פיין, דום וכו'). הצלחתי לדוג איזשהו מפרט שאני חושב שהוא מוצלח ובשבילי מותחל מדי.למה? כי מבדיקה ראשונית במס' חנויות יוצא לי מאוד יקר. חשבתי אם תוכלו לייעץ לי איפה כדאי ואיפה אני יכול להוריד מרמת המפרט ועדיין להנות ממחשב טוב, חזק ואמין. נ.ב - אם תוכלו להמליץ לי מה לקנות איפה שחסר? למשל צורב די.וי.די? זכרון.. אז זה המפרט עד כה: Xp2600 AMD מעבד K7N2 DELTA - ILSR MSI לוח אם GEFORCE 5900 NVIDIA כרטיס מסך 2X256 = 512 DDR מ…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לצורך סטודנט (מדעי מחשב) עד 4K ש"ח עם חרגיה קטנה של לא יותר מ 200-300ש"ח. מטרת המחשב: עבור סטודנט למדעי מחשב, לרוב תיכנות, מוזיקה, סרטים, אינטרנט, יש סיכוי המחשב יחליף את ה DESKTOP שלי (הוא יחובר למסך חיצוני) (אין צורך לייחס חשיבות מיוחדת לזה, זה אמור להיות מחשב נייד לכל דבר פשוט בבית הוא לא יהיה כל כך נייד). גודל מסך: 14.1 אינץ' משקל רצוי: אין לי מושג, שלא יהיה אבן. אני מאמין עד 3 קילו זה בסדר האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם): סוללת שש תאים רגילה תספיק (שזה בערך 4 שעות על מצב חסכוני?) האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): יהיה נחמד אך לא חובה. בלוטות: יהיה נחמד אך לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: לא ממש מש…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש אותי בעיקר למשחקים ולראיית תכנים וסרטים של FHD תקציב עד 5000שח כולל מסך,עם חריגה מסויימת. להלן המפפרט הסופי שם הפריט מחיר משלוח כמות תשלומים מחק AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition Tray 938.00 ₪ - 1 1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev 2 - 1 1 Gigabyte MA-790XT-UD4P AMD790X+SB750 CHIPSET 639.00 ₪ - 1 1 OCZ 4GB Kit (2x2GB) DDR3 1600Mhz CL9 Obsidian Dual channel Kit Core I5 572.00 ₪ - 1 1 Sapphire ATI Radeon 5850 1GB GDDR5 HDMI 1,497.00 ₪ - 1 1 HEC Win+ 600 600W ספק כוח 392.00 ₪ - 1 1 מסך של סמסונג 23 אינטש P2350 לגבי הזיכרונות, אני לא סגור על זה שהלוח תומך ב 1666, עד כמה ההבדל יהיה בין 1666 ל 1333…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב למשחקים(כבדים). מתוכנן OC קטן(20-30%). שקט וקריר עד כמה שניתן. ללא ציוד הקפי(CD,מקלדת עכבר ומסך). איזה עוד אינפורמציה חסרה? המפרט: לוח אם: ASROCK P67 EXTREME 4 מחיר: ₪730 מעבד: INTEL CORE i5 S1155 2500K 3.3Ghz - BOX מחיר: ₪1106 זיכרון: G.SKILL "NQ" 6114MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL9 מחיר: ₪446 כרטיס מסך: GAINWARD GTX570 "GOLDEN SAMPLE" 1280MB GDDR5 - RETAIL מחיר: ₪1788 מארז: ANTEC NINE HUNDRED II מחיר: ₪600 ספק כוח: SEASONIC S12II 620W BRONZE - RETAIL - זמין במלאי מחיר: ₪436 קרור למעבד: NOCTUA NH-D14 מחיר: ₪350 דיסק קשיח: WD GREEN 2TB SATA2 מחיר: ₪497 מחיר: 6133 שקלים
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדגש הוא המשקל,שיהיה קל עד כמה שהתקציב מאפשר גם על חשבון כוח עיבוד וכיו"ב. צורכי המחשב :אופיס, אינטרנט, סקייפ, מוזיקה, סרטים. זמן סוללה סטנדרטי, אחריות ארוכה ככל שניתן, אין צורך במערכת הפעלה. תודה, אשר
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סה"כ עלות המחשב ב KSP 3840 ש"ח... צורכי המחשב הוא גלישה עם הרבה טאבים, סרטים, מוזיקה ומשחקים (כמו FIFA15,GTA וכאלה).... מה דעתכם? האם יש משהו מיותר/חסר? בבקשה אשמח לטיפים לפני הרכישה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש מפרט מחשב די חזק למשחקים ב-4500 שקל. יש לי מסך 20 רחב. כמה דברים שאני קצת מעדף ורוצה לשאול אם כדאי. זיכרון:DDR3 6Gigabite כונן קשיח:Westeran digital 500G תודה רבה למי שיעזור לי. *אני מתכוון לקנות אצל פנדה אז אם אפשר לראות כמה עולה שם.
