עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. לפי מה שהבנתי הדיסקים עובדים במהירות 5400 עד 7200. באחת החנויות אמרו לי שהם יהיו יותר איטיים מדיסקים רגילים. האם זה נכון ? האם כדאי לקחת דיסק כזה כדיסק ראשי של מ"ה או ללכת על דיסק רגיל (לא "ירוק") כדי לא לפגוע בביצועים ? (הייתי לוקח SSD אבל צריך 100GB לווליום של המ"ה וה-PROGRAM FILES, ולא רוצה לחרוג מאיזור ה-500 ש"ח). (במחשב הקיים יש כבר שני דיסקים של 500 GB בני שלוש שנים SATA2 - הרעיון או לשדרג אחד או להוסיף...)

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  2. שלום, אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי מה ההבדל בין כוני ה SSD של סמסונג EVO 840 ו- EVO 850. אני מעוניין לקנות כונן חדש למחשב ולא יודע אם שווה להשקיע עוד 100 שקל בחדש יותר. מעבר לכך, אשמח לדעת האם יש כוננים עדיפים יותר (שמעתי ש intel מאוד מוצלחים) במחיר דומה או אפילו זול יותר. תודה מראש לעונים!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Conroe,

טוב אני רוצה לקנות כונן קשיח אחד למערכת ההפעלה ואחד לשאר הקבצים אבל אני יש לי שאלה בקשר לזה; נניח שחיברתי את כל הכוננים ללוח האם והפעלתי את המערכת, האם המחשב יזהה את שני הכוננים? --סליחה אם זו שאלה טפשית-- תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 546 צפיות
  4. Started by Arturh87,

שמעתי שיש כמה סוגים של מדיה בDVD: DVD-ROM, DVD-RAM, DVD-R\RW, DVD+R\RW מה כל אחד אומר

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  5. Started by Yossi1981,

היי , יש לי דיסק קשיח לוגי של 1GB (פיזית מדובר שני דיסקים קשיחים של 500GB מחוברים ב-RAID 0) , אחד הדברים הזכורים לי כאשר עשיתי RAID 0 זה שהייתי צריך לפרמט לגמרי את הדיסק הלוגי שנוצר לי כתוצאה מהחיבור. אני כעת מתכנן לקנות לוחם אם+מעבד חדש אך מעוניין לשמור על אותם הדיסקים הקשיחים בתצורה הזאת. השאלה שלי היא כזאת : כאשר אני מעביר שני דיסקים קשיחים שהיו בRAID 0 במחשב קודם ושם אותם שוב במחשב החדש בתצורת RAID 0 , האם בכל זאת אצטרך לפרמט שוב את הדיסק הלוגי ולאבד את כל המידע שיש עליהם . אני שואל את השאלה הזאת כי אני רוצה לדעת האם להשקיע מאמץ בגיבוי המידע. תודה על העזרה מראש.

• 3 תגובות
    • 980 צפיות
  6. Started by kibub,

היי ניסיתי היום לצרוב משחק ל XBOX עם IMGEBURN וקיבלתי שגיאה : ניסיתי דיסקים אחרים - אותה השגיאה ניסיתי קובץ אחר- אותה השגיאה ניסיתי לצרוב סתם קובץ DVD רגיל עם ASHAMPO וזה עובד טוב. ניסיתי לעשות LIGHTSCREEB וזה עובד טוב ניסיתי לצרוב CD וזה עובד טוב. אז את השגיאה אני מקבל רק בצריבת DL . האם הצורב משתמש באותו עיין לייזר לצריבת DL ולצריבת DVD רגיל? כי עם זה אותה עיין צורבת אז זה לא בעייה של הצורב כי אני מצליח לצרוב DVD רגיל והבעיה היא בDL.

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  7. Started by Id0,

הוא הופיע כמבצע באתר כלשהו, אני לא בטוח שמותר לפרסם (אם אסור תגידו..) אבל הנה הכתובת: http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product.asp?g_id=4870969 הוא נראה צורב נחמד המהירויות שלו לא גבוהות במיוחד, לא הזכירו זיכרון פנימי ובכלל משהו מוזר לי שם עם כל המהירויות אבל הוא צורב DVD-RAM X3 וDVDX8 בשתי השיטות ובשביל 200 שקל? נשמע מפתה בשביל חסרי צורב ותקציב כמוני אשמח אם תאמרו לי מהו הדגם, ומה לגבי עידכוני firmeware לטווח הרחוק ובכללי אשמח להצעות\רעיונות\ביקורות

• 6 תגובות
    • 809 צפיות
  8. Started by dududs,

אחרי קריאה מהירה - החלטתי לקנות את הצורב DVD LG GSA-42N. היכן אני יכול לרכוש אותו בארץ ? ( לא מצאתי בגוגל) סליחה על הבורות - אבל מה זה overburning ? ועד כמה זה קריטי שהוא לא תומך בזה ? ועוד משהו - מה אתם אומרים על הדיסק און קיי הזה ?? גם אותו אני מעוניין לקנות... http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=4727&perur=1&t=14

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by asinnn,

נכון בצורב SATA יש 2 חיבורים ??? עכשוי אני מנסה לחבר תצורב אז יש לי תקבל SATA האדום איזה עוד כבל צריך ? עם אפשר תמונה ולאיפה מחברים תכבל בלוח זה יעזור תודההה

• 9 תגובות
    • 732 צפיות
  10. אני כבר הרבה מאוד זמן שלא עוקב אחרי החידושים בעולם המחשבים. כרגע יש לי דיסק קשיח של 500 גיגה של WD. כמה הרבה זמן שאני מתכנן להוסף לזה עוד איזה טרה ,או אולי 750 (למרות שראיתי שיש כבר דיסקים עם 3T, לא יודע אבל מה העלויות היום) אני זוכר שהיה את ההרד דיסק F1 של סמסונג, שנמכר בגרסאות 750G ו1T אם אני לא טועה, ושהוא קיבל הרבה שבחים. ההרד דיסק הזה עדיין נמכר? אני לא מצליח למצוא אותו בחנויות בעיר שלי משום מה... אולי יצאה גרסה משופרת לF1 פשוט ואני לא יודע? אני מחפש משהו שקט,מהיר וזול יחסית. הF1 אני זוכר היה כזה. אבל אולי יש המלצות אחרות? תודה.

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  11. Started by Holy,

חבר שלי קנה כזה בחול והוא הגיע עם בקר IDE ATA100 כתוב שם שוינדוס לא יודע לעבוד עם הרדיסקים גדולים מ-137GB לכן חובה לחבר את ההרדיסק לבקר שהגיע איתו ולא ללוח אם מה זה השטויות האלה?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי מכוון שהארדיסק שלי הולך לשבוק חיים (קולות מוזרים, קפיאות וכו') חשבתי לקנות אחד חדש לאחר איזה 5 שנים שהוא שירת אותי נאמנה הבעיה היא שללוח אם שלי יש רק חיבור IDE, השאלה שלי היא אם אני אקנה הארדיסק עם בקר SATA האם יש בו חיבור גם לIDE או שרק חיבור SATA? ובכלל אם כן יש בו חיבור, מה עדיף לקנות אחד של SATA או לקנות IDE ממה שחיפשתי ברשת בינתיים החלטתי ללכת על ההארדיסק הזה (IDE): http://www.skypc.co.il/pl_product~1600AAJB~7~0.htm מה אתם אומרים עליו ? תודה !

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  13. Started by almog1620,

האם בחיבור כונן נוסף למחשב צריך לעשות נוספות פעולות כל שהן, או שפשוט מחברים את כבל ה-DATA והחשמל והכונן מוכן לשימוש???

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  14. Started by yahavon028,

יש לי צורב ואני רוצה לחבר למחשב גם סידי רגיל. עכשיו יש לי את הסידי ואני לא יודע איך. אם תוכלו לומר לי אני אודה לכם (איך בדיוק מצמפרים אותו?)

• 3 תגובות
    • 828 צפיות
  15. Started by llivny,

יש לי HD עם חיבור SATA שמחובר למחשב. אני רוצה להוסיף אליו עוד HD עם חיבור IDE אבל אני לא בטוח בכמה דברים. יש לי בלוח אם חיבור IDE אחד שאליו מחוברים שני צורבים ואני הוצאתי אחד וחיברתי במקומו את ההארד דיסק. אין לי מושג מה אני עושה עם הMASTER/SLAVE שלהם כי זה לא שני הארד דיסקים אלא הארד דיסק וצורב. אם מישהו יכול להסביר לי אני מאוד אשמח. תודה.

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  16. שלום, אני רוצה לשים כונן ssd במחשב נייח, אני רואה שמה שמוכרים זה רק 2.5(של נייד?) אם כן הבנתי שיש משהו שהכונן מתחבר אליו כדי שיתאים לנייח. וגם צריך המלצה על כונן עד 1000, רציתי לדעת איך ה- crossair CSSD-F120GB3-BK ורצוי שיהיה sata3. תודה מראש.

