ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WOW ו Diablo 3 בקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1366x768 , אך בעתיד על מסך טוב יותר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד…
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
שלום. אני שוקל לרכוש לפטופ שישמש אותי גם ללימודים, וגם בבית. כך שהוא יהיה למעשה בשימוש תמידי. בבית יש לי מסך 1920x1200 [!], ולמרות שאני לא מבצע שימושים כבדים, רציתי לשאול אם הנייד בעל המעבד דנן [Core i3-2367M ULV 1.4GHz] בעל הליבה המובנית HD3000, חזק מספיק "להניע" את המסך בעל הרזלוציה שלי. ביצועי במהלך היום: סרט מנגן ברקע כמעט תמיד (לא HD, אבל אם כן?), וגלישה בו זמנית. זה בערך הכל. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום לכם, אני ב3 חודשים הקרובים מתכנן לקנות מחשב חדש מTMS, כרגע אני עם מחשב מ16.2.2009 שקניתי באייבורי, האחריות שלו נגמרה בדיוק ב16.2.2012 שזה לפני בערך שבוע, אז ניצלתי את האחריות והחליפו לי לוח אם (לאותו לוח, רק חדש). המפרט שלו הוא כזה: מעבד: DUAL CORE E5200 2.50GHZ קירור למעבד: ARCTIC COOLING 7 PRO זיכרון ראם: 2GB לוח אם: MSI G41 כרטיס מסך: MSI GEFORCE 9500GT דיסק קשיח: SEAGATE 320GB צורב: LG GH22NS40 X22 מארז: IVORY ספק כוח: EZCOOL 300W JSP להערכתי הוא שווה בערך 1000 ש"ח אבל אני רוצה שגם אתם תגיבו.
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): כל תוכנות הגרפיקה פחות או יותר שמצוינות בפוסט של מפרטי גרפיקה- פרנסה! ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 24" וחיבור לטלוויזיה 37" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צור…
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
אחותי רוכשת מחשב נייד של dell אבל הוא מגיע ללא מערכת הפעלה וללא כונן dvd עכשיו השאלה היא איך ניתן להתקין את הווינדוס על המחשב ללא שימוש בכונן dvd?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן! השימוש העיקרי יהיה לעריכת סאונד בעיקר בתוכנת קיו-בייס. דגשים למפרט: א. מעבד חזק ככל הניתן. ב. חיבור FW (ישמש לחיבור כרטיס קול חיצוני). ג. כונן SSD למערכת הפעלה ותוכנות אודיו. ד. כונן קשיח נוסף בגודל טרה לפחות. שקט, על המחשב להיות שקט מאוד ע"מ שלא יפריע במהלך ההעבודה: א. מארז וספק כוח שקטים ככל הניתן. ב. קירור פאסיבי למעבד. התקציב הינו 5000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי כלל.כולל הרכבה בחנות, ומערכת הפעלה. תודה לעונים, גיא.
-
- 6 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב מksp או כל חנות אחרת טובה בתקציב של 5 אלף , תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אהלן, חבר ביקש ממני המלצה למחשב נייד, ומכיוון שאני לא מבין במחשבים ניידים אז נתתי לו לענות על השאלון שבדביק ואבקש את עזרתכם. *מטרות המחשב- חיבור מרחוק למשרד, גלישה באינטרנט *גודל המסך- גדול *משקל רצוי- לא צריך קל במיוחד *האם נדרש זמן סוללה ארוך- צריך שיהיו כמה שעות טובות של עבודה כי אני לא תמיד על יד חשמל. *האם יש צורך ביציאות מיוחדות- חיבור לרשת *בלוטות'- לא *כונן DVD/CD צורב- כן *BluRay- לא *האם נדרשת אחריות בינ"ל- נדרשת אחריות כלשהי, לא צריך בינלאומית. *האם להכניס רישיון למערכת הפעלה בתקציב- כן *האם יש העדפה לחברה כלשהי- רק שיהיה משהו מוכר *תקציב- סביר, לא יודע מה המחירים. תודה רבה לעוזרים, אריאל.
