עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by FireStar,

הזמנתי הארד דיסק חדש של מאקסטור, 120 ג'יגה. אני מעוניין להתקין עליו את Win XP. האם מבחינת הגודל אני יוכל לעבוד עם FAT32 או שאני אהיה חייב לעבור ל-NTFS? מה גם בנוגע למחיצות? אני מעוניין בשתי מחיצות, אחת של 20 ג'יגה לוינדוס עצמו ותוכנות ...ומחיצה שניה של 100 ג'יגה לכל הסרטים, משחקים ומוסיקה. האם FAT32 תומך במחיצות בגדלים כאלה ???

• 3 תגובות
    • 937 צפיות
  2. Started by zag_zag,

עשיתי בדיקה לכונן שלי באמצעות תוכנה בשם System Speed Test, או בקיצור - speedsys. זו תוכנה אמינה שפועלת ב-dos ואין בעיה איתה. הכונן עצמו הוא מסדרת ה-D740X של מקסטור (דגם 6L040J2), והלוח הוא ASUS P2B (צ'יפסט - i440bx). הכונן אמור לפעול ב-UDMA6, הבקר שעל הלוח ב-UDMA2, כלומר הכל ביחד אמור לעבוד ב-ATA33 והנה התוצאות: maximal seek time: 16.34 ms average seek time: 8.67 ms track-to-track seek: 2.12 ms random access time: 12.54 ms buffered read speed: 9212 kb/s linear read speed: 34761 kb/s linear read speed: 9255 kb/s מה אני יכול להסיק מהתוצאות - בעיה בכונן? בעיה בבקר?

• 0 תגובות
    • 711 צפיות
  3. Started by ThePinkPanther,

הלוח אם שלי תומך רק ATA100 והכבל IDE הוא גם כן ATA100 אם אני קונה עכשיו HD חדש שהוא ATA133 ו8mb buffer 1)האם זה יעבוד בכלל? 2)איך זה יעבוד? 3)אם יעבוד,האם יווצר צוואר בקבוק?

• 1 תגובה
    • 770 צפיות
  4. אני רוצה לקנות כונן בגודל של 80GB . אני לא יודע באיזה חברה לבחור ומה נתונים כמו ATA ו- BUFFER אומרים. אשמח אם תסבירו לי את המושגים ותמליצו על כונן טוב. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  5. Started by rk666,

זה משהו כמו קובץ BIN רק שאני לא מצליח לצרוב אותו זאת השאלה... תודה מראש

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  6. Started by night man,

אז קניתי דיסק קשיח חדש 80GB עם ה8MB באפר הכל טוב ויפה.... שמח וטוב לב אני מתקין עליו איכס פי ועכשיו אני רואה שהגודל שלו הוא 74.5 ג'יגה מישהו יכול להסביר? אולי עשיתי משהו לא בסדר? איך אני יכול לסדר את זה? תודה. נ.ב דיסק קשיח בן יומיים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by zag_zag,

אני מבין את המונחים שמתייחסים לכוננים, כמו rpm, ata וכו', אבל מה המשמעות המעשית שלהם? האם ההבדל בין 7200 סיבובים לדקה ל5400 הוא משמעותי?

• 1 תגובה
    • 810 צפיות
  8. אני מעוניים להזמין מחשב חדש ואני רוצה לדעת את הגרסה הספציפית של ההרד, עזרה בבקשה. תודה לכולם!

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by brother_t,

האם יש דרך להוסיף חיבורי IDE כך שיהיה ניתן לחבר עוד CD/DVD או דיסק קשיח?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by shlomi_x,

היי, אני עובד עם נרו אקספרס. שמעתי שניתן לצרוב על דיסק ולהשאיר אותו פתוח לצריבות נוספות (לא לנעול אותו). איך אני עושה את זה? תודה רבה!! שלומי

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  11. Started by MoRtZkInG,

קיבלתי מחבר כונן קלטות ישן, כל כך ישן שהוא אמר שהכונן שוכב אצלו מחוץ למחשב כבר כמה שנים. התחשק לי לראות מה ומי וניסיתי לחבר אותו, אבל אני לא בדיוק יודע איך ולמה. כאילו יש לי נסיון בלחבר כוננים וכו', אבל אף פעם לא חיברתי טייפ קלטות. בכל מקרה הכונן מתחבר לכבל פלופי. אבל אין לי מושג איך מגדירים אותו בביוס שמה יש אפשרות רק לכונני 3.5'' ו5.25''. מה לעשות שם? והבעיה הכי גדולה היא שאני לא מצליח להבין איזה כונן זה כדי להוריד לו דרייורים. הכונן מתאים למפרץ 3.5'' אבל הוא יושב בתוך מתאם ל5.25''. לא כתוב עליו כלום חוץ ממדבקה שכתוב עליה CONNER ופירוט של המתחים והזרמים ועוד מדבקה קטנה של EIM שאומרת שהאחריות נגמרת ב97. אשמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by TheEmbryo,

