עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by hj4ever,

אני מבקש בבקשה המלצה על מפרט מחשב בסביבות ה4000 ש"ח, כולל מסך, לא כולל מערכת הפעלה... השימושים העיקריים הם בעיקר אינטרנט, סרטים, שיתוף קבצים, ומשחקים לא כבדים מדי כמו NBA, מנג'ר (שזה משחק כבד למערכת, אבל לא גרפית), וגם need for speed למשל, למרות שהתפשרות על איכות בינונית + תהיה סבבה... עוד משהו חשוב זה שאין לי כוונה לעשות OC למחשב.. אז קחו בחשבון ישלי כמה... נקרא לזה דרישות למערכת, כשכבר מצאתי כמה דברים שמצאו חן בעיניי.. הדרישה הראשונה זה מסך LCD "19 לא רחב, עדיף משולב רמקולים... ועם זמן תגובה נמוך מ8ms. אהבתי במיוחד את המסך Lg L1953HM שנראה לי ממש אחלה, ושמעתי עליו תגובות לא רעות בכל מיני מקומות. דרישה שנייה זה זיכרון 2GB, כשלהפתעתי מצאתי בכל אתרי האינטרנט את האפשר…

• 7 תגובות
    • 603 צפיות
  2. ברשותי מחשב לנובו מדגם w510. אחרי הרבה זמן עם בעיות ביצועים גיליתי שהבעיה היא בכבל הטעינה, שההספק שלו הוא 90w בלבד, ומכניס את המחשב למצב של ביצועים נמוכים כשמחברים אותו (בעיה ידועה של הדגמים הללו). מצאתי פתרון זמני דרך קונפיגורציה, אבל בשביל פתרון קבוע אני זקוק לכבל בהספק גבוה יותר (למשל, מק"ט 55Y9317, שהוא 135w). אפשר לרכוש את הכבל הזה בארץ בכ-380 ש"ח, או להזמין מחו"ל ולחכות זמן ארוך יחסית, אבל אני בטוח שיש המון כאלו שמסתובבים חסרי שימוש אצל אנשים. אם יש לכם כבל כזה שאתם מעוניינים למסור/למכור (או יודעים על חנות שמוכרת משומשים/חליפיים במחיר זול מהמחיר של החדש/מקורי) אשמח להפניות. תודה! נמרוד

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by amittt,

ב 2000 ש"ח ואני צריך רק מעבד לוח זיכרון והארדיסק מעבד AMD 2400 זיכרון dd-ram הארדיסק של 40 GB תודה מראש

• 7 תגובות
    • 998 צפיות
  4. Started by Cyron,

שלום אני מחפש מפרט למערכת Value, בעיקר אינטרנט, מעט משחקים (בשביל זה יש PS2), אינטרנט, מוזיקה, סרטים... אני מוכן להשקיע במחשב אם זה שווה את זה...בו נגיד תקציב בין 3000-4000 אם יהיה אפשר לדחוס בכל זה אפשרות שידרוג לעוד שנתיים-שלוש זה גם יהיה סבבה. צריך מעבד, לוח, זכרון, כרטיס מסך, הרד-דיסק (160 לפחות), סי-די, מארז+ספק וקירור למעבד. אין צורך במסך וצורב DVD כי כבר קניתי לא מזמן. נקודה חשובה בקשר לקירור מעבד והמארז (ספק), אני מחפש משהו טוב ושקט, אני לא יכול עם המערכות הרועשות והחופרות במוח אני מקווה של שכחתי משהו.. : תודה מראש

• 7 תגובות
    • 895 צפיות
  5. שלום רב! אני רוצה לקנות מחשב חדש .. בלי החלקים שמצויינים בנושא. בעיקרון זה מעבד, לוח אם, כ.מסך וספק+מארז. המחשב יעבור OC(לא שלי אישית , אלא של החנות שאני קונה ממנה) והצרכים העיקריים הם משחקים. עכשיו הכי חשוב שאני לא ייתקע איתו עוד איזה שנה ככה ולא יהיה לאן להמשיך איתו מבחינת שידרוגים .. אני רוצה שאני אוכל לשדרג מבלי להחליף חצי מחשב. P.S אפשר בבקשה מפרט מ TMS? משם אני מתכוון לקנות! בקשר למארז וספק .. אני מעדיף ת'דיל הזה של מארז+ספק(לא ג'נרי כמובן) ואם אין אופציה למשו טוב במחיר סביר , אז לא צריך .. יש לי מארז שאני אוכל להסתדר איתו אני מאמין.

