ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום, קודם כל כבר כמעט שבועיים מאז שקניתי מחשב נייד והוא בסדר. העכבר עובד כמו שצריך, את הכלים של המחשב הנייד החדש אני מתכוון ללמוד. רציתי לשאול אם אני רוצה ממש ללמוד על מחשבים ניידים (אבל חדשים) האם יש איזשהו אתר ישראלי או דובר אנגלית שאני יכול ללמוד מזה. במקביל אני אקרא יותר הודעות בפורום שלכם וכך אני אלמד מזה. תודה רבה ויום טוב, אדוארד.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן כולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד ,בתקציב של עד 3000 , חשוב לי שהוא יהיה בגודל 13אינץ' אני צריך מעבד חזק ,שיעמוד בעומס עבודה גדול. שיהיו לו את כל החיבורים הרלווונטים להיום.. זהו , אשמח לשמוע את דעתכם. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב חדש שמיועד בעיקר עבור תכנות ועריכה גרפית. הדרישות שלי מהמחשב הן: [list type=decimal] [*]תכנות: רוב התכנות יעשה ב - Ruby on Rails, Javascript, Java ועבודה עם כלים כמו Git כך שדרוש לי Unix. כמו כן אני ארצה לעבוד עם IDE כמו Rubymine ו - Eclipse שהם כבדים מבחינת ניצולת זיכרון. [*]עריכה גרפית: Photoshop ו - 3D Max Studio. אני מעוניין שהם ירוצו בצורה חלקה אבל כנראה שאני לא אעשה איתם דברים יותר מדי מטורפים. [*]סרטים: סרטים ב - 1080P צריכים לרוץ חלק. [*]משחקים: אני רוצה להיות מסוגל להריץ את המשחקים של היום (גם אם לא באיכות הכי גבוהה). פחות אכפת לי אם המשחקים שבעוד שנה לא ירוצו טוב על המחשב. [*]חום: הכי חשוב שלא יתחמם ויעשה לי downclocking בזמן ש…
-
- 2 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום, דרושה עזרה בהתאמת לוח אם למחשב חדש עם מעבד i3-SB 2120 , ללא כרטיס מסך בשלב הראשון. מטרת המחשב עריכת תמונות קלה בפוטושופ ובעיקר גלישה, איחסון ואופיס. -זכרון 4 ג'יגה 1333, -קשיח 500 ג'יגה 7200rp >>>האם סוג כרטיס רשת מובנה: Realtek® 8111E , 1 x Gigabit LAN Controller(s), שווה ערך ל- 10/100/1000mbit ? תודה מראש... אורי
-
- 45 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה למחשב ביתי המיועד לצרכי ילדים (בני 6 ו-10). הצרכים העיקריים של הילדים, סרטים, משחקים קלים ושימושי אופיס. אין לי מושג מה נדרש. נקודת המוצא שלי, המחשב הבא מאייבורי (אני לא נעול על חנות): http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6462 ושדרוג הדיסק קשיח ל1 TB. אשמח ואודה להמלצותיכם. חשיבות של כרטיס מסך/קול וכדו'. בנוסף אשמח להמלצה לרמקולים ששימושם העיקרי לסרטים. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים, שימושי אופיס ומעט משחקים ברשת (מחשב לילדים, הגדול בן עשר). א) ב…
-
- 6 תגובות
- 958 צפיות
-
-
היי, לצערי דרכתי בטעות על הנוטבוק שלי וגיליתי מסך עובד אך סדוק לחלוטין עם פגיעה מאסיבית בפיקסלים. מדובר בנייד מסדרת הeee של asus אשר עלה לי בזמנו כ1600 שחור. האחריות מזמן עברה, לא שזה משנה במקרה שלי, אך שביררתי כמה יעלה להחליף מסך דרך רונלייט(היבואן הרשמי), דרשו 700 שחור על החלפה. מבדיקה קצרה ברשת עולה שדרך מעבדות פרטיות עלות החלפה של המסך נעה בין 600 ל700 שח. סיפור קצת יקר לטעמי, כאשר מוצאים בחול מסכים לנייד הזה ב200 -300 שח, ללא הרכבה כמובן. כדאי לי לעשות? לרכוש מסך מחול ולבקש הרכבה בארץ מה, או לשלם ליבואן סכום מופרז? סליחה על הכתיבה הלוקה, אני נאלץ להשתמש בגלקסי. שלי עד שהמחשב יתוקן בדרך זו או אחרת
