עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by dkaro,

שלום לכולם, יש לי מחשב בן 6 שנים ולאחרונה די גמרתי בדעתי לרכוש מפרט חדש עם המעבד החדש של AMD שיוצא עוד כמה ימים. ובכל זאת, כיוון שאני גיימר קל בלבד אני חושב בשנית ואולי ייתכן שהחלפת כרטיס מסך בלבד תעשה את העבודה? המפרט הנוכחי שלי: לוח אם: GA-H97M-D3H מעבד: Intel Core i5-4690 זכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 כונן SSD: דגם Mushkin Source 2 480 GB כרטיס מסך: GIGABYTE HD 7970 WindForce 3X OC מארז: Fractal Design Define Mini ספק כח: 700W הציפיות שלי הן להיות מסוגל להריץ משחקים (גם חדשים) ב-1,080P על אזור ה-60 הרץ, אין לי מסך שתומך ביותר מזה בכל מקרה (לא רזולוציה ולא הרץ). מה הייתם ממליצים, להחליף כרטי…

2. Started by עמיר שחר,

שלום אשמח לקבל המלצה על חנויות לקנית מחשב שישמש לעריכה באיזור. כמו כן השמח לקבל המלצות לגבי המפרטי מחשב: המפרט שאני חושב שאני צריך/רוצה: מעבד דואל קרו לפחות שני ג'יגה ביט זיכרון שני הרדיסקים בנפח של 500 ג'יגה ביט. אין צורך במסך אך יש צורך בכרטיס מסך (יצאה לשני מסכים) בתודה מראש עמיר

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by royban,

הי, לפני חודש התיעצתי פה בפורום לגבי רכישת מחשב, מחשב גיימינג תקציב בערך 5000 בלי מסך(יש לי מסך 27 2K 144 FPS). המלצתם,בצדק,להמתין. האם זה הזמן או שכדאי להמתין עוד קצת? אין לחץ.

• 2 תגובות
    • 604 צפיות
  4. בניתי את המחשב הזה ב KSP לעבודה עם PS וAI ללא עריכת ווידאו. אף פעם לא קניתי מחשב של יותר מ 4500 שקל. אני רוצה לוודא שלא עשיתי פאדיחות. כונן SAMSUNG EVO 970nvme ויש לי שלל כונני SSD ו HDD ממחשב קודם core2due בן 13. ניתן לשחק עם התקציב קלות המפרט (כולל מסך): [img]https://img.ksp.co.il/allimg/lrg16015.jpg[/img] [b][color=#0000BF]דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD [/color] [/b] מעבד AMD: [url=https://ksp.co.il/?uin=107124]מעבד AMD Ryzen 5 3600XT 3.8Ghz AM4 - Box [/url]1 מאוורר למעבד: [url=https://ksp.co.il/?uin=58809]קירור למעבד Antec C400 Glacial [/url]1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: [url=https://ksp.co.il/?uin=104591]לוח…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Pika007,

אני צריך חוות דעת או עצה- בזמן שההארדיסק לא "טוחן" בנייד החדש שלי (ה 1520) יש רעש סטטי מציק באוזניות ואפילו ברמקולים. ברמקולים לא שומעים את זה אלא אם מצמידים את האוזן לאחד מהרמקולים, אבל באוזניות שומעים את זה..... -ברגע שאני מפעיל כל ישום עם סאונד כלשהו, הרעש נבלע כליל בתוך הסאונד של הישום, אבל הסיפור הזה עדיין מציק לי.... מישהו מכיר את העניין? זו זליגת חשמל או מה? S: *הרעש לא מתגבר או נחלש שאני מגביר ומנמיך את עצמת הסאונד, אלא אם מדובר ברמקולים עם הספק חיצוני. הרעש בפיץ' גבוה מאוד, ופשוט מחרפן אותי. הוא חזק מאוד שאתה בחדר שקט S: תודה לעונים. עריכה- מצאתי את מקור הרעש. זה המאוורר X_X משום מה זה משפיע גם באוזניות. יש רעיון מה לעשות? :\ עריכה 2- מסתבר שאני מדמיין דברים, או …

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by adirze,

שלום לכולם, אני צריך מפרט עבור חבר ואני אשמח לעזרה. המחשב מיועד בעיקר למשחקים, התקציב הוא כמו שרשמתי בכותרת 3500-4000 ש"ח. ציוד הקפי שצריך שיהיה במפרט: עכבר, מקלדת (עדיף שיהיו יותר נוחים למשחקים) ורמקולים. במסך אין צורך. במבחינת דיסק קשיח 500GB יהיה מספיק. לא מתוכנן OC. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 828 צפיות
  7. Started by mic3mic4,

הי, קניתי מחשב חדש והחלטתי בכל אופן לקנות גם מסך. אני מתלבטת בין שניים - סביב אותו המחיר משום מה (לא מצליחה להבין איפה הקאטצ' ב-29"): https://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=13090 או זה https://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=19223 השימוש הוא עבודות גרפיות ותלת מימד (לא גיימינג) אשמח לדעתכם. תודה!!

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  8. Started by merstik,

1. מחיר: 4000-4500 שקלים (עדיף להשאר בגבולות אלה). 2. שימוש המחשב: גיימינג כגון battlefield ו-league of legends רזולוציה: 1920/1080 הגדרות גרפיות: עדיף שיהיה ניתן לשחק את המשחקים על "High" 3. אין צורך לציוד היקפי. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 7 6. לא מתוכנן אוברקלוק. 7. כולל מערכת הפעלה והרכבה בחנות. 8. איזור מגורים: ראשון לציון 9. מעוניים לקנות את המחשב כמה שיותר מהר. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - אין 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - לא 12. הערות נוספות, פירוט מ…

• 2 תגובות
    • 998 צפיות
  9. Started by Bar1234,

מה אתם הייתם ממליצים לי לעשות ?? יש לי 2000 שקל ביד..... והסיפור הוא כזה... יש לי שני מחשבים שאני עושה עליהם טרייד ואני אקבל על שניהם 1400 ש"ח בערך.... זאת אומרת שיהיה לי סכום של 3400 ש"ח + / - ההתלבטות שלי היא כזאת.... : האם לקנות חדש : מעבד, דיסק קשיח, צורב DVD, כרטיס מסך וספק (כי לוח וזיכרנות יש לי כבר) או לקנות הכל יד שנייה ואז להוזיל את המחיר ?? צורב ודיסק קשיח אפשר לדחות את הקנייה כי יש לי בינתיים משהו חלופי.... ככה שאלה לא החלקים הנחוצים ביותר.... יש לי לוח: DFI NF4 ULTRA INFINITY וזכרונות 512X2 של סמסונג מה הייתם מציעים לי לעשות ??? ואם יש לכם שיפורים, טענות, או הצעות אז תגיבו... תודה לכולם....

• 2 תגובות
    • 613 צפיות
  10. Started by pesahy,

אשר כולל : מעבד לוח אם עם יציאה של HDMI מארז ספק כוח ( או כרטיס מסך - הכי חשוב שת\היה יציאת HDMI) לא חייב אם קיים בלוח אם. זיכרון 2G אשר יכול להכיל עד 6 SATA לפחות , אם יש יותר יציאות SATA הרי זה משובח בתקציב 2000 אפשר לחרוג עוד 100 - 150 שח. השימושים אך ורק צפייה של תכני HD.

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  11. Started by LeftRight,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כמה שיותר קטן יותר טוב, אם מכוער מוזיל את העלות אז שיהיה מכוער 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? 8…

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  12. שלום לבאי הפורום, המלצה לשינויים שיפורים למחשב הנ"ל. המטרה היא מחשב משרדי שיהיה אמין בסכום סביב ה 3500 ש"ח ללא שום צורך באובר קלוקינג. העדיפות היא למעבד ולוח אם של INTEL. מעבד: (Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x2MB, DualCore (915 אולי להוריד ל 820? לוח אם: ?Intel DG965RYCK s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E? אולי חברה קצת יותר זולה אבל כמה שיותר אמינה? זכרונות?: DDR II 667 512MB TwinMOS *2 אולי מספיק רק אחד? כרטיס מסך: Point Of View 7100GS 128MB (Max 512MB) TV, DVI, PCI-E אולי משהו קצת יותר זול? דיסק קשיח: Western Digital 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II כרטיס קול: 7.1 Channel Audio אולי משולב לוח אם? (אין צורך במשהו איכותי) צורב: DVD Recorders Sony DVD±R AW-G170AB2 x18 Black עדיף LG ? צ…

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  13. שלום, קודם כל יש לכם פורום משובח ביותר... ולעסק... ברשותי כבר מעבד מסוג : Intel Core 2 Duo E6700 אני מעוניין במחשב ביתי שישמש כאיכסון תמונות וסרטים תוכנות האופיס למינהם, גלישה באינטרנט ופה ושם משחקים. חשוב לי שיהיה קורא כרטיסים מובנה (לא חיצוני) לפחות 250 ג'יגה בכונן קשיח ( או 2 של 160) זיכרון של 2 ג'יגה (1+1) + קירור לזכרונות כרטיס מסך טוב (לא על הלוח) צורב dvd ספק כוח איכותי ומארז טוב אין צורך במעבד, ציוד היקפי והרכבה אני מקווה שלא החסרתי כלום, תודה לכולכם

• 10 תגובות
    • 555 צפיות
  14. Started by tavor21,

שלום ! אני רוצה לקנות את המחשב הנ"ל ורציתי קצת חוות דעת עליהם לגבי האיכות והביצועים של המחשב אני סטודנט ואני צריך את המחשב בעיקר לאינטרנט אבל גם לחישובים לא כל כך מורכבים אבל כאלו שגורמים לעומס על המחשב

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום יש לי לא מעט שאלות והפנו אותי לפורום הזה אמרו לי שיש פה מביני עניין ובאמת נראה שכך אני מחפש מחשב נייד שישרת אותי בכל הצרכים משחקים - guild wars 2 בעיקר עריכה - photoshop עבודה - visual studio 2013 אני צריך להיות נייד, זאת אומרת אם מחר אני טס לזימבבואה לעשות תואר על מדעי האוקיינוס שאני אוכל לקחת את המחשב איתי בבקשה רק כרטיסי מסך של nVidia יש אפשרות לא בטוחה גם לקנות בחו"ל עוד לא ביררתי לעומק מטרות המחשב? מצוין למעלה ^ גודל המסך? 15.6 אני לא רוצה מחשב מפלצתי, ה 17.3 פשוט ענקיים מדי להסתובב איתם רזולוציית המסך? נראה לי שבתקציב הרזולצייה תיהיה מספיק טובה לי (תקנו אותי אם אני טועה) דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שיכלול numpud, ואם אפשר, שיהיה טיפה רווח…

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. בהמשך לפוסט הזה: הגעתי למשב הזה: https://www.amazon.com/gp/product/B08NBNLHRD/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AWKX36MYDX543&psc=1 בערך 3700 שקלים (כולל הכל) ואני מקבל אחלה מעבד (להבנתי) כונן של 1 טרה, כרטיס מסך טוב יחסית (למרות שאני ממש לא צריך אותו) ו16 גיגה של ram. לא ניראה לי שאוכל לקבל דבר כזה בארץ, במחיר הסביר (לדעתי) הזה. (אותיות בעברית אזמין בנפרד). שאלתי היא: המוצר הזה נמכר ע"י חנות שעובדת באמזון. אם הוא יגיע לפה במצב טוב, אין לי כמובן שום בעיה. אבל מה קורה, אם יש איזו תקלה קלה? אולי פיקסל או שניים לא עובדים במסך, אלי משהו במערכת לא מתפקד טוב כשאני פותח את המחשב. אין לי מושג איזו תקלה זו יכולה להיות אבל…

17. Started by osz,

שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בבנית מפרט למחשב משרדי. עקרונות מפרט: מבוסס AMD (לא sempron) כרטיס מסך - בשאיפה לא OB נפח אחסון: 80GB תקציב רצוי: 1700 תקציב גג: 2100 בנוסף-על איזה SFF את ועם איזה מעבד/כ.מסך אתם ממליצים לבסס תחנה משרדית על אותו עקרון של זו שלמעלה? תודה מראש, אורי. נב קיבלתי בינתיים את ההצעה הזו(היא לא ממש מה שאני צריך גם מבחינת נפח אחסון וגם מבחינת כ.המסך...): מעבד+לוח אם: AMD ATHLON PRO 3300+ ECS L7VMM3+ זיכרון: DDR 256 MB מארז: MIDI TOWER ATX USB + 400W דיסק קשיח :WESTERN DIGITAL 40 GB 7200 RPM כונן : 1.44 כונן תקליטורים :SONY/ASUS CD-ROM *52 כרטיס קול: AC 97 SOUND128 O/B כרטיס מסך: 3D FORCE UP TO 64MB +AGP כרטיס רשת: 10/100 LAN עעכבר גלגלת לאינט…

18. Started by idanarieli,

מה עדיף? http:// tms.co.il/preview /spec/ar7hzm6d/1 http:// tms.co.il/preview /spec/hjtf7lun/1 בתקציב של 2800-2900

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  19. Started by Assafi,

שלום, אני מחפש המלצה למחשב אישי זעיר, בסגנון NUC של אינטל ורציתי לדעת אם קיים מחשב כזה שעונה על הדרישות שלי. חשוב לי לדעת אם קיים מחשב זעיר שמתאים לי. התקציב כרגע פחות רלוונטי, אך אין זה אומר שאני רוצה מחשב עם ביצועים שלא רלוונטיים עבורי.אני מודע לכך שאת כל המידע אפשר למצוא באינטרנט אבל אני פשוט טובע באפשרויות ובמפרטים ובנוסף קשה לי להתאים את המפרט לדרישות. 1. מה התקציב המקסימאלי? לא רלוונטי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רלוונטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רלוונטי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לעבודה משרדית והרצת התוכנות photoshop, autocad, proE, matlab וכו' בשימוש לא מ…

• 2 תגובות
    • 912 צפיות
  20. Started by NETANELKOREN,

שלום המפרט שעכשיו אני יציג אז יש לי כמה שאלות.את המחשב אני קונה עוד 6 חודשים 1.האם המפרט עבר את ה8000 ש"ח. 2.האם המפרט טוב הוא שאני צריך לשנות משהו. 3.האם הוא יעלה על הVISTA אני לא גיימר כבד אבל אני צריך כרטיס מסך טוב. המחשב הנ"ל מיועד לעבודות,סרטים,משחקים קלים וקצת קשים,תוכנות,אינטרנט. בס"ד בס"ד המחשב מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6600 2.6 GHZ לוח-אם:ASUS P5B DELUXE זיכרון פנימי:DDR2 GB 2 דיסק קשיח:250 GB כרטיס מסך: GEFORCE 7600 GT 256MB צורב:DVDRW+DVDRW 2 צורבי DVD מסך:17" MAG LCD כרטיס קול:עד 200 ש"ח כונן דיסקטים: 1.44 mb מקלדת+עכבר של Microsoft מולטימדיה עד 200 ש"ח ספק כוח: 550W עד 500 ש"ח מצלמה: מצלמת אינטרנט 1.3MP מבית: Grandtec אולטרה כולל מיקרופון וזום דיגטלי מיקרופון…

• 4 תגובות
    • 552 צפיות
  21. חבר של אחותי מתחיל ללמוד בסוף החודש. הוא צריך לעבוד עם התוכנה solidwork, יש מחשב בתקציב של 2-2.5k שיכול להתאים לו? תודה דרור

• 7 תגובות
    • 696 צפיות
  22. אהלן חברה, לאחרונה נשרף לי הלוח אם. אני נמצא כרגע בלבטים האם כדאי לי רק לקנות לוח אם חדש, או אולי לשדרג טיפה את המערכת. זה המפרט שלי: מעבד AMD Athlon X2 Dual-Core +5200. הלוח אם שהיה לי Asus m2n-e זכרון G.Skill DDR2 2 GB כרטיס מסך ATI Radeon HD4850 ספק כוח Crossair 520W אני משתמש במחשב בעיקר למשחקים וסרטים HD. אני לא כל כך מתעניין בOC. ההתלבטות שלי היא כזו, אם אני רק משדרג את הלוח אם, חשבתי על ASRock 770DE+ אבל חשבתי שאם אני כבר צריך לקנות לוח אם חדש עדיף לי לשדרג טיפה את המערכת. משהו בכיוון של: מעבד AMD Phenom II X4 965 לוח אם ASUS M4A87TD EVO וזכרון DDR3 איזשהו אני מוכן להשקיע עד 1500₪. אני צריך עזרה בעיקר להחליט האם לפי דעתכם כדאי לי לשדרג או להשאר עם אותה מערכ…

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  23. Started by amig,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד שמחירו סביבות 2500 ₪, אפשר למתוח למעלה אבל אם אפשר שלא אז עדיף. אני לא בקי במחשבים אבל לפני שפניתי אליכם קראתי המלצות בפורום ולמדתי מעט. אשמח אם התגובות שלכם יהיו ברורות גם למי שלא מבין בתחום, תודה מחפש המלצה למחשב נייד (נייד וקל) שישמש אותי בכמה שנים הקרובות * מטרות המחשב? שימוש מרובה ב"וורד", גלישה באינטרנט, יו-טיוב (צפייה בסרטונים), קריאת קבצי PDF. אני מאוד מעוניין שתוכנות כאלו יוכלו לרוץ במגביל ובמהירות. * גודל המסך? 13-15 מצד אחד אני מעוניין במחשב קל, מצד שני אני רוצה שהמסך יהיה מספיק נוח לעבודה עם "וורד". אחרי שראיתי ניידים בחנות אני נוטה ל 13 או 14, אבל אם יהיה 15 במשקל קל אז למה לא. האם חשוב מסך מבריק או מאט? נראה לי מט * רזו…

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  24. Started by Wheatley,

רוצה לשדרג את המחשב שלי (יחסית ישן) שיוכל לעמוד במשחקים שיצאו\עומדים לצאת 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-8K, אבל אתכוונן לפי מה שימליצו 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר (כרגע התכנון הוא על Far Cry 6 שעומד לצאת באוקטובר, battlefield 2042. ועוד משחקים כמו פורטנייט, סייברפאנק). רוצה לשחק איתם על הגדרות יחסית גבוהות אם לא הכי גבוהות לפעמים אשתמש בו גם לעבודה שלי (אבטחת מידע, תכנות, מכונות וירטואליות, למרות שהרוב יהיה על המחשב של העבודה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי …

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מולטימדיה - מוזיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS ו RTS בעיקר, BF4, Titanfall. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה גם מסך 1080p. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות, לא מאד קריטי. 3. האם יש צורך …

• 21 תגובות
    • 4.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.