ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום מבקש המלצה למחשב נייד מחברה אמינה (גם מבחינת האחריות, וגם מבחינת איכות המחשב (להמנע מחברות פחות מוכרות/ שידוע על תקלות בניידים שלהן וכו). לפי המלצה מחבר, חברות HP ו Lenovo הן אמינות. אפשר גם מחברה אחרת שנכנסת לקטגוריה של מחשב איכותי משתי הבחינות, לפי נסיונכם איתן. תקציב - לא יותר מ 2600שח. עדכון:אפשרי עד 3000 שח, אך עדיף בפחות, אם עונה על כל הדרישות. מטרות: למטרת עבודה, שזה אומר גלישה באינטרנט, עיסוק בתוכנת ניהול עסקים, ובתוכנות אחרות כגון Office, Acrobat Reader. אני רוצה שתוכנות יעלו מהר והעיסוק במחשב יהיה מהיר וחלק. מעבד - עדיף מהגרסא החדשה של אינטל, i3 לניידים. גודל המסך - 15-16 אינ'ץ. דיסק קשיח - 500GB, אך אם הנייד מתאים מכל הבחינות האחרות אז גם 320GB יספיק (נתפש…
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
יש לי מחשב עם המפרט הבא: INTEL CORE DUE CPU E8400 2.60GHZ GIGABYTE GA-EP43-UD3L 3GB RAM GPU ATI 4770 COOLER MASTER ELITE 335 HEC 500TD- TF PSU 500W 2X8CM FAN 24PIN אני מעוניין לשדרג את המעבד, כרטיס המסך והזיכרון כדי שהמחשב יוכל להריץ משחקים כמו SKYRIM, BF ברמה גבוהה. התקציב לשדרוג הוא עד 1500 ש"ח. האם אפשר לעשות את זה במסגרת התקציב? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עפ"י הדרישות למטה, הדבר שהכי חושב לי זה מסך FULL HD עדיפות לקנייה בארץ, יש אפשרות שדודים ישלחו מארה"ב. * מטרות המחשב? תחזוקת אתרים, כתיבת אתרים, עיצוב בפוטושופ, עריכת סרטים, (משחקים יהיה בונוס) * גודל המסך? 14' * משקל רצוי? בהתאם למפרט ולגודל כדאי כמה שפחות... * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות ואם יש יותר זה משובח. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB+ * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש ל…
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטי FULL HD, גלישה ומשחקים קלים כגון SIMS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
באשכול זה נרכז קישורים לFAQים השונים פרי עיטם של חברי האתר בנושא מחשבים ניידים. בעתיד נשתדל להרחיב את הנושאים. כל מי שיכול לתרום תוכן / רעיונות / תיקונים מוזמן לפנות למנהלי הפורום, ויתקבל בשמחה. הנושאים המכוסים כרגע: זכרונות למחשבים ניידים סוללות Li-Ion למחשבים ניידים כרטיסי מסך למחשבים ניידים
-
- 0 תגובות
- 59.8k צפיות
-
-
ב-FAQ זה נרכז את השאלות הנפוצות ביותר המתעוררות בנושא כרטיסי מסך במחשבים ניידים. כל מי שיש לו שאלה או רעיון לשיפור ה-FAQ מוזמן לפנות אליי בפרטי. ש: האם לכל מחשב נייד יש כרטיס מסך? ת: לכל מחשב, נייד או שולחני חייב להיות שבב גרפי (GPU - Graphics Processing Unit) שאחראי על תצוגה. כשמדובר במחשבים שולחניים, הGPU יכול להיות מובנה בלוח האם (integrated GPU), או על כרטיס חיצוני (discrete GPU). לעומת זאת, בניידים, משיקולי מקום, הGPU, גם אם אינו integrated, יהיה מולחם ללוח האם ולא על כרטיס נפרד. למרות ההבדל הזה, הGPU ממלא במחשבים ניידים אותו תפקיד כמו במחשבים שולחניים. משום שהביטוי "כרטיס מסך" שגור בפי כולנו כשם נרדף לGPU, נמשיך להשתמש בו גם כשנדבר על GPU של מחשב נייד, על אף שמבחינ…
-
- 0 תגובות
- 27.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח ללא אוזניות, 3000 ש"ח כולל אוזניות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, גלישה באינטרנט עם אופציה לשדרוגים עתידיים לשימושים דרשניים יותר כמו גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 4 תגובות
- 998 צפיות
-
-
יש מחשב מדגם EasyNote TK של packard bell. לאחרונה התחילו להופיע רעשים מוזרים ולצאת דבר שנראה כמו ענני אבק (זה לא עשן, הרחתי את זה) מהפתח אוורור שבצד המחשב, קרוב לחיבור הטענה שלו. לאחר כמה ימים המחשב התחיל לקרוס לי בכול מיני מצבים, בלי שום קשר לכמות העומס עליו. החשד שלי שהמאוורר נדפק והוא מתחמם יותר מידי. העליתי כאן את הטמפרטורה שלו בזמן מנוחה ואת המפרט. אני לא מצליח לשים פה את הקישורים לתמונה, הפורום מצנזר לי אותם. אז הטמפרטורות הם: במעבד בcore 1 64c core 2 66c PCH - 59C GMCH -18C Hard disk - 36C המחשב רץ על windows 7 home premium, מעבד i3-350m, זיכרון פנימי 3GB, דיסק קשיח של WDC 320GB. טמפרטורה ומפרט
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב שישמש אותי בין היתר לגרפיקה - תוכנות כגון פוטושופ, אינדיזיין וכד'... קיבלתי הצעה למחשב נייד samsung 300V5A-S0BIL לפי המפרט הבא: מעבד - intel core i5 processor 2450 M (2.50 GHZ, 3 MB L3 Catche זכרון ראשי - 6GB DDR3 System memory at 1333MHz (4GB*1 + 2GB*1 מסך - 15.6 HD LED Display (1366-768), anti-reflective כרטיס גרפי - NVIDIA Geforce GT 520MX Graphics, Optimus technology 1GB מצלמת אינטרנט - 1.3 megapixel HD webcam כונן קשיח - 750GB S-ATA2 Hard Drive (5400RPM צורב - super multi dual layer כרטיס רשת קווי - 10/100/1000 Gigabit ethernet LAN תקשורת אלחוטית - bg/n 1*1 (up to 150Mbps) bluetooth 3.0 820.11 חיבורים - 3USB 2.0, HDMI, VGA, Mic, Headp…
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל עד הסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, משחקים, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, Eclipse, VirtualBox ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Skyrim, ME3 וכ"ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
-
-
המחשב הישן נרכש לפני שנתיים נמסר להורים שהתמכרו לאינטרנט ולכן הזמן למחשב חדש. מספר נקודות חשובות לציון: 1. התקציב (חריגה אפשרית עד 10K)הוא ללא מסך או כל ציוד היקפי. 2. המחשב ישמש לשימושים רב גוניים כגון עריכת סרטים,הפעלת 2 סרטי HD 1080P במקביל, ריבוי משימות -מספר רב של טאבים פתוחים כולל winrar עובד ברקע . 3. מכיוון שהמחשב ישמש כעין שרת שאליו יחוברו מספר דיסקים קשיחים שיזרימו ריפים מלאים של בלוי ריי בעדיפות לוח אם תואם עם sata 3 ו usb3 . 4. אני מבקש מחשב עם כונן SSD למערכת ההפעלה שתאפשר גם גישה מהירה לתוכנות ועוד כונן SATA3 גדול. 5. שקט רמה 9-10 בכל הרכיבים מארז ,קירור למעבד,קירור לכרטיס מסך, ספק כח. 6. לא מתוכנן אוברקלוק או גיימינג אבל מחפש את כרטיס המסך החזק ביותר…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איזה מחשב עדיף? זה? http://www.vicpc.co.il/productdetails.aspx?id=1179 או זה? http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7744746&came=177&bid=true מבלי להתייחס למחירים. תודה.
-
- 1 תגובה
- 663 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים (תוכנות כבדות כמו Matlab) ושימוש אישי לצפיה בסרטים וכו'. עדיפות למסך בגודל 13-14 אינץ ושלא יהיה כבד מדי. התקציב הוא עד 5000, כאשר אני מוכן להתפשר על קצת יותר. אודה לקבל מפרט למחשב טוב אשר ייתן מענה לצרכים. תודה מראש,
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
היה לי כבר שרשור בנושא, אבל הוא ישן והתקציב שודרג, אז פתחתי חדש... אני מנסה לעזור לחברה לקנות מחשב. היא בלוגרית, לא איזו חייה טכנולוגית, וצריכה בעיקר משהו שאפשר להסתובב איתו ולשבת לכתוב בבתי קפה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית * גודל המסך? לא אכפת לה גם 10'' העיקר שיהיה מה שיותר נייד * משקל רצוי? נראה לי שזה ברור כבר... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שוב, הדגש הוא על ניידות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן כשיח? לא משנה מאד * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא הכרחי. למרות שאין כל כך מושג איך להתקין לה מערכת הפעלה בלי CD, אבל אני משער שנתמודד לא מכיר את השוק של נטבוקים ומחשבים זולים, אז אין לי כ"כ כי…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, קליל - קל (ילדים קטנים + אחד בן 12 שירצה לשחק , צריך אפשרות למשחקים שיתאימו לגילו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כמו שכתבתי גיימיניג קל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות לFHD אם נכנס בתקציב …
-
- 5 תגובות
- 803 צפיות
-
-
הכרטיסים החדשים של NVIDIA ומעבדים חדשים של INTEL בפתח, ואני חשבתי לעצמי שאולי אני ימכור את המחשב הנוחכי ולרכוש אחד חדש. המפרט הוא: AMD Phenom II X4 965 Black Edition Gigabyte MA 790X UD4P Scythe Mugen 2 CPU Cooler Zotac GeForce GTX570 1280MB GDDR5 Kingston HyperX 4GB DDR2 1066Mhz 250GB Hitachi DeskStar 7200RPM 8MB Corsair TX850W Power Supply CoolerMaster CM 690 II Plus להערכתי אני אמור לקבל עליו איזה 3K (או שאני חי בסרטים : ). לכל החלקים אין ממש אחריות (כי הכל נרכש מKSP ושם למיטב ידיעתי לא ניתן להעביר אחריות).
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
הראשון הוא HP G62 מהדגם הבא http://www.techbargains.com/news_displayItem.cfm/231257 והשני הוא ACER Aspire 5740G http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=2193 הציעו לי את שתיהם ביד שניה בהפרש נמוך אני אשמח אם תמליצו לי כי אני רואה שהמעבדים דומים יחסית ומבחינת כרטיס מסך זה מאוד מבלבל כי אחד סידרה 5 ואחד סידרה 4 אבל רשום ש4250 הוא עם הרבה יותר זיכרון לעומת ה5470
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין במחשב למשחקים כבדים- crysis, assasin's creed וכו' האם להמשיך לחכות ל- NVIDIA ולמעבדי ה- IVY BRIDGE או שאין טעם - וכמה צריך עוד לחכות? כי אני אני מחכה כבר הרבה זמן. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום חברים אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג' 3D לסלון הבית ולהלן דרישותיי. אציין שזה המפרט השני שאני מרכיב בעזרתכם מתנצל מראש על כך שסטיתי מהטופס המקובל, אני חושב שבצורה הזו תבינו אותי טוב ותסייעו לי ביתר קלות להשלים את החסר בצורה הטובה ביותר. אופן שימוש הרצת משחקים חדשים בהגדרות המקסימליות 1080P ובתלת מימד, על מסך 40" Sony EX720. {הדגמים הספיציפיים שמצויינים מטה לא מוכרחים להיות קיימים במפרט אבל מאוד אשמח לקבל עליהם פידבקים.} מעבד Intel® Core™ i7-3820 - 10M Cache, 3.60 GHz {15 Intel® Core™ i7-2600K - 8M Cache, 3.40 GHz {13 Intel® Core™ i7-2700K - 8M Cache, 3.5 GHz {16 עדיפות לביצועים אמיתיים - לוח אם ? DDR3 | SATA III אופציה לבלוטות' מובנה…
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מהם באינטרנט מישהו מכיר אותם? הם אמינים?
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אהלן, בקרוב אני אהיה בארה"ב ויש לי תכניות לקניית נייד שם עקב המחירים ה"מעט" נמוכים ביחס אלינו. אני יודע שהמבחר שם גדול בהרבה עקב דגמים שאינם מגיעים לארץ. * המערכת תהיה משרדית בעיקרה אך חשוב שתהיה מהירה עקב ריבוי טאבים והורדות, לא מתוכננים משחקים על המחשב. * חשבתי בהתחלה על 15.6'' על מנת לצפות בסרטים בצורה נוחה אך מייד הבנתי שהדבר יעלה לי במשקל גדול ובזמן סוללה נמוך יותר, לכן אין לי בעיה לשמוע על חלופות בקשר למסך מעט קטן יותר. * זמן סוללה הוא לא קריטי אך כמובן שהשאיפה לכמה שיותר. * אשמח אם יש אפשרות לאחריות בינ"ל דוגמת מחשבי HP שאני מכיר. * התקציב הוא באיזור ה-400$ אך כמובן שדי גמיש אם השיפור דרמטי בעוד כמה עשרות דולרים כמובן שזה מקובל.
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עלה לי הצורך בביצוע עריכת וידיאו ביתית. אני מנסה לערוך כ- 40 GB של סרטים שצולמו ברזולוציית SD בתוכנת PINNACLE-15. לאחר התייעצות איתכם כאן ואח"כ כאן רכשתי GTX-460 ולא עשיתי המהרה למעבד. בדיעבד מתברר שהשדרוג לא עזר לי הרבה (או בכלל לא), ה- PINNACLE המשיך להיתקע ולעיתים אף "לזרוק" אותי מהפרויקט. מנבירה באינטרנט גיליתי שטעיתי בשדרוג. לפי סדר החשיבות ולצורך עיבוד וידיאו הייתי צריך: 1.מעבד חזק 2.הרבה זיכרון 3.כ.מסך (וחשיבות DX 9/10/11 זניחה ביותר). כיום, המצב הפיננסי קצת דחוק, ולכן אני מנסה להגיע לפשרה בעלות השדרוג, להלן שלוש האפשרויות שחשבתי עליהן: 1. להשאר עם החומרה הקיימת: 1.1.להשקיע זמן בהמהרת המעבד (נגיד ל- 3.5GHZ) 1.2.להתקין מחדש את התוכנות ומערכת ה…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב למשחקים לחבר טוב שלי. אשמח אם תוכלו לעזור לי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SKYRIM, DIABLO 3, CRYSIS 2, PORTAL 2, LOL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050, מדובר במסך בגודל 22 אינץ' של MAG -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול …
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את המחשב HP TouchSmart 9300 Elite All-in-One PC ולא הבנתי אם אני יכול לחבר אותו למסך טלוויזיה, מצורף קישור למפרט המחשב. תודה לעוזרים. http://shopping1.hp.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/WW-USSMBPublicStore-Site/en_US/-/USD/ViewProductDetail-Start?ProductUUID=fqkQ7EN5dc8AAAEyPmlri_dI&CatalogCategoryID=GMEQ7EN5Lc8AAAEuA40V2RWI
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני 7 שנים עם אותו מחשב והגיע הזמן להחליף את העגלה... אני מחפש מפרט למחשב גיימינג וגרפיקה. אני עובד בעיקר עם תלת מימד (Blender). אני גם מפתח תוכנה אבל אני חושב שמפרט גיימינג וגרפיקה יהיה יותר ממספיק בשביל זה 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אלא אם כן מדובר בשינוי ניכר בביצועים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Blender - תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-