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לעבודה לעריכת מוסיקה ועריכת וידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 אפשר טיפה רעש אבל לא יהיה לי רעש של גנרטור בתוך הסטודיו 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא אני מרכיב בעצמי הכל 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפי…
-
- 2 תגובות
- 722 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo3, tera, swtor, wow, gw2, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שניתן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קר…
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד asus 1215n כשאני מנסה לעשות פורמט לכונן C מופיעה הודעה-you canot format this volume. האם יש דרך אחרת לפרמט אותו-דרך וינדוס או דרך ביוס? ויותר חשוב האם מישהו יודע מה קורה לתוכנת ההפעלה (הגיע עםwindows 7 מובנה) האם היא נשמרת איכשהו על הדיסק הקשיח או שהיא נמחקת ברגע שאני מפרמט וצריך להתקין דרך DOK?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז אני צריך המלצה למחשב נייד בעיקר בשביל משחקים ישנים כמו diablo 2,morrowind,warcraft 3 ובקיצור שיהיה מסוגל להריץ את רוב המשחקים עד שנת 2006 חלק.התקציב הוא 2000 שקל אולי הוא נמוך מדי אפילו בשביל מחשב כזה,אני לא באמת מבין במחשבים ניידים אבל אני מוכן לחרוג ב 300 שקל רק עם באמת מדובר בשיפור משמעותי ונחוץ.
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
אני לא צריך הכי חדש והכי טוב. אני רק צריך שזה יתן לי להריץ full hd בלי בעיות. התקציב של שתיהם עד 400 ש"ח ועדיף פחות (גם יד שניה או עודפים עם אחריות זה טוב) משהו טוב למשתמש ביתי.
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם התקציב שניתן מוגזם ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). PHOTOSHOP , adobe Lightroom וכו', שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אני רוצה לפרק נייד מדגם ze2002ea של HP לצורך ניקוי. חיפשתי מדריך או הסבר כלשהו ולא מצאתי את מבוקשי בגוגל. זאת פעם ראשונה שאני מתעסק עם נייד, ניסיתי לפרק בעצמי והוצאתי את רוב הברגים בגב המחשב - והפלסטיקה לא רוצה לצאת. מה אני מפספס? האם אני צריך לפרק גם את הכיסוי לHDD, להוציא אותו ולמשוך משם את הפלסטיקה? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
שלום רב אני מעוניין לקנות מחשב חדש אבל אני לא בטוח מה עדיף מעבד Core i7 3770S או מעבד Core i5 3570K. אפילו שיש בין השתיים הבדל של350 ש"ח אני רוצה שהיה לי מחשב לכמה שיותר שנים. אז רציתי לבדוק מה אתם אומרים.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה אבל גם שהיה טוב ויחזיק הרבה שנים טובות, המחשב לא נועד למשחקים בעלי גרפיקה בגלל זה זה הכי פחות חשוב לי, מה שיותר חשוב לי זה הזכרון והמעבד וכמובן גודל המסך שהוא 15.6 אינץ כדי שהיה נוח לעבוד. התקציב הוא עד 3000 ש"ח אפשר לחרוג טיפה אבל לא יותר מ 200 ש"ח ... אשמח להצעות.
-
- 0 תגובות
- 670 צפיות
-
-
הי, אני מעוניין למכור חלק מרכיבי המחשב הישן ורציתי לקבל קצת הערכות לגבי המחיר: E8400 Scythe Mugon 2 Asus P5Q Pro G.Skill 2x2G 1066MHz MSI 260GTX 216sp OCv3 (הגרסה החזקה עם 216 יחידות עיבוד) Enermax Liberty 400W כל הציוד תקין ב- 100%. שילוב של רכיבים הכי איכותיים. מוכן לתת הנחה לכל מי שיקנה את כל החבילה. רק להוסיף מארז וקשיח ויש אחלה מחשב למשחקים שעדיין מתמודד עם הכל בכבוד.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה את הרכיבים הבאים: "ASUS LGA 1155 - Z68 - PCIe 3.0 and UEFI BIOS Intel Z68 ATX DDR3 2200 LGA 1155 Motherboards P8Z68-V PRO/GEN3" "EVGA GeForce GTX 570 HD Superclocked 1280 MB GDDR5 PCI Express 2.0 Dual DVI/HDMI/Display Port SLI Ready Limited Lifetime Warranty Graphics Card, 012-P" "Western Digital Caviar Green 2 TB Desktop Hard Drive WD20EARX" "Corsair Vengeance Blue 16 GB DDR3 SDRAM Dual Channel Memory Kit CMZ16GX3M4A1600C9B" "Intel Core i7-2600K Processor" אני מתלבט איזה מארז יהיה טוב מספק על מנת להכיל אותם. אני מעדיף לא להוציא על המארז והספק ביחד יותר מ 900 ש"ח יש הצעות?
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אהלן, הלך לי אחד מה HDD במחשב (יש 3) ודווקא זה עם מערכת ההפעלה התוכנות והמיילים המחשב קצת ישן (Q6600 + arctic 7 pro + GA-P35-DS3L + 4GB OCZ 800Mhz + GT9600) וחשבתי בהתחלה להחליף רק את ה HDD אבל אולי כדאי כבר לשדרג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גראפי ופיתוח לווב ומובייל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב לסטודיו ובעיקר פוטושופ, אילוסטרטור, PHP וכד' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לעיתים רחוקות…
-
- 2 תגובות
- 684 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב מיועד לפיתוח תוכנה (Visual Studio, Eclipse, Virtual Machine), עבודה משרדית וסרטים. * גודל המסך? 17.3 (מט) * משקל רצוי? לא משנה(המחשב נמצא במקום קבוע) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? (אם אפשר להכניס גם SSD בכלל מצויין) * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש ביתי וכן לעריכות סאונד (לא הקלטות) על תוכנת פרוטולס עם קבצי וידאו וגם קצת לעבודות על Vegas. התקציב הוא עד 4500 ש"ח ועדיף שהמעבד יהיה i7. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי 8 שנים עם המחשב הנייח האחרון (שנבנה, אגב, בפורום זה) הגיע הזמן להחליפו אשמח לעזרתכם בבניית מפרט... 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להצמד לגבולות התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש''ח, אפשר טיפה יותר אם זה באמת יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, מעט משחקים (דיאבלו 3, מאס אפקט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שאם אפשר אז לחסוך יהיה מצוין אבל אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ממש בקטנה 100-150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית,גלישה משחקים וסרטים במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד למשהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג סביר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.NBA 2K PES 2012 COD... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע יש מסך 19 אולי אקנה 22 -לאילו הגדרות…
-
- 6 תגובות
- 834 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, מקס פיין 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות, עבודה משרדית, משחקים(בסדר הזה...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).Visual Studio, Virtual Machine ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3 (זה קצת ברור לא?) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך "24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
לאחותי יש את הנייד הזה: aspire 5741g של ACER. נקנה לפני שנה וקצת מ- KSP ובאופן מפתיע תוך שנה מתה הבטרייה. נתקלתי באתר הזה שהוא תוצאה ראשונה בגוגל: http://www.pcbattery.co.il/laptop_battery_desc.php?id=113197 חושב להזמין לה את הבטרייה החזקה יותר ב-270 ש"ח + 20 משלוח. איך האתר הזה? מישו מכיר? וגם האם באמת יש הבדל בין שלושת הבטריות שבלינק?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-