ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,462 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ושבת שלום. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בתקציב 4000-4500. מחשב לשימוש ביתי, אינטרנט, הורדות ומשחקים. רצוי שיהיה עם כרטיס מסך טוב, לוח אם גיגהבייט, מעבד amd, וכו' (אבל לא חייב, אם אתם חושבים שיש טובים יותר אז שוט...) אני צריך כמה שיותר מפרטים, וכמה שיותר מפורטים, ממש כל חלק בשביל המחשב. נ.ב: רצוי מארז יפה כזה.. תודה מראש דניאל
-
- 8 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח לעבודה עם תוכנות תלת מימד (כרגע Autodesk Inventor). קיבלתי הצעה למחשב של HP ב8,500₪ ואני רוצה לדעת האם הוא טוב? והאם בסכום הזה שווה לקחת אותו או להרכיב מחשב לבד? מחשב HP: https://www.hp.com/il-he/products/workstations/product-details/2101824319 טופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,500 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות תלת מימד (Solidworks, Inventor) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 8 תגובות
- 2.6k צפיות
- 3 followers
-
-
היי, אני מחפש לפטופ שיהיה מסוגל להריץ משחקים חדשים, גדול מסך 14 אינץ' (אפשר גם 15). האם ניתן להשיג בלא יותר מ4000 ש"ח?
-
- 8 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מפרט למחשב לשימוש משרדי, אינטרנט, אופיס וכו'.. עד 2K אם אפשר בפחות אז בכיף :] תודה. עריכה: ללא מסך, ללא ציוד היקפי, לא מתוכנן OC
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
המחשב הוא מחשב יחיד בעסק קטן ועליו מתבצעת עבודת ניהול המלאי והחשבונות של העסק. הוא מיועד להחליף מחשב קיים ישן מאוד שמתחיל לעשות בעיות. המחשב לא מחובר לאינטרנט, ואין עליו משחקים. יש עליו בעיקר אופיס וחשבשבת. המחשב צריך לאפשר MIRRORING ולכן המפרט חייב לכלול שני דיסקים קשיחים, וכמו כן רצוי מאוד שניתן יהיה לשדרג ל- RAID5, כלומר שניתן יהיה להוסיף דיסק קשיח אחד נוסף לפחות. נפח הדיסקים - מינימלי. כרגע המחשב עובד על פחות מ- 50 GB ורחוק מלהיות מלא, ולא צפוי שזה ישתנה בזמן הקרוב. אין צורך לבצע חישובים של עלות ל- GB וכדומה: אני מעדיף לשלם יותר על כל GB ולרכוש דיסק יותר קטן כדי להקטין את ההוצאות בשורה התחתונה. מערכת ההפעלה לא כלולה במפרט - כבר יש. בשלב ראשון תותקן מערכת XP sp1/2/3 אב…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עריכה: שלום שוב, ומצטער, לא שמתי לב להוראות המפורטות לפתיחת אשכול כזה או אחר. בכל אופן אני רוצה לקנות מחשב, החלטתי שכנראה כן מהארץ. שלא יעבור את ה 5500 ש"ח * מטרות המחשב - מחשב שיחליף את המחשב הנייח הנוכחי שלי - מטרות למידה, עבודה ומשחקים חדשים * גודל המסך - 14-15 אינץ' * משקל רצוי - לא קריטי, 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא חייב, 5-6 שעות יספיקו. המחשב יהיה מחובר רוב הזמן לחשמל, המחשב הוא תחליף למחשב השולחני. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - HDMI אם אפשר, DVI רצוי - המחשב יחובר למסך 23 אינץ' בזמן שהותו על השולחן * בלוטות - אין צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 600 ג'יגה * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - רצוי דל, תקנ…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, יש לי עכשיו: AMD2400 לוח אם ג'יגה בייט 7VT600-L 512 RAM DDR 333 כרטיס מסך R9100 מארז וספק דיי ג'נרי איך אני יכול לשפר את המחשב? מה להחליף? אני חושב להחליף כרטיס מסך ספק ומארז אין לי תקציב מדוייק... את הכרטיס מסך אני כמובן מחליף אבל לאיזה ה 9800 טוב מספיק או שכדאי ל 6800 הרגיל? ואיזה ספק יספיק בשביל ה 6800 הרגיל? והאם כדאי להחליף את הלוח ואת המעבד? אני רוצה את המחשב לעוד שנתיים ככה
-
- 8 תגובות
- 986 צפיות
-
-
חבר ביקש מפרט ב5000 שקל לקצת משחקים לא גיימר רציני.. .ללא ציוד הקיפי .. אינטרנת וזהו בכללי מה אתם אומרים עליו? מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box ¤1461 http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0 לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3L ¤564 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39206 כונן קשיח Westren Digital WD3200JS 320GB ¤389 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200JS זיכרון Kingston 1024MB 667MHz DDR2 CL5 ¤180 http://skypc.co.il/product.asp?pid=KVR667D2N51G כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe ¤1444 http://skypc.co.il/product.asp?pid=32130 צורב Sony Nec - Optiarc AD5170A X18 DVD ¤139 http://skypc.co.il/product.asp?pid=OAD5170AB מארז ללא ספק Raidmax SA…
-
- 8 תגובות
- 590 צפיות
-
-
היי חבר'ה.. לא יודע אם זוכרים אותי עוד פה..עברו שנים מאז שנכנסתי לאתר, בכל אופן הייתי משתמש מאוד פעיל בזמנו (מדבר על לפני 5-6 שנים). בכל מקרה, אני קונה מחשב חדש..מחנות של חבר, השאלה שלי היא האם זה משתלם לעומת המחיר? כמובן מבחינת מחיר=תמורה אודה לכם מאוד מאוד אם תכתבו כמה שיותר דעות.. מטרת המחשב המרכזית = גלישה באינטרנט\מסנג'ר\שמיעת מוזיקה + משחקים מתי שיוצא. צריך שהמחשב לא ייתקע בMSN וכאלה כי הנוכחי שלי כבר מאוס עליי עם הקטע הזה להלן המפרט: מעבד:Intel core 2 duo E7300 לוח אם:ASUS P5K SE כרטיס מסך: Sparkle GeForce 9400 GT 512MB PCIE דיסק קשיח:ללא (ישלי בבית כבר 160..אז חסכתי) כרטיס קול:8 מובנה עם HIGE DEFITNITION צורב: ללא (ישלי כבר אחד בבית) מארז: סטוק ללא חב…
-
- 8 תגובות
- 881 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 15" * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאת DVI או HDMI * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין עדיף שיהיה 7200rpm * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל עדיף כמה שיותר שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני מעדיף חברה אמינה, אולי Dell אין צורך במערכת הפעלה ואופיס תקציב לא גמיש - התמורה הכי טטובה שאפשר להוציא מהכסף. ראיתי באתר notebookclub שהמחירים שם זולים יחסית לאתרים אחרים. האם אמינים? מומלץ לקנות משם? תודה רבה!!!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך לקנות מעבד + לוח + זיכרון צריך גם מארז ודיסק קשיח 1TB. השימושים שלי יהיו כלליים עם טיפה משחקים (ברמה בינונית לא רוצה ביצועי על), שימושים בווינר ראר לפתוח כמה קבצים ביחד למשל תוך כדי עבודה שוטפת במחשב וכו, תכני HD, מוזיקה. מתכנן להתקין ווינדוס 7 64BIT. חשבתי על לקחת מעבד Core i3 530 או את זה Core 2 Duo E7500 שמקביל לו במחיר תמליצו מה יהיה יותר טוב בשבילי... קירור למעבד אם יש אחד שקט ולא יקר תציעו. לוח שיתמוך בDDR III עם כרטיס קול 5.1 (או יותר לא חשוב רק לא פחות מ5.1) עדיף שיהיה 4 סלוטים לזיכרון אבל לא קריטי, ועדיפות לEsata. זיכרון כרגע יספיק לי 2GB ואם יהיה צורך בעתיד אני אוסיף. כרטיס מסך יש כבר 8600GTS ואין לי צורך ביותר. דיסק קשיח ראיתי את הדגם הזה http://w…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב עם הדרישות המינימאליות הבאות, ללא ציוד הקפי: מעבד כפול ליבה (משהו סביר אבל לא overkill לשאר המערכת) 2 גיגה זיכרון לפחות כרטיס מסך שמסוגל להציג HD מלא עם 512 מגה זיכרון לפחות ותמיכה בDX10 ומעלה 500GB כונן קשיח לוח אם יציב, ללא שטויות מיותרות, מאפשר OC קל. ללא כרטיס מסך מובנה. 6 USB (לפחות), כניסת HDMI, בלי דרישות רעש, רשת אלחוטית... סטנדרטי... שימושים: משחקים לא כבדים במיוחד, אינטרנט, סרטים. מפרט 1+2 מזיגזג: זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ כונן קשיח WD Caviar Blue WD5000AAKX 3.5" 500GB 16MB SATA3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14683 כמות: 1 מחיר: 469 ש"ח ( למזומן:460 ש"ח ) זיכ…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, המחשב הקודם שלי קרב אל קיצו (8 שנים זה בהחלט מכובד) ודרוש מחליף. השימושים: גלישה באינטרנט, תכנות, עבודה משרדית, לא הרבה יותר. (לא גיימינג) אין צורך בציוד היקפי. אין צורך בכונן אופטי. יש לי שני HDD שבאים מהמחשב הקודם ובהחלט מספיקים לי מבחינת נפח. יש מספר דברים שאני רוצה: 16GB זיכרון בשני סטיקים (כן, אני צריך 16, ואני רוצה מקום לשדרוג) לוח אם שתומך בלפחות 32GB זיכרון בארבעה סטיקים (מקום לשדרוג), ועם לפחות 6 חיבורי SATA SSD של 128GB (אין לי צורך ביותר כי יש לי HDD מהקודם, אם יש המלצות אחרות או שדרוג בהפרש זניח, אני אלך על זה) מארז עם מקום לכל הכוננים האלו (2 HDD ו-SDD אחד), ובעדיפות לפחות עוד מקום אחד מארז פשוט ונקי (לא גדול עם הרבה לדים) שקט במידה סבירה (לא משהו קיצו…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כן כן חברים, בשעה טובה קיבלתי את הנייד הזה, שממנו כרגע נכתבת ההודעה הזאת אמנם אין לי מצלמה,ולכן זה יהיה בלי תמונות אבל אני אשתדל. יאללה! מפרט: AMD turion 64 X2 1024mb, ddr2 667mhz 80gb HD nforce 430 chipset windows vista home basic מה באריזה: 1.מחשב נייד(לא,באמת?!) 2. שלט למחשב נייד(עוד על זה בהמשך) 3.מטען 4.חוברות הוראות ואחריות ב3 שפות רשמים ראשונים- דבר ראשון ששמים לב אליו הוא העיצוב של המחשב.לדעתי מאוד מאוד יפה. כשהוא סגור הוא כולו שחור עם תבניות כאלו(PATTERNS) יפות אבל כמעט בלתי נראות. בפנים המקלדת שחורה והאזור שמסביבה, כולל הטאץ'פאד, כסוף\לבן כזה. מעל המקלדת יש שורה של כפתורי מגע(מה השם? כאלו שלא בולטים בכלל, אבל זה כפתור) עם בקרות ווליום ווידאו\ ש…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
(עריכה מהפוסט הקודם) - התקציב הקודם היה 2500ש"ח לכל היותר , אבל אז קניתי מסך 24" ככה שהמחשב החדש אמור להיות תואם. ההתלבטות שלי היתה לגבי כ.מסך וספק שיחזיק אותו, וזאת נראת לי הבחירה הנכונה: השימושים: כללי, וכמובן משחקים. התקציב: עודכן, ואני מוכן לחרוג בעוד כ500ש"ח אבל כדאי וצריך לכסוך! תודה רבה מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 440 AM3 (3.0GHz) - BOX - זמין במלאי ₪403 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪350 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255 כמות:2 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX460 768MB GDDR5 - RETAIL ₪992 צורב DVD: [..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪98 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 334 w/o PSU …
-
- 8 תגובות
- 875 צפיות
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000-3500 לא במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? שום דבר 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת המחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא כך כך 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מבין בזה אז כנראה שלא.. 11. במפרט…
-
- 8 תגובות
- 726 צפיות
-
-
היי, מחפש נטבוק בתקציב הנ"ל ללימודים. דרישות(מעבר לשיכנס בתקציב-חריגות יתקבלו בבאסה): שלא יהיה חלש ממש(אמור להריץ דפדפן+WORD+תוכנת פוקר במקביל). מסך- יש מצב ל 12" או יותר? כל שאר הדברים לא מעניינים אותי ממש(לא צריך סוללה חזקה כי יש שקע חשמל בתוך כל שולחן במכללה). תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט? השימוש בעיקר למשחקים, קצת עריכות וידאו ותמונות. אני דיי נעול על הQ9550 הלוח אם כדי לתמוך גם ב DDR2 ו DDR3 מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz BOX, יחידות 1 ¤1410 לוח אם Gigabyte GA EP45C DS3, יחידות 1 ¤677 כרטיס מסך Leadtek nVIDIA GeForce GTX 260 896MB PCIe, יחידות 1 ¤1138 מארז Antec Performance TX1050B , יחידות 1 ¤300 ספק VANTEC ION2+ 500W Noiseless VAN-500N ¤375 זכרון Kingston KHX8500D2K2/2G יחידות 2 ¤420 סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤4320 תודה תותחים
-
- 8 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום, הצצתי בדביקים ובהודעות אחרות של משתמשים וראיתי שלכולם מציעים את המעבדים של AMD רציתי לדעת האם הם יותר טובים ממעבדי I5 של אינטל... שנית אשמח למפרט למחשב לשימושים כללים ללא ציוד היקפי. חשוב שהמחשב יהיה קריר ובעל חלקים איכותיים משום שזה הולך להיות מחשב של תלמיד שלא כל כך הולך להקפיד על ניקיון המארז או החלפת חומר טרמי וכו' (בעתיד) תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה המפרט: AMD ATHLON XP 2600 BOX RETAIL - 580 ABIT NF7-SL - 530 OCZ PC3200 400mhz EL DDR 512MB ENHANCED LATENCY - 715 WD 120/7200 SATA 8MB - 665 CLUB3D RADEON 9800SE - 1150** SAMSUNG 763MB - 880 SAMSUNG X52 - 128 כונן דיסקטים 1.44 - 40 COMPUCASE CI-6A19 WHITE - 345 VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD - 175 Thermaltake 120x120x25 High Performance DC FAN - 114 sum = 5322nis ** אני החלטתי לנסות ל"פתוח" את כרטיס המסך עם הדריוורים של אומגה, במידה וזה לא ילך, כלומר הפתיחה לא תצליח אני יחליף את הכרטיס ב9600XT. כרגע זה המפרט של המחשב שאני הולך לקנות אבל כלום עוד לא סגור :-\ ואני ישמח לקבל הצעות לשיפורים ממכם.
-
- 8 תגובות
- 977 צפיות
-
-
היי! אז ככה, חיכיתי קצת שיצאו בשוק יותר מחשבי אינטל דור 8 ואני מתלבט כרגע בין 2 אופציות עיקריות. האחת היא לקנות XPS 13 DELL מחול (דרך אגב, האחריות של דל היא בינלאומית או לא?) או לקנות DELL Inspiron 5379 (לינק למפרט עם מעבד i7 דור 8, 8GB RAM,256GB SSD ומסך מגע IPS) בארץ? אם יש לכם אופציה יותר טובה אשמח לשמוע! רוצה לקנות ממש בימים הקרובים. והינה השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט, סרטי FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי בבית בנוסף למחשב שלי מחשב ישן P3 600Mhz, עכשיו במקום לשדרג אותו כמובן עדיף לקנות חדש עכשיו לפי התקציב יש לי 2000 ש"ח. מצאתי כבר פחות או יותר תחלקים ומחירים שלהם, עכשיו אם תוכלו לעזור לי למצוא רכיבים יותר זולים (כי כבר גם ככה חרגתי מהתקציב) או המלצות לשינוי אני אשמח . *החנויות הן של KSP וגמא מחשבים והמחשב הוא: [table][tr] [td] חלק [/td] [td] שם [/td] [td] מחיר [/td][td] חנות[/td][/tr] [tr][td]לוח אם [/td][td]Asus P5S800-VM[/td] [td] 340[/td][td]גמא[/td][/tr] [tr][td]מעבד[/td] [td]Intel P-4 2.66 Ghz 533 1MB Cache LGA775 64 bit [/td] [td] 670 [/td] [td]גמא[/td][/tr] …
-
- 8 תגובות
- 766 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית כבדה מאוד, חפירה מקבילה בהרבה אתרים עם CRAWLERS, קבצי נתונים ענקיים, הרבה מאוד תוכנות פועלות בו זמנית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש מיועד לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1900X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות, הדבר הויזואלי ה…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום שלום. מחפש מפרט למחשב משרדי, בעיקר word + צפייה בסרטים, צריך שהחנות תהיה ירושלמית. אפשר קצת לחרוג מהתקציב, + כמה שאלות: 1) AMD או Inetl נראה שהמחירים די דומים, וש Intel די מובילה כרגע מבחינת העתיד 2) האם כרטיס מסך מובנה על לוח האם יכול להספיק לצפייה בסרטים (כמעט ללא משחקים) ? 3) כמה חשוב שיהיה מארז+ספק+מאוור איכותי, כי נראה שזה מייקר את המחשב ב400 ש"ח ? ממש תודה, ושנה נעימה
-
- 8 תגובות
- 749 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אבל אם זה יגביל אותי בביצועים אז לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כבדים ( Crysis וכד') -מהי הרזולוציה הטבעית - 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בכלום, יש לי הכל. 4. ה…
-
- 8 תגובות
- 942 צפיות
-