ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
לרשת באג יש מבצע של מחשבי סמסונג ללא מע"מ http://bug.co.il/prodtxt.asp?id=12193 חשבתי על המחשב הזה בעיקר לצרכיי תכנון בעזרת אוטוקאד. האם המחיר באמת אטרקטיבי או שיש מחשבים באותו מחיר ( או אולי איני צריך מחשב כזה חזק ויקר יחסית), שישרתו אותי טוב יותר העבודה בעיקר בבית כך שלמשקל אין משמעות, חשוב גרפיקה איכותית, כוח עיבוד, מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל, חריגה עד 10 אחוז מה שימושי המחשב עבודה אוטוקאד, גלישה, העברת קבצים בין מחשבים ובין בעלי מקצוע (גרפיקה) עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס הפעלה כן האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא האם חשוב…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה מפרט ממש טוב חזק שיחזיק שנים המחשב מ TMS שיריץ משחקים כבדים ממש גם מה שהיה בעתיד אין צורך בתוכנות חיצוניות בלי OC למעבד
-
- 9 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אהלן. אני מעוניין לקנות מחשב עד סכום של 5000 שקל מחשב חזק למחשקים. כמה שאלות, האם עדיף להשקיע במעבד I5 מקסימלי במקום I7 מינימלי שמעתי כמה שמועות שI7 לא שווה את המחיר שלו וגם ככה אני לא ינצל את כל היכולות שלו. את רוב הסכום אני רוצה להשקיע במעבד ובכרטיס מסך. האם יש הבדל בין מסך מחשב לLCD? מעוניין ב 20\21\22\23 אינטץ מסך. עכבר מקלדת הכי פשוט והכי זול לא צריך להשתגע, רמקולים לא צריך, זיכרון קשיח האם כדי לקנות טרה למרות שאני לא ימלא אותו? מחכה לתשובות והמלצות שלכם, תודה מראש. איזה מחשב הייתם בונים לעצמכם אם היה לכם את הסכום הזה מקס.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? משחקים קלים עד בינוניים, עריכת בפוטושופ וסוני ווגאס, מוסיקה סרטים וכו'. * גודל המסך? לא משנה, גם גדול זה בסדר. * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI, USB * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? כמה שנכנס במחשב שמתאים , מעדיף מעל 500GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב, אבל אם נכנס סבבה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל חוץ מ-HP יש לך המצלמה למחשב? מצאתי כמה שנראים לי טובים אבל אני לא מספיק מבין בזה. 1 …
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-
-
* מטרות המחשב:בעיקר משחקים בינונים-כבדים * גודל המסך:15.6+ * האם נדרש זמן סוללה ארוך:כן, לצורך גלישה באינטרנט/אופיס וקצת סרטים מחוץ לבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות:יציאת מהכרטיס מסך לטלוויזיה * בלוטות:כן * גודל מינימלי של כונן קשיח:500GB * כונן CD/DVD? צורב:אם אפשר צורב DVD * כונן Bluray:לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה:לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי:DELL או ASUS חשבתי על: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&uin=15801 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&uin=15605
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב חדש (כבר 3 שנים אני עם נייד של HP שמקרטע לי והחלטתי לקנות גם נייח שיהיה למשחקים בין היתר). התקציב נע בסביבות ה-3500 ש"ח (לא כולל מסך). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה ממש נחוץ אז עד 200-300 גג... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר אבל גם לכל השאר, סרטים ועבודה.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, MW3, ועוד.. …
-
- 9 תגובות
- 973 צפיות
-
-
Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray לגבי הקירור של המעבד עוד לא סגור, אשמח להמלצות עד 200 ש"ח, שיתאים ל OC אם אצטרך בעתיד. Z77X-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 2x4GB Kingston HyperX Dual Channel CL9-9-9-27 מדגם Intel XMP OCZ Vertex 4 2.5'' 128GB SSD SATA III 500GB של סיגייט + 1TB של WD שאני מעביר מהמחשב הנוכחי כרטיס מסך אני מחכה מחר להכרזה על GTX 670 ואזמין אותו ברגע שיגיע לארץ צורב אבחר בחנות, לא קריטי הדגם מארז וספק של Antec: Sonata IV Quiet Mid Tower Case with 620W PSU הזמנתי אתמול את המפרט, תגובה ראשונה בעמוד השני, תודה לכל מי שעזר. אשמח לביקורת, תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום למומחים יופי של פורום התרשמתי מאד מהרצינות שבה אתם עוזרים פה לטכנופובים כמוני האם מישהו יוכל בבקשה לכתוב לי בכמה משפטים איזה מחשב אני צריך לרכוש לצורך מסחר תוך יומי בבורסה? הפעולות אותם המחשב צריך לבצע הן: 1) מהירות - הוא צריך לקלוט ולהעביר פקודות מכירה/קנייה במהירות מירבית. (כמובן שאחבר אותו לאינטרנט הכי מהיר שקיים) 2) הוא צריך לעבוד עם שלוש תוכנות (כבדות ברמה ממוצעת) במקביל: פלטפורמת ביצוע הפקודות, סורק מניות, ותוכנת הקלטה של המתרחש על המסך, (וגם דפדפן אינטרנט). 3) הוא צריך לשדר ל4 מסכים בו זמנית (אני מתכוון להשתמש בנוסף לכרטיס מסך דואלי רגיל גם ב 2 כרטיסי מסך חיצוניים עם חיבור USB - VGA שאלתי מתייחסת בעיקר למעבד,…
-
- 10 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
שלום, לאחר כמעט 4 שנים עם תחנת העבודה שקניתי לאחר התייעצות עם חכמי הפורום (ושוב תודה) אני מעוניין לקנות תחנה חדשה. מכיוון שהמחשב יריץ Mac OS יש מספר מגבלות הנוגעות ללוח האם וכרטיס המסך. להלן תשובות לסט השאלות, ולאחריהן מפרט שבניתי לעיונכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לרדת ב-20% בכיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8,000 ₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח (מספר סביבות פיתוח פתוחות בו זמנית, לפחות מכונה וירטואלית אחת ולעיתים שתיים דלוקות, הרבה טאבים פתוחים בלפחות שני דפדפנים ). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ס…
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום למומחים (ואני מקווה שאני בפורום הנכון) התקציב שלי לכל המפרט (ללא מסכים וציוד היקפי) הינו 3000 ש"ח מקסימום. אני רוצה לחבר ללוח האם (בנוסף למעבדים המצויינים בכותרת) גם זיכרון RAM קינגסטון של עד 32G כמו כן אשמח להמלצה על קירור למעבד (אם צריך) ומארז עם ספק כח טוב השימוש העיקרי שלי הולך להיות מסחר מהיר בבורסה (כולל מולטיטסקינג של שלוש תוכנות בינוניות + דפדפן + שידור ל4 מסכים) בלבד (שום גיימינג) שאלה נוספת: האם יש הבדל משמעותי (לצרכים שלי) בין שני המעבדים שציינתי בכותרת? בכלל אשמח לכל עצה שתעזור לי להפחית הוצאות תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 649 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני להתייעץ עימכם על מפרט למחשב מדיה שקט. המחשב ישב בסלון וסביר שיעבוד כל הזמן לכן ישנה חשיבות עצומה לשקט. מלבד סרטי HD, מוזיקה ואינטרנט לא יהיה שימוש נוסף במחשב. אין לי כוונה להקליט באמצעות המחשב (אולי בעתיד). המארז בכוונה עומד (הצעות נוספות יתקבלו בברכה), אני לא אוהב את המארזים השוכבים המיועדים לסלון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מאמין שיהיה ניתן לחסוך- ישנה אפשרות של חריגה עד 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD, מוזיקה ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרש…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה,אני מאוד מתלבט איזה מחשב כדאי לי לקנות,אני מעוניין לקנות מחשב לגיימינג רציני,לא צריך מחשב יענו הכי טוב באיזה 6000 שקל אלא מחשב בתקציב של עד 4000 שקל וההתלבטות הראשית שלי האם לקנות מחשב נייח או מחשב נייד,בבקשה תעזרו לי.....
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מטרות המחשב : עבודות משרדיות (תכנות/אינטרנט/אופיס) , משחקים קלים-בינוניים, סרטים HD , חיבור למסך חיצוני 26 אינץ' גודל המסך: 13-15 משקל : עד 3 ק"ג סוללה: שתחזיק לפחות 3.5 שעות בעבודה/גלישה אלחוטית יציאות מיוחדות: אני מחבר לטלוויזיה 26 , אז HDMI הארדיסק: מינימום 500gb כונן CD/DVD? צורב? רצוי , לא חובה כונן Bluray?לא קריטי האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא קריטי האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בינתיים הסתכלתי על שני מחשבים. ALIENWARE עם כרטיס 650m (קנייה דרך מישהו שטס לקנדה): http://www.dell.com/ca/p/laptops.aspx?fc=alienware-laptops&~ck=mn#ViewByTabs (יעלה כ4800 ש"ח ) ראיתי גם מחשב I5 עם כרטיס מסך טוב HD4570: http://www.zap.c…
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במחיר של 3000 שקלים פחות או יותר. אני מעוניין, שהמחשב יוכל להריץ משחקים כמו NEED FOR SPEED:THE RUN וכו' המחשב עצמו יהווה מחשב ביתי לשימוש יום יומי כמו אינטרנט פייסבוק מוסיקה וכו'. הוא בשביל המשפחה, אבל אני מעויין שאם אנחנו משקיעים כבר הרבה כסף, שאוכל לנצל אותו עד תומו. נ.ב - לא מחשב של HP.