• 7 תגובות
    • 684 צפיות
  6. אני רואה הרבה מחשבים ניידים שיש בהם את כרטיס המסך המובנה Intel HD Graphics with dynamic frequency. השאלה שלי היא מה אפשר להוציא מכרטיס מסך כזה, איך הוא יריץ משחקים כמו lord of the rings online או WoW? תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by yakir4u,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס אינטרנט וקצת סרטים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 8 שעות +- * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא זה מחשב לאחותי לפי דעתי 8 שעות על סוללה זה דמיוני (אם אני טועה תתקנו אותי) אבל היא מח…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום. איזה חברות אתם מכירים שאחריות המחשב בקניה בארה"ב תהיה בתוקף גם בארץ? אני רוצה לקנות את הלפטופ TX2500z בארה"ב ויוצא לי ממש זול לעומת המחיר בארץ, אתם יודעים אולי אם האחריות שלו תקפה גם בארץ?

• 7 תגובות
    • 843 צפיות
  9. Started by Swed,

צריך המלצה ללפטופ שאפשר לקנות אותו בארהב עד 1300$ חשוב להגיד שהוא הולך לשמש מספר שנים שנתיים עד 4 שנים. * מטרות המחשב? סטודנט שלומד שפות תכנות כאלה ואחרות. * גודל המסך? 13 ומעלה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בין 5-7 שעות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה ומעלה * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן הולכים לקנות אותו בארהב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה מקבוק עלה כאופציה אבל אשמח לקבל עוד המלצות תודה שבוע טוב.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. המפרט הוא עבור אדם מבוגר, ועיקר השימוש הוא העברת קלטות מוזיקה למחשב ולדיסקים. אשמח לעזרה.

• 7 תגובות
    • 719 צפיות
  11. טוב דבר ראשון לטל,מצאתי מקור מימון מסויים,אז יש לי את הכסף חחח. עכשיו לשאלה עצמה,הרכבתי 3 אפשרויות שונות ל:מעבד+קירור למעבד+לוח אם+ספק. 2 האפשרויות הראשונות לא יעברו OC,והשלישית מתוכננת לעבור את הOC שTMS עושים חינם. מה לפי דעתכם עדיף? אפשרות ראשונה שם חלק סוג מחיר חלק מעבד AMD 5000 603 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro 1170 לוח Gigabyte M61P-S3 AM2 GM61PS3 414 ספק Enermax noisetaker 420W 357 אפשרות שנייה שם חלק סוג מחיר חלק מעבד Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conroe BOX E4500B 699 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro 117 לוח אם Gigabyte GA-P31-DS3L Conroe Support 452 ספק כוח FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC 216 אפשרות שלישית - י…

• 7 תגובות
    • 781 צפיות
  12. Started by asafgolan,

אני צריך מפרט שיהיה טוב ומהיר בהפעלת תוכנות כמו C++, מטלב וכדו'. אין צורך בציוד היקפי ובכרטיס מסך (מוסיף לו GF2 ישן). חשוב שהמפרט יוכל להתמודד בצורה טובה בהפעלת כמה תוכנות במקביל (הכוונה היא שתוכנה כמו ביטורנט תעבוד ברקע, ועדיין יהיה אפשר לעבוד עם המחשב כמו שצריך) . התקציב די גמיש, כך שאם בתוספת של 100 ש"ח, לדוגמה, אפשר להציג ביצועים טובים בהרבה, תרגישו חופשיים להציע את זה. אין העדפה בין אינטל לAMD, אבל שמעתי שAMD מרעישים יותר, זה נכון? תודה ושכחתי להוסיף, נא לא לתת את המפרטים והמחירים מKSP, כי אין בכוונתי לקנות משם.

