אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי במחשב כרגע דיסק קשיח 250GB מחובר ב SATA ויש לי עוד דיסק קשיח 80 GB של SATA שסתם שוכב בארון אצלי והוא לא ישן ועובד מצויין עכשיו השאלה שלי היא כזהות יש איזשהו שימוש מעניין שאני יכול לעשות איתו למשל שיעבוד משהו יותר מהר או גיבוי מידע או משהו כזה ואם יש משהו אנ ישמח אם תעזרו לי או תיתנו לי לינק לאיזה מאמר לקרוא. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 853 צפיות
-
-
היה לי ניסיון רע מאוד עם קוראי DVD למחשב ולכן אני קצת לחוץ כי אני צריך תשובה מהימנה.. הקטע שהכי דפק אותי היה ביצועים עלובים ביותר בקריאת דיסקים צרובים רגילים.. עכשיו עם הצורב DVD אני אצטרך להכניס גם קורא DVD במקום הקורא הפשוט ואני לא מתלהב להדפק עוד פעם..
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם יש לי שתי צורבים במחשב אני יכול לצרוב שתי דיסקים בו זמנית?
-
- 6 תגובות
- 735 צפיות
-
-
ההארד דיסק שהוא יושב בצורה הרגילה שלו המולקס ממש מול החלון וזה מגעיל אז אני רוצה להפוך אותו בצורה כזאת שהמולקס יהיה בצד השני של המארז האם זה יכול להרוס אותו כליל או במשך הזמן?
-
- 6 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היי.. אני מתכוון לקנות מחשב חדש.. ואני די בדילמה. ולא ידעתי כלכך את מי לשאול בשאלה המציקה הזו, והחלטתי לפתוח כאן טופיק בתקווה לעזרה. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=694 הכונן אופטי הזה של LG. אני לא מבין מה זה בדיוק כונן אופטי. זה צורב וגם קורא דיוידי? כי לי יש כרגע במחשב הישן , כונן אחד לקורא דיוידי וסידי, כונן אחד לצריבת סידי, וכונן לצריבת דיוידי. עכשיו הכונן אופטי הזה המדובר זה הכל ביחד? ומה עדיף... זה שלמעלה, או : http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=696 שזה לייטסקרייב וזה מגניב, או http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=693 שזה שוב של אל ג'י ואני חושב שזה עובד על IDE, וזה צורב על 20. אז מה כדאי?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב עד 5.200 עכשיו השאלה שלי כזאת: אמרו לי שהדיסק הקשיח SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 יותר טוב משאר הדיסקים הקשיחים של WD שבאים עם SATA3 וזיכרון באפר של 64M רציתי לדעת אם זה נכון או שעדיף לי משהו יותר טוב מבחינת הזיכרון ומהירות העברת הנתונים...? אשמח לקבל המלצות בתודה מאור...
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
אז ככה אני החלטתי לרכוש דיסק קשיח חיצוני נייד השאלה שלי מה יותר אמין לרכוש דיסק קשיח פנימי עם מארז או שעדיף לרכוש דיסק קשיח חיצוני נייד ההבדלים במחירים זניחים לכן מה שחשוב זו האמינות תודה וערב טוב
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
תמיד ישנה את התופעה שמשתמשים מתלוננים על דיסקים קשיחים כאלה או אחרים, היום מופיעה כתבה ב Hwzone, "סוףסוף מתחרה ראוי ל-WD בשוק ההארדיסקים ?" ושם כתוב שהסידרה של WD SE עם ה 8Mb buffer, היא אמינה?! אבל שוב....תמיד יש יוצאי דופן....לי יש בשרת שני דיסקים WD 80JB 8Mb שעובדים ב RAID-1, וכבר פעמיים התרסק לי אחד מהם, דבר שדרש החלפה!!! (הדיסק משמיע רעש של פולס התחלתי או משהו כזה ואומר שלום יפה!) זה מבלי להתייחס ל - 3 דיסקים של WD בנפח של 60 שהייתי צריך לטפל בהם השבוע......(קריסה בלתי מובנת?! שיחזור וכדומה...) רציתי לשאול משתמשים שיש להם דיסקים של Seagate בנפחים של 40,60,80 ויותר לפרק זמן ארוך יותר משנה, שהדיסק אצלהם עבד שעות נוספות וחווה עבודה אינטנסיבית.....תקלות? בעיות?
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
למה הכפתור למטה? יש איזו סיבה הגיונית לזה? כל פעם שאני מנסה לסגור את הכונן אחרי שאני מכניס CD אני צריך להתכופף ולהתחיל לעשות תרגילים כדי להגיע לכפתור שבצורה "חכמה" ביותר ממוקם מתחת למגש הפתוח... למה לא שמים את הכפתור למעלה? יש חברות שמייצרות כוננים עם כפתור מלמעלה?!?! באמת מוזר מי שחשב על זה...
-
- 6 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אדגיש מראש - אני לא מבין בעניין, ויעול להיות שכל הנאמר כאן הוא שטויות במיץ.נניח ויש לי מערך 5+0. אם אחד מהדיסקים קורס, מערך ה0 העליון לא אמור לראות בכלל את התקלה, וניתן לעשות rebuild ל5 הפנימי בו כלול הדיסק שקרס מתוך היתירות שבו. תקנו אותי אם אני טועה עד כאן. עתה, נניח שהמערך בנוי הפוך, כלומר 0+5 (זה אפשרי בכלל?). אם אחד הדיסקים קורס, המערך החיצוני היתיר בפני עצמו אמור להמשיך לעבוד, אבל איך ניתן לעשות rebuild? הרי המערך הפנימי הוא raid 0, כלומר, גם אם ה5 החיצוני מספק את כל המידע הדרוש לכך, איך הבקר יודע איך לחלק את המידע הפנימי בין הדיסקים? או שפשוט מפרמטים את התת-מערך כולו ונותנים למערך החיצוני לשחזר את תת-המערך כדיסק יחיד "נקי"? ובכלל, עד כמה מורגש הבדל המהירות בתצורה ה…
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם. בעקבות חוסר מקום במחשב אני רוצה לקנות HD חדש. ה-HD מיועד להחזיק המון סדרות ואם אפשרי אז אפילו סדרות באיכות HD. שמתי עין על ה-ST31000528AS שהוא בעל 1T. עכשיו השאלה היא, האם הדגם הזה תומך ב-SATA1? לפני כמה חודשים ראיתי שיש איזה דגם שעשה בעיות עם ה-SATA1 ורציתי לדעת אם זה הדגם הזה או שזה דגם אחר. אגב, אם יש כונן עם יותר נפח אחסון שתומך ב-SATA 1 תמליצו לי עליו בבקשה. תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
למה שיש לי שתי מחיצות באותו כונן קשיח לוקח הרבה זמן להעביר בניהם? אחרי הכול זה אותו הדיסק?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה מחשב לגיימינג ועריכת וידאו חובבנית, ויש לי דילמה קטנה: SSD קצת כבד לי במחיר, 500 שקלים לכונן 128GB.. למרות שאין לי בעיה להשקיע בכונן SSD רציתי לשאול אם אני באמת צריך אותו לשימושים שלי? אני קורא המון פוסטים וסטיקים בפורום ומתעניין, ויצא לי איזה פעמיים-שלוש לקרוא שהארד דיסק הוא בעצם הצוואר בקבוק העיקרי במערכת חזקה כיום ללא SSD, ולכן כדאי או- לקחת 2 הארד דיסקים ולעשות מערך רייד, או לקנות SSD שיאיץ את המערכת.. מה כדאי לי לעשות? ו-עוד שאלה, ראיתי סרטונים ביוטיוב של מערכות מחשב שהSSD שלהם מודבק בצד השני של המארז עם כל הכבלים, זה בכדי להגן על הכונן איכשהו או שזו סתם העדפה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
עיינתי במפרטים שהומלצו בפורום. מישהו יכול להסביר למה צריך כוננים קשיחים כל כך גדולים ( מעל 500 GB ׂ) לגרפיקה? התוכנות עצמן לא תופסות כל כך הרבה מקום. תודה שי
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
יש לי הארדיסק IDE ממחשב ישן שכבר לא עולה [לא יודע למה] יש עליו כמה דברים שאני רוצה להעביר למחשב הנוכחי [חיבור SATA] איך אני יכול לעשות את זה? ואם על הישן מותקנת מע' הפעלה זה משנה? תודה
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, לWINDOWS יש VIRTUAL MEMORY. במדריך להגדרות SSD שבאתר רשום שיש לבטל את הVIRTUAL MEMORY שעל כונן הSSD ולהגדיר אותו לכוננים המכניים משום שהקריאה.כתיבה המרובות שקורות שם יקצרו לבסוף או אורך החיים של הSSD. האם זה נכון? מה שלי לא מסתדר בהנחיה זו הוא העובדה שאם הגדרתי את הVIRTUAL MEMORY לכוננים המכניים האם לא בעצם וויתרתי על המהירות של הSSD בביצועי מערכת ההפעלה? ואז בעצם אני מוותר על היתרון הענק של המהירות של הSSD שמ.ההפעלה תשתמש בו בצורה המיטבית ביותר? תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אם זה לא בפורום הנכון-אני מצטער, לא ידעתי איפה לשאול
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא ידעתי איפה בדיוק לפתוח על הנושא הזה אשכול אז בבקשה להעביר אם זה לא קשור לכאן. אני רוצה לקנות SSD מחו"ל ומכיוון שsandisk זו חברה ישראלית רציתי לדעת אם אני יכול לקנות SSD מחו"ל אם אחריות יצרן(במקרה הזה sandisk) ולממש את האחריות בחנויות שלהם בארץ במקום יצרנים אחרים שצריך לשלוח את המוצר בחזרה לחו"ל על מנת לקבל תיקון. מי שיודע מאוד יעזור לי
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
שלום לכולם! מה זה S.M.A.R.T איך אני משתמש בזה? מה היתרונות/חסרונות וכו'.. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, קניתי לפני שבוע DISK ON KEY של KINGSTON 8GB משהו פשוט ב60 שקל, והיום כשחזרתי מי העבודה בדקתי עם הוא תקין בכלל ואיך שחיברתי אותו המחשב הראה לי הודעה כזאת, "READY BOOST" אז כמובן לחצתי עליו ובDISK ON KEY הותקן הREADY BOOST הזה בגודל של 4GB, אחרי זה בדקתי מזה בדיוק עשה ככה שללא הDISK ON KEY המחשב עובד רגיל אבל איך שאני מכניס אותו פתאום המחשב עובד מהר יותר ואפילו עולה מהר יותר, עכשיו השאלה מה בדיוק הWIN 7 עשה לDISK ON KEY שלי ? אחרי באנצ' קטן שעשיתי לו ראיתי שיפור של 20 אחוז בביצועים בהעברת הנתונים אבל אני עדיין לא מבין מזה זה כמו RAID או כמו הSMART RESPONSE ?
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
כלומר, יש לי 5 דיסקים קשיחים במחשב ואני רוצה להעביר אותם מחוץ למחשב אל תוך מארז מיוחד של דיסקים קשיחים. יש דבר כזה? מארז שאפשר לשים בתוכו כמה דיסקים קשיחים, מאווררים ויציאת USB למחשב. שאלה נוספת, מישהו מכיר את מארזTAGAN TWIN-ENGINE BLACK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_2819&products_id=21088 יש ביקורות עליו?(לא מצאתי)
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
אני לא מבין כזה גדול בעניין הכוננים הקשיחים, אבל מעניין אותי מה עדיף כונן SSD מהיר של OCZ עם 60GB שזה ממש קצת, או SeaGate 300GB 15K.7 RPM 16MB SAS שניראה לי כמו כונן אמין מאוד ומהיר במיוחד, עכשיו השאלה כאן מי יותר מהיר ? בכמה יותר מהיר (אחוזים) ? הכונן נועד לצרכי גיימינג כבד במיוחד, יותר מיזה יש צורך בכונן כמה שיותר מהיר גם לגיימינג וגם לעריכת וידאו כבד מאוד, עם תוכלו ליראות בצד המיפרט שלי יחזיק את אחד מיהם בלי בעיה, בקשר ליחבורים אני די בטוח שהSSD יתחבר ללוח בלי בעיה אבל הכונן השני ניראה לי צורך חיבור מוזר שאני מכיר, יש לי מחשב ישן עם מערך דומה שיותר מהיר מי RAID פי 2, עכשיו תקנו אותי עם אני טועה אבל הSAS הוא חיבור שצריך ליקנות נכון ? מין כרטיס כזה שמתחבר לPCI ומימנו יש …
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה תפקידו בדיסק הקשיח ואיפה אני אמצא את ההבדלים בביצועים בין דיסקים שונים עם זכרון Buffer שונה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אם מישהו יודע משהו על התוכנה הזאת(תוכנה להעברת נתונים) ויודע איך להשתמש בה זה מאוד יעזור לי כי אני מתכנן לקנות ssd ושמעתי שלadata יש את התוכנה הזאת ושהיא ממש טובה.
-
- 0 תגובות
- 869 צפיות
-
-
יש לי P3-450 ואני רוצה להוסיף HD 80GB 100ATA, בעל חנות אמר לי שמשום מה זה לא יתאים. יעבוד או לא? תודה יניב
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-