עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום לכולם. אני מתכנן קניית מחשב חדש ואחד הדברים שאני מעוניין בהם הוא הפרדה בין כל קבצי ותוכנות מערכת ההפעלה לבין כל שאר הדברים במחשב שיהיה. לצור כך חשבתי לקנות שני כוננים קשיחים, כאשר הכונן שיכיל את מערכת ההפעלה לא צריך להיות גדול מידי. 80GB זה מעל ומעבר. ---- אבל ---- אין כוננים בנפח כזה בעלי 16MB CACHE. וכאן באה שאלתי אליכם: עד כמה כמות הCACHE תגביל אותי בעבודה בתצורה של דיסק אחד בעל 8MB CACHE למערכת ההפעלה ודיסק אחר בעל 16MB CACHE לכל שאר הדברים? כעקרון חשבתי על 2 אופציות: 1. לקנות שני דיסקים כמו שציינתי קודם ואז השאלה היא מה אני מפסיד בביצועים? 2. לקנות דיסק אחד גדול בעל 16MB CACHE ולחלק אותו לטובת מערכת ההפעלה. פיזית עדיין יהיה לי כונן אחד. מבחינת אמינו…

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  2. שלום, יש לי במחשב 3 כוננים אחד 200GB שני 250GB והשלישי שקניתי לפני כמה שבועות בעל 500GB עכשיו עד היום השתמשתי בו (500GB) כאיכסון לקבצים עד אשר המערכת תתפגר על הכונן של ה250GB ואז אני יעשה התקנה נקייה בכונן החדש, אובכן היום הזה הגיע אבל כשאני בא להתקין את ויסטה עשיתי הכול כרגיל אבל משום מה היא לא מוכנה לזהות אותו בהתקנה... (בחלון שבו בוחרים איפה להתקין את המערכת), היא כן מזהה את 2 הכוננים האחרים (200GB,250GB) אבל לא את ה500GB.... אני לא יודע מה לעשות... אני לא רוצה להתקין שוב על כוננים קטנים יותר כי הם פחות אמינים ופחות מהירים וגם הם ישנים יותר. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?? :'( דרך אגב אני מתקין דרך הדוס ולהתקין דרך הווינדוס לא בא בחשבון מכיוון שהמערכת לא מתפקדת טוב.

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  3. Started by bennnn,

הי מדובר על 80 גיגה סמסונג סאטה. שברשותי כ 4 שנים! הנה תוצאות הבדיקה: http://www.hddstatus.com/hdrepanalysis.php מזה אומר בבקשה?תודה

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  4. Started by at,

לא יודע כיוונים (גם בכונן וגם בלוח), איפה PIN1 אם בכלל יש כזה? האם יש 3 סוגי חיבורים על גבי הכבל (אחד רחוק ... זה בטח ללוח אם, שניים יותר קרובים אבל נראים שונה) מה הבדל? נכון בסיסי! אבל לא זוכר! HELP טל

• 2 תגובות
    • 646 צפיות
  5. קניתי את ה 4166 בגלל הLS אבל לפי הרושם הראשוני שלי הצורבים עם LS הגיעו אבל הדיסקים לא. איפה ל$^&$%^& אפשר להשיג דיסקים שתומכים בLS? כמובן שאני מתיחס רק לחנויות בארץ.

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  6. Started by לוח שנה,

שלום, 1) כמה גיגה בייט יש על כל פלטה,בסדרת AAKS? 2) הסדרות, AAKS, ABYS, AAKB וAVJS מתומחרות כך שה8 מ"ב יותר יקר מה16, והsata יותר זול מהIDE. זה קצת לא הגיוני.

7. Started by rom10,

אז כפי שאמרתי כשאני מנסה להמיר את הכונן הנ"ל ל 4551A בעזרת המדריך הזה: nechack.host.sk אני פשוט לא מצליח. אחרי שאני מפעיל את הקובץ NECBFL ובוחר לאיזה דגם להמיר והוא מתחיל בהמרה הוא ישר נסגר והכונן מהבהב. אח"כ אני עושה ריסט למחשב והביוס ממשיך לזהות את הכונן כ 3550A. אני יוצא מהביוס וממשיך לווינדוס. הווינדוס לא מזהה חומרה חדשה וכשאני מנסה לעשות לכונן שדגרוג קושחה הוא לא נותן לי בטענה שהדגם לא מתאים (BinFlash). קראתי קצת באינטרנט וגיליתי שיש עוד כלי שעושה את אותו הדבר והוא נקרא BTFLASH. כשאני מפעיל את הכלי הזה אז הוא נכשל בשליחה של צ'ק סם (check sum) ואז שואל אם לנסות שוב. אני אומר שכן אז הוא מנסה ותוך שנייה נכשל. ניסיתי את שני הכלים במצב בטוח וזה לא עבד. הנה צילום מסך של…

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  8. Started by SixKiller,

ערב טוב... אני מעוניין לקנות מגירה להארדיסק.. השאלה שלי אם זה יהיה דומה מכל הבחינות לחיבור רגיל של IDE בבוט בהתחלה של ההארדיסק.. אם יהיה דומה... הארדיסק יחיד במגירה בחיבור USB יהיה בסדר?.. לא יהיו בעיות בפירמוטים.. בבוטים?. וכאלו? ואם אפשר המלצות למגירות טובות... או שעדיף בכלל ללכת על הדבר החדש הזה... חיבור בכבל בשם - "IDE TO USB" תמונה - http://pics.computerbase.de/artikel/372/18.jpg תודה רבה מראש צ'יקו....

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  9. ב-Newegg קיימים שני צורבים טובים של סמסונג http://www.newegg.com/Product/ProductList.asp?Category=10&N=2010100005+50001077+1036506653+1298019801&Submit=ENE&Manufactory=1077&SubCategory=5 ה-182 הוא בחיבור IDE והוא גם נמכר בארץ ה-183 הוא בעל חיבור SATA ולא ראיתי אותו עדיין בארץ בקיצור - יורגש ההבדל בביצועים או לא?

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  10. קודם כל מצטער אם זה לא המקום לא ידעתי איפה לפתוח את הנושא. ניסיתי לעדכן קושחה לצורב , הופיע לי הדבר הבא: http://img125.imageshack.us/img125/2308/wtfrv3.png לאחר מכן זה לא צורב/קורא לי שום דיסק . ניסיתי להוריד אחד חדש , זה מתקין לגירסה 9L08 , עושה הכל כולל ריסט אך עדיין לא מזהה לי דיסקים ריקים , הצורב עצמו מזוהה במערכת כשמו המלא. עידכנתי בפעם השנייה במשהו שנקרא Flash Program For Lite-On 20a1s. העידכון קושחה הורד בפעם הראשונה איפה שהיה את השגיאה מהאתר הרישמי שלהם . מה לעשות? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  11. שלום לכולם! ברשותי שני HD של 'מקסטור' 80 G ושל 'ווסטרן דיגיטל' 160 G . מע' הפעלה XP SP2. לאחרונה במהלך שימוש במחשב מערכת ההפעלה יזמה Restart ובמהלך עיבוד הנתונים הופיע הודעה לגבי HD Boot failure שלא איפשרה להמשיך את הפעלת המחשב ללא הכנסת דיסק של windows. בקיצור לאחר הכנסת הדיסק ואיתחול המחשב, המערכת איננה מזהה את ה WD 160G שבכלל משמש רק כאיחסון ולא מותקנת בו שום מע' הפעלה. ליתר דיוק המחשב מזהה את ההתקן של ה-HD ואת סוגו אך לא את המחיצה שהייתה קודם ואיחסנה את כלהמידע. כניסה ל-ADMINISTOR TOOLS מגלה כי ישנו כונן אך הוא במצב לא מקוונן. מה עושים? עזרה תתקבל בברכה! :s05:

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  12. Started by aleXtazi,

שלום אני מעוניין לקנות צורב DVD... עכשיו ראיתי את הסטיקי... השאלה שלי איזה צורב אתם ממליצים לי(אפשר גם לא רק מהסטיקי) ...המחיר עד איזה 300 שקל

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  13. רכשתי את שני אלה ואני זקוק לכבל שיחבר ביניהם. http://cgi.ebay.com/SATA-Serial-ATA-II-eSATA-IDE-PCI-RAID-CARD-B06_W0QQitemZ110123801117QQihZ001QQcategoryZ140035QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=412418 למישהו יש מושג מה אני צריך? http://search.ebay.com/search/search.dll?from=R40&satitle=esata+cable&category0=

• 2 תגובות
    • 645 צפיות
  14. מישהו זרק פה באחד התרדים שהוא אולי יוסיף בעתיד "דיסק של 10000RPM למערכת הפעלה", אז עכשיו לשאלה, מה יתרום דיסק קשיח של 1000RPM למחשב ?? הרי הוא יתקשר עם הדיסק השני בהגבלת המהירות של הדיסק האיטי, לא ? :-\ זה לא יאט את המחשב בגלל התקשורת בין הדיסקים שמוגבלת למהירות הSATA , מהירות הגישה למידע בתוך הדיסק עצמו (למשל בדיסק של 7200RPM) לא גבוהה יותר מתקשורת הSATA ? :

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  15. כונני NVMe לשוק הביתי שתומכים בתקן PCI-Express 5.0 החדיש עדיין אין, אך כשהם יגיעו - יש חברות שיהיו מוכנות לקלוט כמה מהם יחד על מנת לספק לנו מהירויות העברה דמיוניות כמעטלכתבה

16. תודה.

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  17. Started by Stingray,

יש לי לוח אם תומך SATA אבל לא SATA II אם אני רוכש כונן קשיח חדש,שהוא SATA II,זה יעבוד אצלי?? (כמובן שאם הוא יעבוד אז בSATA ולא SATA II מן הסתם...)

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  18. יש לי דיסק DVD-R מלא בקבצים אני דיי בטוח שהוא קצת דפוק עם איזו תוכנה אני יכול לבדוק את שלמות המדיה אם כל הקבצים נגישים וכו'? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  19. Started by itail,

שלום! אני מרכיב בימים אלו מחשב חדש מ-KSP ואני מתלבט איזה דיסק קשיח לקחת. יש להם שתי אפשריות שנראות לי טובות למדי בסביבות ה-450 ש"ח. 1. WESTERN DIGITAL 80GB 7200RPM ATA100 2. MAXTOR 80GB 7200RPM ATA133 לכאורה ברור שעדיף את המקסטור... השאלה היא אם יש הבדל באמינות ואם ההבדל במהירות גישה מורגש בגלל ההבדל ב-ATA. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  20. Started by Jack_g,

אז ככה באפשרותי לרכוש במחיר דיי זול אחד מהצורבים הנ"ל PIONEER A06 או SONY DRU500/510. המחיר זהה לשניי הצורבים. כתבתי את שניי הדגמים בסוני כי אני לא יודע בדיוק מה ההבדלים בין שניהם ואני גם לא יודע איזה מהם אני יקבל רוב הסיכויים את ה510 מכיוון שזה הדגם החדש יותר שמחליף את ה500. אז מה כדי יותר לרכוש? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  21. Started by EHL,

שלום, מה הם ההבדלים ומי הטוב ביותר ? תודה. אייל

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  22. Started by DIPSET,

שלום, אני מעוניין לקנות דיסק חיצוני לצורך גיבוי תקופתי של הנייד שלי וגם של המחשב הרגיל (ואולי גם לצורך שימוש שוטף יותר אם אהיה מעוניין בזה בעתיד), לחבר שלי יש MY PASSPORT 250GB וזה נראה די נחמד, אבל אני חושב שאני רוצה נפח גדול יותר, ראיתי שאצלו מחברים פשוט את ה USB וזהו, ואילו על ה 500GB קראתי שצריך לחבר אותו בנפרד גם לחשמל, זה נכון? וגם מבחינת הגודל הוא הרבה יותר גדול ולא בגודל של ה 250? ומה לגבי ה SEAGAT 1000GB? האם זה נכון מה שקראתי בזאפ, שהוא תומך ב USB2 ואילו המכשירים של WD לא תומכים? אין לי איזשהי מגבלת תקציב ממשית, כל עוד מקבלים תמורה הגונה למחיר, ואני רוצה משהו איכותי ואמין, לדעתי בין 500 ל 1000 ג'יגה. אז מה אתם ממליצים? תודה!

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  23. Started by The SONY Man,

שלום ואהלן יש לי שני דיסקים קשיחים של WD S-ATA אחד 200 ג"יגה ואחד 250 ג"יגה. והטמפ' שהם מציגים לא יאמנו פשוט. אחד 70 אחד 60 ומשהו שמעתי שבסדרת דגמים אלו החיישן נדפק וכל זה זה נכון? ואיך זה אחרי שהצבתי מאוורר זה ירד ל50 ו54. אבל אם החיישנים דפוקים אז בטח זה היה 50 וירד ל30? הנה הדגם והסדרה של כל אחד מהם. WDC WD2500KS-00MJB0 WDC WD2000JS-98MHB0

24. ברשותי צורב DVD של LiteON מסוג 1653S-Black Bezel הלוח שלי מזהה את המהירות שלו כ UDMA 4 הכול טוב ויפה הצורב עובד בסדר גמור רק שבאתר היצרן רשום ש: Supported transfer mode : PIO mode 4, DMA mode 2 and Ultra DMA mode 2 (בדוק שהמהירות ההעברה הינה UDMA ולא PIO) לעומת זאת בדגם הכי חדיש שלהם 1693S רשום: Supported transfer mode : PIO mode 4, DMA mode 2 and Ultra DMA mode 4 ממה נובע הבילבול של זיהוי המהירות? האם מלוח האם? או שפשוט משום מה אותו צורב עובד כ UDMA 4?

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  25. Started by maormark,

אני מעוניין לקנות דיסק קשיח חדש וראיתי שני דגמים בKSP בכמעט מחיר זהה. Seagate - ST3500418AS 500 GB 275 ש"ח השני Western Digital - WD5000AAKS 500 GB 280 ש"ח על שניהם יש אחריות 3 שנים תודה מראש, מאור

• 1 תגובה
    • 645 צפיות

דיונים חדשים בפורומים