ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח (לא כולל כרטיס מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר, קצת עבודה משרדית וצפייה בסרטי HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Dead space 1+2, Batman Arkham City, Deus Ex HR -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1900x1200, בגודל 24 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אנחנו מעוננינים במחשב (לא נייד) לעבודה משרדית, ז"א בעיקר אופיס ואינטרנט. הבעיה היא שכל המפרטים שאני רואה בחנויות זה פשוט סינית בשבילי. אם תוכלו לתת לי מפרט שאני אוכל ללכת איתו לחנות ולהגיד 'כזה אני רוצה' זה יהיה הכי טוב! התקציב שלנו הוא בסביבות 2500, ונראה לי שאמרו לי לדרוש כרטיס מסך לא מובנה (לא יודעת מה זה אומר אבל הזהירו אותי..) תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להרכיס מסך לבן דוד שלי, אז קיוותי שתוכלו לעזור לי הוא אמר לי שהתקציב שלו זה 2000 עד 4000 שקל הוא רוצה מחשב למטרת משחקים וגלישה באינטרנט כולל מסך 17", כולל צורב. לא צריך מקלדת, עכבר או רמקולים. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? זה תלוי , מכיוון שאופציה מחו"ל גם פתוחה בפניי(EBAY) , אבל אני חושב שעד 7K ולא יותר (זה כאילו המקסימום שבמקסימום להוציא) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג אבל שוב בארץ זה יעלה X באיביי יש מציאות . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א.תכני HD ב. משרדי ג.משחקים קלים כמו Contraption Maker ,Crazy Machines א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבע…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני עובד כיועץ ומריץ על הנייד מכונות וירטואליות, לרוב של מסדי נתונים - כבד ב-CPU וב-I/O. הנייד הישן שלי כבר מקרטע. אני מחפש נייד חזק שאוכל להסתובב איתו אצל לקוחות עם: - 16 גיגה זיכרון (חובה - להרצת מספר מכונות וירטואליות בנוחות, 8 גיגה צפוף לי). - מעבד quad-core Haswell -חשוב ביותר. בנוסף, אופציונלית אולי דגם עם Iris Pro Graphics 5200 - נראה מלהיב כ-128MB של L4 cache, יכול להאיץ עוד יותר ביצועים (וגם לתת טיפה ביצועי גרפיקה), למשל i7-4850HQ - דיסק - 250GB SSD - בשביל ביצועים... יש לי כונן חיצוני לשמור מכונות וירטואליות ושאר ירקות שלא בשימוש כרגע. - מסך - כרגע יש לי 15.6, זה גודל טוב. חשוב מסך נוח מאוד לעין שאפשר להיות מולו שעות רבות (עדיף לא מבריק\מסנוור). עדיף FHD. אי…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן יש לי חבר מהעבודה שמחפש לקנות לבנו מחשב ליומולדת הקא'ץ הוא שהוא יקנה את זה דרך חנות ספציפית באוקראינה ... בגלל שאין לי מושג בשפה הרוסית אני מאד אשמח לעזרה מכם ... אז ככה האתר הוא: http://www.mk-moi.ua/ להלן השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל בהמהרה לכסף באתר = 16500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? התקציב מאד גמיש והוא יכול להעלות אותו ללא בעיה אלא אם כן יש סיבה מוצדקת ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שוב אין בעיה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימושים רגילים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמח…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב חדש . לפני הכל אם יש מישהו שמבין בהאקינטוש ויכול להתאים לי בבקשה מערכת תואם -מבורך! אוקי הצרכים שלי הם אלו: קנייה מחנות KSP בלבד ,מעבד אינטל (דרישות מלמעלה ) מארז