אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,918 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם יש לי מחשב ישן, AMD 64 3200 על לוח של ג'יגהבייט ga-k8n-sli עם 2 ג'יגה זכרון הלוח שלי תומך ב SATA II קניתי SSD VERTEX 4 התקנתי בתצורה של IDE והכל עובד חלק (ווינדוס 7) WEI נתן להרדדיסק ציון 6.9 AS SSD נותן את התוצאה הבאה: read seq: 133 write seq: 109 read 4k: 21 write 4k: 43 read 4k 64thrd: 28 write 4k 64thrd: 73 acc time read: 0.158 acc time write: 0.059 כמובן שהמחשב שלי לא תומך במהירות המקסימלית של הכונן, אבל קניתי כונן מהיר כי המחשבה היא לשדרג את המחשב עוד שנה (כרגע זה לא אפשרי לקנות מחשב חדש) אין לי אפשרות בביוס להגדיר AHCI יש רק RAID אם אני מגדיר RAID המחשב לא עולה ונתקע לפני שהווינדוס עולה (מופיעה שורה בה כתוב nvidia boot agent וגם mac address) (גם שינוי ה…
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שמעתי שיש כבלי IDE יותר מהירים ויותר איטיים שההבדל שהמהירים זה הכבלים שהכבלים הם הדקים והאיטיים זה הכבלים העבים (הכבלים של חיבור הIDE) עם אני משתמש בכבל עבר (הישנים) זה תיאורטית יותר איטי והדקים זה המהיר? סליחה על הבורות.. אבל הATA 100 שזה התקן התקן הכי עדקני? והתקן עם הכבל הוא עם הפסים העבים (יש לי מלא ממחשבי P2 שמתו..) הוא ATA66 שזה איטי יותר והדקים אלה שבאים עם מחשבים מודרנים הם ATA133/100 והם המהירים? והאם יש דבר כזה ATA133 או 130 סליחה על החפירה חיפשתי בגוגל ול מצאתי..
-
- 5 תגובות
- 732 צפיות
-
-
לא בטוח שזה המקום...אבל יש לי שאלה קצת מוזרה.. יש ברשותי מחשב ישן (פנטיום ) ללא יציאת USB שעליו מותקן WIN98. המחשב הוא לצורך משהוא ספציפי שמחייב סביבת עבודה שתומכת DOS ולכן הוא כזה ישן בכל מקרה...למחשב זה יש רק כונן דיסקטים רגיל שאלתי האם יש דרך זולה לחבר DISK ON KEY למחשב כזה...יש לו כל מיני יציאות ישנות ...אולי יש איזה מתאם פשוט שמאפשר חיבור של DISK ON KEY והאם בכלל WIN98 ידע לזהות משהוא כזה ??? או צריך להתקין משהוא בשביל שיזהה... בכל מקרה האם יש מישהוא שיודע על דרך לעזור לי ...אשמח :-)
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
אז ככה יש לי את המיקרו של סאן דיסק... יש עליו חומר מאוד רגיש ששיך לעבודה שלי. אסור לאף אחד לראות אותו והDOK כנראה נשרף.. כשאני מכניס אותו כרגע למחשב הנורה שלו נדלקת באור חלק ומעומעם ואז נסגרת... השאלה היא כזאת. אם אני אלך לממש אחריות. הם יצליחו לראות מה יש עליו???
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום האם אפשר להפוך DOK שהמחשב יקרה אותו בתור זיכרון מחשב פעם נתקלתי בתוכנה שעושה את זה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, רציתי לשאול אם מישהו מבין ב USB 3. יש לי את my passport של W.D 500GB ויש לו USB 3. עכשיו קניתי מחשב עם החיבור הנ"ל ולפי מה שרשום זה אמור להיות פי 10 מ USB 2 אך מבדיקה פשוטה (של העברת קבצים) נראה שלא כך הדבר ואולי במקרה הטוב זה כמעט פי 2 (שזה גם סבבה רק עדיין לא כמו שאומרים). האם מישהו יודע אם אפשר להעלות את מהירות העברה..או במה זה תלוי..או שצריך להגדיר משהו או כל דבר שקשור? בתודה מראש..
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
הלוח אם שלי תומך רק ATA100 והכבל IDE הוא גם כן ATA100 אם אני קונה עכשיו HD חדש שהוא ATA133 ו8mb buffer 1)האם זה יעבוד בכלל? 2)איך זה יעבוד? 3)אם יעבוד,האם יווצר צוואר בקבוק?