• 7 תגובות
    • 943 צפיות
  13. שלום, אני קונה שני מחשבים אחד מתוכנן להיות חזק יותר ולמשחקים ב 4500 ש"ח אני רוצה את core 2 ולפחות ג'יגה זיכרון(בעתיד אני כבר אוסיף....) המפרט בתמונה הראשונה המחשב השני צריך להיות לישומים פשוטים ולמשחקים לא ממש חדשים (GTA SIMS וכאלה קצת ישנים) ב 2500ש"ח התמונה השניה תודה רבה ומקווה שתעזרו לי בבחירה אלון [attachment deleted by admin]

14. תקציב עד 3000 לשימושים כלליים צריך הכל מסך מקלדת רמקולים וכו'

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  15. Started by tvholic,

אהלן חברים, יש לי מיני לפטופ של Dell עם מסך 10" ואני רוצה להשתמש בו ברכב בתור GPS אתם מכירים תוכנה של GPS שאפשר להתקין על לפטופ? לגבי האנטנה, אני מתכנן לקנות מדיל אקסטרים אנטנה שמתחברת עם USB הצעות? מישהו יכול לעזור?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Nemesis,

כולל כרטיס מסך יעודי עם HDCP, לא לצורך משחקים. מהחנות zigzag2000 בבקשה. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  17. אני די חדש פה ואני לא מבין כל כך בבניית מפרט למחשב .. אז הרבה המליצו לי לבוא לפה אממ מפרט שיהיה למשחקים (משהו כמו 80 אחוז ממנו מוקדש למשחקים .. איי סי קיו , אינטרנט , שירים זה בקטנה אבל אני שוב אומר שהמפרט יהיה בעיקר למשחקים כבדים כמו CRYSIS וCOD4) אממ התקציב הוא 3.2K אבל חריגה ל3.5K זה בסדר בקשות מיוחדות : 2 GB זכרון אממ .. ציוד הקפי .. עכבר ומקלדת לא יקרים , מקלדת לא משהו מיוחד , עכבר LOGITECH לא אכפת לי איזה אבל שיהיה זול ... לא צריך רמקולים אני משחק רק עם אוזניות (יש לי כבר אוזניות, לא לכלול את זה במפרט) חנות לא אכפת לי מאיפו , כרטיס מסך עם אפשר אז NVIDA .. אבל עם יקר מידיי ויש אחד ברמה שלו במחיר יותר נמוך אז סבבה תודה רבה לכל העוזרים 3> =) עריכה : תקציב גדל ל400…

• 7 תגובות
    • 634 צפיות
  18. שלום רכשתי לפני כ-4 חודשים מחשב נייד אסוס F550C, אני חושבת שזה דגם מקומי של ספרד ויש לו שם אחר בארץ. בכל אופן המחשב נרכש במצוקה ובלת ברירה - גנבו לי את המחשב בשדה התעופה באיסטנבול, כשהיתי בדרך לספרד (טיסת קונקשן) לטיול ארוך של כמה חודשים, והיתי חייבת לקנות מחשב חדש מהר מהר כי היתי בדרך להר מבודד. מהרגע שקניתי את המחשב הוא עושה לי צרות, אני פשוט לא יכולה לסבול אותו. המארז שלו לא מספיק עמיד והוא נראה כמו מחשב צעצוע. העכבר המובנה שלו ממש ממש לא נח, ואני רגילה לעבוד עם עכבר מובנה. השיא היה שלפי חודש בערך גם המקלדת התקלקלה, וזה אחרי שלושה חודשים! לפני המחשב הזה היה לי גם אסוס, לא זוכרת את שם הדגם, שהיתי יחסית מרוצה ממנו, אבל גם עשה קצת צרות, הלכה לו הסוללה מאוד מהר והעכבר גם …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by dbx22,

אהלן. יש לי מחשב בן כמה שנים בעל המפרט הבא(החלקים העיקריים): לוח אם abit ip-35e מעבד intel e6750 כרטיס מסך 8800GT 512MB זיכרון 2gb GEIL השאלה שלי היא, האם ניתן לשדרג רק את הכרטיס מסך למשהו עכשווי, ולהוסיף זיכרון, בשביל שהמחשב יפעיל בצורה יותר מבינונית משחקים שיוצאים עכשיו? או שהמעבד הוא צוואר בקבוק רציני ואין טעם להשקיע בשדרוג?

• 7 תגובות
    • 751 צפיות
  20. היי.. אז ככה, התקציב שלי הוא 4500, ללא OC, יעבוד בשקט, עם אחריות ל3 שנים (על רוב החלקים) ושיפעיל משחקים כמו COD4 בכייף... הצעה 1 שקיבלתי: intel core 2 duo e6750 2.66Ghz + evercool buffalo - 1080 gigabyte ga-p35-ds3l - 554 Raidmax O2 2x120mm + 23cm Led Side Fan Black + FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC - 430 zalman f3 120mm case fan - 48 transcend 2GB (2*1GB) ddr2-667 cl5 - 230 western digital 320gb 16mb wd3200aaks - 443 bfg 8800gt g92 oc 512mb ddr3 retail - 1443 סה"כ 4207. הצעה 2: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B - 1042 Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L - 559 Raidmax APEX 2x120mm No PSU - 170 Enermax Liberty 400W 30A @ 12V …

• 7 תגובות
    • 731 צפיות
  21. מה דעתכם על המפרט הבא ב-6000 ש"ח המיועד ל GAMING? AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) TRAY מעבד 1850 ASUS A8N-E לוח אם 660 SAMSUNG DDR 1024MB 400mhz זכרון 590 WD 160GB 7200RPM 8MB JB הארד דיסק 445 Sapphire Radeon X1800XT 256MB Dual DVI/VIVO PCI-E כרטיס מסך 1770 HEC 480W ACE480 ספק 450 COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU מארז 290 אני לא מתכנן OC לא צריך כוננים אופטיים ו ציוד הקפי ועוד משהו האם אפשר לרדת קצת במחיר ולא ליפגוע בביצועי המשחק? תודה

• 7 תגובות
    • 643 צפיות
  22. Started by sharonhac,

שלום, יש ברשותי את המפרט הבא: לוח אם GA-K8NF-9 של ג'יגהבייט תומך ב SATA (לא חושב SATA2) מעבד AMD ATHLON 3000 64bit זיכרון KINGSTON DDR 512MB 400MHZ PC3200 X 2 HD 120GB WD 7200rpm 8MB SATA כרטיס מסך Gainward GeForce 6600 PCX 256MB אני רוצה לשדרג אותו כדי שיהיה יותר מהיר ויוכל להתמודד גם עם המשחקים החדשים שיצאו כמו GTA. אני יודע שצריך כ.מסך חדש וזיכרון ואני רוצה גם להוסיף הארד דיסק. אנא פרטו כאן את המלצתכם, כרגע אני מעדיף לא לקנות מחשב חדש אלא לשדרג את הקיים. אשמח לשמוע את המלצתם, אני שוקל לבצע את הקנייה באייבורי לכן אם תוכלו לפרט את הקנייה מהמוצרים שם. אני מודע לכך ששדרוג למחשב כזה לא יהיה אופטימלי אבל לא בקטע של לקנות מחשב חדש כרגע. אני מניח ששדרוג בסגנון שאמרתי (כ.מסך חד…

23. שלום שלום זה הוא מפרט למחשב רב תכליתי- משחקים, תכני HD, שימוש משרדי התקציב 7K- אין בעיה לחרוג האם יש חלקים שהייתם מציעים לי להחליף ולשפר? תודה! לוח ASUS X79 P9X79 S2011 מעבד I7 3820 3.6GHZ 10MB זכרון KINGSTON 2X4GB 1600 כרטיס מסך Asus Nvidia 560GTX 1GB דיסק קשיח SSD Corsair Force3 180GB ספק כח- כבר נרכש CHIEFTEC 550W אין צורך בציוד היקפי וכל חלק שאין פה- לא צריך. אין לי כוונות לעשות לו OC.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום לכולם, דרוש לי מחשב שישמש בעיקר את הילדים (בני 3) למשחקי קומפי ומשחקי אינטרנט פשוטים (לפחות בשנים הקרובות). 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1500ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים מאד פשוטים וגלישה באינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים קומפי, גלישה ואולי אופיס ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחק…

• 7 תגובות
    • 854 צפיות
  25. Started by the kooks,

שלום רב. אני מבקש מפרט בשביל חבר, המפרט יכלול מעבד INTEL במהירות שעון של 3.2GHZ רק אינטל פנטיום זיכרון ליבה 2MB זיכרון ב L2 של נורטווד, 1gb זיכרון RAM תדר של 533MHZ HDD של 160GB לפחות 7200RPM 8MB BUFFER, כרטיס מסך של NVIDIA לפחות 256MB צורב DVD דול לייר וכונן של 52x32x52 המחשב יהיה כולל כל הציוד הקפי של מסך מקלדת רמקולים מה שצריך... המחשב ישמש בעיקר למשחקים כבדים משחקי רשת והורדות מהאימייל. אפשר לחרוג כלפי מעל אך שלא יעלה על סכום של 8 אלף ש"ח תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 858 צפיות

דיונים חדשים בפורומים