ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מפרט שאני פחות או יותר סגור עליו אני צריך עזרה בבחירת לוח אם,זכרונות וספק. מעבד: Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray כרטיס מסך: Gigabyte GTX570 1280MB GDDR5 320-bit interface OC version מארז: Cooler Master Storm Sniper Black - חשבתי עליו רציתי לשמוע קצת דעות, רעש לא מפריע לי אבל חשוב לי שלא יתמלא אבק מהר... בעקרון רציתי את הGigabyte Aurora אבל כבר לא מוכרים אותו ב-TMS.. זיכרונות: אני רוצה 8G, אך לא יודע איזה לבחור. לוח אם: צריך עזרה,לא צריך להיות משהו מטורף,אבל חשוב לי שתיהיה לי אפשרות לחבר אליו אוזניות של 5.1.[600-700 ש"ח גג] ספק כוח: Antec HCG 620W 80Plus Bronze - אני לא כ"כ מבין בספקים אז גם פה אני צריך אישור שהוא באמת טוב…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב כרגע הוא בסביבות 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל מה שצריך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים (אפשר לחרוג עוד אם מדובר בקפיצת מדרגה אמיתית) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קודם כל משחקים, אח"כ סרטים וגלישה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MMOS, דיאבלו 3 ובאופן כללי שיתאים לכל משחק שייצא השנה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות יחסית (לא חייב להיות אולטרא, אבל כן גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 - 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA 4 crysis 2 BF3 Skyrim -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k-4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עד 4.5K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3, GTA IV, crysis 3 ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440X900/ אינץ21.5" / 54.6 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K, לא כולל המסך. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עבור רכיב, נגיד הכ.מ או המעבד - המסך להחשיב בנפרד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. לכול השאר לא צריך 5K ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הכול. SC2, CRYSIS2, D3, SKYRIM, WITCHER 2. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 24 או 23. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מסך 24 אינץ' או 23. לא חלק מה5K של המחשב, הוא ב…
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
קיימים אתרים לקניית מחשב דרך TMS או KSP וכל שאר המקומות האלו שבהם מרכיבים מפרט לפי החלקים שאתה רוצה ויש אתרי "דילים" של מחשבים שכוללים מפרטים חזקים למדי, עם מעבדי i5 וi7 במהירויות של למעלה מ3GH זכרונות של 8 גיגה וטרה HD במחירים מצחיקים, עכשיו השאלה שלי היא מה הקאטצ'? הם נותנים אפשרות לשדרג לוח אם וספק... וזה יוצא משמעותית יותר זול מאתרי ההרכבה העצמית... אשמח לתשובה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד hp pavilion dv6 - 2130 ej , מעבד intel i5 520 2.4Ghz , וכרגע זיכרון RAM 4 Gb . אני מעוניין להוסיף זיכרון נוסף, אבל יש לי שאלה: הזיכרון כרגע הוא מסוג DDR3-1066 , האם כדאי לשדרג אותו לזיכרון מהיר יותר, או שפשוט הוספה של 2-4 גיגה מהסוג הנוכחי? אני הבנתי פשוט שלהוסיף זיכרון מהיר יותר על מה שיש לא יעזור כי מהירות העבודה תיקבע עפ"י האיטי מביניהם.... תודה, רן.
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אהלן, קניתי אתמול את ה- G74SX בגרסא עם 160G של SSD, מפרט מלא כאן: http://www.fre.co.il/Product.asp?Pid=213513521&Cat2Cat1ID=39&Cat2ID=89&aff=Zap〈=he קניתי אותו בתפיסה שאני צריך מחשב חזק לשימוש כללי, ושלא יהיה הכי חזק אבל גם לא יהיה חלש במשחקים. אני לא גיימר של ממש, גם בגיל שלי שכפול מגילם של החבר'ה וגם אני לא משחק משחקי action קיצוניים, אבל בימינו אפילו civilization ושוגון דורשים מעבד גרפי חזק (ראיתי שאנשים בפורומים נאלצים להוריד את ההגדרות הגרפיות שלהם בשביל מפות גדולות בciv, או קרבות עם הרבה משתתפים בshogun), שלא לדבר על skyrim ודומיו, כך ש560M היה נראה לי שבב גרפי מינימלי אם אני רוצה אורך חיים של 3 שנים ומעלה מהמחשב גם עם הגדרות גרפיות בינוניות. אלא שע…
-
- 30 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בקרוב עובר דירה ושם אני אקנה מחשב חדש, זהו התקציב. חשוב שהמפרט יהיה מ IQPC כי יש לי ניסיון טוב איתם. מספר שאלות והתייעצות לגבי מספר נושאים: 1) אם OC למעבד לא נותן שיפור משמעותי בגיימניג, אין לי צורך ב OC , אולי אפשר לרדת במעבד ל IVY BRIDGE אחר ולקבל ביצועים דומים \ זהים ? 2) האם הלוח אם מתאים ונחשב כאיכותי ? אם יש איכותי מתאים בפחות כסף - אשמח לשנות 3) חשוב לי מארז איכותי שהוא שקט ושיש פילטרי אבק ( יש משהו טוב יותר ממה שבחרתי ?) אשמח לשנות גם בתקציב אם יש 4) בכרטיס מסך לא מתפשר על NVIDIA , חשבתי אולי לקחת GTX 670 , חשוב ש BF3 ומשחקים כאלו ירוצי לי במולטי בהגדרות הכי גבוהות ו FPS מעל 50 5) קירור מעבד - אין לי מושג אם הוא מתאים, מעונין באחד איכותי שמק…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי,אני מחפש המלצה למחשב בשביל אחי הקטן * מטרות המחשב?אחי מהתחיל להיות תקליטן והוא רוצה לקנות מחשב שיתאים לו * גודל המסך?רצוי 15 אפילו יותר * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אם אפשר משש שעות ברצף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?כרטיס קול רציני * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח? עדיף גדול * כונן CD/DVD? צורב? עדיף צורב דיוידי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אם אפשר * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה לא יקר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא,אני ישמח לשמוע המלצות על חברות שכדי... התקציב שלי עד אלפיים ש"ח אפשר לחרוג לשלוש
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
מדובר במחשב הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=756075 כן, גם הביקורת עליו היא שלי למחשב נשארו 3 שנות אחריות עד הבית אני מנסה לדעת את ערכו כי אני חייב מחשב נייד לצרכים שונים לגמרי, קניתי אותו לצורך לימודי הנדסה ובחרתי לאחר שנה במסלול שונה לגמרי. אני חייב מחשב חדש עם סוללה שתחזיק לפחות 7 שעות והמחשב הזה לא נותן לי מעל שעתיים. אשמח לדעת כממה הוא שווה היום, תודה רבה שי.
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, מחפש לקנות מחשב חדש עם עדיפות ב-KSP בחיפה אלא אם כן יש המלצה בטוחה למשהו הרבה יותר טוב בחיפה. המחשב מיועד למשחקים כבדים מאוד בגרפיקה 1080*1920 על מסך LED 24 אינץ' של LG כשהכל על ULTRA HIGH אין צורך במסך, אך יש צורך במקדלת ועכבר. המחשב מיועד לOC בינוני עד כבד כשהמטרה שבהתחלה בלי ה-OC יהיה מפלצת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל . ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא. 2 . מה שימושי המחשב? גיימינג כבד, סרטים באיכות גבוהה מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי \ מערכת הפעלה? לא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10? …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מוסיף עדכון בעריכה - תקציב הועלה לבין 2500-3000 ש"ח, מפרט מתוכנן כרגע בהודעה האחרונה שלום לכולם, לזוגתי שתחייה נמאס מהמחשב הישן שלה(P4) והיא רוצה לשדרג. מאחר והדרישות שלה מאד מינמליות אני שוקל לתת לה את המחשב הנוכחי שלי (מבוסס E4400) ולקנות אחד חדש. הדרישה העיקרית שלי היא שהמחשב יהיה התקדמות לעומת מה שיש לי כרגע ולא רק מחשב עם מעבד יותר מהיר (לכן לא מערכות מבוססות E6600) ועם חיבורים חדשים (SATA 3, USB3) שכנראה ישמשו אותי בעתיד ולפחות 4GB זיכרון. המערכת צריכה להחזיק כמה שנים כי אני לא מחליף מחשב כל שנה כמו שאתם מבינים. מסך וציוד היקפי כבר יש לי, לגבי כרטיס מסך אני מתכנן להעביר את ה 4850 GDDR5 שיש לי (גרסה מחוזקת של הכרטיס) עד שהוא יקרוס סופית ככה שאין צורך בכרטיס מסך. …
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מטרות המחשב : לימודים (יישומי Office) סרטים (באיכות גבוהה - 1080p) עריכת תמונות (PhotoShop) מוזיקה באיכות גבוהה (FLAC, DTS עם כרטיס קול חיצוני) שימושים בסיסיים נוספים (גלישה, הורדות וכו') גודל המסך : עדיפות ל- 13-14" אם כי זה פרט שאפשר להתפשר עליו משקל רצוי : לא כבד מידי (או קל, או סטנדרטי) זמן סוללה : ארוך ככל הניתן (לא פחות מ-5 שעות) יציאות מיוחדות : יציאה כל שהיא למסך (mini DP, VGA , DVI) , HDMI לא חובה - יציאות לרמקולים 5.1 Bluetooth : נחוץ גודל מינימלי של כונן קשיח : 500GB כונן : אם קיים מובנה - צורב DVD. לא הכרחי - אסתפק בכונן חיצוני כונן BluRay : לא רלוונטי אחריות בינלאומית : לא נדרשת מערכת הפעלה כלולה בתקציב : לא העדפה לחברה כל שהיא : Dell , Asus תקציב : עד 4000…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש נייד לצורך לימודים ( אופיס אינטרנט ויזואל סטודיו ) . תקציב משוער בין 3500-4000. לרוב המחשב נמצא בבית כך שלמשקל איו חשיבות ומסך של 15.6 יעשה את העבודה. אין גם חשיבות לאורך סוללה למרות שעדיף שתחזיק כמה שיותר. חשוב שתהיה יציאות HDMI ו - ESATAלגבי האחריות אני מעדיף 3 שנים לראש שקט יש עדיפות שהמחשב יגיע עם מערכת הפעלה הכי חשוב לי במחשב שיתחמם כמה שפחות תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?תלוי אם זה הבדל משמעותי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300-400 2. מה שימושי המחשב - משחקים כבדים, וצפייה בתכני FHD על מסך הטלוויזיה(40אינץ') בחיבור HDMI א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל החדשים ומה שיצא בעתיד, COD, BF3, AC..... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?במשחקים, גבוהות! ULTRA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 4 תגובות
- 726 צפיות
-
-
קניתי כונן SSD חדש ואני מעוניינת למכור את כונן ה-SSD הקודם שלי - G.Skill Phoenix Pro 80gb מבוסס בקר SF. הכונן היה בשימוש שנה ו-7 חודשים. הוא בא עם אחריות לשלוש שנים כך שנשארה בערך שנה וחצי לאחריות. הציעו לי עליו 200 ש"ח אך אני חוששת שזה מחיר נמוך מדי. האם אכן כך? כמה כדאי לבקש? אודה לעצתכם בנושא. תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 860 צפיות
-
-
אני לא מבין כל כך בחומרה אבל בקשתי מהבחור שעובד בקיי אס פי לבנות לי מחשב עד 5000 שקלים בשביל משחקים כמו דיאבלו 3 החדש וסטארקראפט 2 .. שהמשחקים בסגנון הזה ירוצו מהר באיכות טובה.. אז זה מה שהוא הציע , השאלה אם זה טוב מספיק? (לא אכפת לי להוסיף עוד כמה שקלים) המפרט כולל מסך של lg 21.5" אם מישהו מבין בכרטיס קול טוב אז שיציע לי בבקשה... ובאמת תודה!! אני ממש צריך עזרה ואני מת כבר לקנות
-
- 35 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k-4.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, GTA IV, SkyRim ועוד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280 1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר …
-
- 6 תגובות
- 754 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אם צריך ולא הרבה . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים מודרניים מהי הרזולוציה הטבעית -1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק ( OC )? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 4 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום לכולם חבר ביקש ממני לבנות לו מחשב עם מסך,בתקציב של 2500-2600. השימושים המרכזיים זה לאופיס,אינטרנט ועבודה משרדית. אבל שיריץ משחקי מחשב בצורה סבירה,וגם לא חובה שיריץ כל משחק. צריך את העזרה שלכם. אני יודע שהבקשה טיפה קשה לביצוע בתקציב הנמוך הזה. תודה! *שהמפרט ייקח מחנות באזור רחובות/ראשון.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
[table][tr][td][table][tr][td]מעבדי אינטל[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות [/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray [/td][/tr][/table][table][tr][td] 1 [/td][/tr][/table][table][tr][td] 1590 [/td][/tr][/table][table][tr][td] 1590 [/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE[/td][/tr][/table][table][tr][td] כמות [/td][/tr][/table][table][tr][td]מחיר[/td][/tr][/table][table][tr][td]סה"כ[/td][/tr][/table…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
יש לי אסוס N55SF עם מעבד 2630QM. הוא הגיע עם מטען ענק ממש ממש ממש ממש של 120W. אני רוצה לקנות מטען קטן יותר כמו זה http://www.morse-pc.com/Product.asp?Pid=5365&Cat2Cat1ID=&Cat2ID=&aff=Zap〈=he ברור לי שאם אריץ פונקציות כבדות או תכניות צריכת חשמל לא חסכוניות זה יכול לחמם את המטען ולגרום לו לנזק. אין לי בעיה אם סכנה לנזק למטען, וכשאני מחוץ לבית אני ממילא משתמש במחשב רק ללימודים (וורד + אינטרנט = מעט חשמל) כשאני בבית ומריץ ME3 עם על FHD, ברור לי שאני צריך להשתמש במטען של ה-120W. השאלה היא: האם יש סכנה של פגיעה במחשב או בביטוח עם אני אשתמש במטען הקטן של ה-65W?
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב? (יש לציין גם בכותרת) 6000 ש"ח האם במידת הצורך יש מקום לחריגה? ואם כן עד כמה? עוד 300 ש"ח האם יש לכלול הרכבה בתקציב?כן 2. מהו היעוד של המחשב? (משחקים\אינטרנט\אופיס\סרטים וכו'...) [אם המחשב מיועד לתוכנה מקצועית כלשהי יש לציין את שם התוכנה ואת הגרסה למשל: Photoshop CS5, Solidworks11 וכו'] משחקים כבדים (Metrro 2033) 3. האם יש לכלול גם ציוד היקפי בתקציב כגון מסך\מקלדת\עכבר\רמקולים? אם כן, מה? [אם לא יש לציין לפחות מה המסך הקיים, דגם\גודל\רזולוציה] לא 4. האם יש צורך בחומרה לא סטנדרטית במחשב או יציאה מיוחדת? אם כן, מה? [דוגמאות: כונן דיסקטים, יציאות Firewire IEEE1394, יציאת פרללית או סיריאלית, חיבור IDE על הלוח] 5. האם יבוצע OC (המהרה) למעבד?לא 6. האם יש צורך לכלול…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-