עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by anbsrhe12,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200-300 שקלים, אם יש משהו טוב יותר בעלות שקלים בודדים אני אשמח לראות אותו. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד בעיקר לצורכי לימודים של סטודנט בעיקר הרצת מצגות וורד, עבודות ומעט מאוד משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:LOL יהיה המשחק הכי כבד שאשחק במחשב. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר ל…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by yakirsh4,

שלום, אני קונה מחשב נייד שכרגע יש בו 4GB RAM שמחולק לשתי כרטיסים של 2GB המחשב יכול להכיל עד 16 GB והוא בעל 4 סלוטים השאלה שלי הי אם יש אפשרות להשאיר את שתי הסכרטיסים שכרגע יש במחשב ולקנות עוד שני כרטיסים בנפח 4GB ו8GB בשביל שסך הכל יהיה לי 16 GB ? (כולם באותו תדר כמובן)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם, אני זקוק לדחיפות להמלצה למפרט לטובת מחשב לעריכת מעגלים מודפסים. העבודה בתוכנות דומות ל-AUTOCAD, ב*דו-מימד*. עיקר העבודה היא חישובים ארוכים ומסובכים ותצוגה גרפית דו-מימדית של הרבה מאוד שכבות (לא יודע האם צריך כ.מסך חזק..). אשמח להמלצתכם המהירה שכן אני צריך לרכוש את המחשב עוד היום. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש, דרישות ושימושים: משחקים - כאשר חברים קופצים לבקר אני אוכל לשחק במשחקים דיי חדשים שיוצאים (גיפורס 6200 אולי?), אני לא רוצה להשקיע יותר מדי בכרטיס המסך כי אני לא גיימר ולא משחק הרבה, אז לא משהו יקר אלא משהו בינוני (ומשחקים חדשים לא יראו כמו סנייק ויתקעו). אינטרנט - זה אחד הדברים העיקריים שאני עושה במחשב לכן אם מהירות הגלישה ואיכות הגילשה תלויה בכרטיס הרשת, אנא ממכם שימו לב. תוכנות - אני עובד הרבה עם תוכנות חדשות שדורשות די הרבה זכרון, חוץ מזה שאני משתמש בלינוקס גם (אז בבקשה לא 64 bit למרות שיש גירסאות מיוחדות), אני מעדיף שהמעבד והזכרון יהיו ברמה גבוהה (נראה לי שמעבד 3.2 ו1024 זכרון, אני יודע שהדירשות גבוההות מאוד למחיר אבל שמעתי שמחירי המעבדים י…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by The Ball,

אז ככה אני חוסך בנתיים כסף... אני מתכוון לקנות מחשב חדש לגמרי כשיצא ה- GEFORCE FX אבל אני ממש לא יודע מה לעשות בקשר למעבד עצמו... אני בעקרון חושב על קניית מעבד AMD אבל הבנתי שיצא ה- ATLON 64 BIT עוד כמה זמן... ואני לא יודע מה יהיה יותר כדאי כשישר יצא ה- GEFORCE FX לקנות את המחשב ואת המעבד הכי טוב או לחכות עוד כמה חודשים שיצא ה- AMD 64 BIT ולשבור את הראש בנתיים... תודה לכל העוזרים...

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. Started by mopld,

שלום, אני צריך המלצה למחשב במחיר 2200-2400 ש"ח. שימושים: אינטרנט, עריכת וידאו בסיסית, ניהול (מיון) DATABASE גדול מאד של תמונות, AUTOCAD. העדפות: מעבד אינטל, חשוב שיהיה שקט. אשמח אם אפשר להמליץ על חנויות באיזור חיפה תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. שלום למומחים. דרוש מחשב נייד חזק להרצת מודלים סטטיסטים כבדים שיוכל לעבוד גם בנסיעות. תקציב 8000 ש״ח תקציב מאוד גמיש כדי לקבל את השילוב הטוב ביותר בין משקל לכוח חישוב. הפרמטרים החשובים הם משקל נמוך (כולל המטען), זמן סוללה ארוך וכוח מחשוב+זיכרון. משקל מתחת ל 2 קילו ועדיף מתחת ל 1.5 קילו. נדרש כוח מחשוב חזק + הרבה זיכרון ושמערכת ההפעלה תהיה על דיסק ssd (120gb כנראה יספיק, 250 עדיף, 512 עוד יותר טוב). נצטרך דיסק החיצוני שצריך להיות כמה טרות (כמה שיותר, יותר טוב). על גרפיקה אפשר להתפשר (ואף רצוי לטובת משקל וכוח עיבוד). בנוסף מערכת הפעלה windows באנגלית. חשוב שהנייד יהיה יציב, אמין ויחזיק מעמד. גודל המסך 12+ (אפשר גם 14 אבל שישאר מתחת ל 2 קי…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by axel_bundy,

ACER 5730Z מגיע עם ויסטה BASIC אני רוצה להתקין במקום XP PRO . השימוש ב SATA לא מעניין אותי . השאלה שלי אם כדי להתקין את XP PRO במקום הויסטה יספיק לשנות ב BIOS את המצב של SATA ל IDE ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Zbbabir,

היי, אני מתחיל תואר בקרוב ואשמח להמלצה על מחשב. * מטרות המחשב?בעיקר שימושים פשוטים (אופיס), אם אפשר מחשב טיפה חזק שיוכל להריץ גם משחקים ישנים (אז כרטיס מסך סביר) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לפחות 13 אינץ', לא משנה מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? עדיף HD, לפחות 1366X768 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם numpad, משטח עכבר * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות חצי טרה, אשמח גם למילה מה זה השילוב ואולי אשקול את זה. * כונן אופטי? Nice to have * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום, אני רוצה לרכוש מחשב חדש, יש מקום מסויים שמציע מחירים טובים בעקבות הבלאק פריידי? כמובן חייב להיות מארץ בגלל נושא האחריות

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Rakir,

עכשיו הקירור הוא ענק ולא בטוח אם המארז יתאים לו אם יש לכם הצעות בנוגע למארזים שתואמים לH110 אני אשמח וגם שיתאים לכרטיס מסך שהוא בעצמו 312MM ובכללי מה אתם חושבים על הבילד שהמטרה שלו זה בעיקר לרינדור בתלת מימד, משחקים תודהD:

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by סלבה מלנ,

היי בגדול יש לי מחשב , בא לי לשדרג אותו . יש לי 2000 שח פנויים , חשבתי לקנות לוח טוב ,מעבד i3 יש לי בנתיים אשאיר .אני מחפש לוח עם כמה שיותר סלוטים לזיכרון ראם רצוי 8 , שיתמוך ב 64 גיגה . לזה אני צריך הארדיסק ssd בערך 250 גיגה ורצוי הארדיסק רגיל 7200 מספיק 500 גיגה . במידה והלוח רק ddr4 אז צריך גם זיכרון כי לי יש כרגע 16 גיגה ddr 3 . המחשב צריך להיות מהיר כי אני עובד עם תוכנות גרפיות (קלות ) פוטושופ, אילוסטרטור . אבל אני עושה המון פעולות בו זמנית ולפעמים עובד עם קבצים ענקיים עם המון גרפיקה . בגלל זה חושב להתחיל מהבסיס , שזה הלוח ואז לאט לאט לשדרג כרטיס מסך טוב , ומעבד תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by slamdunk,

היי חברים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 או תלוי אם צריך יותר בשביל המטרות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? כתיבה ועבודות משרדיות, אקסל, וורד וכו 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף כמה שיותר גדול בלי התחשבות במשקל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן WIN 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור המרכז עדיף משהו בגבולות רחובות עד הרצליה ולא מעבר …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by shimon23,

היי אני מעוניין לקנות את מחשב הלוח החדש של מיקרוסופט (Surface Go), בעיקר לצורכי עבודה משרדית קלה - סיכום ישיבות וכו'. לא ראיתי בעבר התייחסות לעניין המתח של מחשבים ניידים? האם זה לא בעיה בחיבור לזרם החשמל בארץ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by yanivganor,

שלום, אני בדרך לרכישת מחשב (פתחתי 2 ת'רדים בנושא) ואני עושה קצת "שעורי בית". רציתי את תגובתכם (הקצרה) על המפרט הזה שנועד לעבודה עם חישובים כבדים. מפרט זה לא נועד למשחקים. AMD ATHLON 64 FX55 939 BOX MSI K8N NEO2 PLATINUM CORSAIR TWINX 1024MB DDR 400MHZ 3200XL WD 74/10000 RAPTOR SATA ZALMAN CNPS 7700 AlCu האם המפרט מאוזן ?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by munin,

שלום לכולם, הגיע הזמן לשידרוג סופי של המחשב, הינה המפרט הנוכחי: 1. EVGA GeForce GTX960 2.Intel Core i5 650 3.2 Ghz 4MB L3 Cache s1156 3.Gigabyte GA-H55M-USB3 4. 4X2 DDR2 5. CoolMaster G750M 750W 6. SSD Samsung 250G + WD 2 T +Seagate 500G אני רוצה לשדרג את החלקים העיקריים: מעבד,לוח אם וזכרונות, אחרי חיפושים ברשת הגעתי למפרט הבא: Asus B150M-A/M.2 LGA1151 Intel Core I5 6600 3.3Ghz 6MB Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 orsair Vengeance LPX 1x16GB DDR4 2400Mhz CL16 בעוד כשבועיים אהיה באילת ואני רוצה לרכוש אותם שם (זה גם אחת הסיבות שבחרתי את החלקים, לא הכל נמצא במלאי) יש לי שתי שאלות: 1.האם כל …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ran123,

CPU AMD 2800+ 64BIT BOX, M.B GIGABYTE 8KNS, MEMORY 512X2 CORSAIR 3200C2 DUAL DDR, VGA ALBATRON 6800GT, HD WD 160G S-ATA, 1.44, DVD LG, DVD-RW LG 4082BB,CASE COMPUCASE 6919 + ENERMAX 350W מחיר באתר: 6999.00 ¤ מחיר השוק: 7348.95 ¤ אחריות: שנה מצב: ניתן להזמין מערכת משחק למקצוענים

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אני יודע שאני רוצה i7 , 8 או 16 ג'יגה ראם כרטיס מסך עם 2 יציאות DVI, SSD קטן למערכת הפעלה מארז איכותי (אם קיים מארז עם מערכת כלשהי נגד אבק, או מארז שיותר נוח לנקות אותו מאבק) מערכת קירור כלשהי, השקט חשוב מ1 עד 10 בערך 6. אני משחק משחקים פעם ב... המחשב מיועד למשחק פוקר מאסיבי, כרגע יש לי נייד של אסוס i5 מחשב פצצה תכלס, שמקרטע כשאני משחק מעל 9 שולחנות במקביל, וכשאני משחק מעל 15 זה נהיה סבל רציני. המטרה שלי היא שהמחשב לא ייתקע בכלל ויהיה כמה שיותר מהיר, מתכוון להשקיע בין 5 ל7 אלף שקל. תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by pavlo,

שלום לכולם, הציעו לי לקנות מחשב נייד בן 10 חודשים כמעט, ורציתי לדעת אם כדאי לי או לא כדאי לי לקנות אותו. דגם המחשב הוא: IBM X31 - Intel pentium M Centerino 1.5GHz + 512 mb ram המחשב מוצע למכירה ללא תחנת עגינה ועם הארד דיסק 40 ג'יגה. בעל המחשב הסביר לי ש 1.5GHz Centerino עובד כמו מעבד במהירות 2.7GHz האם זה נכון? תודה רבה לעוזרים מראש.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by cie1o,

הייי טוב חיפשתי לא מעט היה קשה לצמצם את הבחירות. אז יש לי 2 דגמים שאני מתלבטת בינהם. (אייבורי) ההתלבטות העיקרית שלי היא מבחינת שירות יותר טוב (למרות שאני טכנאית מחשבים) כי מבחינת מפרט הMSI מנצח. יש לו מעבד חזק יותר, סוללה 8 תאים, תקןN , והארד דיסק 320gb . LENOVO U350 EGG http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5245&CatCode= MSI SLIM X350 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5269&CatCode= והתקציב הוא מקסימום 3200 ש"ח תודה =)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by gregos1990,

קודם כל שלום לכל חברי הפורום! אני יודע שמחשב נייד לגיימינג הוא יקר הרבה יותר ממחשב נייח למשחקים אז בואו נדלג על הקטע הזה, אני גם לא בטוח בכלל אם פתחתי את הנושא בפורום הנכון כי בפורום של "מפרטים" הם מדברים רק על משחבים נייחים וזה לא מה שמעניין אותי. בכל זאת ולמרות הכל זה פורום של מחשבים וחומרה אז בבקשה לא לסגור לי את הנושא אני מעוניין לקנות מחשב נייד לגיימינג כבד, אני אוהב לשחק במשחב עם רזולוציה הכי גבוה שניתן לסחוט מהמחשב ובאותו הזמן שיעבוד חלק, בלי תקיעות, בלי שגיאות שנובעות מכרטיס מסך ( נתקלתי בכמה משחקים שלא עבדו טוב או לא עבדו בכלל דוקא בגלל אי התאמה לכרטיס מסך מסויים) איזה מפרט אתם יכולים ליעץ לי ? המחיר המקסימלי שאני מוכן להשקיע זה 8000 ש"ח קיבלתי הצעות מ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by GefilteFish,

יש לי תקציב של 2000 ש"ח אינני יודע מה לקנות עם הכסף הזה אנא עיזרו לי המערכת שלי (למקרה אם זה עוזר למישהו): מעבד: פנטיום 4 כרטיס מסך: Geforce 2 MX 100\200 מערכת הפעלה: ווינדוס 98 זיכרון: 256 RAM

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by orkir,

איזה מחשב!!! המקלדת הכי נוחה שאני מכיר!!! כל מי שמחזיק אותו לא מאמין שהוא שוקל כל כך מעט!!! מסך מעולה, סאונד סבבה, מהיר בטירוף עם הSSD, משטח מגע הכי אינטואיטיבי שיש, ואתמול הוא עבד לי יותר מחמש שעות רצופות של שימוש (שכלל גם שימוש בכונן האופטי), שקט - לא שומעים אותו בכלל, ומרגיש סופר דופר איכותי... המחיר לא נמוך אבל מקבלים מוצר מדהים שאין לא מתחרים... מומלץ!!!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by BorisAlt,

שלום, אני רוצה מחשב חדש כי שלי כל כך ישן שאפילו שולה מוקשים מתקשה לרוץ... בסך הכל כבר כמה שנים שאני די מנותק מהתחביב הישן של הגיימינג ורוצה לחזור. עכשיו הגיע הזמן לחזור לתחביב הישן והנהדר הזה. אשמח לכל עזרה שתוכלו להציע לי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בסך הכל יש לי גג כמה שעות להשקיע בשבוע אבל אני עדיין רוצה להנות מהן ומוכן להשקיע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחק…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by civic,

מה ההבדל בין הסוגים השונים למה אחד עולה 200 והשני 400? אני רוצה אחד של 4 גיגה 1333 למחשב נייד

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים