עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Psy,

[הקדמה קצרה] כנראה אין מנוס מלהזמין מחשב של (DEL(L אף על פי שהתמיכה שלהם בארץ זוועת עולם. ככה זה שכל האתרים שמפרסמים סתם את HP DV6 6040ej, אין לאף אחד במלאי (ורוב הסיכויים שגם לא יהיה), אחלה שיטה לגרום לך להתקשר והם מנסים לשדך לך מחשב אחר. [סוף הקדמה] נחזור לדל, http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=IN5110BKi263&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he זה המפרט של המחשב (כמובן שאני מוסיף את ה-8 ג'יגה זיכרון). יש למישהו חוות דעת על המחשב הזה, נראה לי שהוא די פופולרי פה בארץ אשמח לשמוע כל דבר תודה רבה וחג שמח!

2. Started by Abu-Ali,

שלום לכולם, אהלן וסהלן, אני צריך מחשב לצורך עבודה עם תוכנות קאד. לא מצאתי משהו עדכני בארכיון הפורום לגבי דברים דומים ואינני בטוח שאני זקוק לאותן דרישות כמו הגרפיקאים אז.. למבינים בנושא הקאד - אני לא זקוק לסימולציות כבדות וגם לא לרינדורים תכופים. ההרכבות שאני בונה הן לא כבדות, לא יותר מ1000 חלקים באסמבלי. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב? שימוש בתוכנות גרפיות כבדות כדוגמת סולידוורקס, אינוונטור, אנסיס, סוליד אדג' וכו'. השימוש בהן די תדיר, כמו שאמרתי למעלה אין לי צורך מיוחד בסימולציות או ברינדורים. דברים בסיסיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by yossi555555,

שלום אני חדש שמי יוסי בפורום וברצוני לציין שאני מאד נהנה מהאתר שלכם תודה ! הנתונים שלי : מעבד INTEL E5800 לוח אם FOXCONN G41MXE זיכרון 4GB RAM כרטיס מסך HD 4350 מארז COOLER MASTER CM690II ADVENCD דיסק קשיח 500GB המשחקים שאני משחק הרבה NEED FOR SPEED MAX PAYNE SPLINTER CELL בקיצור הרבה RPG U וRACEING הסבירו לי שהמעבד שלי חלש מאד אבל אני לא מבין המשחקים עולים יפה אם היה יותר מהיר בהחלט היה נחמד יותר גם הכרטיס ממש בסיסי אולי פשוט לשדרג כרטיס ל סדרות גבוהות יותר 5000 ו 6000 אם לשדרג כרטיס אז אמרו שהוא לא ינצל את המעבד ?? הציעו לעבור לI3 יקר מידי צריך להחליף לוח המחשב בן חודש הציעו גם לעבור ל QUAD8400 ב600 שח ולרכוש כרטיס מסך חזק נראה לי הצעה מצוינת מה דעתכם אנא עיזרו לי …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by zack.yovel,

שלום, אני לומד ניהול רשתות ולשם תרגול אנחנו משתמשים בתוכנות Virtual Server ו- VMRCplus (תוכנות וירטואליזציה) ולכן אני צריך חומרה שתומכת בכך. המחשב שלי מורכב מלוח אם ip-95 http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=IP-95&fMTYPE=LGA775 עם מעבד סלרון ו3 גי'גה DDR2 533MHz (על לוח האם יש שני חריצים ל- DDR2 533 MHz). השאלה שלי היא כזאת: האם אפשר וכדאי לשדרג את המחשב לתמיכה בוירטואליזציה (בפרט בתוכנות הנ"ל או בכל תוכנה שמאפשרת התקנת מכונה וירטואלית ובניית רשתות וירטואליות), מה עשויות להיות ההשלכות ומה עשויים להיות המחירים? רשימת המעבדים הנתמכים על ידי לוח האם: http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/via_p4m890_ip-95.htm המורה שמעביר את ה…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. היי אני מחפש מחשב לעריכת וידאו ומשחקים הכי חדשים! 1. מה התקציב המקסימלי? 7000ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשרת לחסוך קצת במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים, עריכה, גרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך סמסונג T2333 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכי חדשים שיש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום לכם, יש את המחשב הזה, עם המעבד הנ''ל. רציתי לשאול את דעתכם: 1. אם הוא מתאים לשימושים משרדיים. 2. למה יש שם זכרון DDR3 (לא שזה מפריע לי)? 3. למה זה לא בא עם חלונות 7, או אולי אני יכול לבקש? תודה.

7. רוצה לקנות מחשב חדש: לגלישה עם הרבה חלונות בו זמנית + משחקים קל עד בינוני (כרגע הכל רץ היטב עם במחשב P4 630 3Gh +כרטיס מסך GeForce 6600GT ) המחשב החדש בתצורה הבאה: CPU ??? Intel Pentium Dual Core E5200 - 2.5 GHz 2MB cache - LGA775 - TRAY או ??? Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX לוח אם (תומך בכל המעבדים עד 1333, אבל זיכרון רק עד מהירות 800) GIGABYTE GA-73PVM-S2H (nForce 7100) - mATX לא מוסיף כרטיס מסך, מסתפק בכרטיס OB שהוא יותר טוב ממה שיש לי היום זיכרון 4GB 2GB Samsung DDR II - 800 - Samsung Original X2 מארז ANTEC Three Hundred - The Versatile Case ספק כח Antec Neo HE 430 Watt High Efficiency דיסק SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-A…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם. הבנתי, שהמפרט שבניתי לא מוצלח כל כך, אז הייתי מעוניין שאתם תבנו לי מפרט. בכל מקרה, הצרכים שלי הם: 1) גיימר כבד באיכות הכי גבוהה 2)עורך סרטים\קליפים ועוד 3) שיחזיק הכי הרבה זמן מכל המחשבים האחרים (אני מעדיף לפחות 4 שנים, אם זה אפשרי) 4) שהיה כמה שיותר יפה, ויוכל להחזיק SLI וכרטיס פיזיקאי. 5) OC יהיה נחוץ כדי להחזיק אותו במשך השנים, אז שיתמוך בOC. אין צורך בשום ציוד היקפי. את זמן ההישרדות של המחשב יש ליכתוב בסוף. תודה למי שעוזר!!! אור כהן.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by maorwtf,

המחשב נועד למשחקים (לא כ"כ חזקים, לא צריך כ. מסך high end) ולהורדת וצריבת סרטים 1. מה התקציב? , 5500, יש אפשרות לחריגה ל 6000, אבל רק אם זה באמת חיוני 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים,הורדות, 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?: רק מסך (17"), אין לי בעיה של מקום, אז אני לא יודע אם כדאי LCD או CRT, 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? , כ. קול ורשת מובנה על הלוח זה נראה לי ברור, לא לכלול מארז וספק, את זה אני אבחר וזה בא מכסף מחוץ לתקציב הנ"ל 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כונן דוד, לא צורב 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? שוב, למארז ולקירור הכללי אני אדאג. לגבי המעבד והצ'יפסט - לפי שיקול דעתכם (…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם, אודה לעזרתכם בדחיפות..חייב לבצע רכישה במהלך השבוע!אנא הציעו שיפורים. - כרטיס המסך הוא כרטיס נמוך וישן מכיוון שמועניין לחכות לכרטיסים חדשים תומכי DX10 ,דעתכם?ומה אתם מציעים לקחת במידה ולא להמתין? - האם השקעה בספק כוח כמו זה היא מיותרת? - האם כדי לקחת לוח אם GIGABYTE GA-965G-DS3 (965P) - ATX שעולה 942 ש"ח? מה ההבדלים?? המפרט: Intel Core 2 Duo 6400 - 2.13 GHz - 2MB cache - 65W - LGA775 1,358.01 ש"ח 1GB TwinMos DDR II - 667 - TwinMos Original 888.29 ש"ח GIGABYTE GA-965P-DS3 (965P) - ATX 736.67 ש"ח LEADTEK Geforce 7300 GS 256MB (256-512) DDR (64bit) TV OUT/DVI-b 387.58 ש"ח WD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II 427.91 ש"ח Thermaltake TR2 470W - PFC …

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום כולם, אני מתכנן ליקנות מחשב ביולי-אוגוסט במחיר של 7200 ש"ח, ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו. המחשב מתוכנן לאוברקלוק על בסיס קירור סטוק, עיצוב וגרפיקה, ומשחקים כבדים, אני רוכש עם המחשב ללא קשר למפרט מסך 20 של DELL, חשוב לי גם שהמחשב יראה יפה. מפרט המחשב להלן: מפרט המחשב החדש שיקנה מחודש יולי המאוחר עד לאוגוסט המוקדם מעבד: Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz מחיר: 1569 ¤ לוח אם: Abit IP35 Pro מחיר: 897 ¤ זיכרון G.skill 4096Mb Pc-6400(2048Mb X2) מחיר: 1254 ¤ דיסק קשיח: Western Digital 2500AAKS מחיר: 291 ¤ מארז: Nzxt Lexa Classic Series מחיר: 612 ¤ כרטיס מסך: Sapphire X2900XT 512MB מחיר: 2030 ¤ צורב דיוידי: LiteOn DVDRW LH-20A1S מחי…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by mega1234,

אוקיי אז נראה שהמפרט הנוכחי שלי מהווה צוואר בקבוק גדול מידי בשביל באמת לנצל את הכרטיס(DIRT רץ זוועה), לכן אני מחפש מפרט שישלים את הכרטיס ושיכלול: 1. לוח אם - עדיף של ASUS ועדיף עם תמיכה ב4 התקני IDE 2. מעבד - אחד מהאינטלים. 3. זיכרונות - הבנתי שהיום כבר צריך ללכת על 2G. OC לא מתוכנן, ועדיף שהמפרט יהיה מKSP או GIBORNET שאלה חנויות שקרובות אליי. תודה רבה. **הספק הוחלף לFSP350 ונאמר לי שהוא יחזיק גם CONROE.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by DoR TnT,

* מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים קלים , צפיה בסרטים וחיבור HDMI לטלויזיה * גודל המסך?15 * משקל רצוי?לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?3 שעות אפילו מספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( HDMI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף בלי מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP\DELL בגלל אורך האחריות (3 שנים) אני מעדיף מחשב מהארץ אבל אם יש מפרט מחו"ל עד 850 דולר כולל משלוח עם אחריות בין לאומית מחנות אמינה אז זה גם אפשרות. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. היי לכולם מה אתם חושבים על המבצע הזה? http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?ai=2596022&cfm=BFF3FD7267D9 מפלצת של מחשב! מחשב נייד "14 עם מעבד עוצמתי Core i5, חבילת זיכרון 6GB, דיסק 500GB ומערכת הפעלה Win 7 חיפשתי בגוגל לא מצאתי את הדגם הזה בשום מקום, אין לי למה להשוות. מישהו שמע על הדגם הזה? האם המבצע משתלם?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. העלתי את התקציב מ 4 ל 5 והוספתי פירוט קצר לגבי דרישות נוספות מהמפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. שימושי המחשב: משחקים [70%], תכנות [20%], וירטואליזציה [10%] (עבור סלולר, לינוקס, שרתים אחרים לבדיקות) א) תדירות כבדה ב) משחקים: Diablo 3, Battlefield 3, Prototype 2 (ועתידים לבוא מן הסתם) ברזולוציה FHD (מסך 22/24 שכרגע אין – ישודרג בעתיד הקרוב) ג) שואף להגדרות מקסימליות 3. ללא ציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. שקט: 6-7 6. ללא OC 7. ללא מ"ה ואופיס 8. חנות: גר בפ"ת. לא KSP או אייבורי. חשבתי על TMS. צריך משלוח. 9. תוספות: חיבור USB3 כונ…

16. Started by Yakim Peled,

אני עומד לקנות מחשב שני. מאחר והשימוש יהיה בסיסי מאד (גלישה + אופיס) אני תוהה אם כדאי לי לקנות חדש או ללכת על משומש. במערכת המפרטים המפרט הזול ביותר הוא של 1600 ש"ח ויש לו את היתרון של אחריות. האם יש מחשב משומש - נניח בחצי מחיר - שיוכל לתת לי את אותם ביצועים? אם כן, תוכלו לתת לי דוגמא למפרט כזה? הדבר היחיד שנראה לי חשוב להקפיד עליו זה הזיכרון - 4GB. אני רוצה שהוא יוכל להריץ HD בלי בעיות ולפתוח קבצי DOCX. ה-OS תהיה WIN7. אם אני קונה משומש, על מה כדאי להקפיד? ממה כדאי להמנע? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. 1. תקציב מקסימלי 9000 ש"ח אי אפשר לחרוג 2. המחשב מיועד לגיימינג ועבודה בתוכנות כמו Maya, After effects, Photoshop ודומיהן. אופן שימוש תדיר בקשר לגיימינג פשוט שיוכל להריץ משחקים שיוצאים היום ויצאו בשנים הקרובות בהגדרות גראפיות גבוהות. 3. בציוד ההקפי צריך להוסיף רק מסך. 5. שקט 5 (רק אם זה לא פוגע בדברים אחרים) 6 - 10 . לא תודה רבה רבה לעזורים!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by rsigall,

שלום, לאחי יש מחשב נייד Lenovo ThinkPad T61 8892-79G, עם Windows XP SP2. למחשב יש כרטיס מסך nVidia quadro NVS 140M. הרזולוציה הרגילה של המסך היא 1400x1050. הבעיה היא שהכל קטן מדי, גם אם משנים את ה-DPI (למשל ל-120DPI). אם משנים רזולוציה, לרזולוציה קטנה יותר, התמונה "נמרחת" ודי מעוותת. כאשר אני נכנס אל "לוח הבקרה של nvidia" יש שם אופציה בשם "השתמש בשיטת nvidia לשינוי גודל". כאשר אני אומר לו שלא ישתמש בזה, אז הוא משאיר שוליים שחורים ברזולוציות נמוכות יותר. מישהו יודע מה אפשר לעשות כדי לשנות רזולוציה ושהתמונה לא תימרח ותתעוות, ושנראה גדול יותר? בתודה מראש, רון.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Slim9,

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/2:12812:1/4:14657:1/7:14545:1/3:14430:1/20:6625:1/20:14658:1/ אני מוסיף I5 4690 וכרטיס GTX970 של MSI רציתי שתגידו לי על כל חלק אם הוא שווה את זה או מבוזבז? למשל הלוח אם, אני לא צריך OC ולא צריך SLI המחיר יוצא לי 4950ש"ח, מה דעתכם סה"כ?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by א.ב. גימל,

שלום יש לי כיום מחשב ישן עם המפרט הבא: - מעבד E8400 עם קירור Arctic-Cooling Alpine 7 Pro - לוח אם gigabyte EP43-DS3L - זכרון של 4GB - כרטיס מסך Geforce 550TI - כונן קשיח SSD 256MB Samsung 840 (ו- HDD נוספים לנתונים/סרטים ...) - מארז Thermaltake Bach VX - ספק כח Thermaltake TR2 RX 500W - מסך Dell 2414 ברזולוצייה 1920x1080 אני מתכנן לקנות מחשב חדש בעוד חצי שנה, ובינתיים שוקל לשדרג את הקיים. האם החלפת המעבד מ- E8400 ל- Q9550 (כ- 200 ש"ח) משתלמת ? האם יהיה שיפור בביצועי המחשב (עם המעבד המשודרג) במשחקים לדוג' skyrim ומשחקים חדשים יותר? כרגע אני משחק בהגדרות בינוניות-נמוכות, והמחשב מרגיש חנוק.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם. בעקרון אני מחפש מחשב גיימינג שיתמוך בכל המשחקים הכבדים החדשים וגם שיחזיק מעמד עוד 4 שנים(אפילו אם יריץ על מינימום את המשחקים החדשים בעוד 4 שנים) בשאיפה שאחרי הזמן הזה של 4 שנים, אחליף למחשב חדש. הסיבה שהפער בטווח המחירים גדול, בגלל חוסר הידע שלי בכל מה שנוגע לחומרה. לכן אצטרך עזרה. אם לפי הדרישות שלי, אצטרך להוסיף כסף(כמובן רק במידה וזה משתלם הרבה יותר), אז אני אוסיף. לכן, ההשקעה המומלצת היא 3000ש"ח. והחריגה היא במידה שלדעתכם המקצועית, היא כדאית יותר, 4000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. עדיפות להשקעה סביב ה 3000ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4000 ש"ח. אך רק אם ההבד…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. היי, אני מעוניין לקבל מפרט למחשב לעבודה משרדית ועריכה גרפית בתצורת mini itx. תקציב: 3,000 ש"ח בערך

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by cobmetal,

שלום ! החלטתי שאני הולך לקחת מעבד CORE I7 , התקציב שיש ברשותי הוא עד 6.5K , הרכבתי מפרט ב TMS , זקוק לחוות דעת. Intel Core i7 Processor i7-920 2.66GHz 8MB LGA1366 BOX GIGABYTE GA-EX58-UD3R Intel i7 Socket LGA 1366 DDR3 Cooler Master RC-690 + Corsair 550VX PSU Cooler Master Long Life Case Fan 120mm X3 G.Skill DDR3 3072MB Tri Channel 1600MHZ 3GB PQ CL9 Western Digital 1TB 16Mb SATA II WD10EACS Giagbyte ATI Radeon HD4870 512MBDDR5 PCIe LG DVD-RW X22 Sata Black GH22NS 6323 ש"ח תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 3K במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית ומשחקים. בעיקר משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי . לא נראה לי שיש צורך לכונן דיסקטים, ואין סיבה לכ.קול לא מובנה... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של ה…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם אני מחפש נייד עם מעבד core 2 duo ומסך 13-14 שיתן לי זמן עבודה של לפחות 4 שעות. אשמח לקבל המלצות למחשב כזה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים