ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בבניית מפרט עד 4000 ש"ח לא כולל מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר המחשב אמור להיות לשימוש ביתי-בעיקר אינטרנט ומשחקים אבל לא לגיימר רציני... ככה בקטנה כזה שיכלול מעבד AMD(אני חושב ש3000+מספיק) ומהחנויות לוג'יק או זיגזאג ועוד שאלה קטנה-לאחרונה הייתה ירידה גדולה במחירי הזיכרונות... אז ככה בכללי איזה זיכרון קיום הכי משתלם מבחינת ביצועים\מחיר? כלומר באיזה מהירות? והאם יש תמיכה כבר לכל המהירויות? תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 7 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש אבל האמת שאין לי מושג בדיוק בכל הקשור לזה אני רוצה מחשב נייד לצרכים הבאים: -אני מתחיל ללמוד רפואה אני הולך לעבוד הרבה עם OFFICE וACROBAT -אני מעוניין לראות סרטים בשעות הפנאי * גודל המסך - 15' * משקל רצוי - עד 3 עדיפות לכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - לא חובה אבל HDMI * בלוטות - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח - לפחות 250 * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא אם יש אפשרות להזמין מחול אז כן , אם לא אז מהארץ התקציב שלי הוא עד 6000 ש"ח.... תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 911 צפיות
-
-
אח של חברה שלי צריך מחשב חדש אחרי שעזרתם לי פה עם המחשב שלי אני המלצתי לו על הפורום והוא ביקש שאני ישאל בשבילו אז ככה... זה המפרט שניסיתי לבנות לו לפי המפרט שלי בערך.... המפרט מ SKYPC בלבד... מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box 1,078.00 ¤ לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3 849.00 ¤ זכרון למחשב SUPER TALENT 1G 667MHZ 550.00 ¤ דיסק קשיח Westren Digital WD2500JS 250GB 418.00 ¤ כרטיס מסך GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 1,180.00 ¤ צורב LG GSA-H10A DVD±R/RW X16 184.00 ¤ מארז HEC Compucase 6AR6 280.00 ¤ ספק כח Enermax Liberty 400W 495.00 ¤ הרכבת מחשב+התקנת תוכנה+אחריות על עבודה 100.00 ¤ סה"כ: 5134.00 ¤ זה מה שהצעתי לו... אני לא בטוח אם הכל טוב אבל זה מבוסס על מה שאני קונה.. בערך עכשיו יש לי …
-
- 7 תגובות
- 640 צפיות
-
-
מחשב מבוסס Core i5 לוח של MSI עדיף על כל הגי'גאבייטים למינהם, סטיק בודד של 4G בעתיד יתווסף עוד אחד. יותר מאוחר גם קרור למעבד. מארז וספק פשוטים וסבירים עקב התקציב הלוחץ אין צורך בהארדיסק ללא הרכבה בחנות זהו בנתיים, דעתכם? עצות ליעול? Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box 1,066.00 ₪ MSI P67A-C45 B3 P67 CHIPSET 647.00 ₪ Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G 209.00 ₪ Sapphire ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 999.00 ₪ SeaSonic SS-600HT 600Watt 80 Plus 334.00 ₪ ANTEC One Hundred 100 273.00 ₪ צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black 99.00 ₪ ===== 3627 חריגונת.....אפשר להוזיל את העסק ע"י ירידה ללוח P67S - C43 שזול מ C45 ב 70 ~
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דגם T420 4177 מחיר - 3100 ש"ח חנות - EBAY - נשלח למלון של קרוב משפחה שהיה שם בביקור קצר
-
- 7 תגובות
- 779 צפיות
-
-
אהלן אהלן, יש לי מחשב לנובו טאץ', I7 7500U, 2.70GHZ, 8GB RAM. גודל מסך 15. הוא נשבר. מחפש מחשב חלופי, עד 4000 שקלים. אשמח לא לוותר על הטאץ', ולא לרדת בעוצמות. למישהו יש רעיון למחשב? תודה, שי
-
- 7 תגובות
- 4.8k צפיות
- 2 followers
-
-
מחשב גיימרים בעיקר עבור: Battlefield 3, Crysis 2, Rage רזולוצית משחק רצויה 1920x1080 או גבוהה יותר ציוד היקפי בשימוש: מסך - LG IPS236V, גודל 23" שימוש באוזניות - Triton PC510HDa קונפיגורציה רצויה: מחיר מסגרת – 7000 ש"ח א. כרטיס מסך – GTX 580, 3GB On board memory (עם אפשרות עתידית לחיבור שני כרטיסים) תוצרת nvidia ו-chip-set של ASUS ב. מעבד – Intel I7, תצורה ??? ג. לוח אם - ??? ד. זכרון – לפחות 8MB וסוג ??? ה. כרטיס קול 5.2 או טוב יותר- ??? ו. כונן קשיח – 1TB תוצרת וביצועים כגון RPM וכו' - ??? ז. צורב ??? ח. מארז עם עם חיבורים קדמיים ט. תוספות - רק במידת הצורך ??? י. שדרוג עתידי: לוח אם, מעבד וכו' ש…
-
- 7 תגובות
- 804 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לעזרה בבניית המפרט למחשב שתפקידו העיקרי עריכת תמונות בתוכנת לייטרום - לא שימוש מסחרי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (500+-) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עריכת תמונות עם לייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם המלצה למסך בתקציב של עד 1500 ש"ח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד אפשר לשבת ליד המחשב, הכל טוב 6. האם ישנה הגבלה או העד…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום הייתי רוצה לשדרג את המחשב שלי למחשב הבא: Intel Pentium 4 1.5 Ghz Intel D850GB Motherboard Samsung RDRAM 800 - 1GB Gainward Geforce4 Ti4600 Creative Soundblaster Live 5.1 Platinum Mitsumi 1.44 Toshiba 16/48 DVD Plextor 48X24X48 Logitech Cordless Desktop Pro האם זה כדאי? משתלם? מה דעתכם על המפרט?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן פורום נכבד, אני מנסה להרכיב מפרט למחשב עבור קרוב משפחה. המחשב לא ישמש למשחקים, אלא לגלישה, סרטים, מוזיקה - אולי גם עריכה. ללא OC. דיסק - 120GB, 8MB buffer - מחיר 480 ש"ח מארז+ספק - כ-150 ש"ח צורב - כ-500 ש"ח (משולב צורב DVD ו-CD) מסך - "17, כנראה לא דק... - כ-700 ש"ח מה שמשאיר בערך 2200 לכל השאר. אשמח להצעות ללוח-מעבד-זיכרון(512MB)-כרטיס מסך ולהערות על הנ"ל. תודה רבה מראש.
-
- 7 תגובות
- 811 צפיות
-
-
היי שלום לכולם! אני מתכנת צד לקוח-שרת (לא עורך ווידאו, לא AI, לא גיימר. מקסימום צפייה בסרט מידי פעם). הרבה קומפילציות (!!!), IDE, והרצת טסטים בו זמנית. זה הכל. עד עכשיו היה לי macbook pro m1 max 32gb ram - אין לי אותו יותר ואני מחפש מחשב לא מק שיגיע ללא פחות בביצועים. אני מעוניין לוותר לחלוטין על כל מה שקשור לווידאו כדי לחסוך בכסף. הנה המפרט שיצרתי דרך Ivory (למה לא KSP - חוויית השירות לקוחות שם קשה לי מאוד, חוץ מזה, אין סיבה אחרת): https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/GSLG0S0BVT98BZS149ML מעבד INTEL3,460 ₪ מעבד Intel Core I9-13900KS Raptor Lake Tray מאוורר למעבד445 ₪ …
-
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
- 2 followers
-
-
המפרט הוא : AMD ATHLON XP 2400 + FANAIUHB 0248UPAW : מעבד EPOX 8RDA+ NVIDIA nForce2 : לוח אם GeIL 256MB PC3200 400MHz DDR Ultra : זיכרון WD 40GB 7200RPM 8 MB Cache special version : דיסק קשיח Gigabye ATi Radeon 9000 PRO 64MB : כרטיס מסך VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD : קירור למעבד תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתעניין במפרט של עד 2500 שקל לצרכים ביתיים בסיסיים. הדרישות שלי למחשב זה הם: 2 ג'יגה זיכרון, מעבד כפול ליבה של AMD צורב DVD כונן קשיח ביל נפח של 80ג'יגה ומאוד חשוב שיהיה MOTHER BOARD מהחדשים עם ה-AMD 690G Chipset יש איזה שהם הצעות לאיפה לקנות??? בנוסף אני מעוניין לקבל הצעות לשינוי במפרט אם לדעתכם יש צורך בכך.
-
- 7 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם, בהמלצתכם חיכיתי וחיכיתי לכרטיסי DX10 ולהוזלה של אינטל. כעט אני צריך את עזרתכם ביצירת מפרט למחשב חדש. דרישות: ביתיות- משחקים טובים, עבודות, אינטרנט וכו'. מחשב שיחזיק, כך שאני לא אהיה צריך להחליף את כל החלקים שלו בעוד שנה. צורב DVD. אין צורך במסך. העדפות: אינטל. מחיר: 3500-4000 ש"ח. אם זה ממש ישפיע אפשר לעבור את ה 4000 אבל, כמובן, עדיף שלא. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במחשב עד 3,000 שקלים על פי הפירוט הבא: * מטרות המחשב: בעיקר שימושי אופיס וגלישה * גודל המסך: 13 או 14 אינץ'. אין העדפה בין שתי האפשרויות. * רזולוציית המסך: לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * משקל רצוי: לא קריטי. עד 2.3 ק"ג יהיה בסדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3.0 HDMI LAN * Bluetooth: לא הכרחי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 GB, אם אפשר עם SSD יהיה נחמד, אבל לא הכרחי. * כונן אופטי: לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן. …
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לצורך עריכת תמונות הרכבתי את המחשב הבא: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל קירור למעבד: ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪129 לוח אם: Gigabyte GA-Z77M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪576 מארז: Raidmax Seiran Bottom design PS, USB 3.0, Fan Speed & light controllers, 120X2 Front & Back + 180mm Side Black / Red-Black / White + Seasonic S12II-620W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪620 זיכרון: Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMZ8GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 - מחיר: ₪305 קשיח למחשב שולחני: Seagate 2TB Sata 3 32MB Barracuda LP 5900RPM כמות: 2 - מחיר: ₪571 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Bl…
-
- 7 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני רוצה לקבל מפרט למחשב רב שימושי ( שיענה לפחות לרוב המשפחה) השימוש העיקרי של המחשב הוא גלישה באנטרנט ומשחקים השימוש באינטרנט מצריך פתיחת כמה וכמה דפים, המשחקים אינם כבדים כמו hallo . וכמובן צפיה בסרטים והורדות..... התקציב: 4000 ש"ח. אין צורך בכונן דיסקטים, בצורב ובציוד הקפי . בבית בנינו את המפרט הבא אשמח לשמוע מה אתם אומרים. AMD athlon 64 bit (s939) 512k 3000 Gigabyte K8NF - 939 or MSI K8N NEO4-P WD/MAXTOR 160 GB SATA 8mb cashe nVIDIA GF PCX-6200 256 Mb turbo ובכן חברה הבמה שלכם! O0
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש מבוסס קונרו ולא יודע אם כדאי לחכות עוד קצת שמחירי מעבדים,לוחות,כרטיסים וכו' ירדו או שזה לא צפוי בזמן הקרוב? מישהו אולי יודע?
-
- 7 תגובות
- 689 צפיות
-
-
מה דעתכם על מערכות מחשב מוכנות מרשתות גדולות כמו KSP, אופיס דיפו, אייבורי וכד'? אני צריך מחשב בסה"כ רק לגלישה קלה באינטרנט, זהו. מה אתם אומרים על הדילים של ה "מערכת מחשב ב-999 ש"ח" ואלה במחיר דומה? אלה כמובן לא החלקים החדשים, האיכותיים והאמינים ביותר אבל לשימושים כאלה כמה רע זה כבר יכול להיות במחיר כזה. מה אני צריך לבדוק אם אני רוצה לקנות מחשב כזה, ממה כדאי להזהר ואיפה כדאי לקנות? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני רוצה לקנות נייד עם מסך 12-13 אינצ'. הקניה היא בארהב ומחיר של עד 1000$ (4000שח) פלוס מינוס. בדקתי קצת באתרים של חברות מובילות והמבחר הוא ענק. הדרישות שלי הם: עריכה של סרטים (אני מתחיל ללמוד קולנוע באוניברסיטה השנה). סוללה חזקה כמה שיותר (6 תאים לפחות). הרדיסק של לפחות 250GB וזיכרון של 4GB. וכמו שאמרתי מסך 12-13 אינצ'. מסך מגע מסתובב יתרון (אם לא פוגע באיכות המסך) אבל לא חובה או מקבוק (קצת יותר יקר אני יודע) 13 אינצ'. מה דעתכם? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000. אבל מחפש עלות/תועלת טובה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד, פוטושופ ,קודי, עבודה משרדית, קצת גיימינג מודרני (ב4K ? מה שנהוג היום) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות כבד מאוד + VM. פוטושופ חובבני. גיימינג הכי פחות חשוב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, מזמן לא שיחקתי ויכול להיות נחמד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, צירפתי מפרט שהרכבתי בחנות ksp.co.il לאחר התייעצות עם פורום נוסף, ואני אשמח לחוו"ד מקצועי גם כאן בבקשה. תקציב 4000+ (גמיש) לאינטרנט, סרטים, אופיס ותיכנות (טקסט ב-1920x1200) - לא גיימר. ייתכן וארצה לבצע OC ל-E8400, ולכן הבחירה בלוח האם והקירור (וגם הזכרונות, שלא יקרים בהרבה מהרמה שמתחתם). כמו"כ המארז שאמנם זול במחיר, אך איכותי ומרווח מספיק לצרכיי. גם הדיסק הקשיח משקף תאווה צנועה לביצועים. כרטיס המסך חלש בכוונה - כל מה שאני רוצה זה עבודה חלקה (כולל אנימציות/אפקטים) בגלישה ובחלונות בכלל ברזולוציה מקסימלית (מה שהבנתי שכ"מ מובנה לא נותן, בנוסף לפגיעתו ב-OC) - הייתי שמח גם ליציאת TV רגילה בנוסף ל-HDMI ו-2 יציאות ה-DVI, אבל כנראה שבמחיר הזה קשה לקבל הכל המסך הקטן-יח…
-
- 7 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום חבר'ה. המחשב הוא עבור אחותי, אקדים ואומר שהיא מתגוררת בחו"ל אז נושא האחריות חשוב פה יותר. המחשב הוא לשימוש ביתי - בעיקר אינטרנט, צפיה בסרטים, שימוש במצלמה המובנית ושאר יישומים פשוטים. מאידך בתקציב זה אפשר לקנות מחשב די חזק בנקודות מסויימות ולכן אציין מה חשוב: מסך - 15.4 הכרחי גודל זה. נדרש מסך בעל רזולוציה ואיכות טובה לצפיה בסרטים. משקל - מכיוון שהמחשב בעיקר יהיה בשימוש ביתי אינו משמעותי. סוללה - אינו משמעותי ראה סעיף קודם. כרטיס מסך - לא נדרש כרטיס חזק, מספיק כרטיס מובנה. HD - נדרש נפח גדול, רצוי ביותר 320GB. זיכרון - אם כבר בתקציב זה עדיף לדעתי 4GB אך ייתכן שליישומים הפשוטים אפשר להתפשר. מערכת הפעלה - חשוב לכלול מערכת הפעלה, אבקש ממכם דעה לגבי שדרוג לWINDOWS 7 עם ה…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש, רצוי אולטרבוק בתקציב של גג 5500 ש"ח מטרת המחשב היא ללימודים, סרטים ואולי קצת פוטושופ כ מו שכתבתי למעלה אני מעוניין באולטרבוק אז חשוב לי שהוא יהיה קל והמסך עד 14" ברזולוציה FHD הבנתי שאם המסך הוא טאצ' אז הוא מבריק ואם לא אז הוא מאט הייתי כן רוצה שהוא יהיה טאצ' אז כנראה מסך מבריק כל היציאות הרגילות כמובן.. בהקשר של הכונן הייתי רוצה שיהייה SSD אמיתי, 256G זה סבבה לגמרי בשבילי חשוב לי שהביצועים יהיו מהירים ושהמחשב יעלה מהר כונן אופטי לא קריטי בכלל טוב נראה לי עברתי על כל הדברים החשובים.. בהתחלה חשבתי לקנות ZENBOOK של אסוס http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=864636 אבל הבנתי שהוא בלי SSD אמיתי וגם שהוא מתחמם קצת מהר מה אתם אומר…
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
AXP 2200 VOLCANO 6CU 7VAX WD 40GB 8MB CACHE RADEON 9500PRO - אני מחכה שהוא יצא מהמכס.... ENERMAX 710B + WINDOW + SILVE PANELS - יוצא מארז שחור וכסוף עם חלון משהו יפה לאללה... אבל בלי הספק של אנרמקס! HEC 300W SAMSUNG 512MB 400MHZ - הXTREME DDR (עם אותם נתונים) עולה קצת יותר שווה להשקיע? LG F900B + USB HUB AXP 2400 VOLCANO 6CU 7VAX WD 40GB 8MB CACHE RADEON 9500PRO - אני מחכה שהוא יצא מהמכס.... ENERMAX 710B + WINDOW + SILVE PANELS - יוצא מארז שחור וכסוף עם חלון משהו יפה לאללה... אבל בלי הספק של אנרמקס! HEC 300W CORSAIR 512MB 400MHZ LG 776FM - עם רמקולים ומיקרופון והוא המסך הכי יפה בשוק כיום.... שתי המערכות יוצאות אותו מחיר.... ואני לא אעשה איתן OC ב-כ-ל-ל!! מי מהן עדיפה??
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-