ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,372 דיונים בפורום זה
-
אהלן המחשב שלי ישן מלפני כמעט 10 שנים ואני רוצה טיפה לחדש אותו. מספיק שיהיו לי רכיבים יותר חדשים ממה שיש לי כרגע ואני אהיה מרוצה. השימושים היחידים שלי זה אינטרנט ועבודה עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין. אגב, יש לי דיסק קשיח של 500GB השאלה אם גם אותו לפי דעתכם אני צריך להחליף ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי , אני מעוניין לקנות מחשב חדש. האם כדי לי לקנות בתקופה הזו או לחכות עוד קצת ? *אני לא כזה משחק משחקי מחשב. אבל אני מעוניין שתהיה לי אפשרות להריץ משחקי מחשב עדכניים. * אפשרות לשמוע מוזיקה בצורה איכותית, וגם אפשרות לעבוד עם תוכנות עריכה של מוזיקה. * דרוש גם מסך וציוד היקפי. האם כדאי גם לקחת כרטיס קול בנפרד או שאפשר להתפשר על כרטיס שמגיע עם הלוח אם ? * מה אתם אומרים על מסך 22 אינץ של החברה שמייצרת פנאלים chemi ? * זיכרון פנימי של 4 ג'יגה של חברה טובה. האם כדאי לקחת קינסגטון או שאפשר להתפשר על g.skill מה ההבדל בין cl4 ל cl5 ומה עדיף ? * חשוב לי לוח אם איכותי, שתומך גם בארבע ליבות אם אני בעתיד ארצה להחליף מעבד. והאם כדאי מעבד בעל 4 ליבות או שני ליבות ? * מה ההבדלים בין הכרט…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובכן,החלטתי לאט לאט להעביר את העבודה שלי לצורה יותר ניידת. הייתי רוצה שיהיה לי מחשב נייד שמכיל את כל החומר שלי ושאותו אני יכול לקחת לכל מקום. כרגע, על המחשב הנייח, אני עובד עם WACOM גם מתוך נוחות הממשק וגם כי אני נוהג לשרטט הרבה. אני חושב שכשמדובר במחשב נייד אז שיטה זו, על המסך עצמו, תיהיה הרבה יותר יעילה. לכן אני מחפש TABLET PC כלשהו... אבל אני מאבד את עצמי כשאני מתחיל לבדוק את כל המוצרים הזמינים. הנה כמה העדפות: - הרזולוציה לא צריכה להיות גבוהה במיוחד (בכל מקרה עדיף רזולוציה גבוהה מאשר מסך יותר גדול - גודל המסך לא משחק בכלל תפקיד. הרזולוציה תפקיד קטן). אבל איכות המסך, רצוי שתיהיה מצויינת. - המעבד צריך להיות חזק ובעל זיכרון מהיר. הנייח שלי הוא Allendale 6400 שהרצתי ל…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אחרי שסיימתי את הרכש הפרטי שלי (יצא מפרט פצצות, תודה לכל מי שסייע, עכשיו רק שיגיע המחשב) אני צריך עזרה במפרט חדש בשביל חבר. אז ככה, מחשב קומפלט (כולל מסך, מקלדת, עכבר, פלופי, וכל שאר הקישקושים) למשחקים, בלי OC בכלל. רצוי שיצא פחות מ6000 שקל. דברים שהוא מראש הגדיר שהוא חייב במחשב: 1. הרדיסק 80 ג'יגה לפחות 2. 512 מגה זכרון 3. כמה שיותר יציאות לUSB2 4. FireWire 5. צורב 6. מודם וכרטיס רשת Ethernet (נראה לי שOn Board?) 7. מסך "LCD 15. ההעדפה הכללית היא לכיוון אינטל (כי זה מה שהוא מכיר) אבל AMD אפשרי בהחלט. תודה, זהר
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לשמוע את הצעות הפורום למחשב נייד חדש: * מבחינת תקציב: ללא חריגה, אם אין ברירה אז לא יותר מ3,700 ש"ח. * מטרת המחשב: עבודה משרדית (חשוב לי שיגיע מותקן עם חלונות ואופיס) צפייה בסרטים וסדרות בעדיפות אחרונה, משחקי מחשב עד כמה שהתקציב יאפשר. * גודל המסך: שיהיה קטן מ16 אינצ', עדיף לאזור ה13-14. * זמן סוללה - שידע להחזיק עבודה אינטנסבית כ5 שעות. * מדובר במחשב עבור אדם לא טכני (אמא) לכן רצוי אחריות מקיפה ולזמן ממושך. לעזרתכם אודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר במחשב של 4 שנים... לוקח למחשב המון זמן לעלות, אבל אחרי העלייה הכל עובד תקין. בדקתי עם hdtune ויש לו כ 25 סקטורים פגומים. מדובר ב HD WD black 250g. אשמח לקבל המלצות על hd אמין וזול. איך ה HD של היטאצ'י? ראיתי 320g ב 240 ש"ח.