ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 25 אלף שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? צריך בקופסה הזו כמה שיותר כח מחשוב אז לנצל ברור. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חישובי CV בזמן אמת עם ספריות Open CV ו-Point Cloud Library לרובוטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד מאד ומאד אינטנסיבי (יותר מכריית מטבעות) - פרנסה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא יחובר מסך - המחשב הולך לעמוד בסדנה ולקבל דרך ראוטר מאד מהיר …
-
- 26 תגובות
- 4.6k צפיות
- 3 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 אלף ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסדרות , עבודה מאומצת , המחשב צריך להיות פועל בעבודה לפחות 10 שעות ביום, פתיחת הרבה טאבים , עבודה משרדית , עריכת מצגות בפוואר פוינט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).המחשב נועד לשימוש בעסק ( פרנסה ) אין תוכנות משמעותיות מלבד אופיס או ווינדוס מובי מייקר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המחשב אינו מיועד לגיימינג -…
-
- 26 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני סטודנט לאנימציה תלת מימדית וככל שהזמן עובר אני מבין שהמחשב הנייד שלי, עם כל האהבה שלי אליו, כבר לא יסחוב סצינות מורכבות עם מנועי רינדור מתקדמים. יש לי מפרטים שונים בלינקים הבאים. אני לא יודע עד כמה החלקים תואמים אחד לשני (אני בעיקר לא סגור על עניין המארז והקירור) ואם יש דברים שאפשר להחליף כדי להוזיל תוך שמירה על הביצועים, אז אשמח לעזרה. עריכה: מסתבר שאי אפשר לשתף לינקים למפרטים בפלונטר, אז בינתיים אני משאיר רק את המפרט שלמטה. אם יש הצעות - אשמח לשמוע. כרגע אני נוטה למפרטים של ה-Ryzen 1700x בגלל כמות הליבות: 43170 מעבד AMD AMD Ryzen 7 1700X 3.4Ghz AM4 - Box 1 …
-
- 26 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי אשמח לעזרתכם הרבה תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן להגיע עד 8500 ש"ח במידת הצורך וההצדקה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הדמיות ובניית מודלים אדריכליים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). solidworks, cinema 4d + corona render, photoshop - שימוש יום יומי ולפעמים רינדורים כל הלילה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נ…
-
- 26 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 900 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית,תכנות,סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בצד התכנות: Visual C#,Eclipse (תדיר) בצד העריכה גרפית: Photoshop,Sony Vegas העריכה תהיה חובבנית (מזדמן) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far cry 3,Far cry 4,Call of duty AW, וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גו…
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כרגע 5000 במידה והכרחי לחרוג מהמחיר אפשר לציין זאת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? באמת שאם אפשר אז למה לא אבל לא מתפשר מבחינת איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם הכרחי כמה שצריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לאולפן הביתי - משמע הפקה ויצירת סאונד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). CUBASE 7.5 , Abelton Live , ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב לאולפן בלבד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המחשב יחובר למסך FULL HD 40 אינצ'…
-
- 26 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר 6 (6!!) שנים אני נפרד מהמחשב הישן שלי. אשמח להמלצות למפרט למחשב נייח בכ-6000 ש"ח כולל מסך. תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש לשימוש כללי (אינטרנט, סרטים, אופיס וכו') כמו גם לגיימינג עם עדיפות לתמיכה ב-UHD א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Overwatch, SC2, WoW בעיקר. המשחקים עצמם לא כבדים, אבל כאמור אני מעוניין לשחק ב-4K אם אפשרי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 26 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
היי, ללימודי מדעי המחשב באוניברסיטה (תכנות) ויצירת מוסיקה עם אבלטון/קיובייס (כתחביב), איזה משני המחשבים הבאים עדיף? http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P2430UA-WO0716D http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P2530UJ-XO0285D ההבדל במשקל משמעותי כדי שיחשב כפקטור? ובנוגע למחיר - מעדיף לשלם פחות אבל אשקיע אם צריך שימו לב שלא מדובר במסכי FHD, זה חשוב? תודה
-
- 26 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום כרגע יש לי את המפרט שבצד אז שאלה ראשונה אם אני יכול למצא משו טוב יותר ממנו במחיר הזה אם תשאלו למה להחליף יש לי אותו רק 4 חודשים... יש לי את האפשרות שמישו לוקח אותו ומביא לי הכסף הזה ולכן האם שווה לי לעשות את זה? ואם כן הציעו נא מפרטים... תודה רבה חג שמח
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? 2700-3000 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפיה בסרטים HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? nope 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?? 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? מתחבר למסך 32'' או 26'' 9. האם חשוב שקט? שיהיה אפשר לישון אתו בלילה... 10. האם מתוכנן OC? לא בתכנון 11. במפרט למשחקים - כבדים+- טוב אז לגבי חנות זה לא כ"כ רלוונטי אני רק צריך את המפרט... וקיבלתי את המפרט הזה : מעבד AMD Phenom II X2 550 Box ₪556 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1302 לוח אם Gigabyte GA-MA770-DS3 ₪418…
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר'ה.. לפניי כמה ימים הלך לי הדיסק הקשיח אז כבר אמרתי - יאללה אולי הגיע הזמן לקנות מחשב חדש וזהו. השימושים שלי זה בעיקר להוריד סרטים - והרבה. אני לא גיימרית או משו ואני סתם רוצה שהמחשב שלי יעבוד מהר כי אני חסרת סבלנות... אז בקיצור יש לי כמה שאלות: 1. פי-סי או מאק? 2. האם לקנות עכשיו או לחכות שתצא מערכת הפםעלה חדשה? 3. מחשב שולחני או לאפ-טופ? וה-שאלה: מה המפרט המומלץ בינכם? (אני אומנם הולכת לשלם את זה אבל אין לי ממש הגבלה של תקציב - מה לעשות בשביל דברים טובים משלמים... ) תודה לעונים!
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעבד AMD Phenom II X4 945 Box ₪847 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AMD945 לוח אם GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ₪302 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38500 כונן קשיח כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪238 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS ] זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 900Mhz CL 4-4-4-12 PI Black ₪374 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-7200CL4D-4GBPI-B כרטיס גרפי sapphire ATI Radeon HD5850 1024MB DDR5 PCIe ₪1380 כמות:1 ksp.co.il צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪108 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 341 ₪176 כמות:1 http://www.skypc…
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה שתתאימו לי את המחשב הכי טוב בתקציב הזה 10 אלף שלא יהיה מאיוורי ודגש למהירות גבוה של שימוש ויכולת העמסה שיהיו על המחשב כמה משחקים ביחד לא בהכרח פועלים באותו הזמן. תודה מראש דרך אגב מהר המחשב שלי נהרס וההורים לא מרשים הרבה במחשב שלהם. תודה מראש.
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום שמי ג'רום ! אני מעוניין לרכוש מחשב שהשימוש העיקרי שלו הוא לצורכי גרפיקה: 2D כגון photoshop, Illustrator, Indesign 3D כגון: Maya, Lightwave אני מתכנן בעתיד לעבוד גם עם Adobe After effects Pro & Premire Pro אני צריך מחשב שיהיה כמה שיותר חזק ומהיר (כמובן במגבלות התקציב ). אני לא מתכוון לעשות OC וגם לא מפריע לי עם המחשב מרעיש (מבחינת מארז/ספק כח/מאווררים). אני מבין שהטכנולוגיה כל הזמן מתפתחת ואי אפשר לבנות מחשב שיהיה טוב כל הזמן, לכן ברכיבים כגון: מעבד, זכרונות, לוח-אם וכרטיס מסך צריך לשדרג פחות או יותר כל שנתיים (למי שרוצה לשמור על רמת המערכת שלו לאורך שנים). התקציב שאני בחרתי לרכישת המחשב הוא תקציב שהוא יקר לטעמי אבל הכרחי כדי לקבל מחשב טוב ומהיר. אני לפני שנתיים…
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צריך מפרט טוב למשחקים עד 3500 לא כולל מסך
-
- 26 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לוח asus p5b dlx בסקאי פיסי 1160 ש"ח מעבד E6400 בממורי פיסי 1180 ש"ח כרטיס מסך 7600GS DDR3 בסקאי פיסי 610 ש"ח מארז גיגהבייט אורורה 570 בפנדה 890 ש"ח ספק קרוסאייר 520W בנועה 780 ש"ח קירור למעבד AC FREEZER 7 PRO בנועה 160 ש"ח עכבר לוגיטק G5 בנועה 330 ש"ח פד STEEL PAD MINI QCK בפנדה 45 ש"ח צורב פיוניר DVR111D בנועה 230 ש"ח אני אשמח להצעות למקומות זולים יותר או רכיבים טובים יותר
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זה המפרט מחשב שאני מתכנן להזמין מחר: Thermaltake Tsunami VA3000SWA 690.00¤ Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1098.00¤ Seagate 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II 590.00¤ Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P LGA775 Motherboard 825.00¤ Twinmos 1024MB DDR-II DDR 667 Memory 629.00¤ LG GSA-H10A/N 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 184.00¤ Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supply 445.00¤ Sapphire Radeon X1950XT PCI-e 256MB VIVO Retail Video Card 1690¤ total : 6151¤ שדרוג אפשרי הוא ל-2 ג'יגה זכרון, אני אחליט מחר על המקום בהתאם להנחה שאני אוכל לקבל... האם יש עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת? תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני מתקשה לחשוב על מפרט שהוא מקסימלי בכוח ב5 אלף יש הצעות? אני צריך מחשב למשחקים, אין לי בעיות לשחק על רזולוציה נמוכה העיקר שהמשחק יעבוד חלק בלי לאגים בלי תקיעות, והפריימים יהיו מעולים בלי שום ריבועים או קווים עקומים שזה קורה לי יותר מדי במחשב הנוכחי והחנות צריכה להיות במרכז...העדיפות היא שהיא תהיה במרכז..אם היא לא במרכז..שיהיה יותר אבל העיקר שזה הכי טוב שאפשר לקנות ב5,000 למשחקים כבדים שיפעלו חלק רק עוד בקשה..שהדיסק יהיה 160 GB זה חשוב...בנוכחי יש לי רק 40 ושאלה..אני יודע שאם אני אקנה עכשיו...כרטיס מסך ובכלליות מפרט טוב הוא לא יהיה תואם לDX10...אבל עדיין אני משתוקק למחשב..אם אתם מציעים לחכות לאחרי היציאה שלו..והמחירים ירדו אז אני אשמע ואחכה...אבל אם הכל ישאר...וה…
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, אני הייתי שמח לשמוע מכם המלצות למחשב, טווח המחיר שאני מדבר עליו הוא בין 5000-6500 (אני עשוי לקבל הנחה ולכן אני לוקח גם הצעה יותר יקרה), לגבי מעבד חשבתי על CORE 2 DUO אבל לגבי המעבד הספציפי אני עדיין מתלבט, בנוסף המליצו לי ללכת על לוח אם של אינטל מהסיבה שזה ימנע לי התנגשויות בעתיד, שוב המלצות יתקבלו בברכה לגבי זכרונות, הייתי שמח אם הייתי יכול לשים שני פסים של 1024 (חברת קינגסטון או Seagate), אבל בעכבות הגבלת המחיר אני אלך על שני פסים של 512, הייתי שמח לשמוע המלצות לגבי המהירות של הזכרונים שאתם ממליצים, המחשב מיועד בעיקר לגלישה ולמשחקים ולכן רצוי כרטיס מסך טוב שיריץ את כל המשחקים החדשים בצורה חלקה וטובה, אני מודע שכרטיס ממש איכותי לא ניתן להשיג בפחות מ1500 שקל אב…
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב. עד 5 אלף, לא כולל ציוד היקפי (כן כולל צורב DVD). מיועד בעיקר למשחקי מחשב. זה המפרט שהציעו לי בחנות: intel core 2 due processors E6400 - 1219.55NIS intel westchester+LAN+SOUND+RAI - 618.80NIS 1GB 6400 800Mhz Transcend - 657.07NIS 160Gb 7200 SATA Western Digita - 306.11NIS LG DVD+-RW - 166.30NIS Gainward Geforce 7600GT 256MB - 835.57NIS Achilles Silver - 313.60 +מע"מ 638 ש"ח סה"כ 4755 ש"ח. הבנתי שיכול להיות שהלוח אם אולי לא הכי טוב המארז לא משהו וספק ג'נרי..אז אני מניח שיש פה מקום לקצת שינויים.. אשמח לקבל את עזרתכם, תודה ראביב.
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד: E6300 לוח אם: 945G של גיגהבייט זיכרון: 2G 667MHZ כונן קשיח: 250GB 16MB WD צורב: LG H22 ספק: ENERMAX 400W מארז: גיגהבייט פוסידון ראוטר: לינקסוס WRT54G כרטיס רשת אלחוטי: אדימקס 7128G עכבר: מיקרוספט אופטי מקדלת: לוג'יק אליט מסך: LG L194WT כונן חיצוני לHD וכונן 80G בממשק IDE שאתה מכניס בתוך הכונן ומשמש ככונן חיצוני (יוצא יותר זול מסתם כונן חיצוני ואתה מקבל גם מארז ) מה אתם אומרים? אני יקבל גם דברים רעים ;D אגב למי שלא מובן למה קניתי כרטיס מסך מובנה זה בגלל שעוד 3 חודשים אני משדרג לכרטיס DX10 ככה שאני מסוגל להסתדר עם כזה כרטיס 3 חודשים חוצמיזה שזה היה מייקר לי את העסק והייתי כבר לחוץ בתקציב.. לגבי מסך רציתי את הCMV22" ממה שהבנתי אבל 2 צעירים באו לארץ ומיי…
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? לא מתוכנן שום OC, המחשב בעיקר למשחקים כבדים ביותר, לעריכה גרפית כבדה תלת מימד וכו'! נא שימו לב אם החסרתי חלק כלשהוא בטעות, מה שאני לא צריך זה: מקלדת/עכבר/מדפסת/סורק/רמקולים, את כל אלו כבר יש לי.
-
- 26 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
מעוניין שתעזרו לי לבנות מפרט מחשב בתקציב של בין 3500 ל4000 המחשב ישמש בעיקר לאינטרנט ותוכנות כמו וורד. הצורך החזק הוא שהוא יעמוד בהרבה תוכנות פתוחות. כרטיסי מסך ב700 ש"ח ממש לא בעניין - כרטיס מסך שיהיה הכי מינימלי שאפשר ולא יפגע בביצועים. אני חושב שבתקציב הזה אפשר לבנות מחשב חזק [מכיוון שלא משקיעים בכ. מסך] מחכה להצעות שלכם תודה
-
- 26 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשב הנ''ל (סוף סוף) הפעלתי אותו פעם ראשונה ועשיתי איזה טעות בהתקנה של הווינדווס והופיע מסך כחול וההתקנה לא הושלמה עכשיו כשאני מפעיל את המחשב יש שגיאה בווינדווס. איך מתקינים מחדש? (יש את המחיצה הזאת שיש עליה את הווינדווס). תודה מראש.
-
- 26 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
המחשב נועד למשחקים וגם OC , ובכן זה המפרט: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤963 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤657 כרטיס מסך: XFX - XFX GeForce 8800 GTX 768MB DDR3 PCI-E מחיר: ¤3159 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤391 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מחיר: ¤217 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 מחיר: 686 ¤ מארז: ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430W PSU מחיר: ¤1028 קרור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm מחיר: ¤261 מחיר סופי: ¤7366 (פלוס מינוס) האם הכל יפעל טוב כלומר מצוייין לא יהיו בעיות?
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-