עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by qaqa,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לעבודת פיתוח. המחשב ישמש גם לצפייה בסרטים מדי פעם, אך לא למשחקים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לפי מידת הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - כנ"ל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה - פיתוח קוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בהארד דיסק לאחסון, רק SSD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט) ? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, וו…

• 7 תגובות
    • 875 צפיות
  2. Started by Zippy,

אני מתלבט בין 3 הספקים הבאים, יש לציין שהמחשב שלי לא צורך הרבה אנרגיה - כ. גרפי מוכלל בלוח אם, ולשימוש בסיסי של אינטרנט ואופיס: HEC RAPTOR 400W - RETAIL OCZ MODXTERME PRO 400W : OCZ400MXSP SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL כמו כן אני מתלבט בין שני זכרונות DDR3 Patriot Viper II Sector 5 4GB (2 x 2GB) DDR3 1333 PC3 10666 http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16820220431 לעומת Patriot Viper 4GB (2 x 2GB) DDR3 1600 PC3 12800 http://www.newegg.com/Product/Produ...N82E16820220285 שניהם בתזמונים 7-7-7-20 ההבדלים ביניהם שהראשון זה דגם יותר מתקדם (כמו שאפשר לראות בשמות שלהם) רק אני לא יודע מה זה אומר. ושהראשון זה PC1333 בצריכה של 1.65V והשני זה PC1600 בצריכה של 1.9V המחיר של…

• 7 תגובות
    • 776 צפיות
  3. תקציב: 3500. לנצל את כולו ואפשרות חריגה של 300 שקל (מבקש לחרוג רק אם זה יתן שיפור משמעותי). 2. שימושים: אינטרנט, מוזיקה, משחקים וטלוויזיה. יש במחשב הקודם כרטיס טלוויזיה (ללא חיבור RGB אבל סביר) 3. יש צורך במסך אבל הוא לא במסגרת התקציב. הייתי רוצה המלצה למסך טוב (22 או 23 אינץ') עד 1200 ש"ח 4. לא 6. לא רועש... משהו כמו 7 7. לא מתוכנן אוברקלוק 8. יש צורך בהרכבת המחשב בחנות. אין צורך במערכת הפעלה 9. פנדה בקיסריה. או חנות אחרת בחיפה או חדרה (עדיף כמה שיותר זול ואמין) 10. לא 11. לא מתוכנן שידרוג משמעותי 12. לא הכי חשוב לשמור על אופק שידרוג

• 7 תגובות
    • 784 צפיות
  4. Started by iveco,

יש לי אפשרות לקנות מעבד חדש איי 3 10105F ב 235 שקל הבעיה זה הלוח , הלוחות נורא יקרים !!!! איפה אפשר להשיג לוח אם משומש או חדש זול בתושבת 1200 ? חבל שאין את הלוחות של פעם ECS הזולים , לוח אם חדש זה לא הכי משתלם זה יוצא עם המעבד 550 שקל , מעבד R5 5600 ו A520/B450 עולים ביחד 750 , אני מחפש לוח אם גג 150 שקל משומש

5. מפרט המחשב Processor: Intel Pentium D 820 2.8Ghz 2x1MB LGA775 64-bit= ¤1,400 Motherboard:ASUS P5ND2-SLI == ¤ 657 Memory:KINGSTON 240PIN DDR2 512MB 533Mhz =¤ 363 Graphic Card:ASUS Rad X800 EAX800/2DTV 256MB ¤ 1,204 Hard-Disks:Western-Digital 160GB 7200RPM SATA I / II = ¤ 458 DVD±RAM:ASUS DRW-1608P2 16X8X16, 40x32x40 ==¤ 281 הייתי רוצה את דעתכם במיוחוד לגבי המעבד, הלוח אם, וכרטיס המסך ועם ניתן לשיפור אז למה, הכיוון שלי הוא רק אסוס לגבי מארז עם תוכלו לעזור לי מה צריך למחשב כזה ואיזה קירור צריך לסוג כזה של מעבד וחומרה אשמח לקבל את תגובתכם גם לגבי הגינות המחירים שציינתי מימין לרכיבים מודה לכם מראש על עזרתכם

• 7 תגובות
    • 698 צפיות
  6. Started by Krembo83,

אני מתכנן להתחיל להזמין את החלקים השונים אבל קודם אני קונה מארז. אז מקווה לקבל פה עזרה. עיצוב לא חשוב לי בכלל. מקווה שהמארז יעמוד בדרישות: שקט עד כמה שאפשר. תאורה מינימלית, שאני אדע שהוא פועל(הוא הולך להיות בחדר שלי ויותר מידי תאורה תפריע לי לישון). נוח לתפעול\קלות החלפת חלקים(אני מתכנן לשדרג מעבד או כרטיס גרפי בעוד שנה פלוס) איוורור\חום נמוך עד כמה שאפשר. מוכן להוציא על מארז עד 750 שקל.