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב נייד עד 14 אינץ' גודל מסך, עדיפות למקלדת מוארת. השימוש העיקרי עומד להיות אקסל וכדומה... אם יש איזה שהוא טופס שממלאים בשביל לפלטופים אז אני אשמח לדעת ואני אכתוב יותר מפורט. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , אני מתלבט עם לקנות מחשב נייח זול כמו ה DELLים ב 3.5K או מחשב נייד חזק מאוד כמו ה T61P של Lenovo מסדרת הTHINKPAD , או לקנות מחשב נייד ביניים עם כרטיס מסך יעודי. כמו כן אם אקח מחשב נייד מהסוגים היותר זולים, שוקל גם בנוסף לקחת מחשב נייח... יש לי קצת באלגן בראש בנושא ואני צריך בבקשה שיעזרו לי לעשות סדר בדברים ובראש, ועוד , עם אני מביא מחשב נייד מחול, איפה ניתן בארץ לצרוב על המקלדת אותיות בעברית באיכות טובה ( עדיף באיזור הצפון ואם לא אז בתא ) כמה שירות כזה עולה ? וכן האם WIN VISTA HOME או פרמיום שמגיעים עם מחשבים אלו יוכלו לתמוך בפונטים ובכתיבה בעברית ? ( הכוונה היא שתפרטים באנגלית וכו אבל תפעול מלא בעברית או בקישור ENABLE ) אז אלו האפשרויות שחשבתי עליהם : 1) לקנות מחש…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני טס בספטמבר לניו יורק ובכוונתי לרכוש מחשב נייד לקראת הלימודים. - המטרה של המחשב כמו שאתם יכולים להבין היא בעיקר שימושי אופיס למינהם, אבל אני כן אוהב לשחק במחשב וחשוב לי כרטיס מסך טוב ומעבד רציני - גודל המסך רצוי שיהיה 12- 14 אינץ' -המשקל הרצוי הוא באיזור ה2 קילו, אבל אם אין ברירה אני מוכן לסחוב יותר בשביל מחשב חזק (עד 3 קילו) -אני אשמח לזמן סוללה של 5 שעות + -אני מעוניין ביציאת HDMI גודל כונן : 500GB -עדיף שכן יהיה כונן אופטי (עדיך בלוריי אבל לא חובה) -אין חובה לרשיון ווינדוס (יש לי) -ראיתי חברה בשם maingear, האם כדאי להביא את המחשב לארץ? או שיש סיכון בגלל שאין משווק?? וגם ה Dell Inspiron 14z ניראה לי מצויין, מה אתם אומרים? בשורה התחתונה ראיתי אחלה מחשבים…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חג שמח לכולם 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שיהיה צקוך לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. HOTS, Battlefield... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שבוע טוב!! תודה מראש לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 ש"ח - כולל המסך (עלותו 1100 ש"ח) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב אבל מצד שני אם מגיעים לרמת מפרט מספיקה גם מתחת לתקציב אז אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה קריטי אפשר חריגה של 200-300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית - תוכנה לעיצוב מטבחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב 2500 (חריגה של 200)ללא מסך !!! שימושים גיימינג כבד!!! משחקים כמו call of duty mw3 / bf 3 /fifa 12 /crysis 2 וכו הפקה מוסיקלית עריכת סאונד cubase עריכה גראפית photoshop/ 64bit שימושים מיוחדים הייתי רוצה שתבחרו לי לוח אם חדשני שאוכל לשדרג בעתיד בלי להלחיפו , ובכלל את המחשב הכיטוב שאפשר להשיג בסכום הזה חומרה אופציונלית הנפח מקסמילי בדיסק קשיח מעבד וכרטיס מסך הטובים ביותר שאפשר לקנות במחיר הזה (ןi5 / i7 וכווו) אפשרויות רכישה ivory / ksp / אלקטרה מחשבים תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני נוסע לארה"ב בקרוב ומעונין לרכוש שם מחשב נייד. השימוש העיקרי: תוכנות מתמטיות (כמו Matlab), צפייה בסרטים, מסמכים אני מעונין בתכונות הבאות: * מסך 15.6" עם רזולוציה לפחות 1080p * מסך מגע מסתובב למצב Tablet * מעבד i7, עדיפות לדור 5 * דיסק SSD של לפחות 256G, עדיף 512G * זכרון לפחות 8G בדקתי את המפרט של לנובו Y50 והוא כמעט מה שאני צריך... אין מסך מגע מסתובב http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50/#tab-tech_specs האם תוכלו לייעץ על דגם שמתאים לדרישות הנ"ל ? תודה רבה משה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, מטרות המחשב? עריכה של תמונות בעיקר. התקציב קצת צפוף אבל אני מעוניין במסך איכותי עד כמה שניתן היות והמטרה שלו זה לערוך תמונות (פוטושופ/לייטרום). ושיצליח "לסחוב" את התוכנות האלו. המון תודה מראש! * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - מסך IPS. גודל פחות קריטי. * רזולוציית המסך? IPS * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין הגבלה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהכרח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB3 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר נפח. אין צורך בSSD * כונן אופטי? לא בהכרח * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום לכם אני מעוניין לקנות מחשב נייד שיחזיק לי לפחות 5 שנים ומעלה והשאלנה הראשונה שעלתה בראשוני (השלב הראשוני) איזה חברה לבחור ?,כי יש מלא חברות ומינימום אחריות שאני מעוניין זה 3 שנים רציתי לשאול איזה חברה תממש את האחריות בצורה המהיימנת ביותר בארץ שלא תעשה "בעיות" ואי מימוש בעתיד אני יודע ולא דוגל בעידוד תחלופת מחשבים ניידים בטווח קצר ומודע לייצור מוצרים שלא יחזיקו הרבה-ואני רוצה מחשב שיחזיק לי הרבה-וחברה שמשקיעה במחשבים! ואני מתלבט בקניית מחשב נייד שבנוי טוב כנראה מחברת אסוס מסדרת הדגמים החדשים או של דל בגלל המוניטין שיש להם מתלבט כרגע בבחירת חברה בלבד. השלב הבא שלי-זה בבחירת המפרט תודה רבה לכם על העזרה וחג שמח
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך מפרט שייקנה בארה"ב. תקציב ,בין 4-6 אבל גמיש, כמה כבר ההפרשי מחירים בין ישראל לארה"ב..? שימושים - משחקים (לא בהגזמה), סרטים - HD כבדים , ניגון של M2TS גם כן , רוצה כרטיס מסך מסדרת 5 של רדאון, אם אני מבין הם אמורים להוציא סאונד דרך הHDMI - ואמור להוציא DTS מסטר ודולבי טרו... - זה נכון? אינטרנט זה דיפולט.. לוח אם - תתפרעו... זכרונות גם.. מה שצריך בעיקרון זה מעבד לוח אם זכרונות וכרטיס מסך , אולי גם ספק תלוי מה תגידו לגבי הפרשי מחירים אם שווה...[br]פורסם בתאריך: 28.09.2010 בשעה 18:38:05 UP
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום, אני מקווה שאני לא עובר על חוק מסויים. אני מחפש לקנות מחשב נייד לאשתי. היא פתחה עסק וכרגע העבודה שלה מהבית אך היא תהיה גם ניידת. קניית המחשב היא בארץ. במקום שאפשר לעשות משלוח. תקציב, עד 2500 ש"ח גמיש. מטרת המחשב: עבודה משרדית, משחקים-לא. (צפיה בסרטים-כן, פרמטר בעדיפות נמוכה). גודל מסך: 15.6 או משהו דומה. שיהיה גם נוח לשאת אותו. מסך: אני חושב שמסך מט יותר מתאים. רזולוציית מסך: אין לי מושג. מה שמתאים לגודל מסך כזה. משקל: כמה שיותר קל. יציאות: HDMI וכמובן כל שאר הבסיסים. מערכת הפעלה עם רישיון. הרד-דיסק בנפח של 500GB זמן עבודה על המחשב יהיה כזמן עבודה כמו בעסק, כך שהוא צריך להיות נוח. אשמח להמלצות.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני אפילו לא זוכר את הפעם האחרונה שרשמתי פה פוסט... בכל אופן, הגיעה הזמן לעשות שדרוג למחשב, אני מתכוון לעבוד בקיץ ולשדרג לו את הצורה... אתם יכולים להתסכל במפרט, אני מתכוון להחליף את כל השילוש... (מעבד, זכרון ולוח) המחשב משמש כשרת לחמישה מחשבים ברשת הביתית, לעבודה משרדית והרבה הרבה משחקים. התקציב הוא 2500 +-... חוו דעתכם על המפרט הבא שהרכבתי- 1 AMD Athlon XP 2700 - 512K Cache, 333FSB (RETAIL - 3 Year Warrant 955.50 ש"ח 1 Gigabyte GA-7N400 Pro (nforce 2 ultra400) - ATX 737.10 ש"ח 2 512MB TwinMos DDR PC3200/400 919.10 ש"ח סך הכל לתשלום: 2,611.70 ש"ח אני יודע שבמחיר כזה אפשר לעשות הרבה, אני שוקל להמעיט בזכרון (לא להשתמש ב Duel, "רק" 512) ולהחליף באותה ההזד…
-
שלום רב בעקבות המלצתכם אני קונה השבוע את המפרט המצורף : [TABLE] [TR] [TD]מס"ד[/TD] [TD]הפריט[/TD] [TD]מפרט[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]1[/TD] [TD=align: right]מארז[/TD] [TD=align: right]מארז NANOXIA DEEP SILENCE 1 - בתצורת FULL ATX - ללא ספק כוח[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]1.1[/TD] [TD=align: right]ספק כוח[/TD] [TD=align: right]תוצרת SEASONIC דגם X-850 , מודולרי. הספק 850W[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]2[/TD] [TD=align: right]לוח אם[/TD] [TD=align: right]תוצרת גיגהבייט GA-X99-UD4 , תומך מעבדי 2011 דור 5[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]2.1[/TD] [TD=align: right]כרטיס קול[/TD] [TD=align: right]מובנה בלוח האם[/TD] [/TR] [TR] [TD=al…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני צריך לרכוש למשרד מחשב בתקציב של עד 2000 שח לא כולל ולא צריך מסך מקלדת ועכבר. העבודה במחשב היא בעיקר אינטרנט, אופיס, עובדה מול מערכות מלאי מרוחקות. חשוב לי מאוד שיהיה כונן SSD של 128 גיגה לפחות. זיכרון מחשב מנימום 8 גיגה לפחות ומחשב מבוסס על מעבדי אינטל תודה מראש לכולם
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה אתם חושבים שאני יכול לקבל על המפרט הזה בלי לעשוק את הקונה? CPU: AMD Athlon 1000 MHz Case: 300 WATT Motherboard: ASUS A7V 133 4 USB Memory: 256MB SDRAM Hard Disk: IBM 30GB ATA 133 7200 RPM CD rom: X48 Floppy drive: 1.44MB Video Card: Hercules Gforce 2 mx (Video out) Audio Card: Apache 4.1 With Optic out LAN Card: INTEL 10/100 Modem: Pine 56k v90 Keyboard: Microsoft internet USB (2 USB out) Mouse: Microsoft USB עם גלגלת
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אלא אם ממש לא משתלם ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר למשחקים. בנוסף גם לעריכת וידאו ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Premiere/After Effects באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Battlefield 3, Deus Ex, Skyrim, Batman: Arkham City -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "1920x1080, 23 -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): לימודים: אפטר אפקט, אינדיזיין, אילוסטרייטור, פוטושופ, פלאש, פרימייר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-