עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kasler,

אני לא בטוח אם לשים את זה פה או בפורום הקינטושים.. בכל מקרה: 1. נקנה בארץ 2. 15 אינץ' 3. השימוש הכי כבד בו הוא פוטושופ פשוט 4. 4 ג'יגה זכרון לפחות 5. זמן סוללה לא קריטי, רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל 6. פה זה הופך לאתגר - הייתי רוצה שתהיה לי אפשרות להפוך אותו ל hackintosh (: * בלוטות - לא חובה. * כונן CD/DVD צורב - לא חובה. * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - פעם ראשונה שאני מתעסק עם לפטופים אז אין לי מושג.. אני מניח שאני מעדיף בלי מערכת הפעלה, אחרת (ואני מניח שזה תמיד בא עם) אז כן להכניס לתקציב * האם יש לי העדפה לחברה כלשהי - לא. אם hackintosh ללפטופים בארץ הוא נושא באמת בעייתי, ואין כמעט סיכ…

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  2. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Modern warfare online בצורה סבירה פלוס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  3. שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט. שימוש עיקרי זה לימודים. גודל מסך 13.3" זמן סוללה - חשוב משקל - לא חשוב, כמה כבד יכול להיות כבר מחשב 13.3? אם יריץ דיאבלו 3 - ייתרון. אלו הדברים העיקריים. לא יודע איפה זה עומד מבחינת התקציב אבל אשמח לדון גם על זה. תודה לכל העוזרים חג עצמאות שמח מוטי

• 0 תגובות
    • 795 צפיות
  4. הי, אני מעוניין לבנות מחשב כדלקמן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K 2. מה שימושי המחשב? שילוב של מנהל הורדות, מנהל תוכן לכלל הבית (גם עבור מזרימי-מדיה מרוחקים), יעד גיבוי לכלל הבית (לכונן חיצוני) וכמובן מדיה-סנטר ראשי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? טלויזיה "60, רזולציה FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך במקלדת כדוגמת - Xgene. יירכש מחוץ לתקציב המחשב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא ידוע לי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס, ו/או הרכבת מחשב בחנות? אתקין לינוקס. יש צורך בהרכבה בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מגורים באז…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. אני מתכנן לקנות בארה"ב DELL XPS 14z http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+14%26%2334%3B+XPS+Laptop+-+6GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+Elemental+Silver/4882487.p?id=1218570953060&skuId=4882487&st=xps%2014z&cp=1&lp=2 האם יש לי ממה לחשוש בכל הקשור לחבר אותו לשקע ישראלי? אשמח לעצות מבעלי הנסיון, בכל מקרה מה דעתכם על המחשב? * מטרות המחשב? לימודים (אופיס ובשנה שתבוא - הנדסת תוכנה), סרטים ושיהיה נייד איתי יום יום * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? 1.5-2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 4 שעות ומעלה זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * בלוטות? חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 ומעלה, אם יש מחשב ברמה עם פחות מזה אני אשמח לשמוע הצעות …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by psybrain,

שאלה בקשר לזיכרון של לנובו שבא עם הנייד איזה LATENCY הזיכרון שבא עם הנייד ? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14075

• 6 תגובות
    • 801 צפיות
  7. בן דוד שלי טס הערב עד שלישי ללס וגאס. אני סטודנט להנדסה ומתחיל בשנה הבאה לימודים לתואר שני - הדבר כולל הרצת תוכנות סימולציה דוגמת ANSYS FLUENT,CFX ואני חייב לפטופ חדש בלי שום קשר. מסך - 13.3-15.6 חשוב לי שיהיה כמה שיותר דק וכמה שיותר קל. זמן סוללה - תאכלס 5 יספיקו. תקציב - עד 1500 דולר. זה כבר הרבה אבל זה המחיר של הסמסונג סידרה 9. אני דיי דואג ש15.6 יהא גדול מידי [כרגע משתמש ב-14] אבל אני לומד הכול מהמחשב [לא כותב הבהרצאות בד"כ.. אני מצלם ועובד עם המחשב] בגלל העבודה השניה שלי אני זקוק למחשב שייראה באמת מרשים כי אני אציג איתו פרזנטציות למשקיעים - זו הסיבה שחשוב לי שיהיה דק וקל [לנשיאה כמובן... אני כל יום מ8 בבוקר עד 8-9 בערב באוניברסיטה ככה שכל היום המחשב עלי] תודה חבר'ה!…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום אני סטודנט לאדריכלות שנה ראשונה והחלטתי שזהו הזמן לקנות מחשב נייד אני מתעסק בתוכנות תלת מימד כגון אוטוקאד ותוכנות גרפיות פוטושופ אילוסטרייטור ואיןדיזיין אני צריך מחשב נייד חזק שלא יגמגם לי תחת עומסי תוכנות הדגשים העיקריים שלי הם דיסק קשיח גדול יחסית כרטיס מסך מכובד מסך ברזולוציה גבוהה(hd) וזיכרון של לפחות 8 גיגה אני אשמח למפרט מומלץ או דגם מסויים כמו כן אני אשמח להמלצות איפה לחפש באיזה חנויות כמובן בלי לפרסם אם זה אסור תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  9. שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נייד לאמא שלי. מטרת המחשב: עבודה משרדית פשוטה, בעיקר גלישה באינטרנט, מעט מאד WORD ו- PowerPoint. גודל המסך: לא בטוח, אבל צריך מסך גדול. משהו כמו 15 אינץ' ומעלה. זמן סוללה: לא נדרש זמן סוללה ארוך. ככל הנראה יהיה מחובר לחשמל רוב הזמן. יציאות: רצוי שתהיה יציאת HDMI, אך לא חובה. כוננים: צורב DVD מערכת הפעלה: בתקציב צריך לכלול מערכת הפעלה. המקלדת חייבת לכלול עברית. תודה רבה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 839 צפיות
  10. Started by yoles1,

Core i5 3550 3.3Ghz s1155 6MB Z77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI זכרונות DDR3 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 OCZ Vertex 4 2.5'' 128GB SSD SATA III MLC Retail (DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem Antec P280 Mid ATX Tower Black Case (No PSU (Logitech Wireless Marathon Mouse M705 (R כרטיס מסך: הולך להשתמש בgeforce gts460 מהמחשב הקודם. (מקלדת, מסך - יש) המחשב הולך להיות בעיקר בשימוש עבור פיתוח/הרצת מספר תוכנות במקביל וגם למשחקים מדי פעם. האם יש משהו שהייתם משנים במפרט + על איזה ספק איכותי הייתם ממליצים (500?, 600W?)במחשבה שאני אשדרג מתי שהוא את כרטיס המסך.

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  11. אני מקבל DELL INSPIRION 1545 ואני רוצה לדעת עד כמה אני אוכל לשדרג את הראם ובאיזה תדר(1066mhz,800mhz וכדומה) והאם אוכל לשים בו SSD. בינתיים יש בו 3GB RAM DDR2 400MHZ לכן אני ממש צריך לשדרג.

• 0 תגובות
    • 807 צפיות
  12. Started by Nirurshon,

הספקתי לקרוא כמה וכמה המלצות וביקורות על משטחי קירור לנייד. השאלה שלי היא האם באמת אני זקוק לכך ? הפלוס שאני רואה זה, עמדה יותר נחה של המחשב ומעבר לזה ויותר חשוב שהמחשב שלי מתחמם בצידו השמאלי מאוד, מה גם שהמחשב נמצא עליי לפעמים על הברכיים, וחשוב לי שהמחשב יהיה בעמדה גבוהה יותר. המשטחים שנראו לי הם : 1. ‏CoolerMaster NotePal Infinite Notebook Cooler http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kfarsaba&uin=8776 2. ]‏CoolerMaster NotePal A1 Notebook Cooler http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=8846 3. Cooler Master NotePal E1 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=11114 4. G-Pad Pro http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=GH-GA15A1-FBB&cart=2〈=heb 5. Thermaltake Mas…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by maorix5,

איך המפרט הבא: לא יודע למה לא רואים את זה טוב אבל הנה מהיצרן: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02999929&tmp_task=prodinfoCategory&cc=il&dlc=he〈=he&lc=he&product=5169962 [table][tr][td] G6-1230SJ‎ HP[/r][/t][table][tr][td]‎[/t][table][tr][td][/t][table][tr][td]‎ CPU‎[/t]Intel® Core i3 2330M Processor, 2.2GHz, 3MB Cache,1066MHz FSB‎[table][tr][td]‎[/t][table][tr][td]‎ Memory‎[/t]4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096 MB), Up to 6 GB‎[table][tr][td]‎[/t][table][tr][td]‎ HD‎[/t]640 GB (5400Rpm)‎[table][tr][td]‎[/t][table][tr][td]‎ Display‎[/t]15.6'' Diagonal High-Definition LED HP BrightView Widescreen Display (1366 x 768)‎[table][tr][td]‎[/t][…

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  14. שלום, קיבלתי מבחור בחנות מחשבים מפרט לגבי מחשב, לאחר שהסברתי לו את צרכיי. אשמח אם תגידו לי האם המפרט תואם את הצרכים שלי ומה יש לשפר... תודה רבה על עזרתכם. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות+ ווידאו. (פוטושופ, 3 תוכנות עריכת תמונות כבדות יחסית, AVID לעריכת ווידיאו) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יום יומי, לא פרנסה. (פוטושופ, לייטרום, DPP, fastune, AVID, ואני מאמין שעוד...) 3. האם יש …

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  15. Started by Syrul,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) * גודל המסך? 15" * משקל רצוי? כמה שיותר קל בגודל מסך מסוג זה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) אין צורך אבל לא יזיק. * בלוטות? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 750 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא בהכרח, אבל רצוי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 739 צפיות
  16. Started by The-Magician,

זה הדגם HP Pavilion dv61330ejהמחשב מגיע לווינדוס ומתי שכל התוכנות עולות הוא לא מפסיק לחשוב אני הרצתי נוד32 עשיתי סריקה מחקתי את כל מה שהוא מצא אח"כ הרצתי ווינדוס דיפנדר ואח"כ עשיתי איחוי לכונן, זה לא מסתדר לי אני צריך להעלות אותו במצב בטוח ואז לעשות שיחזור מערכת אין לי מושג מה עשו במשב זה לא רק אני משתמש בו מה אפשר לעשות מבלי לפרמט?? **אגב, אני כותב עכשיו מהמחשב, כל פעם שאני רוצה להשתמש בו אני צריך להפעיל אותו במצב בטוח ואז לעשות שיחזור**

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  17. Started by joni777,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.דיאבלו ואו סקיירים וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920 על 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by ds.trias,

שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב לגיימינג בהתאם למפרט שהומלץ באתר זה. שלחתי את המפרט למספר חברות לצורך קבלת הצעת מחיר, ואחד מאנשי המכירות חזר אליי עם אי-מייל המסביר מדוע המפרט "לא טוב". אשמח לשמוע את דעתכם לגבי טענותיו, מכיוון שאיני בעל ניסיון רב מדי בתחום. אעריך מאוד כל התייחסות. פירוט של המפרט החלופי שהציע לי מופיע בקובץ התמונה המצורף. להלן תגובתו: --------------------------------------------------------------------------- דבר ראשון , לפי מה ששלחת אלי קצת צרם לי מצד אחד חלקים איכותיים , ומצד שני חלקים מרכזיים וחשובים כגון לוח האם, בדמות לוח מאוד נחות ושאינו מתאים לשאר הרכיבים. אני יכול לומר לך בלב שלם, שאין נוסחת קסם בחומרת מחשבים, ובטח לא הייתי מבסס אריה ביחד עם שפן.. חחח…

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  19. שלום רב לכולם שמי אבי ואני בן 26 מהמרכז. קודם כל אני חדש בפורום נכנסתי להמון נושאים בפורום קראתי הרבה ואני רואה שיש כאן המון מקצוענים בתחום ואני שמח שהגעתי למקום הנכון ובכן, אני עובד עם לפטופ סטודנט ב4 שנים האחרונות , לא קניתי PC כבר קרוב לעשור, החלטתי להתפנק במחשב גיימרים בתקציב של 8000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי). נקודות חשובות: קראתי המון ואני מעדיף מעבד IVY BRIDGE במחשב, אני תמיד מעדיף לקנות חומרה חדשה. חובה SSD שעליו אתקין מערכת הפעלה + תוכנות חשובות ומשחק. לגבי כרטיס מסך, כאן אני לא מבין הרבה, המליצו לי עלGTX 580 ו 680 כל אחד טוען שהאחר טוב יותר לגיימינג. חשוב שבעתיד הרחוק אני אעשה OC למחשב כדי להימנע משדרוג עתידי. המחשב צריך להריץ משחקים על הגדרות ה…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by danvis,

היי כולם, קניתי אסוס U36S לצרכי לימודים לא מזמן, בפעולה שוטפת בזמן לימודים על שולחן - בהחלט אין בעיה של התחממות, אבל לפעמים אני משתמש בו במיטה וכשהוא יושב על השמיכות אני מרגיש שהוא מתחמם ושאני שם יד מתחתיו הוא ממש חם. אני מחפש משטח קירור למטרה של עבודה עם הנייד במיטה, משהו מתכוונן יהיה נחמד. מחיר עד 150-200. תודה! (:

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. שמצריך מערכת הפעלה ואופיס,ללא תוכנות גרפיות השימוש הוא בסיסי מאוד תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  22. Started by shlosi,

שלום לכולם, לידידה טובה נשרף לפטופ של Dell בן 4, בלי אחריות מטבע הדברים. החלק האחורי שלו (במקום שהמחשב והמסך מתחברים) כבר שבור מזה זמן מה, ואתמול היא שמה אותו על Sleep וכשחזרה אחרי כמה שעות היה ריח של פלסטיק שרוף מהאיזור. היא מבינה שכנראה לא יהיה אפשר להציל את המחשב, אבל ההארד דיסק שעליו הוא כל חייה. מישהו יודע מה הסיכוי להציל אותו או שמכיר מעבדות מחשבים טובות באיזור כפר סבא/תל אביב?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Nitzand87,

1) תקציב עד 2700 נקנה בישראל 2) מטרות לאינטרנט אופיס וצפייה בסרטים 3) 17.3 אינץ' חובה 4) יציאת HDMI חובה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * בלוטות? לא חובה. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. אין צורך במערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. תודה רבה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 905 צפיות
  24. Started by geigera,

שלום כשאני מסתכל בזאפ על דגמים שונים של מחשבים ניידים אני רואה הרבה תתי-סוגים של אותו דגם שאני לא רואה הבדלים בנתונים שלהם אבל יש הבדלים משמעותיים במחיר. איך זה יכול להיות? בנוסף, אני רואה תתי סוגים שונים של מעבדים, למשל i3 יכול להיות 2330M ,2310M ,380M וכן הלאה. מה זה אומר? האם ההבדלים משמעותיים? בין הדגמים Samsung 300VA3 ,Dell vostro 3350, HP Probook 4330, Toshiba stellite L735/635 מה הייתם ממליצים (או אולי משהו אחר מהסוג הזה?) תודה ארי

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  25. שלום לכולם. אני מנסה להרכיב מפרט לאמי המבוגרת שיחליף את הקיים - ישן וחלש, תופס נפח יקר בתוך נישה לעבודה, ובעיקר מרעיש. מתכוון להציב את החדש במארז שוכב ושקט על מדף מעל המסך במקום לידו. להלן התיחסות לשאלון ומיד המפרט שהרכבתי כטיוטה ושאלות מיקוד: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם יש טעם. לא על חשבון שקט. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3K אם יש הצדקה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כללי - אינטרנט, אופיס, משחקים קלים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …

דיונים חדשים בפורומים