• 7 תגובות
    • 912 צפיות
  7. שלום רב, בשבוע הבא אשדרג מחשב לשימושים ביתיים כללים קצת מכל דבר (אינטרנט+סרטים+משחקים קלים+שימושי אופיס) אני חושב על המפרט הבא סך עלויות אמורות להיות באיזור 1,000 ש"ח הרעיון רכישת (החלפת ישן) : מעבד - AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX - 350 ש"ח לוח אם - GIGABYTE MA78GM-US2H - 408 ₪ דיסק קשיח - ST3500418AS – 240 ש"ח כרגע קיימים ואני רוצה שישארו: Leadteck PVR 2000 XP - כרטיס מסך Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR2-SDRAM ) Hard Disk : WDC (80 GB) DVD-Rom Drive : _NEC DVD+-RW ND-3530A ספק כוח של דל W300. מארז קיים ואיכותי שקט וגדול מספר שאלות למפרט לפני הרכישה: האם הבחירה שלי נכונה? האם הקירור מספיק ? הא ספק הכוח יספיק למפרט.? האם להסיף כרטיס מ…

• 7 תגובות
    • 989 צפיות
  8. Started by Michael Safadel,

שלום מתכנן לקנות מחשב בארה"ב, ואשמח ממש לעזרתכם. שמתי לב שיש דגמים שיש שם ואין ופה. 1. תקציב מרבי: 1500 דולר ~ 4.5 אלף 2. שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית קלה, עבודה משרדית שותפת) 3. גודל מסך 15-16 אינצ, משקל נמוך. מידע נוסף: מחפש מחשב שקט, עם איכות מסך גבוהה כמה שניתן, הקלדה נוחה. מחשב שנמצא רלוונטי עד כה: Inspiron 16 plus - Dell https://www.amazon.com/dp/B09ZG1G98K/ref=cm_sw_r_wa_api_i_VKZZ4ZZ2EZBSY8Q1REJV?psc=1 תודה לכם, בברכת סופש רגוע:)

9. Started by mr-elad,

טוב אז ככה, יש לי מחשב דיי חזק אבל הכרטיס מסך לא משהו ואני רוצה גם להחליף את המסך, יש לי כרגע מסך 17" גרוע במיוחד. אז אני צריך כרטיס מסך חדש שיתאים למסך חדש. לוח אם Motherboard Name Gigabyte GA-P35-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) מעבד CPU Type QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267) זיכרון System Memory 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) אני רוצה לשדרג גם את הזיכרון ל4GB כ.מסך Video Adapter GeForce 8800 GTS (320 MB) יש לי רק 250 ג'יגה בד.קשיח אז חשבתי לשדרג גם את זה. אפשר לחרוג מהתקציב. תודה רבה למי שיעזור!

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  10. חברי פורום יקרים שלום, מכרה שלי, סטודנטית, מעוניינת לרכוש מחשב נייד לצורך הלימודים וגלישה אקראית בשעות לאחר-מכן. הדרישות שלה הן בעיקרון כך: *שיהיה כמה שיותר קל! *שתהיה לו מצלמת אינטרנט מובנית! *שיהיה אפשר לגלוש איתו באינטרנט מהמיטה! כלומר, היא צריכה מחשב בסיסי למדי בדגש על משקל קל ובנייה עמידה. ממה שהבנתי זה קצת בעיה למצוא היום מחשב נייד בלי ויסטה והתקציב לא בדיוק יאפשר להריץ Aero על ההגדרות המלאות, כך שאם ניתן למצוא מחשב נייד עם Windows XP, אז עדיף בהחלט. החומרה הפנימית צריכה לעמוד רק במינימום, אין לה כוונה להריץ יישומים גראפיים או משחקים כלשהם על המחשב, רק לעבודה על טקסט וגלישה באינטרנט. תודה מראש על ההצעות, המלצות והארות

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, אני חדש פה! אני מעוניין לבנות מחשב מהמרכיבים הבאים: מעבד: amd athlon 64 3200+ שזה עולה 690 בערך לוח אם: albatron k8nf4x עם צ'יפסט nvidia n-force 4 - שעולה בערך 380 זיכרון: DDR2 512Mb 533MHz שתי אופציות - twinmos או samsung - שזה יוצא 230-260 ש"ח כונן קשיח: wd 80 gb s-ata - עולה 265 ש"ח מארז: פתוח להצעות לא הכללתי כרטיס מסך כי אין לי צורך בו וצורב dvd שכבר יש לי מדברים שקראתי כאן מקודם הבנתי שמומלץ מארז טוב אז אני אשמח לקבל המלצות רצוי לדברים זולים יותר (עד 250) כי התקציב די דל. אני פתוח גם להצעות והערות לגבי לוח-האם שבחרתי... בסך-הכל המחשב ישמש לפעולות פשוטות כמו תוכנות שיתוף קבצים, גלישה באינטרנט ,שמיעת מוזיקה וכו' וכו' (מולטיטסקינג) אני בקושי משתמש במחשב למשחקים ו…

• 7 תגובות
    • 721 צפיות
  12. 1. התקציב הוא 6000 ואני רוצה למצות את כל המחיר. אם יהיה נחוץ אז החריגה תיהיה כ300 שח 2. מטרת המחשב היא בעיקר לגיימינג אך אני גם מרבה לצפות בסרטים באיכות גבוהה כמו BLURAY 1080P. וגם פה ושם עריכה גרפית *) אני אשתמש במחשב בצורה כבדה *) המחשב מיועד בעיקר למשחקים * כעיקרון אני לא מבין ברזולוצייה אבל אני אשתמש במסך 22 FULL HD וגם לעיתים אני אחבר את המחשב למסך 52 FULL HD * אני אשחק ב: STARCRAFT 2, METRO 2033, וCRYSIS 2 שעתיד לצאת * אני מצפה לשחק בהגדרות גבוהות 3. אין צורך בציוד היקפי! 4. אני לא אצתרך כונן דיסקטים 5. אני אזדקק למפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 10 7. אני לא יודע מזה אובר קולור אבל אם זה חשוב תוסיפו למפרט ומזה אוב…

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  13. Started by enosh05,

אני מעונין לקנות מחשב חדש יותר מהיר ובעיקר לגלישה ועריכת תמונות ועריכת וידאו . יש הצעה למחשב ב- KSP . אם המפרט טוב ומתאים למטרה הזו ואם צריך לשנות משהו בגבולות המחיר המופיע . מודה מראש למשיבים ! חוות דעת על מפרט זה בעיקר לעריכת תמונות ווידאו ולגלישה מהירה . מעבדי ?AMD Athlon 64 3200+ (S-939) לוחות אם למעבדי ?AMD MSI K8T Neo2 (s939) (k8t800pro) זכרונות DDR 400 512MB Dual Chanel (2x256MB) דיסקים קשיחים Hitachi 80 GB SATA כרטיסי מסך Sapphir (ATI) RADEON 9550 TV,DVI 256MB כרטיסי קול 5.1 channel audio-out S/PDIF צורבים DVD Recorders NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 ציוד רשתות On Board 1000 מארזים 2202 ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Arb עכברים MOUSE PS…

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  14. Started by idle`,

מחשב למשחקים לא כולל ציוד הקיפי רק מסך ואני נעול על הDELL 20" אני לא מתכנן OC או משהו ומארז לא כלול כי יש לי את האורורה שאני קונה ב650ש"ח

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  15. Started by ycskater,

תקציב - 4000 כולל מסך, אפשר לחרוג ב500 שקל מקסימום מטרות המחשב : משחקים כבדים ציוד היקפי נצרך : מסך צורב DVD חשוב שהמחשב יהיה שקט לא מתכנן אוברקלוק שיריץ את כל המשחקים על איכות גבוהה-גבוהה במיוחד..

• 7 תגובות
    • 688 צפיות
  16. Started by Deror,

הגיע הזמן ואני קונה מחשב והחלטתי לגבי שאר החלקים ואני מתלבט לגבי מעבד לוח וזיכרון ודיסק קשיח שלהם אני מקצה 2800 שח ואפילו פחות. המטרה שלי היא שבעוד חצי שנה אצטרך רק לרכוש כרטיס גרפי טוב ולשלב אותו בשילוש הקדוש,לכן אני רוצה לוח אם מתקדם ככל שניתן. אני מעוניין בamd אני מעוניין להחליף את הלוח,אני רוצה לוח עם כרטיס גרפי כרטיס קול ורשת Ob. זוהי פחות או יותר ההצעה שקיבלתי AMD Athlon 64 3000 Winchester Socket 939 BOX 899.00 ¤ 1 899 ¤ Gigabyte GA-K8N Ultra SLI nForce4 Socket 939 Bulk Motherboard 922.00 ¤ 1 922 Kingston KVR533D2N4-512MB DDR-II DDR 533 Memory 379.00 ¤ 1 379 ¤ Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 494.00 ¤ 1 494 ¤ 2694 ¤

• 7 תגובות
    • 788 צפיות
  17. אורח Golan Bachar
    Started by אורח Golan Bachar,

ברשותי מחשב נייח מדהים בן כ-10 שנים, מתפקד מעולה. לפתע המסך הפסיק להגיב למחשב ולאחר התייעצות עם מסר מומחים בתחום נמסר לי שעליי להחליף את המעבד, ברשותי מעבד (שכנראה שלא עובד) am2 phenom (משהו כזה). אשמח לקבל פניות מאנשים שיש ברשותם מחשב עם מעבד מהסוג הנ"ל למכירה סוג המעבד שאני צריך ישן ולא קיים למכירה בחנויות. תודה רבה לעוזרים, גם לאלה שלא

18. שלום לכם! ביקשו ממני להכין מפרט לעבודה משרדית, ותוכנת אוטוקאד. לא כולל ציוד היקפי, לא כולל מסך. עד1.5K חשוב שיהיה שקט, ולא יעשה OC תודה, אריאל

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  19. Started by ASSAFsa,

כבר ראיתם את המפרט הזה ועזרתם לי מאוד בבניה שלו אני פשוט רוצה אישור סופי לפני הקנייה אחד הדברים שאני הכי לא סגור עליהם הוא הכרטיס מסך , המחשב מיועד ללימודים אינטרנט הורודות סרטים וכאלה מעט מאוד משחקים (רק ה C&C החדש :-) תנו לי פידבקים בבקשה אני רוצה לקנות היום Intel Core 2 Duo E4400, 2.00 Ghz, 2 Mbמעבד Gigabyte GA-P35-DS3Lלוח אם Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800זכרון פנימי WD 320GB SATA II 16MB WD3200KSדיסק קשיח LG GSA-H42Nצורב Asus nVIDIA GeForce 7300GT 256MB PCIeכרטיס מסך Compucase HEC 6A19 400TRT Blackמארז + ספק

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  20. שלום חברים (: אז החלטתי להשתדרג אחרי כמה שנים, מהמפרט הקודם שלי בניתי מפרט שהתייעצתי עליו פה בפורום ואחרי הרבה חיפושים ננעלתי והזמנתי מStart-pc (שארצה לציין אותם לטובה השירות היה אדיב.. יאן מהחנות, תמיד נגיש ועונה במייל. והמחירים המעולים! משלוח חינם והספקה מהירה עד פתח הבית, בקיצור ממליץ בחום!) האמת שזה היה הטבילת אש הראשונה שלי בהרכבה של מחשב מ-0, והיה גם ניסיון לסידור כבלים מצידי המפרט המדובר - ולתמונות אז כל החלקים מגיעים בקופסאות !! מפשיטים את המארז קודם כל.. בודקים את הלוח אם.. סחטיין לMSI מבנה חכם מצידם בבחירת מיקום החיבורים לSATA וכו' .. קירור סקסי בטירוף.. בחצי מחיר כמעט אוקי, פי שבע יותר סקסי כשפותחים.. קצת גימיקי אבל שיהיה D: .. …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by rubus,

שלום לכולם, לפני כשבוע פרסמתי בקשה לעזרה עם מפרט לPhotoshop. הקדמה: מצטער מראש על החפירה, ועל כל עלבון שהמפרט הזה מהווה להיגיון הפשוט. לצערי טעיתי במידות הנחוצות למארז המחשב וחשבתי שיש צורך במארז מסוג mini-itx. הבנתי עכשיו כי בעצם הגובה של המארז לא ממש חשוב, אלא הרוחב - הוא צריך להיות כמה שיותר דק. לאחר חיפושים מצאתי את שהמארז Silverstone Percision PS08 הוא המתאים ביותר - זאת משום שהוא הכי דק (16.8 ס"מ) שעדין יכול להכיל כרטיס מסך בארוך מלא, כמה כוננים וכו'. זה משנה הכל מפני שהוא מסוג mATX וזה נותן לי יותר אפשרויות. מכיוון המארז הוא זול ויחסית מאוורר, אני מניח שהוא יהיה די רועש. לכן השקעתי מעט יותר איפה שיכולתי על מנת להקטין את הרעש מהרכיבים. אשמח לעצות בנושא. רציתי לקבל …

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  22. שלום וברכה, לא מזמן פרסמתי הודעה בדבר מחשב שולחני שאני עומד לקנות ובקשתי המלצות, הערות והארות. השרשור ההוא נעלם בתהום הנשיה ללא תגובות קונקרטיות והייתי מעוניין להעלות את המפרט הכמעט סופי שגבשתי לקראת סגירתו. ייעוד המחשב הוא שימוש משרדי, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים וגיימינג [יחסית] כבד; כמו כן אני מעוניין להשקיע בחומרה איכותית שתתן לי מחשב על ביצועים ראויים גם בעוד שש שנים מהקנייה. תחילה אפרט את החלקים שכבר הזמנתי ולאחר מכן את ההתלבטויות והשאלות: מעבד: Intel 2nd Generation Core i7 2600K לוח אם: Intel DP67BG זכרון: Kingston DDR3 1600Mhz 2x4GB HyperX כרטיס גרפי: Asus GTX 570 DCII דיסק קשיח: Intel SSD 160GB 320 Series מסך: LG E2340T 23" LED [ציוד היקפי נוסף זניח] כעת ההתלבטו…

• 7 תגובות
    • 753 צפיות
  23. Started by Guymz,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפיה בסרטים * גודל המסך? 14" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משהו מיוחד * משקל רצוי? עדיף שלא יהיה כבד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא יודע מה זה זמן ארוך, אבל כמובן שעדיף כמה שיותר ארוך... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500gb * כונן אופטי? לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? בדרך כלל מעדיף דל.. אבל אשמח לשמוע אם סמסונג טובים, או כל דבר אחר שמחזיק זמן. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם? שלא יהיה עבה מידיי ושיהיה מעבד i5.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by alice in chains,

מפרט שאני בניתי ורציתי קצת פידבקים על מה שבניתי מעבד:פנטיום 4 3.0GHZ 1M S-775 לוח אם:asus p5-gd1-vm(915 דיסק קשיח:wd 120gb serial ata כרטיס מסך:gugabyte x600 pro 128mb pci-e צורב dual x2 -x8 +x12 LG DVD זיכרון: kingston 2*256 400 אני מתלבט לגבי הלוח האם של אסוס או של msi combo 915 ורציתי לדעת מה אתם אומרים על כרטיס מסך של ג'גה ביט אם הוא טוב,ומה אתם אומרים על הצורב DVD של LG המפרט הזה עולה 5000 יש להוסיף גם את המקלדת ועכבר והמארז שיש בו 2 מאווררים 12 ס"מ. תודה AIC

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. עדכון לפי חוקי הפורום: 1. התקציב כפי שרשום בכותרת. 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים רוצה להנות מהאיכות הכי גבוהה שניתן, צפיה בסרטים, הרצת מס' מערכות הפעלה במקביל כולל תכנות VS2008 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. נושא הקירור חשוב - מתוכנן OC בינוני והמטרה שהמחשב יהיה שקט מאוד. 5. המשחקים והכל ירוצו על מסך DEL 24 או בעתיד מסך 26 לא ידוע עדיין. תודה לכל העונים, מצטער על הבלבול. ואמרתי לו שאין דבר כזה מחשב ל10 שנים....

• 7 תגובות
    • 792 צפיות

דיונים חדשים בפורומים