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה דיגיטלת - מזדמן(תחביב) AFTER EFFECT, PHOTOSHOP, ETC…. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.(COD, Battle Filed, Etc….) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות/גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 7 תגובות
- 727 צפיות
-
-
-
שלום חברים, אשמח לקצת עזרה בנושא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית, בעיקר גלישה וסרטים, מידי פעם משחק או שתיים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? פירוט למטה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי, אבל כמה שיותר שקט יותר טוב (עדיפות לביצועים). 6. האם מתוכנן א…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD, טלוויזיה, גלישה, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות\בנוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 14 תגובות
- 897 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA,COD MW3,PES2012,BF3 ועוד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל מסך 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתכנת ווב, המחשב יעבוד 24/7 (באמת לעולם אני לא מכבה אותו, צריך להיות סוס עבודה). מצד שני, אני לא צריך מפרט טכני חזק מידי כי המאמץ העיקרי של המחשב יהיה לפתוח המון חלונות ווב במקביל (רוב הזמן מעל 10 במקביל). הרצה של מספר תוכנות במקביל (תוכנה לעריכת טקסט - IDE, תוכנות סטנדרטיות וכדומה..). תקציב - מבחינתי הייתי שמח לרדת לכיוון ה2500, אבל אני מעדיף להשקיע עוד קצת בכדי לקבל תמורה טובה ולכן חרגתי פה ב800 שקל, אם יש דברים שהגזמתי איתם לדעתכם, עשיתי החלטות לא נכונות.. מחכה לביקורת הנה המפרט שבניתי לעצמי: מעבדי אינטל: Core i5 2320 3.0Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14619 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler http://…
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אהלן, לא הייתי כאן מזמן, אשמח לדעות ורעיונות- המחשב אמור להתחבר לטלויזיה שלי בבית (37" 720p) ולהחליף את הBoxee Box. אין לי צורך בכונן קשיח עד שירגעו המחירים. הדגש שאני רוצה לתת הוא פחות על תקציב (אני מבין שהמחשב יעלה בין 1300-1800 ש"ח וזה סבבה) ויותר על צריכת חשמל סבירה. השימושים הם בעיקר תכני HD מקומיים, סטרימינג מNetflix & Hulu בHD (זו הנקודה בה רוב המחשבים הזולים נופלים בה) ולצערי בגלל Netflix זה ישב על Windows, לפחות בשלב הראשון. לא מתוכנן OC, בגלל שהמחשב בסלון הוא צריך להיות שקט יחסית (רעש של ממיר יס מקס נחשב שקט יחסית), אשמח אם המחשב יגיע עם קישוריות חדשה יחסית כי אני לא מתכוון להחליף ולשחק איתו יותר מידי (HDMI 1.4a, USB3 etc) ואשמח מאוד אם המעבד וכרטיס המסך יתמ…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
המחשב צריך לשרוד 5 שנים לפחות, כמו קודמו ולכן אני תמיד קונה משהו יקר יחסית אבל עם תמורה למחיר כי הזול תמיד יוצא יקר!! אני לא משחק כך שאין לזה חשיבות ממשית. המחשב ישמש ליישומי עבודה כגון אימיילים גלישה באינטרנט וכו'. הורדת סרטים מרובה באיכות HD והרבה סרטים לילדים. אני איש SYSTEM כך שאני חייב מחשב חזק ואמין לצרכיי העתידיים ולא רק העכשוויים ע"ע "5 שנים לפחות" יש לציין שיש ברשותי כיום 3 דיסקים קשיחים של 1TB לאכסון. את מערכת ההפעלה אני מתכנן להתקין על SSD. להלן המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom II X6 1100T 64Bit Six Core 3.3Ghz AM3 Box - Black Edition כמות: 1 - מחיר: ₪921 לוח אם: Gigabyte GA-990FXA-U…
-
- 9 תגובות
- 803 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: צפייה בסרטים, תכנות לתואר (לא תכנות כבד) * גודל המסך? 14 * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? SSD * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא היי, אני מעוניין להביא מחשב נייד מארה"ב 14 אינץ'. כמה שיותר קל יותר טוב (אם יש אולטרה בוק זה אדיר). תקציב - באזור ה1300 דולר. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום, מעוניין בחוות דעת או בשיפורים ותיקונים למפרט שהרכבתי. המחשב לשימושים כלליים ורב תכליתיים. לא גיימר, אבל מעוניין להיות מסוגל להריץ משחק בתנאים סבירים במידת הצורך. רוצה אמינות ויציבות, ולא זקוק לחסוך כל פרוטה. אני מעדיף תמיד לקנות לוח אם יקר יותר, לא קונה מחשב כל יום - עובד עדיין עם לוח אזוס P4P800 דלוקס שדופק כמו שעון שוויצרי כבר קרוב ל 7שנים. יש לי עכשיו מסך 19 VP930, אקנה כנראה בקרוב מסך 24 16/10. אוברקלוק קליל בשביל הספורט אפשרי. תודה על התשובות... Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray , יחידות 1 ₪1068 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2906 Arctic Cooling Freezer 13 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪155 http://www.rsm.co…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200ש"מ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך 4. האם יש ר…
-
- 8 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום, האם יש מישהו שניסה משטח של N315? (מוזר שKSP שמו אותו בקטגוריית של משטחי קירור ולא באביזרי מחשבים ניידים) האם אתה מבסוט ממנו והאם פאד שמתקפל מספיק גדול למיקום ושימוש בעכבר? האם הוא נכנס לתיקי נשיאה של מחשבים ניידים של 13" - 15"? נוח איתו לקפוץ למקומות? יש לי תיק נשיאה של TIMBUK2 כזה ורציתי לדעת אם משטח יכנס:
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
אהלן קיבלתי בפורום מפרטים מפרט למחשב נייח לגרפיקאים, יש אפשרות שמישהו פה יוכל לעזור לי עם נייד?... אני כעקרון צריכה מחשב נייד בעל אותן יכולות בדיוק של המחשב הנייח שהורכב לי, ואין מגבלת תקציב. קודם כל, למען הפרוטוקול... עונה על השאלות הבסיסיות: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות - המון אינטרנט ואופיס, עריכה גרפית שיוצאת לדפוס - 2D, 3D, ועריכה קלה מאוד של סרטים (למשל הוספת/שינוי פסקול, חיתוך קטעים וכד') * גודל המסך: 15" או יותר (גודל המסך באמת לא מאוד חשוב כיוון שתהיה גם תחנת עגינה) * משקל רצוי: לא מאוד חשוב, המחשב כנראה ישאר במשרד רוב הזמן * זמן סוללה: רצוי זמן סוללה של שלוש שעות ויותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: ESATA, HDMI, USB3 * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כו…
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
מה שלומכם? רציתי שתעזרו לי למצוא מפרט שמתאים לצרכים שלי... אני לא צריך ציוד נלווה כלל 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, הפעלת תוכנות (לא גרפיות) שדורשות הרבה זיכרון א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין ג…
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שבוע טוב לכל חברי הפורום תראו אני לא יודע אם זה המקום אבל ממה שבדקתי כאן הכי מתאים לבקש עזרה בשדרוג ועצות בנושא המפרט שלי. לא ראיתי שיש טופס שקשור לזה לכן אני רושם עצמאי. השימושים שלי במחשב הם גיימינג כבד ולאחרונה חזרתי להתעניין ב OC והלוח והמעבד שלי לא ממש מתאימים לזה. עכשיו השאלה שלי האם כדאי לי לשדרג אותם או לא?...אם כן אז מה יענה לי על הצרכים שהם כמו שציינתי גיימינג כבד ו OC. המפרט הנוכחי שלי: i5 760 2.8MHZ gigabyte GA P55A UD3 Corsair 16Gb Kit (4G X4) CML16GX3M4A1600C9B CL-9-9-9-24 samsung F3 1TB X2 WD 250 SSD Corsair Force 3 GT 60GB radeon 6950 2GB פתוח ל 6970 כרטיס פיזיקה 460GTX 1GB ספק אנימרקס 620W קולר מאסטר 830 (מארז) מסך אסוס 24 LED 2MS זה המפרט שלי כרגע עכשי…
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן ידידיי, אני מחפש מחשב נייד כבר זמן רב יחסית אבל מתקשה לבחור אחד ספציפי מהסיבה העיקרית שאני לא רוצה לפקשש ולא מבין מספיק בנושא. לאחרונה החלטתי למצוא מאמרים או כתבות וקראתי די הרבה. עדיין, כאחד שמכיר הרבה יותר את תחום הנייחים התקשיתי להבין בניידים בלי שהחזקתי אחד ביד בפועל. מסתבר שזה עולם אחר ולכן באתי לכאן למעשה כפי שכתבתי בכותרת, אני עושה כמה דברים והמחשב מספק לי מענה כולל. הוא לא תחליף לנייח בבית, אני פשוט בבית רק בסופי שבוע. אני גם רוצה לשחק בו, בעיקר League of Legends, Fifa 12, A.V.A, CS:Source, Battlefield 3 ומשחקי רשת אחרים, עם זאת לא רוצה להיות מוגבל מדי. הוא צריך לשמש ללימודים כיוון ושנה הבאה אני מתחיל ללמוד. בנוסף אני מעצב גרפי ומתכנת (אתרי אינטרנט …
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-