עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Yossarian22,

אני עומד להיות סטונדט בשנת הלימודים הקרובה אז אני מחפש מחשב שיוכל להיות לי לעזר בתקופה הזאת. חוץ מזה אני מעוניין שהמחשב יריץ בצורה קלילה סרטי HD ופעם הייתי גיימר אז אם אני ארצה אז גם משחקים. שאלה נוספת מבחינת עדיפות: אני לא כל כך יודע אם עדיף 15 אינטש או 17 אינטש ואיך זה משנה את העניינים מבחינה כספית, מבחינת הסוללה, משקל, ומעוד בחינות שכנראה לא חשבתי עליהם. ועוד דבר נוסף, מבחינה כללית אני מעדיף חומרה שתיתן יחס ביצועים גבוה לכסף, יותר מאשר שפשוט החומרה תהיה הכי טובה וזהו. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. * מטרות המחשב - המחשב ישמש כמחשב עיקרי ללימודי הנדסה . * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן ,5-6 שעות . אבל מכיוון שהתקציב דל ניתן לרדת במשך זמן הסוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - רצוי יציאת HDMI * בלוטות - רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח - 320GB נראה לי סביר * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - טושיבה (בגלל האחריות המקיפה שהם נונתים) אבל לא חובה . מה שכן מאוד חשוב לי במחשב זה מקלדת מלאה עם NUMPAD ורגישות של הטאצ' כמו כן יש עדיפות למעבד i3 . וכן , איפה עדיף לקנות את הנייד ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by tukim,

איך מונעים קרינה ממחשב נייד ? האם משטח קירור הוא הפתרון ? אני משתדל שלא לשים אותו על הבירכיים אבל מה לעשות? זה הרבה יותר נוח.. שמעתי שמשטח קירור זה פתרון טוב.. האומנם ? יש הצעות אחרות ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by ido100,

אני מעוניין לקנות מחשב שהמטרה שלו היא למשחקים כבדים וגיימינג,האם המארז והמאווררים מספיק טובים בשביל המחשב, והאם המפרט טוב יחסית לכסף שמחשב עולה: מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ¤1199 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤425 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 TOXIC 1GB GDDR5 - RETAIL ¤1384 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤284 צורב: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤128 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 - GOLD EDITION : OCZ2G8004GK ¤265 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) RC-590-KKN1-GP w/o PSU ¤342 ספק כוח: [..] SEASONIC 550W : SS-550HT ¤406 קרור למארז: [..] SCYTHE SLIP STREAM 120mm 1600rpm ¤4…

5. Started by Alonreg,

היי, אני יודע שזה כבר נשאל פה פעמים רבות, קראתי המון פוסטים לפני שכתבתי את הפוסט הזה, אבל אני מתבלבל בין כל האפשרויות... אני מחפש מחשב נייד למטרות לימודים באונ' וצפייה בסרטים, הכי סטנדרטי שיש בלי בקשות מיוחדות. מה היא בעצם האופציה הכי טובה כיום למחשב שיעשה את העבודה וגם יחזיק לי כמה שנים? מטרות המחשב? לימודים וסרטים. * גודל המסך? 13-14. * רזולוציית המסך? לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, כמובו שזה יתרון אבל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג ש…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום רב הגיע הזמן להחליף את המחשב העתיק שלי וארצה לבנות מפרט למחשב חדש בתקציב של עד 2500 ש"ח (בגדול התקציב הוא היה אמור להיות 3000 אבל רכשתי הארד דיסק לכן זה מוריד מהתקציב) שימושי המחשב הם: אינטרנט , מחשב פועל 24 שעות ביממה , צפייה בסרטים , חשוב שהמחשב יהיה מהיר ומשחקים. ארצה לשחק במשחקים פעם ב... לכן ארצה מחשב שיתמוך במשחקים ותיהיה לי את האופצייה לשחק אין צורך בציוד היקפי רכיבים שאין צורך לכלול במפרט: מסך , הארד דיסק (צריך לוח אם תומך SATA 3) רמת החשיבות של השקט היא 9 חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט לא מתכנן אובר קלוק אין צורך במערכת הפעלה חנות מועדפת: TMS שמעתי שהם טובים אז אלך עליהם , אלא אם אתם ממליצים לי על חנות טובה בחיפה למרות שלא מצאתי חנות נורמלית לכן א…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום! :hi: מיינים אשמח להצעותכם למפרט מחשב לשימוש ביתי, בעיקר למשחקים. עדיף שהחנות תהיה באיזור הדרום או לפחות שעושים משלוחים לדרום. אין צורך במסך או ציוד היקפי. תודה רבה!!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by LockOn,

אהלן. החלטתי לשדרג את המחשב ואני צריך חוות דעת נוספת.. זה המפרט הנוכחי שלי: f שמתי לב לכ"מ ATI HD 4850 . יש לNVIDIA מקביל טוב ששוה את הכסף? אני מעדיף NVIDIA. איזה זיכרונות ראם יתאימו לי? אני מעוניין להוסיף 2 GB כי יש לי מערכת 32 ביט. ויש לי רק 2 חריצים פנוים. יש צורך בקירור נוסף? יש לי מאוורר 140 מ"מ ו80 מ"מ. בתודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by tzur87,

[TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 50] [/TD] [TD=width: 100%]שלום חברים, שוקל לקנות כרטיס זיכרון של 128 ג'יגה בייט בשביל לבצע הרחבה למחשב נייד שלי .האם זה פיתרון שמקובל בעולם הזה ? ידוע לי שזה יעבוד פחות טוב מהSSD שמותקן עליו, השאלה אם זה יכול לגרום לבעיות שכרטיס הזיכרון יהיה מחובר באופן קבוע, האם זה יכול להידפק לפתע פתאום? זה מקובל בפלאפונים השאלה אם גם מקובל במחשבים אשמח להמלצות תודה. [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by asaf19,

אני סטודנט ואני צריך מחשב ללימודים השימושים העיקריים זה פוטושופ אוטוקאד3Dׂ אופיס סרטים ואינטרנט חשוב לי שיהיה כונן CD ולפחות 320 איחסון מסך 14- 15 תקציב של 2500 שח עד 200 חריגה המליצו לי בבאג על זה זה טוב או שיש לכם המלצה אחרת בתקציב מחשב נייד Samsung NP355V5C-S01IL יצרן Samsung מחשב נייד של חברת Samsung מדגם NP355V5C-S01IL, עם מעבד AMD A6-4400, דיסק קשיח בנפח 500GB ו-4GB זיכרון פנימי. מק"ט: 8806085360334 מפרט טכני: מעבד: AMD Dual Core A6-4400 2.7GHz מערכת הפעלה: Windows 8 64bit מסך: 15.6’’ LED HD רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB DDR3 1600MHz דיסק קשיח: 500GB 5400RPM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 7520G + HD 7670 Dual 1GB כונן: DVD Super Multi תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11b/…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. היי, חיפשתי המון ולצערי לא הצלחתי למצוא לכן אני שואל כאן, מישהו ראה/מכיר מחשב נייד דק (ברמה של XPS13/ZENBOOK וכו') גודל מסך 13-14' שיש בו כונן אופטי, ואפילו יותר חשוב חיבור לרשת קווית? אם אין חיה כזו, יש אולי איזו המלצה על מחבר טוב ואמין לרשת קווית (אני עובד רק עם חיבור לרשת קווית בגלל בעיות קליטה). תודה רבה.

12. Started by Yaniv,

[TABLE=class: grid, width: 700, align: center] [TR] [TD=align: center]1) מה התקציב המקסימאלי?[/TD] [TD=align: center]4,100₪[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?[/TD] [TD=align: center]לנצל הכל.[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?[/TD] [TD=align: center]₪100[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]2. מה שימושי המחשב?[/TD] [TD=align: center]משחקים וצפייה בסדרות וסרטים[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).[/TD] [TD=align: center]X[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - א…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by zzz727,

שלום לכולם, אני מנסה להריץ את המשחק red aletrt 2 במחשב הנייד אבל יש לי בעיה שאני רואה רק בחלק מהמסך (אפילו שאני מתאים את הרזולוציה של המשחק לרזולוציה של המסך) . רק שאני מחבר את הלפטופ ל lcd אני רואה טוב. בלי קשר לבעיה הזאת יש לי בעיה נוספת שכאשר אני משחק לדוגמא ב pes2012 אז רק שהמחשב מחובר למטען המשחק עובד טוב.. בלי המטען המשחק מקרטע בצורה נוראית. הציעו לי לכבות את צריכת החשמל מהלוח בקרה של nvidia אבל לא מצאתי את האפשרות הזאת. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום רב, צריך עזרה בבחירת מחשב נייד תקציב בסביבות 2600 ש"ח , מבולבל מרוב הדגמים והאפשריות ולא בטוח מה מתאים ומשתלם עבורי * מטרות המחשב? עבודות משרדיות ועבודה עם תוכנות גרפיות כגון : אוטוקאד , סקצאפ, פוטושופ, ויריי, ראומפלן. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שפחות , בסביבות 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך : כן לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא בטחח אולי HDNI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * זיכרון: לפחות 4GB * כונן CD/DVD? צורב? DVD צורב * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by revisam_d,

שלום, מחפשת מפרט למחשב לעבודה בעיצוב גרפי בשימוש ביתי, תוכנות פוטושופ ואילוסטרטור. מרכיבים בסיסיים שאני כבר די סגורה עליהם הם: כמות זכרון - 4GB. מסך - 23-24 אינץ' עם פאנל מתאים לגרפיקה, ראיתי המלצות על Dell U2311, מה דעתכם? HDD - שניים, כל אחד לא יותר מ-500GB. כמו שניתן לראות, הכוונה לבנות מערכת "רגועה" למדי בתקציב נמוך יחסית, אבל שהעבודה איתה חלקה ולא נתקעת עם התוכנות שציינתי. ברור לי שהמערכת צריכה לכלול גם כרטיס מסך ברמה בינונית ומעלה. חשוב לי גם שרמת הקרינה הנפלטת מהמערכת תהיה נמוכה ככל שניתן. בתודה מראש, מאיה.

16. * מטרות המחשב? לימודים וOffice כללי, סוליד ותוכנות כבדות אשר משמתמשים בהם ללימודי הנדסה לא גיימר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-15 אינצ * רזולוציית המסך? 720p ויותר (עידפות ל 1080p) * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, זמן סוללה של לפחות 5 וחצי שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אני חושב שבכולם כבר קיים כל היציאות הדרושות.HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd * כונן אופטי?לא קריטי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות דרושה - 3 שנים. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) חשוב שיהיה זמן סוללה ארוך ומחשב שיהיה כמה שיותר חזק וssd *תקציב בסביבות ה 4000 עם אפשרות חריגה של עד …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by mrraz,

לוח ASUS M4A785D-M Pro מחיר 450 ש"ח מעבד Athlon II X2 250 במחיר 348 ש"ח 4 ג"ב זיכרון + דיסק 320 מארז וספק antec nsk3480 במחיר 450 ש"ח לא שמתי כונן DVD אולי בשלב מאוחר יותר. כל התקשורת עם המחשב דרך USB ואלחוט לכרטיס המסך המובנה הקצאתי את המקסימום 1 ג"ב ככה שנשארו 3 ג"ב פנויים. מחובר לטלוויזיה סוני 40 בחיבור HDMI מערכת הפעלה 7 גירסת 64 המעבד מתפקד מעולה, מעבר לציפיות, בסרטים HD 1080P המעבד בסביבות 35% תצוגה חלקה לגמרי, בטלוויזיה כיוונתי לתצוגה בלי שום אינטרפולציה שנקראת FULL PIXEL ודרך המחשב מכוון על 1920 על 1080 [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום, התחדשתי בכרטיס 5970. רציתי לדעת איך לשפר את המערכת בכדי לנצל את כרטיס המסך שלי טוב יותר. אני כרגע עם : Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Asus Rampage Extreme OCZ DDR3 Reaper 1600Mhz 4GB (2GBx2) ספק כח 750W. אני לא יודע איך עושים OC. אם ממליצים על החלפת מעבד + לוח אם אז אבקש שבלוח האם תהיה יציאה אופטית. תודה לעונים, עידו.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום, מצ"ב מפרט שקיבלתי מ-KSP. אשמח לחוות דעתכם. מצורף גם שאלון בקשת מפרט, אם יש לכם הצעות לאלטרנטיבות (בין אם לרכיבים ספציפיים, בין אם לכלל המפרט). תודה מראש! -- 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג, תכנות, סימולציות גרפיות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). MATLAB (כבד) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב Battlefield, Star Wars The Old Republic, BioShock, Assassin's Creed -…

20. היי אני מחפש מחשב נייד לא אסוס לחברה שלי, לעריכה גרפית, בתקציב נמוך. הנה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? . 5000 מקיסמום אך ורק אם חייבים. עדיף לרדת מ3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר. עדיף לחסוך באלפים, ואין בעיה לאבד איכות למען זה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בשום אופן לא מעל 5000. עדיף לא מעל 3500, ואם אפשר עוד יותר זול עדיף. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. לא משחקים. לא עריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, illust…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם, ברשותי הנייד הנ"ל ורציתי לשדרג ל4GB זיכרון (כרגע יש 2) גם בכלל תמיכת מע' ההפעלה (64 ביט) וגם לרמה הכללית בגלל צניחת המחירים. אז אשמח ללניק לזיכרון מועדף עם זמני גישה נמוכים ככל שניתן,כמובן שתדר הזיכרון יהיה גבוה ככל שניתן ( ככל שלוח האם של הנייד תומך).. מחירים ולינקים לחנויות באיזור המרכז יתקבלו בברכה. שבת שלום.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by yadin,

שלום לאחר שהתקנתי ווינדוס 7 במקום ויסטה קלטתי כמה בעיות אחד בבלוטוס של המחשב אז Fועוד בעיה נכון יש בלפטופ קפטורים של השמעה והכל ב אז ליפנה הפרמוט שהאיתי משמיעה היה מד של השמעה וכל זה והמד של האיכות מסך וזה נעלם לי איך אני מחזיר את זה זה הבעיות דגם המחשב HP DV2-1125ea

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by saada,

שלום, אחרי בדיקות והמלצות מהפורום, הדגם הזה יצא הכי משתלם. בבדיקה בחנויות נאמר לי שאיכות החומרים בו, ויכולות הקירור שלו יגרמו לבלאי גבוה ושמכשיר זה הוא home edition. אשמח להבין האם יש אמת בדברים אלו. תודה רבה מראש, גל

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by pery191,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% (500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, assasin's creed, Counter strike:Global offensive ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by BEN903,

מה כדאי לי מבחינת משחקים ?? הכרטיס מסך 260GTX וכן זה M למוביל זה מחשב נייד

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים