ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?חריגה קטנה לכיוון ה3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio 2010 בשימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FIFA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).17 אבל אני כנראה אשדרג ל22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכב…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז עדיף. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גלישה באינטרנט FLASH PRO , FLASH BUILDER , PGHOTOSHOP רמה בסיסית ואולי הרצה של מספר מערכות הפעלה במקביל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בכלל לא למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אולי בעתיד עוד מסך ". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונ…
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
שלום, אבא שלי רוצה להחליף את הנייד הישן (dell בן 6 שנים בערך) במחשב נייד חדש, השימושים שלו הם עבודה רגילה ושוטפת לא משחקים ומעבר, אבל חשוב שיהיה חשק לטווח הארוך וכמובן עלות מול תועלת, גודל מסך סטנדרטי, סוללה לא חשוב, יציאת HDMI חשוב, אחריות טובה ובלי מערכת הפעלה, התקציב הוא 3500-4000 ש״ח, אשמח לקבל המלצות למחשב טוב במחיר הזה תודה.
-
- 2 תגובות
- 681 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא…
-
- 4 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום! חבר שלי מבקש עזרה בבניית מחשב אולפני למטרות יצירת מוזיקה ערכית וידאו וגרפיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב יצירת מוזיקה, עריכת גרפית ווידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop, vegas pro ,qbase, fruty loop 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או …
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, לפני כמה ימים ביקשתי את עזרתכם - וקיבלתי בשפע - במפרט למחשב חדש. התכוונתי לקנות, ואז נזכרתי שזה 5,000 וזה הרבה. לכן, חשבתי לשדרג במקום - המפרט כרגע: Q6600 DFI BloodIron P35 4GB RAM Club3D HD4850 OC Edition המחשב מחובר כרגע למסך LCD 32. ניסיתי להריץ עליו משחקים בFHD, והמשחקים בקושי זזים על ההגדרות הכי נמוכות. האם ניתן לשדרג כרטיס מסך ולקבל ביצועים טובים יותר מבלי לקנות מערכת חדשה לגמרי? תודה מראש על העזרה, אם יש פורמט להודעת שדרוג שפספסתי אסדר מחדש. מתן
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
אני עובד בצילום, והנושא שאני משתמש בו הוא גרפיקה.. השימוש של המחשב שאני מעוניין לקנות הולך להיות נטו לעיצוב תמונות. התוכנות שאני משתמש בהן יהיו בעיקר Photoshop CS5 וPLUG IN בתוכו שנקרא Topaz (למי שלא מכיר, זה דינוייזרים וכו') עכשיו יש לי מחשב נייח בבית שאני עובד איתו, והוא בעיקרון "סוחב" את כל מה שאני מריץ והביצועים שלו מספקים אותי אפשר להגיד, והמפרט שלו הוא כזה: I7 2600 3.4hz DDR3 16GB RAM לוח אם: ASUS P8P67 Geforce 550 TI עכשיו בעיקרון אני מחפש מחשב נייד שיתן לי את אותם ביצועים, או אפילו יותר טובים בתקציב שהוא עד 13 אלף שקל.. המליצו לי על סדרת Alienware של DELL ואפילו חקרתי את זה קצת והדגם M18X באמת הרשים אותי מבחינת נתונים, אבל אני גם לא יודע באיזה תכונ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעניינים? ידידה שלי קונה מחשב ואני צריך להורות לה איזה מהם לקנות! :s05: התקציב שלה הוא 2.5-3.5K והצרכים שלה הם לימודים ואינטרנט. זמן בטריה זה גורם חשוב ואמינות (ואחריות). מעבד i3 ו4g זיכרון הם האופטימלים. אם למישהו יש מילה טובה\רעה לזרוק על אחד מהדגמים האלו אני אשמח לשמוע, כמובן שהצעות נוספות יתקבלו בברכה.המועמדים הנוכחיים: Dell vostro 1440 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=18870&cf=zap http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=805943 Lenovo z370 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6785&CatCode=315 samsung SAM300V3A6 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8590&CatCode=315 pavilion dv3 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=790179 ,http://…
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
היי חברה. מה אתם אומרים על המפרט הבא Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪873 קירור למעבד Zalman 7000V AI Socket 775/1155/1156, יחידות 1 ₪55 ASROCK H67M-GE B3 H67 CHIPSET ₪500 Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪192 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3^, יחידות 1 ₪490 צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1 ₪114 FSP 550-80GHN(85) 80PLUS Bronze, יחידות 1 ₪307 Hec Cougar Solution Front USB3 Black שחור, יחידות 1 ₪219 סט רמקולים Logitech Z103 17Watt RMS 2.1, יחידות 1 ₪129 Logitech Gaming Combo G100 920-00387 סט מקלדת ועכבר לגיימרים , יחידות 1 ₪183 מסך Dell UltraSharp Led U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רש…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מנסה להרכיב מפרט לקרוב ואני מתלבט בין שתי הצעות (ואולי בכלל אחת שלישית מכם) שימושים: סרטים, מוסיקה, ומשחקים ישנים יחסית. תקציב: 3.5K כולל מסך. להלן שני המפרטים שקיבלתי: ההצעה מהחנות: Intel Sandy Bridge Core i5 2400 Socket 1155 6MB 95W 3.1Ghz Tray, יחידות 1 ₪873 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2353 Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155, יחידות 1 ₪53 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901 ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪399 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2950 Elixir 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1 ₪98 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2897 SeaGate 500…
-
- 2 תגובות
- 554 צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי מחשב נייד לנובו R50E התקנתי עליו היום ווינדוס XP מחדש. עד עכשיו היה עליו לינוקס והטראק פוינט עבד מצוין . מה שקורה שגלילת הדפים עובד טוב מאוד בכל המחשב כולל באקספלורר ומשום מה בפיירפוקס לא עובד ? ניסיתי לחפש קצת בגוגל פתרון אבל הלכתי לאיבוד , נראה שלהרבה היתה את הבעיה הזאת אבל לא הבנתי איך למצוא פתרון . מישהו מכיר את הבעיה , יודע איך לפתור אותה ? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד חזק שגם יחליף לי את המחשב הביתי, שיחזיק לי 4 שנים טובות.המחשב ישמשם בעיקר ללימודים (הנדסת תוכנה) ופה ושם משחקים. אני לא רוצה להשקיע בסתם הבדלים מינוריים לא מורגשים אך אני בהחלט מוכן להשקיע.אני לא מבין גדול בתחום אבל הגעתי לכמה מחשבים, תעייצו לי בבקשה בעניין..מוכן להשקיע באיזור 6-7 למרות שאם אפשר משהו במחיר נמוך יותר וברמה גבוה קרובה לאלא אני לא שולל.. * מטרות המחשב? תכנות, משחקים כבדים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרש…
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום בעקבות הצלחת הנייד הקודם שקניתי בעקבות התייעצות כאן( ), החלטתי לנסות את מזלי שוב: אני מחפשת מחשב נייד לאבא שלי, צלם חובבני וחבר קהילה אינטרנטי מושבע. התקציב: 3.5-4K השימוש העיקרי: אינטרנט, אופיס. בנוסף, הוא מעוניין ללמוד Photoshop לעריכת תמונות, אך אין צורך במחשב "חיה" יותר מדי. מימדים: 13"-14", עדיפות ללא כונן אופטי, קל כמה שיותר. חשוב שלא יתחמם, זאת הבעיה העיקרית של המחשב הנוכחי. בנוגע ל- Brands, המחשב הנוכחי הינו Dell, אך קיבלנו המלצות גם בנוגע ל- Asus. אני קצת חוששת מ- Asus בגלל תחושה "פלסטיקית" שלעיתים קיבלתי מחלק מהדגמים, אך אשמח לשמוע המלצות על דגמים מכל החברות אשר אתם ממליצים עליהם ממקור ראשון. תודה נטלי.
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט לצורכי משחקים בתקציב של עד 4000 שקל כולל מסך (חוץ ממסך אין צורך בציוד היקפי). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיך שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD BF וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד שיהווה תחליף למחשב השולחני הישן, ושיהיה מתאים למשחקים ולעריכת סאונד. בעקרון אני הבנתי שבארה"ב המחירים זולים יותר ועדיף לקנות משם, הבעיה היא האחריות. והטווח מחירים שאני מעוניין להשקיע הוא בין 3000 ל4500 ש"ח. אילו מפרטים אתם יכולים להציע לי?
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי, להלן המפרט הקיים: מעבד: Intel Pentium Dual-Core E5200 לוח אם: Gigabyte GA-G31M-S2C זיכרון: KINGSTON DDR II 2GB 800MHz PC6400 כרטיס מסך: GIGABYTE GV-NX84S512HP PEGx16 8400 GS 64Bit 512MB-DDR2 HDCP DVI-I כונן קשיח: Western Digital WD5000AACS 500GB SATA II 16MB 3.0 GB/s 7200 RPM צורב: Asus DRW-22B1LT B+W SATA DVD-RW DL Super Multi X22 Light Scribe כונן בלו ריי: Lite-on IHOS104-06 ספק כוח: Thermaltake 450W Active PFC מארז: CoolerMaster Elite 335 מערכת הפעלה: Windows7 32BIT השימושים שלי נותרו עדיין רק גלישה באינטרנט וצפיה בסרטי DVD ובלו ריי, אבל אני רוצה להכין את המחשב לקראת ניגון Blu Ray 3D וגם הוא קצת עגלה לפעמים, אז לתת לו ע…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. שלחתי את המפרט הבא שהציעו לי פה לכמה חנויות על מנת לקבל הצעת מחיר. זה המפרט: Elixir 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz SeaGate 1TB 7200RPM 32MB Sata3 ST31000524AS צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, Hec Cougar Solution Front USB3 Black שחור, MSI Z68MA-G45 Z68 Chipset HDMI DVI VGA Cooler Master A12025 120mm 1200rpm 19.8dBA, מאוורCooler Master Hyper TX 3 , Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, מסך Dell UltraSharp LED U2312HM Rev A01 23" IPS Panel , Antec EarthWatts EA500D 500Watt 80Plus, Microsoft Comfort Curve Desktop 2000 סט מקלדת ועכבר, סט רמקולים Logitech Z103 17Watt RMS 2.1, TwinTech GeForce GTX560Ti XT OC …
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום שמי אבי. אני מתחיל עוד מעט ללמוד ניהול רשת ואני מעוניין במחשב נייד עם 8GB ועם מעבד I7 שיריץ היטב כמה תחנות ושרתי VMעם סרבר 2008. אני מקווה אגב ש8GB יספיקו. ראיתי כמה דגמים ואני מתלבט בין DELL 7110 או DELL 5110 או ASUS K53C האם יש למישהו רעיון לדגם יותר טוב שיתמוך במה שאני צריך או בכלל לוותר על רעיון מחשב ניייד ולקנות מחשב נייח למרות שאני מעדיף נייד.
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום לכולם, דרוש לי לחבר, מחשב למשחקים כמה שיותר חזק אך במארז כמה שיותר קטן (עדיף בתצורה של Micro-ATX) עם כרטיס מסך PCIe מלא. להלן מענה על השאלות הסטאנדרטיות: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים ביותר BF3 ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמה ליבות הם? פחות טוב או יותר טוב ממעבדי ה-i ?
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
-
-
שימו לב, נבנה בKSP. בסוף יש כונן קשיח שהייתי רוצה אבל בסוף לא לוקח אותו: CPU: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://ark.intel.com/products/52210/Intel-Core-i5-2500K-Processor-(6M-Cache-3_30-GHz) Warranty 3 years * 995.0 ksp 1010 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ CPU Cooler: Scythe Mine 2 CPU Cooler http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/mine-2.html * 195 KSP ------------------------------------------------------------------------------------------…
-
- 19 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים שיצאו.. BF3, COD וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד HP Dm3-1100ej ואני נוהג להשאיר אותו מחובר לטעינה כל הלילה (אחת לכמה ימים). השאלה שלי האם זה עלול להזיק לסוללה באופן כלשהו? או שאין לזה משמעות? אשמח לעזרתכם... תודה 8)
-
- 11 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
הבטרייה דפוקה? המחשב של חברת ACER, במידה והבטריה דפוקה מאיפה אני קונה חדשה? והאם יש חלופית?
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-