HTPC , הצרכים שלי הם : אינטרנט ואופיס בסיסי . צפייה בתוכן HD ברמה גבוהה -סרטים עם סראונד ואיכות תמונה רצינית . אני מתכוון לחבר את המחשב ישירות למסך הטלויזיה שלי בHDMI תקציב עד 2500 שקלים חדשים! תודה לעוזרים!!! *חשוב לציין : יש ברשותי מחשב ישן שאין טעם לשדרג אז אני לוקח ממנו 850G הרדדיסק ככה שאין בעיית מקום. ואם יהיה צורך כרטיס מסך של אסוס 4500HD ,וצורב DVD והמשחה הטרמית מכיוון שאני יריב על המעבד את הקירור הישן שלי TT ביגטייפון VX והמשחה הטרמית מכיוון שאני יריב על…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משמועות ומהמאמר באתר הזה נראה שקיימת כדאיות לקניית מחשב נייד דרך האינטרנט בחו"ל וייבוא אישי דרך הדואר מהשוואה נראה שבמחיר של מחשב שנמכר במבצע בחנויות בארץ (1500 ש "ח פלוס מינוס) ובד"כ או שאינו כולל מערכת הפעלה או שמדובר במערכת הפעלה ויסטה / XP או שמדובר במעבד חלש מאוד או שבמעט מאוד זיכרון אפשר לקנות בחו"ל מחשב חזק ב 400$ וגם בחישוב מע"מ שנגבה במכס (15%), חריטה של המקלדת לעברית (100 ש"ח) והוצאות משלוח. האם משהוא התנסה בכך ויכול להמליץ ולהסביר על התהליך באופן כללי ועל חנויות אינטרנט בחו"ל שכדאי לקנות מהם וכיצד מתבצע המשלוח לארץ המלצות על מחשבים ספציפים יתקבלו בברכה המדובר בתקציב כולל של 1500 ש"ח - 2000 ש"ח למחשב עם מסך 15" כולל מערכת הפעלה ווינדוז 7 DVD המחשב ישמש בעיקר לג…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברה תנו תגובה מהירה כמה שאפשר על המפרט הזה. בעיות פתרונות מה צריך להחליף (ומה לא...) ילא תודה רבה *מעבד INTEL P-4 2.8GHz HT 800FSB יש לו זיכרון של 1MB. (אני לא יודע עם זה זיכרון או איך שלא יהיה 1MB) *לוח אם ASUS P-4 R 800 DUAL : AGP 8X, Dual-channel DDR400, Integrated 6 USB2.0 ports ASUS EZ Flash, ASUS MyLogo2 *זיכרון 512MB DDR 400MHz עם ניצולת מדהימה של 800MHZ זה 256*2. *דיסק קשיח ענק 160GB מהיר 7200 עם 8MB זכרון מטמון פנימי (שימו לב 160G) *מארז ATX מפואר הכולל שתי יציאות USB מקדימה *כ.קול ADIAD1888 SoundMAX 6-channel כולל אפשרות חיבור למערכת סראונד 5.1 *כ.רשת 3COM 10/100Mbps LAN כולל הכנה לאינטרנט מהיר בטכנולוגית ADSL * ATI Radon 9100 128MB DDR (משולב) *DVDX16*48 המ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רכשתי השבוע מחשב נייד דגם DELL VOSTRO 1510 מעבד 2000MHz dual core זיכרון 2GB כרטיס מסך מובנה mobile intel 965 (לפי המנהל התקנים) עכשיו הכל עובד מהר ויציב. המחשב עובד על ויסטה. הטעינה של תמונה בפוטושופ איטית מאוד! לוקח לו בערך דקה לטעון קובץ תמונה בגודל 800X600 הבעיה מתרחשת כאשר אני מתחבר לרשת מחשבים, עם זה בצורה אלחוטית וגם אם זה חוטי.. כאשר אני מחבר את המחשב למודם אינטרנט רגיל אין שום האטה בפוטושופ והכל עולה מהר. בחיים לא נתקלתי בדבר כזה.. ברגע שאני מתנתק מהרשת תמונות בפוטושופ שוב עולות מהר.. ניסתי להגדיר כל מיני דברים.. רשת ציבורית, רשת פרטית.. ואין הבדל.. למישהו יש פיתרון?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי, אז חיפשתי וחיפשתי, והגעתי למפרט הבא אצל אייבורי: מארז SOPRANO THERMALTAKE שחור לוח ג'יגהבייט GA-M55SLI-S4 AM2 מעבד ATH'64 3800X2 D.C AM2 AMD זכרון 512MB DDR-2 667MHZ x 2 דיסק קשיח 80G 8MB SATA2 WD כ.מסך MSI GF NX7300GT 256M PCIE צורב NEC 5170A DVDX18 DLAYERשחור ספק כח REAL 400W אלומ' 12CM FAN מקלדת מולטימדיה ואינטרנט שחורה עכבר אופטי 5 לחצנים שחור מסך 1400:1 DVI 4MS 1932TQ LG ב - 5390 ש"ח הבעיה שאני שומע הרבה דברים רעים עליהם, אז השאלה שלי היא האם ללכת על זה, או שלמישהו פה יש רעיון לחברה אחרת שתתן לי מפרט דומה באותו המחיר בערך? הבנאדם שאני מזמין לו את זה מוגבל בתקציב של 5400ש"ח, והוא מתעקש על מסך LCD 19 וגם צריך מקלדת ועכבר... הוא חושב להזמין כבר מחר…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש לפטופ 13.3 לחבר שהתחיל ללמוד הנדסה בטכניון, חברה שלו טסה לקנדה והיא תביא לו משם את המחשב. המחשב צריך להיות חזק מספיק להריץ תוכנות מכמו מט-לאב ותוכנות הנדסיות למיניהן אני חשבתי על זה: http://www.bestbuy.ca/en-CA/product/asus-asus-13-3-intel-i3-370m-laptop-u35jc-a1-silver-u35jc-a1/10157084.aspx?path=e5ea29f81fa80d25d0b2611f35a3b45den02 אני יודע גם שלאסוס יש אחריות בינלאומית שתופסת בארץ מהנסיון שלי בקניה בארה"ב, השאלה אם גם בקנדה זה אותו נוהל? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב: 2,000 שח מטרות המחשב: משחקים קלים (אם אפשר אז גם כבדים אבל לא ניראה לי אפשר בתקציב הזה) משקל רצוי: אמור להיסחב לבצפר אז שיהיה משקל סביר. תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום.. ברשותי מחשב נייד של ACER דגם EXTENSA 5620Z DUAL CORE עם ויסטה HOME PREMIUM ולאחרונה אחרי שהחלפתי ספק אינטרנט המחשב נהיה איטי מאוד, לא רק באינטרנט. עד שהמחשב עולה לוקח בערך 5 דקות, לוקח לא מעט זמן לתיקיות וקבצים להיפתח ופשוט איטיות טוטאלית. רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם לבעיה וכיצד ניתן לפתור זאת. תודה מראש לעונים ולעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי אפשרות להזמין מחשב נייד של Lenovo דרך עבודה של קרוב משפחה במחיר זול. אני מחפש מחשב קל (יש מחשב נייח חזק בבית) להסתובב איתו ושיהיה חזק להרצת תוכנות חישוביות (matlab וכו'..) חשבתי לכיוון של: 1)ThinkPad 410 2522- 3FG or C3U 2)ThinkPad T400 2765- 8R6 3)ThinkPad Edge 13" -24U המחשבים מסודרים לפי סדר העדפה אישי שלי (תרם ידוע עלויות דרך החברה אבל זה אמור להיות זול משמעותית אז כסף זה פחות בעיה) כולם גודל של 14.1" או 13.3" מתאמי משקל. צריך המלצה לגבי המחשב ואם יש אפשריות אחרות ב-Lenovo שמתאימים לקטגוריה אשמח להמלצות.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ... לא הצלחתי להבין מה האדבל המהותי בין דגמי Dell: לצורך העינין בין Dell Studio לבין - DELL Inspiron לבין - Dell Vostro ? תודה אלעד
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד מרובע ליבה בעוד שבועיים-שלושה כשקרוב משפחה שלי טס לארה"ב. מה האופציה הכי זולה (אבל בכל זאת טובה ואמינה) בשבילי? אני גם צריך 4GB זיכרון. תודה רבה לכל המגיבים
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ברשותי מחשב נייד מדגם Dell D620, המחשב ישן מאוד. לפני כמה זמן קיבלתי התראה על חיי סוללה קצרים דרך הווינדוס, והסוללה מספיקה לי רק לבערך 13 דק' כאשר היא טעונה בצורה מלאה. הסוללה לפי מה שראיתי היא Li-Ion 56Wh (אם אני לא טועה ). חשבתי על קניית סוללה חדשה, אך רציתי להתייעץ פה לפני. אני לא רוצה לקנות משהו יקר מדיי. רציתי לקבל קצת פרטים על הסוללה הבאה: http://www.e-memory.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=138 כמה זמן עבודה +- היא יכולה להחזיק בלי מקור חשמל? האם היא סוללה טובה ביחס למחיר? תודה, דוד