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב נייד (של HP) שיש לו חיבור HDMI והשאלה שלי היא מה נותן לי חיבור זה? האם זה אומר שבמידה ויש לי על המחשב סרט באיכות HD אז אם אני אחבר את המחשב למסך שתומך ב HD אז אני אראה על המסך את הסרט באותה איכות? בנוסף, קצת הסבר על HD ועל Blue Ray ועל ההבדל בינהם לא יזיק. תודה מראש יגאל
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
בהמלצות הפורום מופיע כונן 2 טרה HD204UI , אבל הוא עם 5400RPM השאלה שלי היא, האם אין כונן דומה של 7200RPM במחיר קרוב? או שזה לא משמעותי. על הכונן צפויים להיות סרטי HD, אולי משחקים וכו'. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אם אני שם HDD הפוך זה פוגע בו? כמו כן, אם הוא טיפה בשיפוע זה פוגע בו? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני חייב לקנות HDD חדש למה שלי דיי קרוב למוות וחלק נכבד ממנו מת. עכשיו הבעיה היא שהמחשב שלי ישן יחסית ואין לו חיבור SATA ואני מתכנן בכמה חודשים הקרובים על מחשב אבל HDD אני חייב עכשיו. בגלל זה אני צריך בקר SATA כי במחשב החדש אין טעם לשים ATA. אז אני לא יודע איזה HDD לקחת עם איזה בקר כדי שיהיה יחס מחיר ביצועים ומקום טוב. כי אני לא רוצה לקנו יקר מידי. 600 ש"ח זה ממש הגג. אני לא רוצה לבזבז את כל זה אז כל הצעה מתחת תתקבל בברכה. ולפחות 120 GB. תודה מראש! :]
-
- 13 תגובות
- 967 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם צריך דרייברים, כאשר אני מחבר הארדיסק או סידירום לזה http://www.p1000.co.il/p1000/hot_sale_product/z_25108.jpg או שאפשר לחבר וזה ישר יקלוט את זה? וינדוס אקספי.
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
קניתי היום הר דיסק של 160 ג'יגה sata של חברת מקסטור אחרי שהתקנתי אותו יש לו מין רעשים של תקתוקים כשהוא עובד האם זה אמור להיות כך או שזה רק אצלי ואם כן צריך להיות האם יש חברות שקטות יותר? תודה
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-
-
או האם יש פתרון? אני עומד לקנות טאבלט והכניסות הם בעיקר MICRO SD, והייתי רוצה 64GB או יותר, מה יכול להיות הפתרון לדעתכם? אני מבין שאין במיקרו מעבר ל-32GB או שאני טועה? תודה,
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
-
-
היום יש בלוחות חיבור לMsata. ראיתי את זה: http://www.ebay.com/itm/Crucial-M4-CT256M4SSD3-mSATA-256GB-SATA-III-MLC-Internal-Solid-State-Drive-SSD-/271200596629?pt=US_Solid_State_Drives&hash=item3f24d0b295 האם יש בזה טעם? זה עדיף על כונן SATA רגיל? ובכלל, מה ההבדל חוץ מהגודל?
-
- 2 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום, כחלק ממחשב חדש שאני קונה, חשבתי לקנות את הצורב הנ"ל, לאחר שנחשפתי למוניטין המצויין של NEC. השאלה שלי נוגעת לדגם הספציפי הזה: שמעתי שיש בעיות עם הדגם הזה, והוא לא מומלץ כרגע, עם גרסאות הקושחה הנוכחיות. האם זה נכון? ואם כן, איזה צורב מומלץ לקנות במקומו?
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
-
איך שניים כאלה יעבדו בraid http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3073 האם המהירות שווה תכסף או שעדיף לקנות אחד
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אני לא כך כך הבנתי מה זה. אם יש לי 2 כונני 500GB, יש חיבור מיוחד שאני אמור לחבר את זה? או שזה חיבור SATA רגיל. מה זה נותן בשורה התחתונה? ולמה זה מיועד בעיקרון? והאם שני הכוננים חייבים להיות באותו נפח ואותו יצרן? האם זה נותן ביצועים למערכת ההפעלה? נניח ויסטה 32-64 BIT? והאם XP תומך בזה? או שויסטה יותר עדיפה. שואל מתוך סקרנות. תודה. חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי משהו שענה על השאלות האלה.
