ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
1.תקציב 4000, חריגה רק במידת הצורך 2.שימוש מחשב עריכה לצלם אירועים - שימוש בלייטרום 3.ציוד הקפי אין צורך 4.רכיב שאין צורך לצרף? לא 5.כמה חשוב שקט? חשוב, לא מידי 6.גודל פיזי ואורות עדיף כמה שיותר קטן, וללא אורות 7.מערכת הפעלה/הרכבה בחנות? עם ווינדוס ושיורכב בחנות 8.חנות ספציפית? לא, גמיש במיקום 9.מועד קניית מחשב? עדיף בקרוב, אבל יכול לחכות אם זה משמעותי שווה 10.האם יש בקשות מיוחדות? שיהיו כמה חיבורי usb מהירים, בלוטוס וויפי ומגן כח (מנפילות חשמל - אם יש משהו כזה מובנה..) 11.אופק שידרוג לא משהו רלוונטי כרגע 12.הערות: אם יש אפשרות להוסיף גם הסבר למה כל חלק אשמח! כדי להבין יותר...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם! ליפני שבוע, לאחר התיעצות בפורום פה, רכשתי את המחשב הנ"ל. המחשב בכללי עובד מעולה, הכל מהיר והכל יפה. אבל מה, יש בעיה אחת ממש מוזרה. לפעמים, מתי שאני מדליק את המחשב, המסך לא נידלק, אך המחשב עולה רגיל, וברגע שמגיע לוינדוס, המסך נידלק והכל בסדר.. חשוב לציין שזה לא קורה כל הזמן וזה קורה יותר קשה המחשב מחובר לחשמל. כמו כן לפעמים כשהמסך מיתכבה לבד, אחרי וזמן המתנה ואני נוגע בעכבר כאילו לחזור לעבוד, יש מין היבהוב של המסך, אבל אז הוא נהפך לשחור ולא רואים כלום, הכוונה שהוא מיתכבה. כניסה למצב שינה פותרת את הבעיה והכל בסדר. חשוב לציין שזה רנדומלי, ולא קורה כל הזמן.. כמו כן, יש שגיאה מוזרה גם בלוג משהו על ACPI למה זה קורה ואיך לפתור את זה? האם להחזיר את המחשב מה שאני לא ממש …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שהמעבד יהיה של אינטל. כרטיס מסך שיהיה ברמה גבוהה + זיכרון גבוה. הארד דיסק 160GB לפחות. שיהיה גם צורב די וי די. שהמפרט יכלול הכול כולל מארז... רק ללא מסך. בקשר לעכבר מקלדת רמקולים וכו' תבחרו את הפשוטים... סתם רק כדי שיכנס למחיר. מחיר מקסימאלי עד 5K ללא חריגות. נא לציין את האתר שממנו נלקח המפרט. תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, פתחתי דיון שהתארך ונהיה לא רלוונטי ואחרי ההסברים המפורטים שקיבלתי שם נותרתי עם אופציות בודדות למחשב שאני רוצה. אלו הדרישות: מחיר: 3,500-4,000 ש״ח שימוש סטודנטיאלי, ביתי, סרטים, אופיס וקצת משחקים לתקופת מבחנים מעבד i5 ומעלה, 8GB, עדיפות לSSD גודל מסך 15.6-14 אינצ IPS רזולוציה 1920X1080 משקל עד 2.5 עדיפות מתחת ל2 סוללה מעל 3 שעות אופיס אני מקבל בחינם מהאוניברסיטה מערכת הפעלה Windows 8 אחריות ל-3 שנים הוסבר לי שעדיף לקנות מחשב שעונה על דרישותי ולאחר מכן להוסיף SSD בעצמי ע"י מתאם כונן קשיח נוסף והחלפה עם כונן SSD שאקנה (הוצאה של 400 ש"ח) האם אני יכול לקנות את המחשב בחנות אחת ואח"כ לקנות מתאם וכונן SSD במקום אחר או שיש לבצע את כל הקני…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מסתכל באתרים כאן ולא מצליח לבנות מפרט כמו שצריך תחת 3000.....מקסימום 3500 הבעיה היא כזו זה מפרט למי שבעקרון 90 אחוז סביבת דסקטופ ו 10 אחוז משחקים ...פה הבעיה שהמשחקים הבודדים שהוא משחק כבדים ביותר ובינהם גם ה FLIGHT SIMULATOR X הכבד ! פה הדילמה שלי ...לא מצליח לבנות פה משהו שיסחוב לו יפה את הסימולטור הכבד הזה כי אם זה כרטיס מסך טוב אז זה אומר גם ספק חזק ב 400 שקל ....וכו צריך עזרה תודה
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אהלן חבר'ה מחפש נייד לאחותי, גננת. בעיקר לשימוש משרדי ואינטרנט דרישות מאוד בסיסיות: מסך 14-15.6" שלא ישקול יותר מדי (נגיד גג באיזור ה 2 ק"ג) שיהיה כונן DVD אם יש משהו שיש לו מודם סלולרי אז יש לזה עדיפות. טאץ' לא צריך אבל אם יש אז גם טוב אפשרי טבלט עם מקלדת אם הוא עם מסך גדול זהו נראה לי. מה מומלץ? תודה ושבת שלום!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך מפרט חזק למשחקים, שיהיה כרטיס מסך ממש חזק... ושהמארז יהיה יפה ושקט.. מפה בבקשה: www.foxpc.co.il תודה!
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אמור להריץ Visual Studio וכן Microsoft Expression Blend (לייצור ממשק משתמש). לא אמור להריץ משחקים, Photoshop וכד'. רכישה (פיזית) בארה"ב. : 1. משקל פחות משמעותי. 2. גודל מסך סביר. 3. חיי סוללה פחות משמעותי. 4. אין העדפה לחברה מסוימת. 5. אין צורך באחריות. 6. אין צורך בהארד דיסק גדול או צורב DVD. המון תודה מראש, גיא.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות את המיני הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-mini-1018.htm רוב הצרכים יהיו פייסבוק \ לימודים \ יוטיוב \ סרטים וכו'... יש לי כמה שאלות: 1. איך המחשב מתפקד בהרצת סרטים (לא full HD, משהו באיזור 720p)? כנ"ל יוטיוב ומשחקי פלאש? יהיה עדיף אם מישהו עם ניסיון עם המחשב יענה לי... 2. מה הקיבולת של מחשבי מיני עם מעבדי ATOM מבחינת RAM? למחשב הזה יש 1GB של DDR3 1333, האם אפשר להוסיף? האם זה יעזור בכלל? 3. המעבד הוא ליבה אחת עם Bus של 667Mhz, אז איזה זכרון הכי מתאים, כלומר מה "התמיכה הטבעית" של המעבד מבחינת זכרון? 1333? 1066? Single \ Dual Channel?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לחבר שלי יש פנטיום 2 400MHZ והא רוצה לשדרג אותו הצעתי לו את השדרוג הבא אבל אני זקוק לתגובות הצעות ושיפורים מעבד amd athlon xp 1700 לוח אם abit nforce2 זכרון 256 ddr 333mhz כונן קשיח wd 80GB 7200 8 buffer מארז 250 שקל (לא יודע בדיוק) סה"כ 2300 הוא לא מיועד ל overclocking !!!! את שאר הדברים יש לו כונן דיסקטים צורב מסך מקלדת ועכבר ספק 300VAT (אני לא יודע אם מגיע עם המארז) תודה על כל תגובה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה במפרט למחשב נייח לשימוש ביתי/משרדי. כלומר, וורד, אקסל, גלישה הרבה טאבים פתוחים ועוד תוכנות בסיסיות... תקציב מירבי: 3000 שח. ניתן לחרוג ב 500 שח מקסימום. שימוש עיקרי: עבודה משרדית. ציוד היקפי:מקלדת ומסך. חשיבות מידת השקט:לא כלכך משנה. אין הגבלה לגודל פיזי. אין צורך במערכת הפעלה או אופיס. עדיפות לרכישה באזור המרכז או אילת. הרכישה מתוכננת בחודש הקרוב. אין דרישה לחיבורים מיוחדים. חשוב לשמור על אפשרות שדרוג עתידית. תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מפרט שישמש לגלישה באינטרנט לראות סרטים לצריבה של דברים אולי קצת משחקים פשוטים וגם לחבר אותו לממיר דרך כרטיס TV. כמה דגשים: 1.העדפה למעבד של אינטל 2.לא מתוכנן OC לכן אני רוצה מעבד טוב ללא OC. 3. כרטיס מסך חשבתי להתשתמש בכרטיס שנמצא על לוח האם... מה דעתכם? 4.במפרט חסר כרטיס TV אם תוכלו להוסיף במפרט של כרטיס TV טוב (יש מצב לחרוג קצת מהתקציב). בניתי מפרט שהוא מפרט שפורסם במומלצים באתר ושיניתי אותו קצת: מעבד Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B 640 לוח אם Gigabyte GA-945GZM-S2 324 זיכרון פנימי Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 538 דיסק קשיח WD 320GB SATA II 16MB WD3200KS 390 צורב 200 LG GSA-H30L כרטיס מסך ON BOARD מארז 421 Compuca…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000 לכל היותר, אשראי. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? עכבר, מקלדת, רמקולים, לא מסך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כרטיס רשת אלחוטי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?AMD וATI אבל אני מאוד גמיש במיוחד מבחינת מחיר. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? כמובן שיהיה קירור טוב, במיוחד מבחינת מארז, אני הולך לשים את המחשב בממ"ד. העיצוב לא כזה חשוב, אבל בעיקרון שלא יהיה כ"כ רועש, הוא ישב ממש ליד המיטה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא, אבל שירכיבו במעבדה. 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא. 9…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים? מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤755 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤552 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39472 כונן קשיח Hitachi Deskstar 500GB SATA2 16MB ¤332 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=Deskstar500S זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK ¤744 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8500CL5D-4GBPK כרטיס גרפי Leadtek nVIDIA GeForce PX9800GX2 1024MB PCIe ¤1687 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=LV485 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤131 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20N מארז ללא ספק Thermaltake Armor Extreme Edi…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לרוב, בפורום, אני וגם שאר הגולשים נדרשים לסייע במציאת מחשב נייד בסכום מינימלי במקרה הטוב. זה בהחלט לגיטימי וכל אחד ורצונותיו. אבל.... הנה סקירה מעמיקה של שני ניידי פרימיום שמתחרים על תואר הנייד העסקי של השנה. נכון שיש עוד יצרניות בסיגמנט הזה, אבל שני אלה הם המובילים. רק לקחת בחשבון שזו נקודת מבט אישית של עורך הסקירה וגם כמה דברים ( כמו העלות ) קצת שונים בארץ. תהנו ! https://www.ultrabookreview.com/20144-best-ultrabook-2018-x1-carbon-vs-xps-13/
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעצתכם בנוגע לשדרוג מחשב לאבא שלי. מטרה: עבודה יומיומית (ללא משחקים כבדים). הפתרון הכי טוב שאני מצאתי הוא לקנות כונן SSD (או היבריד - את זה אתם תגידו). זה לדעתי ייתן את השיפור הגדול ביותר הנראה לעין לטובת מטרות המחשב במחיר הכי נמוך. וגם עוד שנה - שנתיים כשנקנה מחשב חדש - הוא יוכל להיות גם שם. להלן המפרט INTEL CORE 2 CPU 6420 2.13 GHZ GIGABYTE 965P-DS3P RAM 2GB NVIDIA GEFORCE 8600GT 1GB 300GB WD 3200YS תקציב - עד 750 ש"ח - אבל נראה לי שאין צורך. השאלות שלי האם יש סיכוי שהלוח אם של לא מתאים? האם יש לכם הצעה אחרת לשדרוג המהירות של המחשב (עוד זיכרון?) ועל איזה כונן אתם ממליצים? הדבר שהכי מפריע הוא שלוקח למחשב הרבה מאוד זמן לעלות ולפתוח תכניות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גלישה,סרטים HD,תכנות, * גודל המסך? 14 או 15 * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות כמובן * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יותר מ5 שעות לפחות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD לפחות 500 * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אשמח לעזרה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. מבקשת עזרה במפרט מחשב נייד לתלת מימד וגרפיקה. מעבד חשוב- i3 / i5 וחשוב זכרון פנימי 6GB. תקציב עד 4000 ש"ח. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לראות אינטרנט דרך המסך של הטלויזיה. מה הדרך המומלצת לעשות את זה? יש לי טלויזיה רגילה - לא חכמה. האם עדיף נייד? האם יש מחשבים יעודיים לזה? איפה כדאי להשקיע ומה פחות חשוב (מעבד/חיבורים/זכרון/כ.מסך וכו') תודה רבה!!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חברים. הגיע הזמן לשדרג את המחשב הקיים שלי (בתקווה שאפשר לעשות דבר כזה). האם ניתן לשדרג את המחשב בתקציב הנ"ל כדי להגיע למכונת משחקים טובה? האם צריך להחליף את הבורד או שפשוט אפשר לשדרג דברים עליו? מפרט המחשב מופיע מצד ימין. תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. זהו הפוסט הראשון שלי פה,אחלה קהילה :yelclap: בעיקרון אני מחפש מחשב למשחקים עד 3.5 אלף. שאני יוכל לצפות לאפקט ה EYE CANDY מהכרטיס מסך לרוב המשחקים הנוכחיים ,חוץ מהמשחקים שעכשיו דומים ל CRISIS או משהו כזה OC אני יודע וכנראה אני גם יעשה,שמעתי שאת אינטל אפשר להגביר בהרבה כמו מ 1.8-2.0 ל 3.0 ומעלה אז תגידו לי אם נכון. אם לדעתכם התקציב טיפה נמוך אז אין מה לעשות אוליי אני יסחט עד ה 4000. בכול מקרה יש לי מפרט של AMD תנו תגובות,זה הורכב מטכנאי פרטי ולא חברה גדולה. נוסף מק"ט לאתר http://www.reut.co.il/heb/index.php?manager=products תנו בתגובות
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, תכני HD, אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 2, Assassins.Creed, COD וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 U2311H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 - 6700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7000 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג נטו -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMO RPG , LOL , FO4 וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יודע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה לא MAX 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת + עכבר + אוזניות ( אין צורך ברמקולים) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רמקולים …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-