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך יעוץ לגבי המחשב שלי.בהתחלה שקלתי אם לקנות מחשב חדש או פשוט לשדרג מכיוון שכרגע אין לי כל כך הרבה כסף. אז ככה,זה המפרט הנוכחי שלי: Intel Core 2 Duo E6400 ASUS P5B Nvidia Geforce 7950GT 512MB Kingston 1GBX2 וספק Thermaltake 440W.אם אני לא טועה.ובטח גם אותו צריך להעיף. והמסך שלי הוא 19" וכרגע אני לא שואף ליותר.. זה פחות או יותר מה שיש לי..עוד דבר אחד חשוב זה המארז שלי-Suprano VB1000 שלדעתי הוא קצת מוגבל במקום לכרטיס מסך חדש.אבל תעודדו אותי ותגידו לי שאני טועה. בעיקרון מה שאני רוצה מהמחשב שלי זה שהוא יריץ את GTA IV בצורה בינונית+ במצב שחיק. עזרו לי בבקשה! תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, 1. תקציב - עד 5,000, אבל יש לי SSD 450 של Sandisk וכן - 2x4GB 1600 CL9-9-9-24 של GSkill. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שניתן. ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח. 2. שימושים - משחקים, וכן שימוש במספר Virtual Machines במקביל. א) תוכנות ספציפיות - VMWare, שימוש תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים - League of Legends, Startcraft 2, וכן משחקים אקראיים אחרים, למשל Witcher3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - מסך 24, 1920x1200 (עיקרי) ומסך זהה נוסף. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות ומעלה. 4. האם יש רכיב שא…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני מעוניין לבנות מחשב אטום קטן עד אלף שקלים שישרת אותי למטרות הבאות: - גלישה באינטרנט (מספר טאבים בו זמנית) - הורדות בביטורנט (קליינט הורדות שיעבוד מסביב לשעון) - צפייה בסרטים/מוזיקה (xvid/divx/720p) - עבודות משרדיות (אופיס ומיילים) - משחקי דוס - נוסטלגיה (מה לעשות אני חולה על השטויות האלה) - משחקים ישנים.. לא משהו ברמה של COD. - שקט שקט שקט וקומפקטי מאוד חשוב לי... (בלי ספק חשמל עם מאווררים וכל זה.. אלא משהו בסגנון שהבאתי 60 וואט חיצוני, ורצוי שלא יהיה מאוורר למעבד ואם יש אז שקט ביותר כמה שניתן) זה מה שהצלחתי לבנות לבד, מה דעתכם? האם למישהו יש אפשרות לחוות דיעה ואם למישהו יש ניסיון אישי אז מה טוב לוח אם Intel BLKD945GCLF2D Little Falls + Intel Atom…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,אני צריך מפרט לילד קטן ואיש מבוגר ששניהם צריכים את המחשב רק לאינטרנט ומשחקים הכי פשוטים שיש ב 1500 שקל בלי מסך. חשוב שבמחשב יהיה מעבד טוב והרבה זיכרון. ו מ KSP תודה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות בעוד מספר ימים לוח אם ומעבד חדשים למחשב, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבעיה, אני מתכנן לקנות את הלוח אם של MSI דגם Z77A-G45. בנוגע למעבד והקירור אני לא סגור, אני מחפש משו שיחזיק לי למשך זמן רב מבחינת ביצועים, כלומר שלא בעוד שנתיים כבר אני אצטרך לקנות מעבד חדש למחשב... יש לציין כי שלושתם נמצאים בטווח התקציב שלי. כמו כן השימוש העיקרי הינו לגיימינג ככה שזה עוד יותר מעלה בי את הסימן שאלה האם OC בכלל נדרש למטרה זו? תודה מראש לעוזרים!!!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב לתכנות ולמשחקים. http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=13256 http://ksp.co.il/?uin=25651 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=13191 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14302 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=13439 בתקציב של עד 4.2 אני מעדיף..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-