ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? לימודים, משחקים לעיתים רחוקות, צפייה בסרטים, אינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומעלה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) כמה שיותר, יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) בסביבות 5 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) צריך HDMI, לא נראה …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe BOX כמות: 1 מחיר: ¤1034 קירור למעבד: OCZ Vendetta - במלאי כמות: 1 מחיר: ¤116 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L - במלאי כמות: 1 מחיר: ¤459 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included - במלאי כמות: 1 מחיר: ¤313 קירור למארז: Glacialtech 120mm Case Fan Two-Ball Bearing 18dba 36CFM - במלאי כמות: 2 מחיר: ¤35 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V - במלאי כמות: 1 מחיר: ¤481 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 - במלאי כמות: 1 מחיר: ¤279 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 640Gb 16MB AAKS כמות: 1 מחיר: ¤398 כרטיס מסך: Palit Radeon 4870 512MB Sonic Dual Edition GDDR5 HDMI R…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הגיע הזמן להתפנק במערכת חדשה, והייתי שמח לקצת ייעוץ מכם, שכן, ישנם מספר דברים שאני מתלבט ביניהם. אקדים ואומר, שהכל יקורר (מעבד, כ.מסך, לוח, זיכרון, וקשיחים), בעזרת מים (3 לופים) בזבוז או לא, זה לא משנה, רוב החלקים כבר אצלי: רדיאטורים, משאבות וכמה בלוקים. (מלבד הבלוקים למעבד, ללוח וכ.מסך) ציוד שכבר קיים הוא הספק : HX1000. מארז: הייתה התלבטות בין הV1010 ששוכב אצלי כבר חצי שנה, לבין איזה קוביה ששוכבת לי במרפסת לא מעט זמן. בסופו של דבר הקוביה נבחרה, עקב עומס הרכיבים שעתיד להיות בהרכבה וכיוון שהליאן לי פשוט קטן מידי להכיל את כל מה שאני רוצה. לענייננו: מעבד 930 לוח UD7 זיכרון: אני מתלבט בין כמה דגמים - הדומינייטור 1866 TR3X6G1866C9DF שאני לא בטוח אם הם גם מבוססים על האלפידיה א…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מסך: 12"-15" שימושים: עבודה באופיס גלישה באינטרנט, מיילים תוכנות עיצוב כמו photoshop, flash דיסק קשיח: אין חשיבות יותר מדי, אבל בכל זאת, תמיד טוב שיש.. כונן אופטי: כן יציאות: hdmi usb כמובן - הכי הרבה שאפשר *** יש לי צורך גם למחשב לערכת וידאו לשימוש בתכונות כמו premiere, pinnacle prostudio 9/10. המליצו לי להפריד בין מחשב לעבודה למחשב לעריכת וידאו, למחשב נייד אחד ומחשב נייח אחד. השאלה היא אם כדאי להביא מחשב נייד אחד שיכלול לי את כל השימושים ולא ישקול והגודל שלו לא יהיו יותר מדי. אין לי בעיה להוסיף לתקציב עד 3000 ש"ח אבל העניין הוא שאני לא מעוניין להתסובב עם "מפלצת". אם י משהו כזה אשמח למחשב שיכלול את שני השימושים. תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר למשחקים ואינטרנט. תקציב מקסימלי הוא 3000 ש"ח עדיף קצת פחות. איזה מפרט עדיף? מפרט 1 : AMD Athlon XP 2500 Barton 512K, 333 Mhz Tray CPU. 647 NIS 2. Asus A7N8X nVidia nForce 2 568 NIS Micron 256MB DDR 333 PC2700 NIS 309 Sapphire ATI 9600PRO 128MB DDR Retail NIS 1000 Compucase CI-6A19 +Heroichi 300AR-T NIS 300 Spire 5U213C1H3G FridgeRock Socket462 NIS 47 SubTotal NIS 2871 מפרט 2 Intel Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz Socket 478 NIS 1050 Micron 256MB DDR 333 PC2700 NIS 309 Gigabyte Radeon 9200 128MB 600 NIS Compucase CI-6A19 +Heroichi 300AR-T NIS 300 Asus P4S8X/X SIS 648 NIS 458 SubTotal 2717 חוות דעת/הצעות לשיפורים במפרטים יתקבלו בברכה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בגלל נסיונות לא טובים עם דל ו LG והתמיכה הטכנית שלהם אני מעדיף לקנות לנובו שהיה לי נסיון טוב עם איתם בעבר. ר הדרישות שלי הן : מסך 13 אינצ 16GB זכרון 552 או 1 TB אחסון ומעבד כמה שיותר טוב המטרה היא מחשב ביתי - עבודה סרטים מוזיקה שיחזיק לכמה שנים טובות אני ממש לא מצליח להבין את הבדלי המחירים נגיד למה ה YOGA 720 הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22101 עולה סביב 5800 ואילו זה: https://ksp.co.il/?uin=41918 עולה 7000 האם זה הגיוני שה YOGA 920 במפרט ממש דומה רק עם נפח אחסון של 1TB במקום 500GB עולה 9000? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=957982 הסכום…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן שלום לכולם. ~ אפשר לחרוג ל5000 ש''ח * מטרות המחשב - משחקים כגון FAR CRY 3, CIV5, XCOM, skyrim, BF 4 (אם בכלל אפשרי במחיר הזה) * גודל המסך? 15 אינטצ' ומעלה * רזולוציית המסך? 720P ומעלה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - אם יהיה NUMPAD מגניב * משקל רצוי - לא מעניין * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא מעניין * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - SSD אם זה לא מקפיץ את המחיר יותר מדי.. * כונן אופטי - לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - למה לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - לא משנה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא תודה מתוקות.. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מחשב נייד קל משקל (אולטרבוק?), בסביבות 13-14 אינץ', ברזולוציה גבוהה ומסך איכותי. SSD לא הכרחי, אך גם אין צורך בהרבה אחסון. המחשב לא ישמש בכלל למשחקים, אלא רק לגלישה, ועבודות משרדיות למיניהן (מסמכים, מצגות). בדר"כ הרבה דברים פתוחים במקביל, שזה בעיקר אומר זיכרון גדול (8GB?). אין צורך בכונן אופטי. הזמנתי כבר לנובו u41-70, מסך 14" FHD עם מעבד 5200U, ב-3000 ש"ח, אבל אני מתלבט אם לבטל את ההזמנה. ראיתי ביקורת שהמסך לא משהו. יש דגמים מומלצים? המחיר גמיש, אבל רק אם יש לו הצדקה. לא רוצה סתם לזרוק 7000 ש"ח על פוזה. איך מעבדי הcore M החדשים? לא רוצה להיתקע עם מחשב מקרטע כמו עם הATOM. ושלא יהיה מק. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הצביעו איזו חנות מחשבים היא חנות הכי אמינה בטוחה וזולה. אם יש עוד המלצות על חנויות בחיפה (!!!) תכתבו אותם.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב ורציתי לבקש מפרט שעונה לדרישות שלי. תקציב תקציב: כ-4000 ש"ח חריגה מקסימלית מהתקציב: בסביבות 200-300 ש"ח שימושים שימושים במחשב: גיימינג כבד במחשב תותקן מערכת הפעלה 64BIT שימושים מיוחדים אין ציוד היקפי רזולוציית המסך הגבוהה ביותר: 1600X900 תחובר למחשב מערכת רמקולים 2.1CH חומרה אופציונלית אין צורך, מסך כבר קיים, צורב יועבר ממחשב ישן יותר, כנ"ל לגבי הארדיסק. אפשרויות רכישה הייתי רוצה שהמפרט יורכב מהחנות "נועה מחשבים" הייתי מעדיף שהחנות תרכיב לי את המחשב. אם אתם זקוקים לפרטים נוספים תגידו לי ואני אציין אותם
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מסך- 15.6 אפשר לרדת עד 15.4 המחשב ישמש לאינטרנט אופיס קצת ומידי פעם סרטים אז צריך שיהיה לפחות חיבור vga אם אפשר עם hdmi עוד יותר טוב וזהו אין ביקוש מיוחד תודה רבה עמית
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מתכנן לקנות בקרוב (מאוד) מחשב חדש. אני עם הBarton 2500+ כבר 6 שנים, לפחות, אז מן הסתם שאני מתכנן לקנות מחשב שיחזיק לי זמן רב. את עיקר ההשקעה אני מתכנן לשים על לוח האם, המעבד והזכרונות. אם במורד הדרך אני אראה צורך אני אשדרג את כרטיס המסך. זה המפרט שיש לי כרגע (KSP) : מעבד : Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1340 1 1340 לוח אם : P6X58D Premium s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1600, 3xPCI-E 1595 1 1595 זכרון פנימי ( 6GB - טריפל צ'אנל - 1600 ) : 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel 760 1 760 כרטיס מסך : HD 5770 New Edition 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 900 1 900 כונן קשיח : 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS 530 1 530 צורב דיוידי : DVD±RW GH22LS50 x22 B…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני חושב על למכור את המארז הנ"ל ולהחליפו ל-P280 של אנטק (590 ש"ח) ואני רוצה לדעת בכמה אוכל למכרו כדי לדעת כמה כסף אצטרך להוסיף מכיסי. המארז נרכש לפני כ-4 חודשים מ-KSP ויש עליו אחריות ויש לי קופסא ואת כל החלקים שהגיעו עמו. סיבת ההחלפה היא שהוא רועש בשבילי קצת והוא שואב אבק רציני ;D וראיתי שהאנטק שקט משמעותית, נוח יותר ויפה לטעמי. (פילטרים מגנטיים למארז הזה עולים 250 ש"ח אז אולי אופציה משתלמת יותר היא למכור אותו) תודה למציעים ולעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח המחשב בעבר נכנס למצב שינה באופן שהגדרתי לו (בהתחלה לstandby ואחכ לשינה) כרגע הוא לא נכנס. אין לי מקלדת ועכבר בUSB ככה שלא זו הבעיה. וגם לא התקנתי שום דבר חדש.. חשוב לציין שבאופן ידני המחשב כן נכנס למצב שינה (ולמצב סטנדביי) ולא מתעורר אבל באופן אוטומטי זה לא קורה... האם יש דרך לתקן את הבעיה או לזהות את הגורם שלה? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , שמי אור ולאחר מספר שנים טובות עם מחשב שבקושי זז - החלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש, אבל לפני מספר שאלות. לפני שאגש לשאלות ולמפרט שבניתי לעצמי - קצת פרטים על מטרות המחשב: קודם כל, אין צורך בשום סוג של ציוד היקפי או מסך. כמו כן יש לי הארדיסק (80GB) וצורב (CD-RW פשוט) שמספקים אותי. המחשב בעיקרון ישמש בעיקר לשימוש משרדי (אינטרנט, מסנג'ר, עבודות ביה"ס וכו'), מידי פעם הוא ישמש לגראפיקה דו ממדית ותלת מימדית, קצת משחקים (גם כבדים וגם קלילים) וקצת קידודים, עריכות וכו'. מה שכן מעלה את דרישות המחשב בכמה מונים הוא העובדה שאני מתכנת, ועכשיו אני רוצה להתחיל בפיתוח משחקי מחשב תלת מימדיים (פשוטים). אה .. והדבר הכי חשוב - המחשב צריך להחזיק להרבה זמן (מינימום 3 שנים). בקש…
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CSS TF2 CS L4D2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דרושה חוות דעת על מפרט ותיקונו - תקציב ~5300 כולל ציוד הקפי חברים שלום, מעוניין לרכוש מחשב חדש עבור יישומים: עיבוד ווידאו – תוכנת Adobe Premiere Pro CC 2015 עיבוד תמונה – תוכנת Adobe Photoshop CS6 עיבוד מקבילי – עבודה במספר תוכנות במקביל שימושים סטנדרטיים – אינטרנט, Office, וכיוצא בזאת. המחשב אינו מיועד לגיימינג בכלל. להלן השאלון מה התקציב המקסימאלי? 5300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיבוד ווידאו – תוכנת Adobe Premiere Pro CC 2015 עיבוד תמונה – תוכנת Adobe Photoshop CS6 עיבוד מקבילי – עבודה במספר תוכנות במקביל…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברי הפורום אני מחפש מחשב לחבר סטודנט גודל מסך 15/14 השימושים שלו הם ללימודים (עבודה משרדית), מעט פוטושופ/פריהנד. הוא מעוניין שלמחשב תהיה יציאת HDMI אם אפשר שיהיה כמה שיותר קל (אני מודע שהתקציב נמוך יחסית) אם אפשר ונכנס בתקציב אז גם מערכת הפעלה ניתן לחרוג עד 500 ש"ח בערך תודה חברים
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטה ועריכה של אודיו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כלל לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680 , אולי ישודרג בעתיד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בעתיד יתחבר לשני מסכים , כרגע עם מס…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין לקנות מחשב + מסך 24". שימושים: שימוש משרדי רגיל, תכנות (בעיקר על Visual Studio ו-Matlab), קצת (ואולי בהמשך יותר) וירטואליזציה (vmware, virtual box), סרטים, וממש מעט משחקים. לכל שימוש שהוא אציין שאיני פריק של ביצועים, לא יקרה כלום אם משהו יקח עוד כמה מילי. הדבר שהכי חשוב לי בכל מקרה הוא השקט של המחשב (ולכן גם הבחירה של המארז). ניסיתי להתייעץ בשבועיים האחרונים בנוגע לרכיבים ספציפיים בפורומים השונים פה, ולצערי לא קיבלתי תשובות לכל השאלות. הפורום הזה נוטה להיות יותר פעיל, אז אני מקווה להצלחה גבוהה יותר. בכל מקרה, התקציב הוא לא קשיח לשום כיוון, ומהווה פשוט את ההערכה הנוכחית של מה שבניתי. לא אכפת לי לחרוג, בטח שלא אכפת לי לשלם פחות. אני אתחיל מהמסך - כרגע האופציה המוביל…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני בתהליך של קניית מחשב חדש קניתי כבר מארז (ANTEC 200), ספק כוח (S12 520W), דיסק קשיח ויש לי צורב. בניתי לי את המפרט הבא: דגם מחשב: computer מעבדי AMD: Athlon II x3 Triple Core 440 3.0Ghz Socket AM3 Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10560 לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, PCI-E, HDAudio, 1394a http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=7525 זכרונות: DDR II 800Mhz 2x2GB Mushkin Silverline Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10430 כרטיסי מסך: Sapphire HD 5670 512MB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9600 מחירון עבודות במעבדה: w/o Assembly Computer http://www.ksp.co.il…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך מחשב למשחקים בעד 2500 ש"ח ללא מסך וללא כונן קשיח... אם 256 ראם מספיק אז גם ללא ראם...
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! אני צריך מפרט ב5000 למשחקים כבדים. אני לא צריך הארד דיסק וכל הציוד ההיקפי... בנוסף אני צריך צורב דיוידי. תודה רבה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי רוצה בבקשה לקבל המלצה למחשב לצרכי גרפיקה (כל החבילה של ADOBE, ותלת מימד-לא משהו מטורף..) צרכים: תקציב - עד 10k ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית,תלת מימדית) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15 אינץ', מבריק. * רזולוציית המסך? מינימום FHD 1920x1080. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, אבל הדברים האחרים חשובים יותר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר, אבל ההתאמה לגרפיקה חשובה יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * Bluetooth? מומלץ שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD 512GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נד…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מבקש המלצות למחשב לעבודה בתקציב של עד 4500 ₪ אני עובד על המחשב כל יום כל היום במשך שעות רבות. חשוב לי מחשב שישמור על יכולות עבודה מהירה גם כשפתוחות הרבה תוכנות ברקע וגם לאחר תקופה ממושכת של עבודה. אין צורך בכרטיס מסך חזק - המחשב לא משמש למשחקים ולא לעריכות גרפיקה הדרישות: מעבד i5 (לא הצלחתי להבין אם Core M פחות טוב בצורה משמעותית מה-i5) גודל 13-14 אינטש משקל פחות מ- 2 ק"ג דיסק קשיח SSD (גם 128GB זה בסדר למרות שעדיף יותר) סוללה טובה (3-4 שעות לפחות) כולל מערכת הפעלה יש לי אפשרות להביא מחשב מארה"ב בחודש הקרוב - הפרשי המחיר מצדיקים את העדר האחריות ? מה עושים עם העברית (גם במערכת ההפעלה וגם במקלדת) ? יש דגם מומלץ בתקציב הזה (פחות מ- 1,200 $) שלא נמכר בארץ ? תודה רבה לכל העו…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-