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, ללא מסך עכבר מקלדת ושאר הציוד ההיקפי למינו לא מתכנן לעשות OC חשבתי על INTEL QUAD אבל אם אפשר להסביר קצת על זה למה הבנתי שלא הכל נתמך ע"י זה עדיין ולגבי השאלה כדאי לי לקנות עכשיו או שאמור לצאת משהו בזמן הקרוב ששווה לחכות בשבילו? (שמעתי יוצא משהו סוף חודש הזה, איזה כרטיס מסך ממש טוב וזול) תודה לכל המגיבים והעוזרים מראש
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני יירשום בנקודות מה אני צריך בגדול המחיר שיהיה בסביבות ה-2500 קצת לכאן או לשם זה לא משנה לי אבל שלא יעבור בואו נגיד את ה-3000 - תוכנות שאני משתמש פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, סינמה 4D - בגדול אני לא משחק משחקים במחשב אבל בואו נגיד אם אפשר שיריץ CS או CS:S (סורס) אז למה לא - בקשר לזיכרון אני לא צריך יותר מ-160 ג'יגה למה יש לי גם כונן חיצוני של חצי טארה זה מספיק לי - אני עם 32 BIT (ראיתי שאיזה פורום שזה משנה ) - חשוב לי ממש שהוא לא יהיה רועש!! - צריך שירכיבו לי את המחשב - צריך ציוד הקפי (עכבר, מקלדת) אם יש בכסף הזה להכניס מסך (22 אינץ') שתומך ב-HD זהה יהיה ממש טוב אבל לא נראה לי שיש אם זה נראה לכם מוגזם אז לא משנה אם כן אז סבבה פשוט עכשיו יש לי אבל אני מת…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon II X2 250 בהספק 65 וואט. 330 ש"ח קירור חלופי למעבד: Scythe Big Shuriken 160 ש"ח לוח אם: Gigabyte M61PME-S2 260 שח זכרון: Kingston Value DDR2 1GB 800Mhz x 2 210 ש"ח דיסק קשיח: Samsung 1TB HD103UJ 430 ש"ח כונן אופטי: LG GH22NS x22 Black 135 ש"ח כרטיס מסך Sapphire Radeon HD5450 512MB DDR2 235 שח מארז+ספק: Antec NSK2480 510 ש"ח. האם יש מפרט יותר מומלץ מזה? הדרישות הם רק לסרטי בלוריי עם הפורמטים החדשים של האודיו שקט-10 חובה אני מאוד רגיש דיסק חובה טרה ומעלה,מה ההבדל בין הUJ לבין הSJ מה שאני אעשה במחשב הוא סרטים,צפיה אונליין,ישומיים פשוטים של סטודנטים אפשר המלצה למקלדת מומלצת עם עכבר מובנה. האם יש המלצות או שיפורים . אני מחפש המלצות לחנות מחשבים …
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי תודה רבה ל jc denton קודם כל על הבסיס של המחשב שהביא לא מזמן ואני שיפרתי כמה דברים...רק תגידו לי אם זה בסדר ובבקשה אל תציעו לי לשפר משהו כי אני לא יכול להוציא עוד שקל אחד ! ועוד שאלה שמעתי פה שבימים האלה מגיעים מעבדים של amd בסוקט חדש וככה המחרים של המעבדים שיש כיום בשוק ירדו...אז מתי זה יהיה וכדאי לי לחכות ? ומה אתם חושבים על ksp כדאי לי לקנות משם ? ושאני קונה את המחשב אני מקבל אותו עם ווינדווס מותקן ? תודה מראש על התגובות ! ומצטער על כל השאלות פשוט אני לא קונה מחשב כל חודש...או שנה :-\
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, זקוק לעזרתכם בהרכבת מפרט, לעבודה גרפית ב2D ועריכת ווידאו בתוכנות מסוג:פוטושופ, פינקל (עריכת וודיאו), פרימייאר. לא כולל עבודת3D. המחשב יחובר למסך 19 אינצ' (לא יודע אם זה משנה), ויש רצון לחבר עוד מסך (שתהיה את האפשרות הזאת במחשב). רצוי שיהיה מקורר טוב, הרעש לא משנה. מבקש שהמפרט יורכב מSKYPC שכן משם המחשב יירכש. תודה רבה לכל עזרה, איתי.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב 3000 שקל בלי אפשרות חחריגה וניסיון לחסוך כמה שיותר. המחשב מיועד לשימוש כולל אינטרנט משחקים(שיצליח להריץ כל משחק שיש היום בשוק ושעומד לצאת בקרוב) תכני hd. גודל המסך 20 אינץ של סמסונג 2053bw בלי שום ציוד היקפי רק שהמחשב יכלול צורב. כמובן עדיף מאוד שיהיה כמה שיותר שקט לא מתוכנן לו oc ולא צריך מערכת הפעלה כלולה. רצוי מאוד שיקנה מחנות אמינה ומוכרת ושתהיה אפשרות לשדרוג קל.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על המחשב - לא בהכרח ממישהו שרכש אותו אלא על המפרט הטכני , המחיר וכמובן בהתאמה לצרכיי. צרכיי: עבודה מסחרית (אופיס,אינטרנט, פוטושופ, מסחר,טכנות וכד'), סרטי HD על הפיקסלים הגבוהיים (משמע מעבדחזק וכרטיס מסך חזק), משחקים סבירים (בגדל המשחקים ירוצו על הנייח), מוסיקה וכדומה. סוללה לא הכי משנה, רוב הזמן המחשב יהיה מונח על גבי שולחן (אחבר לו עכבר מכאן שלא אזדקק ב- Thinkpad), משקל עד 2ק"ג. תאורת מקשים. חיבור HDMI תקציב 5000+- המחשב: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2059 בגדול אלה הם צרכיי, אני משער הדגם הנ"ל מתאים לי, אשמח לשמוע מה אתם חושבים, הצעות אחרות. בן
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה קצת מעזרת חברי הפורום.. משיטוטים ברשת הבנתי שאני מכוון לסוקט 1156 870\860 (+קירור אוויר טוב) ,הייתי רוצה לוח עם כ.קול טוב, יכולות המהרה , תמיכה ב USB3 וקצת RAID בסיסי מבחינת זכרון , 4 לא מספק , אז המדרגה הבאה היא 8? אין צורך כרגע בכ.מסך ואסתפק במשהו בסיסי עם יציאת DPORT\HDMI שימושים : הרבה הרבה הרבה MATLAB , כמה אינסטנסים של V.STUDIO , משחקים בהמשך הדרך (אחליף כ.מסך בהמשך) מבחינת דיסקים קשיחים: חשוב שיהיה קריר ושקט (אשמח לשמוע על RAID0 זול ומעניין) מארז בסיסי, ספק טוב אך לא יקר. אם ישנן עוד שאלות או חידודים שאני צריך לעשות בכדי להגדיר את הדרישה אשמח להענות נ.ב. ככה מחוץ לתקציב - אשמח לשמוע על זוג רמקוליים שולחניים שיוציאו את המיטב מהכ.קול ONBOA…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? מיועד למשחקים במסך 24 FHD הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8066201920401 - Intel - i5-6600 Skylake Quad core CPU - 3.3 GHz - Max Turbo Frequency 3.9 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 1007/987 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 GA-B150M-D3H - Gigabyte - 4x up to 64 GB of DDR4 2133MHz - VGA - DVI - HDMI - PCIe x16 - mATX (24.4x17.4cm)... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 375/368 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח HX421C14FB2K2-16-PC - HyperX - 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz - With new PC Only - PC4-17000 CL14 - 1.2V…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-