ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
קודם המפרט אחר כך שאלות INTEL CORE 2 DUO E6550 Intel P35 Dragontail Peak אני יודע שזה לוח אם לא משהו אבל נדבר על זה בהמשך 320GB SATA 1&2 7200 RPM 16MB HITACHI KINGSTON - 2048MB DDR II 667Mhz צורב LG\NEC\PIONEER X18 SATA DVD Nvidia GeForce 8400GS 512MB (תומך DX10) 19LG196WT דק LG LCD 2MS +DVI מחיר כולל 3700 עכשיו השאלות 1: האם המפרט שווה את המחיר? (התקציב הוא 4000+-) 2: האם שווה לשדרג לכרטיס מסך Nvidia GeForce 8500GT 1024MB ב220 שח? האם הכרטיסי מסך האלה (זה וזה שבמפרט למעלה) יריצו לדוגמא דום 3 והאם שניהם תומכים בdx10? 3: יש לי אפשרות לשדרג לוח אם ב90 שח לMSI או ASUS או GYGABYTE איזה אתם ממליצים? 4: יש אפשרות לשדרג מעבד ב90 שקל לE6750 האם זה הבדל קריטי או שעדיף לחסוך…
-
- 25 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד ומרגיש שאני טובע בכמויות האינפורמציה ובסוגים השונים, אודה לעזרה. טווח מחירים 4000-5000 ש"ח (+/-) מטרת המחשב היא עבודה עם תוכנת SOLIDWORKS (מידול בתלת-מימד, דורש הרבה חישובים במעבד) ובנוסף משחקים שאותם לא אכפת לי להריץ גם ברמת ביצועים בינונית. המחשב יהיה בבית והניידות היחידה שלו תהיה בין הספה לשולחן קפה כך שמשקל ואורך חיי סוללה לא חשובים. מסך: באופן כללי לפחות 15.6". הרעיון של לעבוד עם לפטופ 17.3" קורץ לי מאוד, לא ברור לי למה יש רק מעטים כאלה, האם יש בעיה איתם? רזולוציה 1600X900, מסך איכותי (במידת האפשר) מעדיף מעבד אינטל + כרטיס גרפי של NVIDIA HDMI, USB3 בלוטות גודל דיסק קשיח - 250G וצפונה, מהירות 7200 (לא בטוח כמה זה קריטי)צורב DVD לא נדרשת אחריות…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לחברי הפורום, שלום. המטרה היא הרכבת מחשב על בסיס מעבד Intel Core 2 Extreme QX9770, 3.2 GHz Q9770 (BX80569QX9770) Boxed Processor. פריט זה הוא נתון קבוע ולא ניתן לשינוי. קיבלתי הצעות מחיר משתי חנויות שונות. מבקשת עזרה בביקורת המפרטים והערות. המחשב הוא לא מחשב גיימינג. למחשב יחוברו שני מסכים LCD 23 אינץ. מפרט ראשון מארז COOLER MASTER ELITE 335/334. ספק כוח ANTEC NEO ECO 620W. לוח אם GIGABYTE GA-EP43T-UD3L. זיכרון KINGSTON 133 DDR3 4GX2. כ. מסך SAPPHIRE HD 5670 1GB DDR5. מאורר COOLER MASTER HYPER 212 PLUS. דיסק WD GREEN SATA 7200 500G. מפרט שני מארז THERMALTAKE ARMOR A60 MID-ATX. ספק כוח ANTEC HIGH CURRENT GAMER 620W. לוח אם אותו דבר כמו במפרט הראשון. זיכרון KINGSTON 1333M…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין בעזרה בהרכבת השילוב הטוב ביותר למעבד של אינטל ולוח אם עם כרטיס מסך מובנה בשווי 1200 ש"ח *יש מצב שבעתיד אני אוסיף ללוח אם כרטיס מסך בנפרד. *המחשב מיועד לאינטרנט וסרטים. תודה מראש !
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הקנייה רלוונטי רק אם יש איזשהו דיל משתלם. מחשב טוב בייחס לכסף * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, מוזיקה, אינטרנט, משחקים - HON * גודל המסך? 15* משקל רצוי? לא משנה* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI רצוי כמה, DVI, USB * בלוטות? לא משנה* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD 500 מינימום אם אין אז 320 גם סבבה * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב - אם אין נרכוש חיצוני * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא - רצוי לא HP שאיכות הבנייה תהיה כמה שיותר טובה. אני כרגע משתמש בHP 620 הוא דיי סבבה, ה…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תסלחו לי על השאלות הבסיסיות, אבל אני לא עוקב מספיק אחרי השוק - מתכוון לקנות לוח (מהזולים), מעבד (2 - 2.4), זכרונות (256), צורב, DVD וכרטיס מסך. ראיתי שהצעה עם מעבד AMD עולה כמה מאות שקלים פחות, אם זה היה תלוי בי אני מנחש שזה מה שהייתי קונה, אבל אני משדרג לאדם ללא ידע טכני שבכלל לא יודע מי אלה AMD ומה שאכפת לו שהאחריות עליהם היא רק שנה. האם להמליץ לו בכלל על מעבדי AMD במקרה הזה? לגבי צורב, DVD וכרטיס מסך לא צריך המלצות, אבל אני לא מבין בלוחות LOW END לP4/ATHLON. איזה מבין הלוחות הזולים יותר (חייב רשת וכרטיס קול, אפשר גם כוללים כרטיס מסך) מומלצים, לאיזה לוחות לא כדאי להתקרב? האם מחיר של כ2100-2300 ש"ח לATHLON 2000 (בהתאם ללוח שיבחר) צורב LG (כן, אני יודע שהוא לא מומלץ אבל …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לרכוש מחשב בימים הקרובים. רגע לפני, אני בקש לברר שאין לי בעיה אקוטית עם המפרט. השאלות שלי: 1. האם קירור האוויר מספק? אם לא - אשמח להמצלה לרכיב חלופי. 2. האם ספק הכוח מספק? אם לא - אשמח להמלצה לרכיב חלופי. 3. כל הערה נוספת תתקבל בברכה. בתודה מראש. מעבד: 999 ₪ - SIX Core i5 10600KF 4.1Ghz-4.8Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 204 ₪ - Be quiet! Shadow Rock 2 לוח אם: 879 ₪ - ASUS TUF GAMING Z490-PLUS זכרון: 428 ₪ - Corsair Vengeance LPX 16G (2x8G) DDR4 3000Mhz CL16 Black כרטיס מסך: 2203 ₪ - * בהרכבת מחשב * - GIGABYTE GeForce RTX3060Ti 8G D6 Up To 1665Mhz EAGLE דיסק קשיח:…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
זקוק למפרט של מחשב מלא+מסך. 1. מה התקציב? 7000 ש"ח. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? שיהיה שקט ויקרר בצורה טובה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? מסך איכותי, רחב, גדול. 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב מאוד. 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן. 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכ…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני יורד לאילת אשמח למפרט מחשב גיימינג בסביבות 5 אלף כולל מסך באילת (השהמחיר הסופי יהיה באילת בסביבות 5) תודה לעוזרים .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, כאמור בכותרת, אני מחפשת מחשב לעבודה עם אופיס, גלישה באינטרנט וגם עבור עבודה עם matlab וצפייה בסרטים. (לא כולל מסך) אני מעוניינת בוויסטה מקורי. כאמור, תקציב עד 3k. אשמח להצעות של מפרטים, לא צריך להוציא את כל התקציב אם אין בכך תועלת. בתודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, לאחרונה התחדשתי במחשב המדהים Dell Ultrabook 14z. קיבלתי את המחשב עם וינדוס 8 ולאחר תקופה שלא הייתי מרוצה ממערכת ההפעלה הזאת החלטתי להתקין וינדוס 7. הכנסתי את הדיסק, נכנסתי לבוט ומשם להתקנה של וינדוס וכשהגעתי לשלב שהוא אני צריך לבחור מיקום התקנה הוא לא הראה לי שום דיסק קשיח וביקש שאתקין את מנהל ההתקנים. לא הצלחתי להבין מה הוא רוצה. אז ראיתי בהגדרות של הבוט שאפשר להחליף מUEFI (המצב שהיה לי) ובין Legacy. אז החלפתי לLegacy וכשהעלתי את ההתקנה מחדש הפעם כן ראיתי את הכוננים הקשיחים. אחד של 32 ג'יגה (הSSD) והשני של ה500 ג'יגה (הSATA). התקנתי את המערכת ההפעלה על הSSD וראיתי שעכשיו יש לי 2 כוננים - הSSD שעליו מותקנת מערכת ההפעלה והSATA שמהווה את כונן D. אני כמעט בטוח ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים. הכוונה שיהיה רלוונטי במידה כזו או אחרת לארבע שנים הקרובות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ואשמח אם מישהו פה יכול לעזור לי לבנות מפרט מחשב לאולפן התקציב שלי 10 אלף ללא ציוד היקפי לא מסך מחשב לא מקלדת ולא עכבר
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם... לאחר התייעצות עם אנשים פה בפורום (תודה ל kill_b7) ואנשים מהבית הרכבתי את המפרט הנ"ל למחשב שייעודו העיקרי ואפילו היחידי הוא תוכנות עיצוב גרפי. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם הסופית, תוספות והצעות לשינויים יתקבלו בברכה. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1542 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3 ¤705 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39209 כונן קשיח Westren Digital WD3200KS 320GB ¤428 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200KS זיכרון Kingston 4x1024MB 667MHz DDR2 CL5 4x¤288 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce 8500GT 512MB PCIe ¤521 http://skypc.co.il/product.asp?pid=LV353 צורב …
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש, הוא ישמש להרבה משחקים, וקצת אינטרנט.. התקציב הוא משהו כמו 4500 - 5000 שקל ללא ציוד היקפי תודה, טל.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב הוא 1000$, אולי קצת יותר השימושים הם בעיקר בסיסיים של אינטרנט, אקסל וכל המסביב, לא פוסל גם הפעלת משחקים כבדים. אבל צריך שיהיה חזק כדי שיחזיק כמה שנים טובות.. הסתכלתי וראיתי את זה: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1367633-REG/dell_i7577_7722blk_i7_7700hq_16gb_1tb.html על פניו הוא נראה אחלה, אבל אני לא ממש יודע איך הכרטיס מסך הזה, באמת שאין לי מושג תחום הזה. בנוסף, ראיתי את הסרטון הזה: h-ttps://www.youtube.com/watch?v=v93BfSjL6hs (תסירו את ה - בין ה h ל t) אני מתכנן לשים את המחשב בעמדה בבית ולחבר אותו למסך גדול, בעיקרון המחשב לא הולך לזוז יותר מידי ויהיה מחובר למטען רוב הזמן. ביררתי קצת את הנושא וראיתי סרטון המראה שכדי להסיר את הסו…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. אם מוסיפים מסך אז זה בנוסף לסכום הזה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא. אבל אם יהיה חריגה של 100 200 ש"ח נסתדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת מחשב רגילה + עריכת ווידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנה ספציפית. חוץ מתוכנות לעריכת ווידאו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: ?Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3539 מחיר בקיי אס פי - 1180 לוחות אם למעבדי אינטל של חברת ג'גהבייט לוח אם GA-965P-DS4 אתר החברה: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2288&ModelName=GA-965P-DS4 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14930 מחיר בגולדטופ - 1126 לוח אם שיש בו : SATA2, FIREWIRE, אודיו איכותי OB כ. רשת OB תומך בזיכרונות DDR2 800 הרץ. והכי חשוב: יציאות סאונד דיגיטליות (אופטי וקואקסיאלי). זיכרונות: 2 סטיקים- ? DDR II 800 G.SKILL 2GB F2-6400CL4D-2GBPK http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820231087 מחיר - 1000 (מארה…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה להקים שרת שיחליף את השרת המשרדי שלנו. הכי חשוב בשרת זו שרידות של הנתונים. (יהיו 2 HD בRAID וכונן HD חיצוני שיגבה אותם) לצערי השרת נמצא בסביבה חמה יחסית ולכן הוא צריך קירור משל עצמו לא משנה לי הרעש שלו (סולם רעש 1) השרת יריץ windows sbs 2003 וינהל 4 עמדות. מצאתי מפרט במפרטים מומלצים שיהיה הבסיס. http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133349§ion=293&target=רב%20תכליתי מעבד Intel Core i5 - 750 - 2.66GHz קירור למעבד SCYTHE MUGEN II לוח אם - מומלץ GIGABYTE GA-P55M-UD2 אבל לא מצאתי אם יש לו יציאה רגילה של מסך. זכרונות 4096MB (2048MBX2)1066/1333 MHz DDR3 כונן קשיח למע' הפעלה - SAMSUNG F3 500GB 32MB SATA2 7200 RPM כונן קשיח ב1RAID למידע - 2* SAMS…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 (אני קונה באילת ככה שאולי זה עוזר) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, מסמכי אופיס, אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין צורך ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי... רכשתי לפטופ מחברת SAGER בארה"ב. אני מעוניין למכור אותו עכשיו. העם זה המקום לרשום את המפרט שלו ולבקש עזרה בתמחור, או שיש מקום יעודי לכך?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעוניין בהמלצה למחשב נייד שישמש בכיתה לכתיבה . דרישות בעיקר אופיס וזמן סוללה ארוך ככל שניתן עם ניידות. התקציב - עדיף נמוך ככל שניתן בלי להתפשר יותר מדי עם הדרישות * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? ממגבלת הגודל 13-14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפי נסיוני עדיף מאט, פחות השתקפויות ניאונים וחלונות במסך. * רזולוציית המסך? מה שמקובל, לא על זה תיפול הקניה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא יודע מה מקובל, הכי נייד שאפשר במגבלות התקציב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, ככל האפשר. 5-6 שעות - יום לימודים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? , HDMI רצוי לחיבור לטלויזיה בשביל הכיף * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD סביר 500G…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות 6K אפשר אולי קצת חריגות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, ושימושים רגילים כמו גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינ…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, זקוק לעזרה בבניית מחשב לצורך עריכת תמונות ממצלמה בעלת 36 מגה פיקסל שמפיקה קבצים בגודל 75 מגה בייט+-. כרגע בבעלותי כונן טושיבה חדש יחסית שאולי אוכל להשתמש בו מיוני 2013, 1TB 7200 rpm 32mb cache SATA 6Gb/s, כרטיס sapphire HD7950 ששירת אותי נאמנה (וגם אותו נראה לי חבל לזרוק, לא?), ולוח אם gigabyte ga-h67ma-d2h-b3 ממנו דווקא אשמח להפטר. תקציב 4500 בערך, עדיף לא לחרוג אבל אם חובה אז חובה. כפי שכתבתי, השימוש העיקרי יהיה לעריכת תמונות (PS6 בהנחה שעד שיגיע לא יוציאו כבר את 7 ), הבעיה שמדובר בקבצי RAW כבדים וכצלם ציפורים- די הרבה מהם. אופציה להריץ משחקים רציניים תהיה נחמדה אבל אני מניח שמחשב שידע להתמודד עם הצורך המקורי שלי יתמודד גם עם זה. מסך נוכחי שאני מרוצה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, מישהו יודע את ההבדל בין מעבד P למעבד T של intel? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-