17. Started by kyem,

יש לי בעיה עם usb mp3 player .הוא לא מצליח לעלות לא במחשב ולא עם סוללות.הנגן כותב על המסך שלו "starting" נכבה וככה פעם לאחר פעם עד שאני לא מוציא אותו או מוציא סוללות. האם נגן נידפק או וזו היא סתם בעיה של תוכנה או boot של הנגן ואולי אפשר לסדר את זה בעזרת איזושהי תוכנה????

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  18. Started by naki,

סליחה על הבורות.. מזה בדיוק כונן אופטי? זה סוג של סידירום או דיסק קשיח? אם אני צריך עכשיו סידי רום חדש למחשב חדש... מה שיש היום לקריאת דיסקים זה רק צורבי dvd? אני מחפש סידי רום חדש איכותי, שקט, למחשב חדש.. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. כמו שאתם רואים בכותרת קניתי כונן חדש למחשב שאני מתכנן להרכיב ... איך אני יודע אם הוא SATA II ? כי לא מצויין עליו כלום וקיבלתי אותו באריזה של ואקום פתוחה הכונן הוא מסוג Western Digital 160GB 7200RPM 8MB SATA II

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  20. Started by cheat-it,

קניתי כונן חיצוני של MAXTOR BASICS 500GB ורציתי לדעת האם כדאי להשאיר אותו מחובר כל הזמן למחשב או שעדיף לא לעשות את זה??????

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  21. שלום לכולם, הלך לי ההארדיסק. עשרים גיגה של מאקסטור. אני רוצה ללכת מחר ולקנות חדש. מאה עשרים גיגה של מאקסטור או של ווסטרן דיגיטל. פנימי ו- ATA. לא סאטא. ראיתי בזאפ שהיטאצ'י וסאמסונג יקרים יותר. האם הם גם טובים יותר? מהמעט שידוע לי ווסטרן ומאקסטור נחשבות מעולות בתחום, לא? ומה באמת ההבדל בין ווסטרן WD1200JB מהירות 7200 עם זיכרון נדיף 8 מגה לאותו ההארדיסק רק WD1200BB? הראשון, מחיר המקסימום שלו 750 ש"ח והשני מחיר המקסימום 600. האם זה משהו מורגש שאני באמת צריך לקחת בחשבון לפני שאני קונה או שמספיק לי לדעת שאני רוצה שם מסויים ונפח מסויים? ושאלה בעניין כונן הדי.וי.די. למיטב ידיעתי, מדיות צרובות מינוס אמורות לעבוד גם על כוננים ישנים קצת [סביבות השלוש שנים] ומשום מה כונן הדי.וי.די …

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  22. אז ככה יש לי מחשב נייד persario 2700ea עכשיו יש לי 20 ג'יגה ואני רוצה עוד מקום עכשיו עומדות בפני 2 אופציות שאני רואה או לקנות HD מחו"ל של 60 ג'יגה ולשים על שלי (ואז גם לפתוח את המחשב לא בטוח שאפשר לבד ולגבות חומר ובלה בלה בלה) או לקנות כונן קשיח רגיל של 80 ג'יגה ומגירה חיצונית ולחבר בUSB הבעיה היא שזה USB 1 ולא 2 ואני כן ארצה להריץ דברים מהדיסק הקשיח הזה... האם זה יהיה אפשרי? האם יש פתרון אחר? הפתרון השני עולה בהכל על הראשון חוץ מהעובדה שרוחב הפס עלול להיות ממש ממש קטן...

• 2 תגובות
    • 689 צפיות
  23. Started by 888,

מזה הדבר משמאל לגמפר? http://img130.echo.cx/img130/3507/cdromconnected33yh.jpg

• 2 תגובות
    • 671 צפיות
  24. בWindows 7 אפשר ליצור תוכנית מותאמת לצריכה בחשמל אחת אפשרויות היא כיבוי הדיסק הקשיח לאחר מס' דק' שהמערכת לא בשימוש זה יכול להזיק לו אם הוא יכבה וילק בצורה כזו כמה פעמים ביום?

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  25. Started by roeesnir,

אם אחד הכוננים מת, המחשב ממשיך לעלות כרגיל? ואם כן, האם מספיק להחליף את הכונן שכשל? החומר יועבר אליו אוטומטית?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים