עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Zephyer,

אהלן. אני מחפש לפטופ ללימודים. קווים כללים: * מטרות המחשב? לימודים, עבודה משרדית, סביבות תוכנה שונות * גודל המסך? 12-15 מועדף * משקל רצוי? אין העדפה מיוחדת * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? באופן סביר, כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מיוחד * בלוטות? לא עקרוני * גודל מינימלי של כ ונן קשיח? SSD 128 * כונן CD/DVD? צורב? לא עקרוני * כונן Bluray? לא עקרוני * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא עקרוני * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא זיכרון: 4G מקלדת נוחה ככל האפשר. יכולות משחקים/וידאו לא הכי עקרוניות, יותר חשוב שאוכל להריץ עליו OFFICE, דפדפנים, וסביבות תוכנה שונות. ניידות: עדיף שיהיה נייד …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by shahars86,

לפני כ-3 שבועות רכשתי מחשב נייד של ASUS דגם K55V. היום התחיל להופיע לי מסך כחות לאחר הפעלה של ווינדווס, לאחר הכניסה ליוזר. בסוף הטעינה, המסך נהיה כחול, עם הסבר קצר שהמחשב "נפל" וכמו כן, יש הודעת שגיאה של כמה מספרים בקוד "הקסא". מישהו יודע אולי איך פותרים את הבעייה? אשמח לקבל תשובה מהירה...

• 2 תגובות
    • 859 צפיות
  3. שלום, אני מחפש מחשב שיאפשר לי לערוך בתוכנת AVID ותוכנות אפטר אחרות ברמה הגבוהה ביותר - איני בטוח בדיוק מה ממאפייני המפרט חשוב לי, ולכן אני לא יכול להרחיב על כל מאפייני המחשב שחשובים לי, מה שכן אני יכול להגיד: 1. לא חשוב לי שזה יהיה זיכרון SSD - גם ככה עורך על כוננים חיצוניים ואין לי שום רצון וצורך לבזבז על זה כסף. כמו כן הוא לא צריך להיות גדול במיוחד 2. האחריות כן מאוד חשובה לי. הכי הייתי מעדיף את האחריות של דל, 3 שנים תיקון באתר הלקוח, אבל אפשר גם אחריות אחרות, אם הם דומות במאפיינים שלהם, ואם לדל אין מה להציע בתחום. 3. אני לא צריך שהמסך יהיה גדול במיוחד, מכיוון שהוא יחובר למסך חיצוני. העדיפות היא למסך 15 אינץ ולא יותר. שוב, העיקר יהיה שהוא יהיה חיית עבודה. השימוש העיקרי …

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  4. Started by eliord90,

צריך עזרה במכירת מחשב נייד compaq 610 בכמה למכור אותו??? הנה קישור למפרט והמחיר בשוק http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741444 המחשב במצב שמור חדש בא עם מטען. תודה מראש!!

• 0 תגובות
    • 520 צפיות
  5. שלום לכולם, בגלל ההגבלה הפיזית של הרוכש לאזור הצפון אני מתקשה להרכיב לבד מפרט משתלם. אודה לעזרתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז כן אבל לא חובה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 מקס' 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל טווח המשחקים כולל BF3 וחברים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש צורך במסך של לפחות 22 אינץ -לאילו …

• 4 תגובות
    • 696 צפיות
  6. Started by benyben,

שלום חברים. נטבוק עם מעבד N570. עייף, איטי! האם כונן SSD (סאטא 2) יציל את הנטבוק? או שאני מבזבז את הזמן? אני מדבר על מעבר בין תכניות, על טעינת אתרים (רינדור)...... חבל לי להוציא כסף סתם תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by laland,

שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב חזק ואמין שיחזיק להרבה זמן+בבקשה לקחת בחשבון מסך 21 אינץ' במפרט. תודה רבה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 3600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסביבה ממוחשבת (אינרנט וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות …

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  8. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש אולטרה - בוק, ללא דיסק קשיח בכלל (לא שילוב), חשוב לי העובי וזמן הסוללה וכמו כן טכנולוגית שיהיה רלוונטי לזמן רב ככל הניתן (לא מחליף מחשבים לעיתים דחופות). תקציב לא מוגבל אך אינני צריך יכולות מיותרות (גם בתחום החומרה וגם בתחום העיצוב וכו). כמו כן המחשב יגיע מהגולה לכן לא צריכה להיות מגבלת דגמים . בתודה מראש, נמרוד עריכה: * מטרות המחשב- עבודה משרדית * גודל המסך- 12-14 * משקל רצוי- קל ככל הניתן * זמן סוללה ארוך- ככל האפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- לא * בלוטות- כן * גודל מינימלי של כונן קשיח - 125MB * כונן CD/DVD? צורב- לא * כונן Bluray- לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת…

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  9. 1. התקציב המקסימאלי 2000-3000 ש"ח. מעדיף לנסות לחסוך (כלומר שיהיה קרוב ל-2000) אבל מצד שני כן רוצה משהו איכותי -- אז אם צריך לעלות במחיר, סבבה. יש לי כבר רכיבים מסוימים. 2. שימושי המחשב גרפיקה עם פוטושופ ופלאש החדשים (קבצים גדולים), תכנות קל, גיימינג בינוני-קל (למשל: mass effect 2 בגרפיקה בינונית) 3 - ציוד היקפי -- אין צורך 4. רכיבים שכבר יש: יש לי כבר מסך, 22 אינץ' ברזולוציה 1680X1050 יש לי כבר כרטיס מסך: ATI Radeon HD 4600. אני מרוצה ממנו והייתי שמח לקחת אותו למחשב החדש, אבל אשמח לשמוע דיעות. יש לי כבר כרטיס קול חדש, Creative Audigy SE וגם הייתי שמח לקחת אותו יש לי גם כונן/צורב אבל הוא IDE - הוא סבבה, אבל אפשר לחבר אותו בכלל בימינו? יש לי גם הארדיסק…

• 10 תגובות
    • 782 צפיות
  10. Started by hta,

. מה התקציב המקסימאלי? 1500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב - עבודה משרדית בעיקר )ואם אפשר שיתאים קצת למשחקים בעלי דרישות נמוכות) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי -אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי בכלל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן(לגבי כול הסעיפים שצוינו פה) 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מעדיף בחנות שנמצאת באזור השרון. תודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  11. אז ככה... אני סטודנט ואני מעוניין במחשב נייד שיתן לי את כל מה שהנייח שלי יכול רק בנייד... כי עקב מעבר דירה וכו' אין מחשב נייח אז ככה יש שלושה מתמודדים לכתר: הראשון:MACBOOK AIR 13 הגרסא הבסיסית עם תוספת של 4 GB זכרון פנימי במחיר 1299 דולרים השני:HP ENVY Ultrabook 6t-1000 מה הסיפור של המחשב הזה? הוא טוב? בעד? נגד? השלישי:שבלי כל צל של ספק הוא חזק פה וכמובן הכי סקסי א-ב-ל אני בכל זאת רק סטודנט והוא יקר להרחריד הוא הMACBOOK PRO 15.6 רטינה אז זהו בגדול כל המחשבים נקנים בארה"ב ואני כבר כמה ימים לא יודע במה לבחור... אשמח לשמוע דעות בעד ונגד.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את הכל אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2400 2. מה שימושי המחשב משחקי מחשב כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, לא מיועד לתוכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריכה מסך,מקלדת,עכבר וצורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 לא משנה לי שיהיה רועש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…

• 34 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by ariel700,

מארז מארז איכותי Casecom הכולל יציאות USB קידמיות ואחוריות ספק כח FSP 350W Active PFC כולל מאוורר 12 ס"מ מעבד Intel® Core™ i3 2120 3.3GHz כולל מאוורר Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 לוח אם Asus P8H61-M LX H61 כרטיס קול 5.1 כרטיס רשת 10/100/1000 דיסק קשיח Seagate / Western Digital 500GB SATA2 / SATA3 7200RPM 16MB זכרון פנימי Kingston / Ceon 4GB DDR3 1333MHz כונן אופטי צורב LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X24 מאיץ גרפי מאיץ גרפי מובנה במעבד Intel® HD Graphics 2000 מה דעתכם על הנ"ל? המחיר הוא 1500 ש"ח. יש משהו קריטי שלא שמתי לב אליו במפרט הזה ודופק את הכל? אפשר לשדרג ב100-200 ש"ח אבל לא יותר מזה... והספק כח, הבנתי שFSP היא חברה מעולה, אבל 350W זה מספיק למפרט בסיסי כמו זה …

14. Started by ariel700,

מה דעתכם על זה? התקציב הוא 1500, השאלה היא אם יש פה משהו שפיספסתי שידפוק לי את הכל או שזה בסדר? אני מוכן להשקיע עוד 100-200 גג מעבר לזה. ומה לגבי הספק, הבנתי שFSP הם טובים אבל 350W יספיק למפרט בסיסי כזה? תודה מראש לכולם!! [table][tr][td] מארז[/t]מארז איכותי Casecom הכולל יציאות USB קידמיות ואחוריות[table][tr][td]ספק כח[/t]FSP 350W Active PFC כולל מאוורר 12 ס"מ[table][tr][td]מעבד[/t]Intel® Core™ i3 2120 3.3GHz כולל מאוורר Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2[table][tr][td]לוח אם[/t]Asus P8H61-M LX H61[table][tr][td]כרטיס קול[/t]5.1[table][tr][td]כרטיס רשת[/t]10/100/1000[table][tr][td]דיסק קשיח[/t]Seagate / Western Digital 500GB SATA2 / SATA3 7200RPM 16MB[table][tr][td]זכרון פנ…

• 2 תגובות
    • 589 צפיות
  15. Started by gabbay,

אני מתכנן לעשות שידרוג קטן למערכת שלי ורציתי לדעת בכמה אני יכול למכור זוג כרטיסי Innovision GeForce GTX470 1280MB GDDR5 עם הקירור http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/376/accelero-xtreme-plus-ii.html?c=2182 במחיר ליחידה? תודה

• 5 תגובות
    • 2.7k צפיות
  16. Started by aviran15,

1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב 2000 ש"ח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-200 -250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד בעיקר לגיימינג קל ושימושים משרדיים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fifa וכמה משחקי פעולה על רזולוציות די נמוכות ההגדרות יהיו בד"כ על בינוני או על גבוה, ללא פילטרים וכד'... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1050*1680 3. האם יש צורך בציוד הקפי : אין צורך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? אין חשיבות מיוחדת לשקט. 7. האם האם יש …

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  17. Started by Mantis,

http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=16043&zap=1 הוא נראה מחשב סביר, האם לדעתכם שווה את המחיר? מה האלטרנטיבות שלו? (מחשב לסטודנט להנדסת מחשבים).

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. היי מבקש את עזרתכם והמלצתכם רגע לפניי הקנייה לאחר שעות ארוכות של קריאה ברחבי הרשת הגעתי למפרט הבא, אשמח לשמוע דעתכם ועזרתכם בבחירה הסופית בין החלקים עליהם אני מתלבט. לוח - ASRock Z77 Extreme6 או ASRock Fatal1ty-Z77-Professional מעבד - i7-3770K זכרון - G.Skill F3-12800CL9D-8GBSR2 שתי יחידות סה"כ 16 גיגה (כבר נרכש) קירור - SCYTHE MUGEN II REV B או SCYTHE MUGEN 3 מארז - Antec P280 או NZXT Tempest 410 Elite ההתלבטות בין השניים לא קלה. ספק - SeaSonic X-660W צורב - LG X24 (כבר נרכש) דיסק קשיח - ברקודה 2 טרה, הסדרה השחורה, 64 MB (כבר נרכש) אשמח לשמוע את דעתכם על החלקים והרכיבים לגביי הלוחות, קראתי וראיתי את הדגמים של גיגה בייט ואסוס ואני דיי נעול על ASROCK רק מתלבט בין שני הדג…

• 13 תגובות
    • 844 צפיות
  19. Started by ycltdycltd,

יש לי מחשב נייד ישן (לנובו מלפני חמש שנים בערך, אולי קצת יותר... לא זוכר את המפרט, אם עקרוני תכתבו ואעדכן מאוחר יותר). אני רוצה להשמיש אותו כשרת גיבויים עם FreeNAS. יש מספר נקודות שלא מספיק ברורות לי: 1. האם להשאיר את הסוללה במחשב? (המחשב יהיה מחובר באופן קבוע לחשמל) 2. האם יש חשש שיחסרו לי דרייברים? 3. איפה יש חשש לצוואר בקבוק? המעבד? מהירות העברה ברשת (חוטית, אני מקווה)? מהירות הקריאה/כתיבה של הדיסק? 4. יש בעיות נוספות שלא חשבתי עליהם?

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  20. Started by Gal.Am,

אני חושב לקנות למחשב Ivy Bridge חדש. אשמח להצעות/חוות דעת/ המלצות. לגבי תקציב: פחות או יותר גמיש אבל בלי להשתגע. לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-UD5H מעבד: Intel I5 3570K קירור מעבד: Corsair H100 כרטיס מסך: Gigabyte GTX 680 את כל השאר כבר יש לי: מארז: CM Storm Enforcer כונן מערכת הפעלה: Corsair Force GT 60GB SATA3 X2 - RAID 0 איחסון: WD 500GB Caviar Blue ספק: Seasonic X-660 כרטיס מסך קיים (כנראה יהפוך לכרטיס Gigabyte GTX 560 SOC :(PhysX

• 1 תגובה
    • 886 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם ה…

• 2 תגובות
    • 489 צפיות
  22. Started by luckybucky,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר (שיתמוך כמובן בhd) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.המשחקים הכי כבדים (מבחינה גרפית) שאפשר לחשוב עליהם. בעיקר fps-ים למיניהם. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציו…

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר להגיע לאזור 3000 אני אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב עבודה משרדית להנהלת חשבונות, עבודה על ווינדוס XP א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, כל מה שקשור להנהלת חשבונות: חשבשבת, עצמאית וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: המחשב מיועד אך ורק לעבודות משרד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הכל חוץ מציוד הקפי. וכרטיס מסך אני מאמין שמובנה בלוחות החדשים טובים מספיק, נכון? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray 1,020.00 ₪ Gigabyte GA-Z68AP-D3 HDMI Optical Z68 CHIPSET ברכישת מחשב חדש 399.00 ₪ Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN 257.00 ₪ Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3 517.00 ₪ Hec Cougar Solution Front USB3 Black + XFX 450Watt P1-450S-XXB9 - ProSeries 499.00 ₪ Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler 141.00 ₪ מאוור Cooler Master Hyper 212 Evo RR-212E-16PK 176.00 ₪ אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע למפרט הנ"ל, בעיקר הלוח. השימוש יהיה כללי, קצת פוטושופ. תקציב עד 3000 ש"ח. אני לא מעוניין במערכת זולה יותר, העיקר כמה שיותר אופטימלית. תודה

• 1 תגובה
    • 595 צפיות
  25. Started by is2k,

מי עדיף מבין השניים מבחינת איכות תמונה? הדגמים המדוייקים שעל הפרק: Toshiba Satellite i5 L735-138 Lenovo Z580 2151-DNG נ.ב. ידוע לי שמדובר בגדלי מסך שונים, לכן השאלה מתייחסת לאיכות הפאנל בלבד.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים