עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. רכשתי דיסק קשיח נייד transcend 25M. חיפשתי בכל מקום אפשרי מידע על המחיצות ומערכות הקבצים ואיך לחלק. רק דבר אחד לא הצלחתי למצוא. אני רוצה להקצות נגיד 420 GB ל - NTFS, ואת השאר להגדיר למערכת שתומכת ב- MAC, מכיוון שאני זקוק לפעמים להעביר קבצים מMACS. בכל מקדום אפשרי מצאתי רק אופציות להפוך את הדיסק ל- NTFS איך אני עושה זאת בדיוק? באיזה תוכנה אני יכול להשתמש ? תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור לי.

• 1 תגובה
    • 721 צפיות
  2. יהיה לי 480 ג'יגה במחשב שמופיע לי ככונן אחד (אבל זה בעצם שני כוננים) האם אני יכול להקציב מחיצה של 40 ג'יגה נגיד מתוך כל המקום הזה, בשביל התקנת ויסטה, להתקין, לראות איך זה ואז להחזיר את המחיצה של ה-40 ג'יגה חזרה למקומה (כמובן אחרי שאני מפרמט את המחיצה השנייה)? כאילו להחזיר אותה ל-440 ג'יגה שנשארו? או לעשות ההפך, (אם אני ארצה להישאר בויסטה) ול"הביא" את 440 הג'יגה הנותרים לתוך כונן אחד... האם זה אפשרי, מה צריך בשביל זה והכל. תודה לעוזרים מראש

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  3. Started by ofer_shm,

אני רוצה לקנות קונן קשיח חדש בסיביבות ה 200 GB באחד מאתרי המחשבים ראיתי את שני הכוננים הבאים : WD 200 gb 7200RPM 8mb SATA II מחיר 435 ש""ח WD 250 GB 7200RPM 16MB SATA II מחיר 410 ש"ח עכשיו האם הגיוני שה 250 GB יותר זול מה 200 GB???? זה שיש לו 16MB ולא 8MB זה יותר טוב או פחות טוב... תודה לעוזרים ..

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אם אני שם את הכונן הקשיח בתנוחה מאונכת ( | ) ולא מאוזנת ( - ) זה מזיק ? מפחית ביצועים ? מקצר חיים ? או שזה בסדר גמור אין הוכחה שזה מזיק לטווח ארוך ? תודה מראש לכל העונים

• 3 תגובות
    • 914 צפיות
  5. Started by atomic rooster,

אהלן. אני מעוניין להתקין את האנטיוירוס החינמי של ClamWin על הDOK ואין לי כ"כ צורך בשימוש בתפריט ה-U3. אם אני אסיר אותו עדיין תהיה לי אפשרות לעבוד באופן שוטף עם האנטיוירוס או שהוא מחייב תפריט מותקן ? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 607 צפיות
  6. Started by segevgabay,

ראיתי שיש כמהה שקנו הרדיסקים גדולים ועוד הרדיסק קטן מאוד רק לווינדוס ושמו אותו בRAID-0 משהו כזה. מזה RAID-0 והאם יותר טוב לשים רק את הווינדוס בהרדיסק קטן ונפרד?

• 2 תגובות
    • 691 צפיות
  7. Started by -Sky_Lord-,

היי, יש לי במחשב שני כוננים קשיחים, אחד של 80 ואחד של 320. השגתי עכשיו עוד אחד של 80, אז חשבתי לעשות raid 0 ביניהם, השאלה שלי היא כזאת - האם ניתן לעשות מערך raid 0 מבלי לאבד את המידע הקיים? אני מניח שבעזרת מחשב אחר אני אוכל לעשות ghost לכונן, לבנות את המערך ואז לשחזר, השאלה אם זה אפשרי גם בדרך אחרת? אם זה לא אפשרי אז יש לי עוד שאלה - האם מערך raid 1 משפר את קצב קריאת הנתונים, כלומר האם המחשב יודע לנצל את זה שהמידע רשום בשתי מקומות? אם כן אז אולי אני פשוט אבנה מערך raid 1, קצב קריאה יותר חשוב לי מקצב כתיבה. תודה יואב עריכה - אני אציין שיש לי לוח אם Gigabyte GA-K8VT800M עם בקר RAID

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  8. Started by orlupo,

אם אחבר למערך RAID 1 הרדיסק אחד של 10,000 סיבובים לדקה והשני של 7,200 סיבובים לדקה האם שניהם יעבדו ב-7,200 סיבובים לדקה? בתודה מראש

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  9. יש לי מערך RAID0 של שני RAPTOR 74GIGA זה למערכת בלבד!!!..שאלתי היא כזאת האם ה WD החדש עם ה 16MB BUFFER SATA II.יהיה מהיר יותר ממערך RAID0 של שני WD 7200 8MB BUFFER SATA I????......אני צריך את המערך השני רק בשביל DATA.לא בשביל שום דבר אחר.אשמח לקבל קישורים לWD 250 SATA II החדש...לא מצאתי כלום למעט מחירים. אבקש בלי להיות פלצני יותר מדי שרק מי שבאמת מבין יוכל לתת לי תשובה . תודה רבה עמית.

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  10. שלום, יש ברשותי כונן חיצוני 1TB של סיגייט בעל אפשרות לחיבור esata. אני רוצה לחבר אותו ללוח Gigabyte GA-P35-DS3L. לפי מה שאני מבין ללוח אין יציאת esata. ראיתי שניתן לקנות מעין מתאם אשר מתחבר לSATA הפנימי ונותן לי eSATA בפנל האחורי. האם מתאם שכזה יאפשר לחבר את הכונן החיצוני או האם צריך חיבור מיוחד על הלוח אם? אם כן, האם המתאם מנצל את יכולת המהירות המלאה של חיבור esata? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Jack_g,

עם לוח NF7-S מגיע מתאם מ PATA רגיל ל SATA קציתי לשאול האם יש הבדל אם אני יחבר את הכונן שלי דרכו אם זה ישפר את הביצועים או שיוריד?

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  12. Started by Mindwild,

יש לי מחשב חדש ובהמלצה של אחד האנשים פה קניתי כונן של 64GB, אני מאוד מרוצה מהבחירה של הדגם רק שיש לי בעיה של מקום בלי שממש עשיתי משהו מיוחד. יש לי בנוסף כונן של 1T וכל מה שמותקן על ה SSD זה win7 ו firefox ובכל זאת אני כבר ב 16GB שזה פחות מ 30%. יש איזה המלצה לגבי ניהול המקום בכונן או שישנן פעולות שגרתיות שממולץ לעשות? אני די חדש בתחום של שימוש בכונן SSD בשביל מערכת ההפעלה. תודה מראש, ירון

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. מהי הדרך המומלצת והבטוחה לצאת/להסיר דיסק קשיח חיצוני שמחובר למחשב דרך כבל eSATA ? (הדיסק נמצא בתוך מארז חיצוני שכולל ספק כוח חיצוני עם מתג הפעלה) האם צריך לכבות את המחשב ורק אז לנתק? או שמספיק פשוט לנתק את כבל העברת הנתונים ואז לסגור את מתג ההפעלה או שקודם לסגור את המתג ורק אז לנתק את כבל ה eSATA? (עד כה הדיסק היה מחובר עם כבל USB שאיפשר הסרה מסודרת ובטוחה לדיסק ממערכת ההפעלה,דבר שלא קיים בחיבור הנוכחי). תודה למשיבים

• 26 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by AMD 64,

קניתי היום האר דיסק של 640 ג'יגה,חיברתי הכל טוב ויפה.עובד. זה הגיוני שכשאני עושה מאפיינים על ה-HD אני רואה שרשום "רק" 596 ג'יגה? תמונה(אם זה עוזר): http://img233.imageshack.us/my.php?image=23512624nw9.jpg תודה.

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  15. Started by Kerberos,

אהלן אני עומד לפני רכישה של NEC 3500 (משעות של קריאה בחיפוש בפורום, הבנתי שזאת הבחירה הנכונה כעת. אם למישהו יש התנגדות - אשמח לשמוע). כרגע במערכת נמצאים הכוננים בחיבור הבא: Primary Master - 60Gb HDD Primary Slave - BENQ CD ATA100 Master - 80Gb HDD ATA100 Slave - Liteon CDR x52 ההיגיון שלי אומר לשים את ה 3500 במקביל ל BenQ - מכיוון שרוב הסיכוים שהם לא יעבדו במקביל. נכון או לא נכון ? שחף.

• 11 תגובות
    • 812 צפיות
  16. הבנתי שמדובר בפלטות של 160GB , מה המשמעות של הדבר הזה ומה היה בסדרה הרגילה (KS). האם זה אומר שבמידה ואני מחלק את הדיסק לשתי מחיצות לדוגמא ב250GB , עדיף לי לחלק 90GB ו -160GB ?

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  17. שלום,ביצעתי חיפוש ומצאתי רק כמה תרדים על ההבדלים בין סיגייט לווסטרן ושהסיגייט משמיע תיקתוקים ושב קי אס פי אמרו שהדיסק הנל עושה בעיות. עקב קריאת השירושורים אני כבר ממש מתלבט אם לקנות את ההרדיסק תיכננתי כבר השבוע ללכת לקנות. אז מה דעתכם....?והאם החיבור של הסאטה 2 יתאים לסטה 1. ולא יפגע במהירות הדיסק?והאם מומלץ לקנות אותו באייבוריר סניף ראשלצ?תודה בבקשה לא לנעול ערכתי חיפוש לא מצאתי תשובות חד משמעיות תודה.

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  18. שלום, יש ברשותי 2 כוננים קשיחים: 1. WD 2000JS - 200GB 2. WD 2500YS - 250GB (הזמנתי מטרוניקס דגם AAKS, אבל לא יודע למה הם שלחו לי אותו, מכיוון שלקח למשלוח כשבועיים+, אז כבר לא היה אכפת לי). ולוח אם Gigabyte K8N Pro SLI שתומך ב-RAID של: 0,1,0+1. הכונן הראשון והישן יותר, מפוצל ל-2: C: (וינדאוס ותוכנות), D: (הורדות, ביטורנט, וקבצים חשובים). הכונן השני, אשר נקנה לפני חודש וחצי בערך, לא מפוצל, E: (סרטים, קליפים, מוזיקה וקבצי התקנות). אני מוריד המון תכני וידיאו HD (קבצים בגודל כ-5GB, 8GB), חשבתי שהכונן החדש יספק אותי אך במהרה נגמר המקום הפנוי. חשבתי לקנות עוד כונן של WD2500YS ולעשות RAID 0 בין שני הכוננים, מה אתם אומרים? אני פשוט מעדיף את כל התכנים בכונן יחיד. ועוד שאלה, אם אני …

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  19. Started by liav12,

כאן המקום הכי קרוב שמצאתי לדבר על סרטים ודיסקים של DVD. בזמן האחרון אני נתקל בבעיות מוזרות שאני צורב סרטים, במחשב אני רואה אותם טוב, אך שאני צורב אותם על דיסק DVD, הסרטים מקרטעים (לא כולם, אבל חלק נכבד). רציתי לדעת אם הבעיה הזו מוכרת ואם הבעיה היא בדיוידי עצמו, או שמא בדיסק DVD כי הייתכן שהוא מזוייף? (ממה שהבנתי דיסקים מזוייפים מראים שהם מקודדים על הקידוד הכי איכותי ואז הצורב חושב גם כך, אך הקידוד הוא לא נכון?). בכל מקרה השאלה העיקרית שלי היא האם דיסקים שהקידוד בהם מזוייף (לדוגמא אני בטוח שה CityDisc שיש לי הם מזוייפים..), הם אלו שגורמים לקירטועים באמצע הסרטים? תודה.

• 3 תגובות
    • 553 צפיות
  20. Started by bomalik,

רכשתי לפני חודשיים crucial ssd m4 128GB. רציתי לשאול האם יש בכלל צורך לעדכן ל firmware הנוכחי והאם זה יביא לשיפור הביצועים של כונן ה SSD? באתר שלהם מופיעה גרסת 000F ששוחררה בתאריך 11/4.

• 1 תגובה
    • 898 צפיות
  21. התחדשתי לי ב-crucial m4 128 gb ניסיתי לעשות עדכון גרסה לפי המדריך באתר שלהם, וזה אמר שאי אפשר וזה מדלג, בדקתי את הגירסה של הדרייבר וזה אומר 0009 שזה הכי חדש להבנתי, יכול להיות שזה הגיע עם 0009? למישהו זה קרה? ושאלה לגבי התוצאה http://www.mediafire.com/i/?mk8hjl81bzsr09b

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  22. Started by kletsman,

שלום. התחדשתי היום בכונן sata חדש. מכיוון שיש רק שתי יציאות מהלוח אם, ניתקתי את הכונן האופטי לטובת הדיסק הקשיח. האם ניתן לפצל איכשהו את יציאת הSATA מהלוח אם כדי לחבר שוב את הכונן האופטי? תודה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by killerg,

שלום אני קניתי דיסק קשיח 250G ואני רוצה לפצל אותו לשני מחיצות איך עושים את זה? הבנתי שיש תוכנה מובנת בוינדוס לשם כך אבל היא מוגבלת.... תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 811 צפיות
  24. במפרט מחשב שאני רוצה לקנות כתוב שיש כניסה שפורטה כך: USB 2.0 with E-SATA & Power Share ‎ לא כלכך הבנתי מה רוצים ממני ... מה זה אומר בדיוק? נשמע כמו קומבינה חכמה של אי סאטה שעובר ב יואסבי כמקור כוח חחח אבל תתאוריה אני ישאיר לי ומעדיף לשאול את אלו שכן יודעים

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  25. קודם כל איזה מברג אני צריך לקנות כדי לפרוק אותו? T8? יש לי שני הארד דיסקים אחד נשרף לו הלוח החשמלי ובשני הלכו כדיסקים או הראש שכותב\קורא אני רוצה לאחד אותם לפחות כדי לגבות את המידע שיש לי על ההארד דיסק שנשרף לו הלוח מה אתם אומרים? תודה!!

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים