עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. תמיד יש מצב שימכרו מזוייף או לא אמיתי, רציתי לדעת איך אני יכול לדעת את הנתונים והביצועים המקוריים איך אני בודק את זה? לדוגמה אני קונה ארדיסק עם מהירות של 15 אלף סיבובים לדקה אני רוצה לדעת שהוא באמת עושה את ה15 אלף סיבובים לדקה יש איזה ספידומטר אלקטרוני שיכול להראות לי את זה או נוסחאה כל שהיא שבעזרת ניתן יהיה לחשב זאת? או למשל את הזיכרון מטמון של הארדיסק איך אני בודק שהוא באמת 16 ולא 8? בתודה מראש שגב שטובי!

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  2. Started by EviLeader,

שלום לכולם. במחשב של אחי הבכור, מותקן לוח האם GA-K8NMF9. הלוח אם הנ"ל, תומך בSERIAL ATA אך רק 1.. הוא לא 2. רציתי לשאול.. אם אני יקנה כונן קשיח שהוא SATA2 כדוגמת: Western Digital WD3200AAKS... האם הוא יוכל להיכנס ללוח אם ולעבוד ללא בעיות? או שצריך כונן קשיח ישן של SATA1\IDE? האם כונן קשיח מסוג SATA 2 הופך את עצמו לSATA 1 במקרה הצורך?

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  3. Started by littleworm,

שלום לא מזמן קניתי צורב של Liteon ויש לי בעיה, שאני צורב משהו מהמחשב אז הוא צורב מעולה, אבל שאני רוצה לצרוב מדיסק לדיסק אז הוא משתמש רק בחצי מה-buffer ואז הצריבה לוקחת המון זמן. בסוף הוא צורב אבל זה מעצבן לחכות כל הזמן בערך 20 דקות. מישהו יודע איך לפתור את זה? תודה

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  4. לקחנו את כונן ה-SSD המשתלם החדש של Western Digital לסיבוב היכרות - בכדי לגלות האם הוא יוכל לאתגר גם כוננים יקרים ממנולכתבה

5. האם מהירות כונן אופטי המחובר כMASTER משפיעה על מהירות כונן אופטי נוסף המחובר אליו כ SLAVE ? המהירות המתקבלת בפועל היא של הכונן האיטי יותר או שאין כל קשר ותעבורת הנתונים מושפעת מצוואר הבקבוק של לוח האם ?

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  6. Started by joniar,

^^

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  7. Started by liortaib,

מה אתם אמרים על הצורב הזה?LG GH20NS תקציב 130 שח

8. יש לי הארד דיסק samsung 250GB SP2504C שיש לו אפשרות s.m.a.r.t. הבעייה היא שבביוס אין לי אפשרות לאפשר את זה וכשהמחשב עולה הוא רושם לי hdd s.m.a.r.t. capability................................disabled השאלה שלי איך אני יכול להפוך את זה ל-enabled נ.ב. זה הלוח אם שלי http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1906&ModelName=GA-8I945P-G ניסיתי להוריד מהאתר הזה עדכון לביוס אבל ללא הצלחה (יכול להיות שזה עדכן אני לא בטוח אבל לא נוספה האפשרות של s.m.a.r.t.)

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  9. Started by Ronenosh8,

WDBAAY5000ENC-ERSN של Western Digital *ישומש לצרכי משרד (דפדפן,OFFICE, וסרטי FullHD). יתאים?

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  10. Started by md22,

יש לי כרטיס זיכרון SD של SANDISK בנפח 2 גיגה. צילמתי תמונות במצלמה שלי אחי ניסה להעביר את התמונות למחשב שלו עם מצלמה אחרת והופיעה הודעה שהכרטיס לא מפורמט אז הוא לחץ על ביטול. כשניסתי להעתיק את התמונות עם המצלמה שלי התמונות לא קיימות בכרטיס הזכרון. כנראה שהפעולה שאחי ביצע מחקו את הכרטיס. האם יש דרך לשחזר את התמונות מהכרטיס? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  11. הדגם הראשון של Cruzer Titanium ספג הרבה ביקורות עוינות ב-newegg, בין היתר על כך שהמוצר מתקלקל בקלות, ושהמנגנון הנשלף לא אמין. קישור: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820155421 בינתיים יצאה מהדורה חדשה של המוצר בשם Cruzer Titanium U3, שחוץ מהתכונה U3, הוסיפה גם שינויים קוסמטיים. לצורך השוואה הדגם הישן... ...מול החדש: ברצוני לשאול האם הדגם החדש משופר מבחינה מכנית. כבר כמה חודשים שהוא בשוק, אבל עדיין אין סקירות. ובכל זאת, מישהו יודע?

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  12. Started by asinnn,

http://www2.zap.co.il/model.asp?model_id=574279 LG SATA GSA-H30N LG מה אתם אומרים לקנות ?????? אני פשוט חייב לקנות צורב היום תודההה אני צריך צורב אמין שחזיק להרבה זמן תודהה

• 4 תגובות
    • 668 צפיות
  13. Started by rom10,

אז כפי שאמרתי כשאני מנסה להמיר את הכונן הנ"ל ל 4551A בעזרת המדריך הזה: nechack.host.sk אני פשוט לא מצליח. אחרי שאני מפעיל את הקובץ NECBFL ובוחר לאיזה דגם להמיר והוא מתחיל בהמרה הוא ישר נסגר והכונן מהבהב. אח"כ אני עושה ריסט למחשב והביוס ממשיך לזהות את הכונן כ 3550A. אני יוצא מהביוס וממשיך לווינדוס. הווינדוס לא מזהה חומרה חדשה וכשאני מנסה לעשות לכונן שדגרוג קושחה הוא לא נותן לי בטענה שהדגם לא מתאים (BinFlash). קראתי קצת באינטרנט וגיליתי שיש עוד כלי שעושה את אותו הדבר והוא נקרא BTFLASH. כשאני מפעיל את הכלי הזה אז הוא נכשל בשליחה של צ'ק סם (check sum) ואז שואל אם לנסות שוב. אני אומר שכן אז הוא מנסה ותוך שנייה נכשל. ניסיתי את שני הכלים במצב בטוח וזה לא עבד. הנה צילום מסך של…

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  14. איך אני מחבר רייד ? כאילו מה אני מחבר בין שתי הכוננים מה אני עושה בביוס וכאלה , אשמח לקבל עזרה P: שתיהם של אותה חברה WD אחד 320 מה שיש לי עכשיו ועוד 250 אחד שיושב בצד ואני רוצה לחבר אותו גם.

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  15. Started by borg,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ את הדיסק הקשיח Maxtor MaXLine III 16MB ATA133 בנפח של 250GB או 300GB (רצוי 300GB אם ההפרש במחיר לא גדול) במחיר סביר? הדגם המדוייק הוא 7L250R0 עבור ה-250GB, ו-7L300R0 עבור ה-300GB. מצאתי את ה-250GB בלמיר במחיר סביר של 665 ש"ח. בפנדה יש גם את ה-250GB וגם את ה-300GB, אבל במחיר מטורף של 1,154 ש"ח ל-250GB ו-1,701 ש"ח עבור ה-300GB. אין לי מושג איך אפשרי הפרש כזה במחיר. יכול להיות שבלמיר הצליחו להשיג מחיר מצויין על הדגם הזה. מישהו מכיר אולי חנות נוספת (עדיף באיזור המרכז) שאפשר להשיג בה את הדיסקים הקשיחים האלה במחיר סביר כמו בלמיר (דיסקים קשיחים אחרים של מקסטור בנפחים האלה שמצאתי בחנויות אחרות היו מסדרת DiamondMax 10).

• 7 תגובות
    • 668 צפיות
  16. בעיית צריבה עם CloneCD יש לי תוכנה שמיועדת לצריבה עם CloneCD כשאני מנסה לצרוב אני מקבל הודעת שגיאה שקובץ ה xx.sub לא תואם לקובץ ה xx.img האם אפשר לתקן או לייצר קובץ L1.sub חדש תודה

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  17. שלום לכולם יש לי נייד HP ZV6000, ואני רוצה לחבר את הקייס הרדיסק החיצוני שלי בFirewire מתוך הכרטיס PCMCIA, מכיון שיציאת הFW של המחשב תפוסה ע"י ממשק האודיו שלי, ועובדת יופי. ניסיתי שני סוגי כרטיסי PCMCIA, אחד תואם Texas, השני לא זוכר, ושניהם עולים ונראים תקינים לוינדוס- אבל עם שניהם נדיר שהקייס או הממשק אודיו (שניסיתי לבדוק בשביל לוודא שהבעיה לא עם הקייס) עולים (כלומר, רק הכרטיס מופיע בתפריט Safely remove hardware). מצד שני הקייס עולה יופי מיציאת הFW, אז הבעיה לא איתו. אני לא מבין במחשבים הרבה (אני לא מאלה שנכנסים לקרביים ושמים שורות פקודה), אבל אם יש למישהו רעיון למה זה קורה והנחיה מה לנסות אני אשמח, והאמת זה די דחוף! עוד שאלה, על הדרך, זה שאם הקייס הזה הוא FW800, ואני רוצ…

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  18. לפני כשבוע פירמטתי את המחשב וכעת בכול פעם שהמחשב רושם כמות כבדה של מידע על הדיסק הקשיח המחשב מאט באופן משמעותי ולא חוזר לעבוד בצורה תקינה (תקיעות, ובעיות בסאונד), כאשר אני עושה SYSTEM RESTOR המחשב חוזר להיות תקין (רץ באותה מהירות שלפני רישום כבד). Intel® Core2 CPU 6420 @ 2.13GHz @ 2240MHz (ASUSTeK Computer INC. P5B mainboard) (RAM) 1GB, 490.77MB free (HDDs) 294GB, 198GB free הכונן רשום ב NTFS

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  19. Started by overload,

צרבתי DVD על דיסק DVD בעזרת נרו (DVD IMG) המקור הואPAL DVD לא שום דחיסה . אבל כשאני מפעיל את הDVD בסלון האיכות ניראית מאוד מוזר, זה נראה טוב מאוד, אבל יש מין אפקט מוזר, כאילו זה דיגיטאלי מדי, נראה כאילו המרחקים בין הפיקסלים על המסך (CTR רגיל 36" MULTI-SYSTEM PAL\NTSC) גדלו ורואים רשת שחורה כזאת ביניהם. זה מפריע כשרואים צבעים בהירים. מישהו מכיר את התופעה? צורב DVD NEC 3550A.

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  20. Started by malior,

יש לי צורב LITE-ON DVDRW SOHW-16935 עכשיו בזמן האחרון שמתי לב שהוא התחיל לצרוב ממש לאט.. אז הסתכלתי בהגדרות בנרו ויש רק אפשרות אחת במהירות צריבה-4X ופעם היה מלא 16X,32X.. איפה אפשר לשנות את זה? BOOT? וזה ככה גם בכל התוכנות..

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  21. במחשב נייד האם אפשר להתקין קשיח זהה אבל מהירות העברת נתונים 3 גיגה מהירות סיבוב זהה 5400 אפילו הדגם זהה רק קוד יצרן HITACHI שונה במיקצת. תודה

22. כונני NVMe לשוק הביתי שתומכים בתקן PCI-Express 5.0 החדיש עדיין אין, אך כשהם יגיעו - יש חברות שיהיו מוכנות לקלוט כמה מהם יחד על מנת לספק לנו מהירויות העברה דמיוניות כמעטלכתבה

23. Started by atomic rooster,

אהלן. אני מעוניין להתקין את האנטיוירוס החינמי של ClamWin על הDOK ואין לי כ"כ צורך בשימוש בתפריט ה-U3. אם אני אסיר אותו עדיין תהיה לי אפשרות לעבוד באופן שוטף עם האנטיוירוס או שהוא מחייב תפריט מותקן ? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  24. Started by Ariel.Or,

שלום, אני רוצה לשדרג את הכונן הקשיח בלפטופ שלי (Lenovo T400) ורציתי לקבל המלצות לדיסק קשיח בנפח של 320G או 500G בתקציב של בערך 600 ש"ח, אני מצאתי את הדגם הבא ואני אשמח אם מישהו מכיר אותו ויכול לתת לי חוות דעת עלייו, או לחילופין אם יש סוג אחר שאפשר להמליץ לי, הדגם שאני מתעניין בו... WD5000BEVT 2.5-inch SATA 500 GB, 3 Gb/s, 8 MB Cache, 5400 RPM תודה רבה מראש... אריאל,

• 2 תגובות
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים