ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש מחר מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים כבדים, DIABLO3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בעיקר למשחקים למסך 23 אינץ' אבל גם לטלויזיה מסך 37 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…
-
- 4 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים יהיה לסרטים ולגלישה בלבד. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא ישוחקו משחקים גג CSS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 32 אינץ 16080X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך ציוד היקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כרטיס מסך HD3850 512MB GDDR3 ויש לי עוד 2GB RAM DDR2 לא…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני רגע לפני קנייה, מחליף מחשב בן 4. פעם ראשונה שבחרתי ללא כרטיס מסך כי לא מיועד למשחקים..מתבגרים : \ מארז antec p193 v3 חשוב לי מאד מאוד השקט! מעבד: i7 3770 לא מתוכנן OC דוקא מהדור החדש ולא מהישן הרבה בגלל הליבה הגראפית החדשה ששופרה משמעותית כי אין כרטיס מסך.. לוח אם Gigabyte Z77 UD5H בהמצלת הכתבה באתר הראשי 4 * 4GB DDR3 kingstone מאשכול המומלצים בפורום הזה הייתי רוצה 32 אבל יקר מדי : / עדיין ספק antec true power 650W גם מאשכול המומלצים (אולי אפשר להסתפק בפחות, אבל אולי בעתיד אוסיף כרטיס מסך אחד או יותר אז..) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא חובה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה…
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
מיועד לשימוש הילדות (8 ו-11) לסרטים, משחקי-דפדפן ושימוש משרדי. ישמש כתחליף למחשב נייח אז ניידות/משקל/חיי סוללה לא קריטיים. לא יחובר אליו מסך אז חשוב דגש על מסך גדול ואיכותי ככל שהתקציב מאפשר. תודה התקציב גמיש אבל אין פה כוונה להתפרע ועדיף לחסוך אם אפשר... רק אם יש סיבה מאוד טובה.
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אשמח לקבל חוות דעת למפרט שהציעו לי בעיקר למשחקים ושימוש יומיומי הצעת מחיר למחשב. [table][tr][td] כללי [/t] פירוט [table][tr][td] מחיר [/td][/tr] [tr][td] מעבד אינטל [/t] Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray [table][tr][td] 549 [/td][/tr] [tr][td] מאוורר וגוף קירור [/t] Arctic Freezer 11 LP [table][tr][td] 80 [/td][/tr] [tr][td] לוח אם [/t] ASUS P8H61-M LX B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, [table][tr][td] 335 [/td][/tr] [tr][td] זכרונות [/t] DDR3 1333Mhz 1x4GB G.Skill [table][tr][td] 150 [/td][/tr] [tr][td] דיסק קשיח [/t] Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SA…
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
מה קורה? אני מחפש מחשב 11.6.שיהיה קטן משקל ונוח לאינטרנט, סרטים, מוזיקה, וטיפה משחקים אם יש מחשב עד 13.3 שהוא במשקל נמוך אז גם טוב. הרעיון הוא בעתיד לשים לו 3G (העניין ש3G פנימי מייקר את המחשב רצצחחח... אז עדיף נטסטיק..) התקציב עד 2500 שקל. מצאתי 2 דגמים: 1.hp dm1z http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=2GUdm1 2. thinkpad x121e http://www.21.tv/pr-211885/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_Lenovo_NWS66IV המפרטים הללו די דומים, רק שלHP יש מסך מבריק ורמקולים של BEATS וללנובו יש את הטרק פד ומסך מט.. יש לכם דגמים אחרים להציע בשבילי בטווח המחירים שלי? תודה רבה.! נ.ב. - מצאתי את המחשב הבא שהוא בתכלס מיועד למשחקים: http://www.getit.co.il/Prod/67880/ אפילו שה…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש לאפטופ עבור החברה שלי, בעיקר ללימודים. חשוב לה שהוא יהיה קומפקטי וחשוב לי שהוא לא יהיה עם מעבד אטום, מה שמוביל אותי לדגמים הבאים: Toshiba Satellite T115D-S1120 Lenovo IdeaPad S205 1038-D9G לא מצאתי ביקורות ברשת שמשוות ישירות את שני הלאפטופים, אבל לפי ביקורות משתמשים נראה שהטושיבה כולל מסך טוב יותר והלנובו מקלדת טובה יותר. האמנם? אשמח לשמוע דיעות נוספות ורעיונות למחשבים דומים אחרים בתקציב. תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי השימושים שלי הם אינטרנט (יו טיוב, פורומים והדברים הרגילים), סרטים (גם HD), פוטושופ, שיריץ משחקים לא כבדים ממש כמו ניד פור ספיד ו-GTA 4, שאני אחבר אליו ממיר של הוט איכשהו. אני מתכוון לקנות את המסך של דל 24״ שראיתי שממליצים פה הרבה. בעקרון אני רוצה מקלדת ועכבר חדשים (אלחוטיים), לא יודע אם להכניס לתקציב או לא.. תנו המלצה גם לזה. חנות מתל אביב, ראשון והסביבה שאני אוכל להגיע לשם. מקווה שלא שכחתי משהו. תודה!
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לפתוח דיון ראשי לכל מה שאני צריך סוף סוף נתחיל במעבד ובלוח אם: הבנתי שטכנולוגיית הVirtu mvp בקושי משפיעה על ביצועים. עם זאת, כשמאפשרים Virtual Vsync ו-HyperFormanceאז יש הבדל ניכר בביצועים. יש לי כמה שאלות בנוגע לזה: Virtu MVP (1 פועל רק על צ'יפסט Z77? 2) בשביל Virtual Vsync ו-HyperFormance צריכים ליבה גרפית מובנית על המעבד (במקרה הזה IB)? 3) האם Virtual Vsync ו-HyperFormance פוגעים באיכות בדרך כלשהי? 4) צריך המלצה ללוח אם טוב ולא יקר מדי שיתאים לIB לאחר OC ל4.3 ,ויתמוך ב-Virtu MVP 5) צריך קירור טוב למעבד הi5 3570K לאחר OC נ.ב: אני ירדתי מהOC המטורף... הבנתי טוב מאוד שעם IB אי אפשר לעבור את ה4.5... תודה ( אני בסך הכל רוצה ללמוד איך לבנות מחשב. אל …
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לרכוש מחשב נייד אבל יחד עם זאת אני רוצה לחבר אותו למסך ה LCD FULL HD יש מחשבים נייידים בגודל 17 אינץ' אשר משדרים ברזולוציה של 1080X1920 ? יחד עם זאת האם יש מחשבים נייידים עם כרטיס קול של 5.1 ? תודה
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום, לאחר בדיקות של מספר אופציות לקניית מחשב נייד אהבתי מאוד את הSAMSUNG NP300V5A. מעבד I7 צירפתי קישור למפרט. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12195 אשמח אם תוכלו לתת חוות דעת על המחשב וחווית הקנייה דרך באג. תודה אמיר.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב חזק שיוכל גם להריץ משחקים כמו גדול וגם לעבוד עם תוכנות כבדות במחיר של 6K עד מקסימות 7K ללא ציוד הקפי ללא כוננים קשיחים וללא כונן אופטי יש עדיפות לתוצרת אינטל ואסוס בנוסף אני מתלבט לגבי התזמון האם שווה לקנות בחודש הקרוב או לחכות עוד איזה חודש
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-
-
הסיבה שזה HP היא שאנ יכול לרכוש אותו בלי מע"מ (רק מחשבי hp). אני מתלבט אם באמת משתלם להשקיע כ"כ הרבה כסף. חשוב לי שאלה יהיו רק דגמים עם 3 שנות אחריות. שימושים : לימודים , תיכנות , אולי גם מכונות וירטואליות. חשוב לי סוללה שתספיק לכמה שעולת טובות ולא אצטרך להיות עם חיבור קבוע לחשמל. מה שחשבתי שארכוש עד עכשיו הוא ה- hp folio 13" אני מעוניין במסך 13-14" . ישנה את האפשרות הזו : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815734 או זו http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=2103&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he שאני לא כ"כ מבין למה יש בניהם הבדל מחירים וכמובן אם כדאי להשקיע בפוליו ומה ההבדל בין שני התתי דגמים שלו : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=19445&cf…
-
- 0 תגובות
- 712 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 call of duty modern warfre 3 dead island Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). (עכשיו 1400*1050, בעתיד 1920x1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אהלן, המחשב הנייד שלי כבר ותיק ועייף ואם הוא מתחמם יותר מידי המאורר שלו מאיץ ומתחיל להרעיש כמו טרקטור. אני קצת מתמצא וניסיתי לפתוח אותו כפי שעשיתי בעבר אבל הכל כבר די דבוק אחד לשני בפנים וזה מאוד קשה אז ויתרתי כדי לא להרוס אותו. ראיתי שיש כל מיני מאווררים חיצוניים שניתן להלביש על פתח כניסת האויר, או משטחי קירור. אשמח לקבל המלצה למאוורר ומשטח קירור כאלו, שיהיו זולים וטובים, פשוט יש המון באינטרנט ואני לא יודע מה עדיף, וגם לא רוצה להשקיע המון במחשב המזדקן הזה. תקציב עד 200 ש"ח, עדיף הרבה פחות. תודה לכולם, חג שמח וסופ"ש מוצלח.
-
- 1 תגובה
- 844 צפיות
-
-
אני לא בטוח אם לשים את זה פה או בפורום הקינטושים.. בכל מקרה: 1. נקנה בארץ 2. 15 אינץ' 3. השימוש הכי כבד בו הוא פוטושופ פשוט 4. 4 ג'יגה זכרון לפחות 5. זמן סוללה לא קריטי, רוב הזמן הוא יהיה מחובר לחשמל 6. פה זה הופך לאתגר - הייתי רוצה שתהיה לי אפשרות להפוך אותו ל hackintosh (: * בלוטות - לא חובה. * כונן CD/DVD צורב - לא חובה. * כונן Bluray - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה - פעם ראשונה שאני מתעסק עם לפטופים אז אין לי מושג.. אני מניח שאני מעדיף בלי מערכת הפעלה, אחרת (ואני מניח שזה תמיד בא עם) אז כן להכניס לתקציב * האם יש לי העדפה לחברה כלשהי - לא. אם hackintosh ללפטופים בארץ הוא נושא באמת בעייתי, ואין כמעט סיכ…
-
- 0 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט. שימוש עיקרי זה לימודים. גודל מסך 13.3" זמן סוללה - חשוב משקל - לא חשוב, כמה כבד יכול להיות כבר מחשב 13.3? אם יריץ דיאבלו 3 - ייתרון. אלו הדברים העיקריים. לא יודע איפה זה עומד מבחינת התקציב אבל אשמח לדון גם על זה. תודה לכל העוזרים חג עצמאות שמח מוטי
-
- 0 תגובות
- 803 צפיות
-
-
איזה דגם יותר טוב מבחינת קירור ואיכות: ZALMAN NC 3000S או ZALMAN NC 2000 או ZALMAN NC 2500 plus? ניסיתי להשוות באתר של זלמן בין הדגמים אבל ב3000 למשל יש מאוור אחד איטי יחסית וב2000 יש שני מאוררים מהירים,אבל לא הבנתי אם המהירות שהם רשמו הם של שני המאווררים יחד או של כל מאוורר בנפרד....וגם יש עוד כמה מאפיינים שאני לא הכי סגור מה יותר טוב וכו'...לכן אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל להמליץ לי איזה משלושה הכי טוב. מבחינת מחיר אין בעייה כי ההבדלים זניחים. נ.ב. המשטח קירור מיועד בשביל לשחק במשחקים כבדים (יש לי נייד חזק,אבל יש לו בעיית התחממות ידועה לדגם שלו) הטמפ' מגיעות ל94 מעלות למעבד ולכרטיס מסך גם משהו כמו 85-90 מעלות,הטמפ' של שאר החומרה בסדר יחסית.האם ההשקעה שווה וזה באמת יעז…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בן דוד שלי טס הערב עד שלישי ללס וגאס. אני סטודנט להנדסה ומתחיל בשנה הבאה לימודים לתואר שני - הדבר כולל הרצת תוכנות סימולציה דוגמת ANSYS FLUENT,CFX ואני חייב לפטופ חדש בלי שום קשר. מסך - 13.3-15.6 חשוב לי שיהיה כמה שיותר דק וכמה שיותר קל. זמן סוללה - תאכלס 5 יספיקו. תקציב - עד 1500 דולר. זה כבר הרבה אבל זה המחיר של הסמסונג סידרה 9. אני דיי דואג ש15.6 יהא גדול מידי [כרגע משתמש ב-14] אבל אני לומד הכול מהמחשב [לא כותב הבהרצאות בד"כ.. אני מצלם ועובד עם המחשב] בגלל העבודה השניה שלי אני זקוק למחשב שייראה באמת מרשים כי אני אציג איתו פרזנטציות למשקיעים - זו הסיבה שחשוב לי שיהיה דק וקל [לנשיאה כמובן... אני כל יום מ8 בבוקר עד 8-9 בערב באוניברסיטה ככה שכל היום המחשב עלי] תודה חבר'ה!…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראתי פה ושם וראיתי שיש פה אנשים שקצת מבינים יותר מה"מומחים של FXP" לכן קפצתי להתייעץ איתכם את התיעצות האחרונה שלי [= דגשים... לא הולך לעשות OC למעבד אבל לשני הכרטיסי מסך כן התקציב שלי לא יעלה על 4100 (לאחר הנחת המזומן) והמפרט חייב להבנות עליידי tms כי כבר הזמנתי אבל יש לי יומיים לשנות חלקים שאני רוצה המטרה העיקרית של המחשב היא למשחקים כבדים להרצה מקסימלית כמובן ומשחקי רשת כבדים הנה המפרט ובסוף 2 שאלות... מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪851 קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪46 לוח אם: Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 כמות: 1 - מחיר: ₪614 מארז: Fractal …
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות בארה"ב DELL XPS 14z http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+14%26%2334%3B+XPS+Laptop+-+6GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+Elemental+Silver/4882487.p?id=1218570953060&skuId=4882487&st=xps%2014z&cp=1&lp=2 האם יש לי ממה לחשוש בכל הקשור לחבר אותו לשקע ישראלי? אשמח לעצות מבעלי הנסיון, בכל מקרה מה דעתכם על המחשב? * מטרות המחשב? לימודים (אופיס ובשנה שתבוא - הנדסת תוכנה), סרטים ושיהיה נייד איתי יום יום * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? 1.5-2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 4 שעות ומעלה זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * בלוטות? חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 ומעלה, אם יש מחשב ברמה עם פחות מזה אני אשמח לשמוע הצעות …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט לאדריכלות שנה ראשונה והחלטתי שזהו הזמן לקנות מחשב נייד אני מתעסק בתוכנות תלת מימד כגון אוטוקאד ותוכנות גרפיות פוטושופ אילוסטרייטור ואיןדיזיין אני צריך מחשב נייד חזק שלא יגמגם לי תחת עומסי תוכנות הדגשים העיקריים שלי הם דיסק קשיח גדול יחסית כרטיס מסך מכובד מסך ברזולוציה גבוהה(hd) וזיכרון של לפחות 8 גיגה אני אשמח למפרט מומלץ או דגם מסויים כמו כן אני אשמח להמלצות איפה לחפש באיזה חנויות כמובן בלי לפרסם אם זה אסור תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שאלה בקשר לזיכרון של לנובו שבא עם הנייד איזה LATENCY הזיכרון שבא עם הנייד ? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14075
-
- 6 תגובות
- 811 צפיות
-
-
אז ככה תקציב מקסימאלי - 3800 ש"ח (עדיף לחסוך כמה שיותר אבל אם יש איזה משהו שממש שווה אז נדון בזה). שימוש המחשב הוא ללימודים / סרטים באיכות 1080P / וקצת משחקים (הילדים ישחקו במשחקים פשוטים - גג FIFA12/PES ומשחקי פלאש באינטרנט - לגבי פיפא אפילו הגדרות נמוכות מספיק אבל עדיף בינוניות). התקציב הוא למחשב + מסך + רמקולים + מקלדת ועכבר - על מסך אני נעול כבר על הFULL HD DELL U2312HM שקט חשוב במידה בינונית אבל אני לא רוצה מחשב שיפריע לי לראות סרט.. עדיף שיהיה שקט אבל לא ברמה של שקט מוחלט אלא אם כן זה לא מצריך תוספת כספית.. לא מתוכנן OC,. ולא חשוב לי USB3. אני מעדיף לקנות מRSM וזה ההצעה שהם הציעו לי - תגידו לי אם משתלם ואם יש לכם הצעה יותר טובה ומשתלמת אני יעריך את זה ויודה לכם, תו…
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -- סקיירים, למשל, FAR CRY 3 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, מסך 24'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-