-
- 2 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום חבר'ה השאלה בכותרת בשביל משחקים כמו bf3 שלא יקרטע לי על הגדרות LOW אני צריך לשדרג את המחשב? ואם כן איזה חלקים ממש צריכים שידרוג ? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אך ורק אם זה שיפור משמעותי. ניתן להוסיף 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש יהיה בעיקר לגיימינג. ויתכן שגם לתכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים יריות מתקדמים( MW BT) ומשחקים כמו דיאבלו 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). זהו המסך שיש לי כרגע: http://www.l…
-
- 35 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חברים. דוד שלי מעוניין לקנות לבן שלו הקטן מחשב למשחקים עד 2000ש''ח אפשר גם 2500 המחשב יהיה מיועד למשחקים כמו assassin's creed כל הגירסאות CALL OF DUTY BLACK OPS 2 אולי קרסיס 3 כל המשחקים יהיו רק סינגלפלייר המטרה שיריץ אותם כמה שיותר טוב לא מעוניין הכל על הכי גבוהה וכל הפילטרים העיקר שיהיה אפשר לשחק. דברים שלא צריך לשים במפרט זה מארז. יש לו מארז מוכן ANTEC NINE HUNDERD TWO
-
- 8 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם , http://www.tms.co.il/preview/spec/bxc7dr3f ברצוני להתייעץ איתכם על מחשב שאני אקנה בתחילת החופש הגדול כנראה , המחשב כעקרון יהיה רק למשחקים כגון: BF3 קול אוף דיוטי וכולי וכולי (יש לי רשימה ענקית אם תרצו אני אביא לכם אותה) , 1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב וכמובן משחקי רשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כאן כל הרשימה שלי אבל כמובן שיש…
-
- 5 תגובות
- 761 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, צפיה בסרטי HD (כולל 1080P) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רוב הזמן יחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI, ואם אפשר USB 3 למה לא * בלוטות? אפשרי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? חובה * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שיכלול מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עשיתי חיפוש באינטרנט והגעתי לזה: http://www.buy2.co.i…
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
-
-
הורדתי את התכנה GPUZ, ואני פתאום שם לב שכאילו שיש לי 2 כרטיסי מסך - אחד מובנה של INTEL והשני GEFORCE 520MX שזה מה שאמור להיות. הלפטופ הוא חדש של סמסונג. אתם מכירים תופעה כזאת? יש מצב שזה פוגע לי בביצועים של המחשב? תודה Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
מנסה להגדיר בביוס מהיכן לעשות BOOT אבל ה BIOS מכיר רק את הכונן הקשיח. כיצד מכירים לו שיש גם USB ב NETBOOK?
-
- 0 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום , אשמח שתרשמו פה את חוות דעתכם על המפרט שאני אולי יקנה , התקציב שלי הוא 4700 שקלים , אני קונה את המחשב בעזרת השם בתחילת החופש הגדול , כעקרון זה יהיה מחשב רק למשחקים אולי פה ושם תוכנות פשוטות , המפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/bxc7dr3f תודה רבה מראש !
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
בנוסף אני מחבר לו 1TB של WD מהסדרה הירוקה מהמחשב הישן + 500GB של סיגייט שיושב לי בצד הרבה זמן ללא שימוש. מה דעתכם ?? יצא לא זול העסק אבל מקווה להנות ממנו.
-
- 8 תגובות
- 900 צפיות
-
-
בניתי מפרט בKSP (כך שאת השינויים עדיף לבצע על פי המלאי הקיים שלהם) [table][tr][td]מעבדי אינטל [/td][td] כמות [/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]Pentium G620, 2.6Ghz, s1155, 3MB, DualCore, GPU Core, Tray [/td][td] 1 [/td][td] 305 [/td][td] 305 [/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE[/td][td] כמות [/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]H61M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, 1xPCI-E, DVI [/td][td] 1 [/td][td] 315 [/td][td] 315 [/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]זכרונות DDR3 1333Mhz[/td][td] כמות [/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td][/td]…
-
- 4 תגובות
- 726 צפיות
-
-
אהלן לאחר עדכון BIOS למחשב הנ"ל מערכת ההפעלה לא עובדת יותר. מתקבל מסך של שבו יש אפשרות להריץ בדיקה ולנסיון תיקון או להעלות את מערכת ההפעלה באופן רגיל באופן רגיל - המחשב מבצע ריסט ניסיון תיקון - רץ 20 דקות לא מבצע כלום ועושה ריסט, אין שינוי. יש גישה בעזרת F8 לתפריט המשני של windows אבל גם כאן, כל ניסיון להעלות את המחשב בכל מוד מוביל לריסט. המחשב פעל תקין לפני עדכון הביוס. יש דרך כלשהיא לשחזר את הביוס המקורי? או תוכנה שתבצע את זה דרך USB וקובץ ביוס קודם יותר שזמין מהאתר של ASUS ? תודה עמית
-
- 2 תגובות
- 885 צפיות
-