יש לי דיוידי רום של TOSHIBA (SD-R1612, לוח אם של אסוס (P34VX) ווינידוס XP. אני מנסה נואשות להפעיל את הכונן בDMA MODE אבל משום מה הוא מתעקש לעבוד ב PIO ONLY. מה כבר עשיתי? : 1. העברתי ל "dma if available" 2. נסיתי להוריד והלתקין מחדש את הסידירום / Secondary Ide. 3. לעדכן את הדרייברים האחרונים של via. 4. הביוס מזהה אותו כ DMA. 5. נסיתי דרייבר אחר של VIA שלא עזר. 6. החלפתי כבל ל80 פין 7. החלפתי את מיקום החיבור, לPrimary Slave עכשיו הוא (Secondary Master). 8. התקנתי מחדש את הוינדוס. כלום לא עוזר, הכונן תומך בDMA ועובד יופי על מחשב אחר עם לוח של Gigabyte. למישהו יש פתרון?

• 6 תגובות
    • 854 צפיות
  13. Started by Stranger,

תודה!

• 10 תגובות
    • 990 צפיות
  14. Started by ABG,

תוכנת שיחזור מידע מכרטיסי זיכרון (פלאש) אני צריך מידע עליה משהוא מכיר? ,יודע?

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  15. שבמקום הפינים שאליהם מחברים את כבלי ה IDE , יהיה בכונן חורים (כמו שיש בחגורת ה IDE) ובחגורות יהיו הפינים . לפעמים יש מקרים שבהם הוצאת הכבל מהכונן לא עברה כראיו ואז נשבר או מתעקם פין - מצב לא נעים - אם אין אחריות חבל על המכשיר והפסדנו כסף וגם אם יש אחריות למה שהדיסק סתם יהיה בתיקון בעוד שאם הפינים בחגורה היו מתעקמים היה ניתן לקנות חגורה חדשה ... זה לא יקר ... ותודו שזה לא יקר כמו הארד דיסק חדש או כונן אופטי חדש.

• 11 תגובות
    • 968 צפיות
  16. Started by D-Bang,

במחשב שלי מותקן צורב של לייט-און 52X24X52 ולפני יומיים קניתי DVD של טושיבה 16X48. בהתחלה חיברתי את הצורב כSLAVE והDVD כMASTER והמחשב זיהה את שני הכוננים בבאיוס אולם היחיד שקרא דיסקים היה הצורב לטושיבה אני מכניס דיסק וכאילו כלום מבחינת המחשב אין דיסק בכונן. ניסיתי כבר את כל הקונפיגורציות שרק אפשר אבל שום דבר לא עוזר, הקטע המוזר הוא שאם אני מחבר את שניהם יחד אז רק הצורב עובד ואם אני מחבר אותם כל אחד בנפרד אז גם הטושיבה עובד (קורא את כל הדיסקים בלי שום בעיה), החלפתי גם את הכבל IDE לאחד אחר וגם זה לא עזר. אשמח לשמוע אם מישהו נתקל בבעיה דומה ויש לו פתרון בשבילי ???

• 3 תגובות
    • 654 צפיות
  17. יש לי דיסק שצרבתי לפני כמה ימים - אבל הכונן שלי לא מצליח לקרוא אותו. לאחר הצריבה בדקתי את הדיסק וראיתי שהוא צרוב טוב ולא היו בעיות. כשאני נכנס ל-NERO ובודק את הדיסק התוכנה אומרת לי שהוא מלא ואת גודל הקובץ אבל שאני מנסה לפתוח אותו דרך ה-EXPLORER... שום דבר... עם דיסקים אחרים אין בעיה. יש משהו שאפשר לעשות? נ.ב. מדובר בצורב של BENQ X32.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by gimi10,

רכשתי צורב מסוג טושיבה.. ובנסיונותי לצרוב סרטים העלו עד כה חרס.. אשמח לעתה טובה או תוכנה שתצליח להתגבר על ההגנות.. ניסיתי עם תוכנת DVDXCOPY .. ולא לקח.. בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 970 צפיות
  19. Started by HF Integrale,

הצורב שלי עשה לי בעיות, עד כדי כך שחשבתי שהוא מקולקל. אחרי פירמוט ועדכון, סוף טוב הכל טוב, וזאת לראיה:

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by FRANKO,

הצורב הנוכחי שלי נהרס מהר מאוד (שנה בערך עם משהו כמו 100 צריבות, אפילו פחות) אני מחפש צורב חדש בתקציב של עד 300 שקל. הדבר שהכי חשוב לי זה האמינות, הביצועים פחות חשובים - העיקר שיצרוב ולא "ימות" אחרי שנה. בגלל שרוב הצורבים חוץ מהאיכותיים באמת נמצאים במסגרת התקציב ההתלבטות קשה מאוד, ולא מצאתי בשום מקום מידע בקשר לאמינות של הצורבים אלה רק בביצועים. ההתלבטות שלי כרגע היא בין LiteON , TEAC ו - ASUS אבל אם למישהו יש המלצה אחרת אני פתוח להצעות..

• 5 תגובות
    • 807 צפיות
  21. Started by Wolf-Net,

איך אני מגדיר את המחשב על מנת שהוא יוכל להעביר לי נתונים ממחשב למחשב, קניתי כבל ב- 20 ש"ח שבכל קצה יש USB האם זה אפשרי ? ואיך אני מגדיר זאת על מנת שאני יוכל לבצע את העברת נתונים, האם יש תוכנה או משהו שצריך במיוחד לעשות?? בבקשה תעזרו לי. ??? תודה רבה זאביק

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by md22,

יש לי מחשב פנטיום 4 עם דיסק 60 גיגה SEAGATE דגם ST360021A פתאום המחשב הפסיק להגיב והמסך השחיר ביצעתי restart והמחשב נתקע בזמן חיפוש הדיסק (DETECTING IDE DRIVES) תודה

• 3 תגובות
    • 785 צפיות
  23. Started by Holy,

חבר שלי קנה צורב DVD והוא לא ממש יודע איך לצרוב איתו סרטים אני מחפש לו מדירכים לצריבה, איך אפשר להמיר לצרוב כל מיני פורמטים שונים כמו divx xvid ועוד ל-DVD ככה שאפשר יהיה לראות את זה בטלויזיה יש לו נרו 6 בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  24. Started by demonshlomo,

שלום! לפני כמה שנים השקעתי הרבה הרבה מאוד כסף במערכת קולנוע ביתי HIGH-END.מערכת סוף הדרך! אני משקיע הרבה כסף בהרחבת אוסף סרטי הDVD שלי והאוסף שלי הוא ממש גדול כרגע, אבל יש לי בעיה. אין לי כבר כסף להשקיע בDVD אבל יש לי מנוי לספרייה. אז חבר של אחותי הציע לי את הרעיון הבא: 1.הוא יביא לי צורב DVD (בארצות הברית בצורב הכי טוב שיש עולה 320$). 2.אני יקנה 50 מדיות DVDR. 3.כל סרט שאני משכיר אני יצרוב. אבל אז חשבתי על משהו שזה מה שאני רוצה לשאול בעצם: 1.מה אני צריך בשביל לעשות CDCOPY מכונן DVD במחשב לDVDR?איזה תוכנה? האם זה אפשרי בכלל? 2.אם זה אפשרי, זה יצרוב את זה עם התוספות המיוחדות?יראו את התפריטים באותה צורה? 3.מה עם איכות התמונה?איך היא תהייה? 4.והכי חשוב, הסאונד! האם עדיין יהי…

• 6 תגובות
    • 858 צפיות
  25. Started by DrDeath,

אני מתלבט בין שני צורבים: Liteon LTR-52327S 52*32*52 לבין Optorite CW5202 52*24*52 ההבדל העיקרי בין שני הצורבים הוא של-Optorite יש 8mb buffer ול-Liteon רק 2mb. השאלה היא האם יש הרבה יותר סיכויים שידפקו לי דיסקים עם מעט זיכרון או שהסיכוי זניח לעומת ה-8mb. כרגע אני נוטה יותר לכיוון Liteon כי שמעתי שאיכות הקריאה/כתיבה שלהם טובה יותר מאפשר Optorite וגם מגוון המדיות שצורב ה-Liteon מצליח קורא הוא רחב יותר מאשר Optorite. אשמח לקרוא את דעותיכם.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.