ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,381 דיונים בפורום זה
-
הי כולם, ביקשו ממני להרכיב מפרט לעריכה גרפית בתקציב של 5000 ש"ח (אם יש לכם משהו שנראה יותר משתלם אתם מוזמנים להראות אותו, גם אם זה עולה יותר או פחות) המפרט צריך לכלול גם כן מסך wide בגודל 20-24", אם תוכלו לנסות לכלול מקלדת/עכבר/רמקולים, לא משהו גרנדיוזי, מעבד I5 או I7, דיסק קשיח 500-1000 גיגה (ההבדל במחירים מצחיק כיום, אז כנראה טרה), מה שאני לא בטוח לגביו זה היחס מחירים בין הכרטיס מסך למעבד בשביל עריכה גרפית, צורב DVD, אם התקציב מאפשר אז ספק כוח לא ג'נרי ומארז לא רע (נגיד Antec 100/300/600 או אולי איזה דיל של מארז+ספק מcoolermaster וכו'). בקיצור כל התגובות יתקבלו בברכה, אני אישית עושה סקר שוק ומתייעץ בפורומים פה כשאני קונה לעצמי מחשב אבל זה לא המקרה הפעם, אז תודה מראש …
-
- 6 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום, אשתי צריכה מחשב נייד ללימודים (אופיס ואינטרנט בעיקר). גודל המסך 13.3-15.6 אינץ'. עדיפות למשקל נמוך ככל האפשר ושיהיה דק. תקציב: עד 4000 ש"ח.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי על טרנספורמר, אבל האם אפשר להגיד בו אווטלוק אקצינ'ג ? יש להם חשבון בשרת בעבודה ואני רוצה שיתחברו לאוטלוק רגיל עם כל הנוחות והפונקציות שלו. במידה ולא, יש לכם המלצה? תקציב עד 5,000.
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום אני מתלבט בין שני מחשבים לפי מה שראיתי פה כולם עברו יחסית את אותה התלבטות ואשמח לחוות דעת וקישורים לביקורות אנגלית או עברית Asus N55SF-S1358V או HP Pavilion DV6-6b19ej סליחה על הפונט הלא קבוע פשוט זה מועתק, בכל מקרה ביקורות לASUS מצאתי וכל הביקורת שמצאתי אומרת פחות או יותר אותו הדבר מחשב מדהים מבחינת ביצועים וסאונד. הבעיות שלו זה המקלדת שאומרים שהיא לא נוחה והחצים בו לא מתאימים למחשב למשחקים והחומרים ממנו הם עשויים על הHP לא הצלחתי למצוא אפילו ביקורת אחת עכשיו בין התגובות שקראתי היו לפחות איזה 3 התלוננו שהאסוס מגיע עם פיקסל שרוף האם זה מעיד על איכות המחשב? ואיך אסוס בכלל מבחינת אמינות?וגם איך HP?
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
מפרט למחשב משרדי אופיס, מייל, תמונות וזהו. יש לי כבר ממחשב ישן יותר הרדדיסק 160 גיגה 7200 של סיגייט מארז גנ'רי סביר וספק חדש יחסית 300 של FSP. עיקר השימוש הוא שוב תוכנות די בסיסיות שלא מנצלות ריבוי מעבדים או גרפיקה ולכן לא הלכתי על AMD 455 לדעתכם לכמה שנים יספיק מפרט כזה ואיזה שדרוג תציעו. מעבד-385 ש"ח pentium G850 2.9Ghz, s1155 3MB, DualCore, GPU Core, Tray לוח אם-290 ש"ח H61M-P23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA זכרון- 130 ש"ח 1x4GB Transcend גוף קירור- 70 ש"ח Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 סה"כ: 875 חברה דגש ירושלים- זמן דלק כסף משלוח שירות וכאבי ראש עדיף להשאיר בעיר אחת. חוץ מזה לא אכפת לי להשקיע עוד טיפה על ביצועים עדיפים הרעיון הוא…
-
- 7 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב של אסוס (U31f). לפני כמספר חודשים הייתה לי תקלת שבר במסך של המחשב הנייד. שלחתי לחברה שמעניקה למחשב שלי אחריות (סרבפרו) והם רצו מחיר מופקע של 1500 שקל לתיקונו (כשהמחשב עלה 3000). לאחר התייעצות פה בפורום החלטתי לקנות מסך באינטרנט ולהחליף לבד. המסך עבד מצויין וחסכתי מעל חצי מחיר. עד לפני כשבועיים, תחילה המחשב היה מראה מין מסך לבן עם פסים בהירים בודדים כאשר הייתי מדליק אותו, אך זה נעלם לאחר כמה שניות. לפני מספר ימים הבעיה התחילה להחמיר - המסך הלבן שהופיע בהתחלה המשיך עד להפעלה מלאה של המחשב ורק לאחר זמן רב (יכול להיות שתלוי בהזזה) המסך הסתדר. ואפילו במספר פעמים המסך היה תקין אך לאחר זמן מסויים התחילו להופיע קווים בהירים ואף הבהובים. גם בבדיקה של צילום מסך הכ…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
רציתי את דעתכם למפרט המצ"ב. 2160 ש"ח תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום אני חדש בפורום ורכשתי לוח אם של GIGABYTE Z68MX UD2H B3 , הלוח הוא בפורמט של mATX (להלן קישור למפרט:http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3854#sp) האם זה משנה משהו מבחינת ביצועים? מאחר והשוויתי בין המפרט שלו לבין "אחיו הגדול" ואין הבדל במפרט חוץ מהמידות, האם יש משהו שנעלם מעיניי אשמח אם תאירו אותן. הכרטיס תומך בCS לפי המפרט וכאן יש לי כמה שאלות: 1)האם הכרטיס הזה HD6850 נכנס בסלוט של ה-PCI- EXPRESS בלוח אם הנ"ל, בלי בעיה? 2)האם יכול להיות בעיה של מקום בחיבור CS של שני כרטיסי מסך כאלה ביחד? 3) במצב CS אני מחבר אחד על הסלוט של X16 ואחד על הסלוט של X8 , ואז כל אחד מהכרטיסי מסך ירוץ במוד של X8, האם עדיף להישאר רק עם כרטיס אחד במצב X16 הוא שעדיין אני יכפיל …
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היי קניתי לא מכבר ממחשב נייד של אסוס N55SF - מחשב מעולה אבל אני משתמש בו למשחקים בLAN עם חברים ואני צריך תיק נשיאה שיכול להכיל אם אפשר את הפאד שלי לעכבר(שהוא קשיח), את העכבר שלי והמטען שידור/דוקינג של העכבר ואולי גם את המקלדת. והכי חשוב, שישמור הכי טוב שאפשר על המחשב שלי נ.ב - לא איכפת לי אם זה תיק נשיאה או תיק גב תודה.
-
- 2 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי בתקציב של כ 2000 ש"ח(לא ניתן לחרוג מהתקציב) בעיקר לטובת משחקים, אני לא מתכנן לעשות לו OC. אני גר באזור באר שבע, אז תנסו לא להביא מפרטים מחנויות רחוקות מדי, אני כנראה הולך לקנות מKSP. הרכיבים שאני רוצה לשדרג הם לוח האם, המעבד והRAM . הרכיבים הקיימים אצלי הם: GTS 250 TT Litepower 600W WD 320GB SATA2 16MB כונן קשיח (לא יודע אם זה ממש חשוב) את המעבד ולוח האם אני בטוח רוצה להחליף אז אני לא רואה סיבה לציין, אם בכל זאת זה חשוב אז תגידו לי. המסך שלי הוא Samsung XL2370 - 1920X1080 והמארז compucase 6a21 אני דיי בטוח שהוא מספיק גדול, אבל אני אשמח אם תודיעו לי אם אני צריך להחליף אותו. כל זיכרון הRAM שיש לי הוא DDR2 אז אני מניח שהוא כבר לא יוכ…
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שימושים - לימודים, שימוש ביתי ולעיתים חיבור לטלויזיה. גודל רצוי - 13.3 או 14 שאר הפרמטרים מהפורמט בחוקי הפורום לא רלוונטיים. השאלה היא ספציפית - ראיתי את ההמלצות ל- Dell Vostro V131. רציתי לשאול אם יש הבדלים מהותיים נוספים בינו לבין ה- Vostro 3350/3450 מעבר לכונן האופטי והמשקל. אני שוקל לקחת את ה- 3450 עם הכרטיס מסך AMD Radeon. מה דעתכם? מצד אחד הוא חזק יותר, מצד שני כבד יותר... בנוסף- מתלבט אם יש באמת צורך בכונן אופטי בימינו... תודה.
-
- 0 תגובות
- 588 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב ביומיים הקרובים, ואחרי התייעצויות הרכבתי מפרט ב KSP, שהכי נוחה לי. זה מחשב שני, ככה שהוא לא צריך להיות חזק יותר מדי. בעיקר למשחקים בינוניים (World of Warcraft) כללתי במפרט כרטיס רשת, שאוכל להתחבר לרשת האלחוטית. אני לא בטוח במאה אחוז שזה הכרטיס הנכון אז אשמח לעזרה גם בקשר לזה ^^ התקציב הוא גג 3700, אז אני לא הולך לשנות את המעבד והכרטיס מסך לדברים יותר חזקים כרגע... תודה רבה מראש! דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12254 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Alpine 11 Rev.2 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10103 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H61-M LE B3…
-
- 4 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום, לעיתים אני מרגיש זרמי חשמל בכל מיני חלקים של הנייד שלי, בעיקר בכל מיני נקודות חיבור של 2 תושבות, ליד יציאות ה USB וכמו כן האודיו. רציתי לדעת האם יש דרך לפתור את הבעיה או ממה היא נובעת...? תודה!
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום, אני משדרג מחשב ישן וזקוק לרכיבים הבאים: מעבד, לוח אם, זכרונות, ספק כוח וקירור למעבד. את המארז והדיסק הקשיח אני מתכנן לשמור לבינתיים מהמחשב הישן. הדרישות שלי הן של מחשב משרדי בעיקר (אינטרנט וסרטים) אבל אני גם מתכנן להריץ עליו די הרבה מטלב. מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט. לגבי המחיר, הרף העליון הוא 2000 שח ואם אפשר לחסוך בלי לפגוע משמעותית בביצועים מה טוב. את ההרכבה אני מתכנן לעשות בעצמי. אחרי קריאה בפורום והתייעצויות עם חברים התכנסתי למפרט הבא: מעבד אינטל: Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12207l מחיר 495 מאורר Scythe Katana 3 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10902 מחיר 120 ל…
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום, מחשב האייבורי שלי (כן כן) בן 3 שנים ומכיל כך: לוח האם הזה של MSI (לא מפתיע). Chipset GeForce 7100, Southbridge nForce 630i, אם זה משנה למה שאני הולך לשאול. מעבד E8400 Core 2 Duo שעובד יפה ומהר. 4 ג"ב זכרון של מושקין, DDR2 800 MHz. טפו טפו, גם עובד בסדר ויפה. כרטיס מסך (לא און-בורד) עם Nvidia GeForce 7600 GS, 256MB. שאלה: בהנחה שיש לי ספק כוח מספיק טוב, מה כרטיס המסך הכי חזק גרפית שהמחשב שלי יכול לסחוב במקום ה-7600GS המסכן ? כרטיס שיאפשר לי לשחק ברזולוציית 1024 על 768 עם הגדרות גרפיות גבוהות ככל הניתן. תודה.
-
- 7 תגובות
- 875 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? >>>>> 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? >>>>> לנסות לנצל הכל. ולחרוג עד 100-200 ש"ח בשביל הבדל ביצועים משמעותי (ולא, נגיד, בשביל מארז שחוסך 1 צלזיוס באוברקלוקינג). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -ל…
-
- 3 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לקנות לפטופ חדש, ומצאתי את HP G62-B50SJ LD655EA, שנראה כמו מחשב טוב שמתאים לצרכים שלי. הכל טוב ויפה, הביקורות בזאפ מהללות (http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=785302), רק דבר אחד מפריע לי: למה הוא כל כך זול? מה יש לו? המשפחה שלו לא טובה? אח שלו היה בכלא? סבתא שלו מכרה נשק לטרוריסטים? הוא השתתף בתוכנית ריאליטי? אשמח מאוד לתשובות, אני מתלבט עם עצמי כבר יותר מידי זמן. בתודה מראש, יובל
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום הנתונים שלי E5800 FOXCONN G41MXE ATI READON 4350 קירור למעבד DEEP COOL ALFHA 7 4GB RAM מארז COOLERMASTER 690II אני משחק במחשב הרבה והוא עובד נחמד על רזולוציות נמוכות ורציתי ביצועים קצת יותר טובים אסביר רקע לדברים הבנתי שהE5800 שלי לא כזה גרוע וראיתי חברה עם כרטיס מסך חזק שמשחקים איתו חבל על הזמן בחנות שאני קונה כל הזמן טוענים שצריך להחליף מעבד!! חוץ מזה אם אני משדרג חקים מסביב הם תמיד יוכלו להתאים קדימה לאיזה I7 בעתיד הרחוק ?? לא?? רציתי לשדרג קצת ולשאול בעצם מה יהווה שינוי ומה לא א. כרגע אין ביכולתי להחליף מעבד אז חשבתי להחליף כרטיס מסך כי שלי באמת פשוט לרמת ה400-500 שקל אם אוסיף עוד 4 GB RAM ל 8GB RAM זה יעזור ? הספק שלי גנרי פשוט ללא שם להחליף למשהו רצ…
-
- 6 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא ממש מבין בחומרה ונעזרתי בחבר שמבין קצת יותר, זה הצעה שהוא נתן לי לפני כמה חודשים ולא יצא לי להוציא את זה לפועל אז אולי זה קצת לא מעודכן. אני סטודנט לאנימציה בתלת מימד ועובד בעיקר על MAYA, MudBox, Photoshop, AfterEffects אני מעוניין להוציא בערך 6000 ש"ח. לגבי המפרט שלי - להוזלת עלויות אני מאד מקווה שאני אצליח להביא מ-newegg או ספק אחר - את המעבד, SSD, כרטיס מסך ואולי גם את הזיכרון. לפי דברים שקצת קראתי ודיברתי עם מורים אין לי צורך בכרטיס מסך QUADRO. אין צורך בציוד שמחוץ לקופסא - מסכים, מקלדת, עכבר וכו'.. אני אשמח לשמוע אם מישהו מכיר מבצא טוב בעקבות הכריסמס ואז אולי גם אגדיל את הSSD והזיכרון. האם המארז גדול מספיק? - אשמח לפידבקים והצעות שיפור\שינוי אפילו …
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב100-200 שח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא גיימינג ותכני HD -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD BF -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינצ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הארדיסק תודה רבה על העזרה !
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום לכולם, בדרך כלל את המחשבים שלי אני קונה מ iqpc בהתאמה אישית ומכיר מפה ומחוויות על בשרי את השירות של אייבורי לכן דיון זה נכתב אך ורק לשם סקרנות. ראיתי את המפרט הזה בעיתון במחיר המצויין למטה ורציתי לשאול אם אתם רואים איזה שהו קאטצ' שפיספסתי. מבדיקות שעשיתי רק המעבד לבד עולה בסביבות ה 1400 שקל לכן נראה לי מוזר המחיר הכולל של מפרט זה. מעבד Intel® Core™ i7 2600 3.4GHz לוח אם לוח Gigabyte דגם GA-H61M-D2-B3 דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA2 \ SATA3 7200RPM 16MB זכרון פנימי Kingston 4GB DDR3 1333MHz מארז CoolerMaster 371 ספק - ג'נרי כונן אופטי צורב LG SATA DVD מחיר: 2160 ש"ח
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להרכיב מחשב לשימוש משרדי, בעיקר אינטרנט בסביבות 1800 ש"ח. מה דעתכם על המפרט הזה מ- KSP ? האם המאוורר למעבד בסדר או שעדיף משהו אחר ? האם הספק בסדר או שאפשר למצוא משהו לא פחוט טוב ובמחיר יותר קטן ? אפשר מחנות אחרת... מעבד: Pentium G620, 2.6Ghz, s1155, 3MB, DualCore, GPU Core, Tray מאוורר: מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוח אם: MSI H61M-E23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרון: DDR3 1333Mhz 1x4GB G.Skill דיסק קשיח: Seagate 500GB Barracuda 7200RPM 16MB Sata III ST500DM002 DVD: Samsung SH-S223B / SH-222AB DVD±RW x22 Black SATA מארז: Knight-18 MIDI ATX Black With + 1X80MM Fan (Arctic Cooling) (No PSU) ספק כו…
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
הי העלימו לי את המטען לנייד איפה אפשר לרכוש מטען כזה בזול? גם מאתרים מחו"ל אפשרות
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
-
-
לא מצאתי פורום מתאים יותר, אבל אם יש כזה - אודה על העברת השאלה אליו. כיום יש לי E8400, עם Win7-32, זכרון 4 ג'יגה (בעצם 3.5 כמובן), כ. מסך 4890. מאז השדרוג האחרון של BF3, אני מצליח לשחק רק בהגדרות LOW, אחרת הוא מתרסק. תופעה זו מתרחשת רק במולטי פלייר. אין בעיה לשחק קו-אופ על ההגדרות האוטומטיות שהמשחק בחר (חלקן MEDIUM חלקן HIGH). השאלה היא - האם שדרוג כ.מסך נניח ל- 6870 (תקציב סביב 1K) אמור לפתור זאת, או שלהערכתכם אני חייב להחליף כבר ל- i5 ואת כל המערכת? כאמור, זו שאלה על ביצועי המחשב במשחק, אבל עוסקת בשדרוגו - אודה על תשובה או הפניה לפורום המתאים.
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לקבל חוות דעת אודות המפרט הבא: [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1155 8MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪1441[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN NINJA 3 1156 + 1366 SUPPORT כמות: 1 מחיר: ₪216[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 כמות: 1 מחיר: ₪643[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ARMOR A60 2X 120mm + 200mm TOP Vent + USB 3.0 + eSATA HOT SWAP HD CAGE כמות: …
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-