-
- 9 תגובות
- 848 צפיות
-
-
הבנתי שצריך או לוח שמאפשר את זה או לקנות בקר בנפרד hgigabyte_ma_790gp-ds4h זה הלוח אם שלי ... הוא תומך ? ו מה ההבדל בין בקרי RAID למינהם ...הבנתי שיש כמה סוגים 1 0 ? עוד ? באיזה RAID הלוח שלי תומך במידה וכן ואיך בדיוק אני עושה את זה ? פשוט שם עוד הארד דיסק?
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש למשחקים בתקציב של בערך 6500 ש"ח. מקריאה בפורומים למדתי ש-RAID 0 יכול לשפר את מהירות הקריאה\כתיבה של הכוננים הקשיחים. אני מודע לבעייתיות שבכך שבמידה וכונן אחד נופל אין תועלת במידע בכונן השני. ולשאלות: 1. האם ניתן להתקין מערכת הפעלה על כונני RAID 0? 2. האם תוספת של כונן נוסף, מעבר לשני כונני ה-RAID, יפריע לביצועי המחשב? 3. האם שילוב של כונני SATAII (בקונפיגורציית RAID) וכונן IDE יאט את ביצועי המחשב (כונן IDE לשמירת מידע חיוני)? 4. שאלה אחרונה. האם הפעלת מערך RAID פוגעת בכונן הקשיח ומקצרת את אורך חייו?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, וחג שמח! רכשתי 2 הרד דיסקים של סמסונג 103SJ, ונדהמתי לגלות שהלוח-אם שלי אינו תומך ברייד אין שום דבר בביוס שקשור לזה אני משתמש בוינדוס 7 32 ביט ויצרתי " מראה " ( MIRROR ) בין שתי ההרד דיסקים במנהל התקנים של החומרת איחסון השאלה שהיא היא כזאת : אחרי שביצעתי MIRROR בין השניים, ו זה RAID שהוא כביכול תוכנתי.. במידה ואני רוצה לדוגמא לקנות מחשב חדש ולהתקין וינדוס מחדש על הרד דיסק אחר אבל אני מחבר את שתי ההרד דיסקים האלה צריכה להיות איזשהיא בעיה כלשהיא ? גם במקרה שהלוח החדש יתמוך ב RAID וגם אם לא, קורה משהו בעצם ?
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
איך פועל RAID 1? הכתיבה מתבצעת בו-זמנית לשני הדיסקים הקשיחים, או שמתבצעת כתיבה לדיסק קשיח אחד, ורק אם היא מצליחה אז המידע מועתק לדיסק הקשיח השני? במקרה ומתרחשת תקלה מכנית באחד מהדיסקים הקשיחים, אז הדיסק הקשיח השני ממשיך לפעול. אבל, מה קורה אם מתרחשת תקלה לוגית? האם קיים מנגנון שמונע מהמערך RAID לשכפל את התקלה הלוגית לדיסק הקשיח השני? האם אני צריך להכניס למערך RAID 1 שני דיסקים קשיחים מפורמטים, או שאני מכניס אותם לא מפורמטים ומפרמט אותם ביחד באמצעות המערך? כשאני רוצה להחליף דיסק קשיח פגום, אני צריך להכניס דיסק קשיח מפורמט, או שאני מכניס אותו לא מפורמט והמערך RAID 1 מזהה שהוא לא מפומט, ואז הוא מפרמט אותו בעצמו ומבצע שכפול של המידע?
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום חברים, אני בונה מחשב חדש שיעשה שימוש ב 3 דיסקים של 500גיגה בתצורת RAID5... הלוח זה לוח של ASUS P5E שעל פניו תומך בתצורה. השאלה היא כזאת: האם הביצועים שהלוח יספק על סמך נסיונכם הינם סבירים או שעלי לקחת כרטיס RAID יעודי שיעסוק בכך... בסבירים אני מתכוון - אם הולך דיסק יצליח להמשיך לעבוד עם 2 דיסקים בלבד תוך מתן או פחות מקום או פחות הגנה ובמידה ואני מחליף דיסק פגום יצליח לבנות אותו מחדש בזמן סביר (נגיד כמה שעות) כמו כן בשעת פעולה רגילה יספק ביצועים חלקים בלי תקיעות מערכת ויותר מהירים מדיסק בודד או JBOD. 3 הדיסקים שקניתי הם של WD 5000AAKS אודה למשיבים.
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-