עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. שלום למבינים ברצוני לבצע רייד-0 עם שני דיסקים בנפח 750GB כל אחד שניהם של WD ושניהם באותו נפח רק הם לא מאותה סדרה: 1. WDC WD75 00AALX-009BA0 SCSI Disk Device - אם אני לא טועה זה SATA3 2. WDC WD7500AADS-00M2B0 ATA Device - וזה וודאי SATA2 האם ניתן לשייך את שניהם? או אני חייב שני דיסקים זהים ממש? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 807 צפיות
  2. Started by KingAlpaca,

ברשותכם, עוד כמה שאלות להדיוטים: 1.האם ניתן לאחד/לפצל/לשנות וכו' פרטישנים כאשר יש בהם מידע? 2.מה זה "רייד" ואיך עושים את זה? תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by שמנואל,

אהלן. האם יש אתר או מאמר או לינק כלשהו שיוכל להפנות אותי לרוב סוגי הדרייברים ל SATA שישנם. אני פשוט רוצה להכין מבעוד מועד איזושהי ערכה שתכיל את דיסקטים עם הדרייברים ללוחות הנפוצים כדי שלא אצטרך בבוא הזמן להתחיל לחפש... האם יש דבר כזה ? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  4. Started by rino,

שלום לכולם יש לי אוסף סרטים מכובד שהתחלתי באיסופו כבר לפני כשנתיים כשצורב הDVD שלי {פיוניר 04 } עלה 2000 ש"ח מהפורום אני למד שלאיכות המדיה והצריבה יש השפעה רבה על איכות הסרט. השאלה: אם אני מעתיק סרט חזרה לPC ממדיה ישנה ולא איכותית וצורב אותו בחזרה למדיה איכותית וצורב איכותי האם האיכות תשתפר או שתשאר כשהייתה? ???

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by hardgore1,

הי, יש לי sandisk cruzer blade 64gb הוא בא בהתחלה fat 32 ואחכ עשיתי לו פירמוט ל ntfs (היתי עם חברים ולא הצליחו להעתיק משהו, אחכ הצליח) ניסיתי להפעיל בכמה מכוניות, לא עובד גם לא הספקתי לבדוק אותו על ההתחלה.. אני מניח שהיה עובד.. יש מצב הפאנלים של מכוניות קוראות רק fat32? בפירמוט אני רואה אפשר לעשות רק ntfs / exfat לנסות את ה exfat? וכמה לשים ב allocation unit size ? תודה

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום. כידוע עלויות השילוח של מדיות מארהב הם יקרות וככל שמזמינים כמות מדיות גדולה יותר כך עלויות השילוח משפיעות על המחיר למדיה . ישנה הזדמנות לרכוש לפחות 200 יחידות של חברת PIODATA שהיא חברת בת של פיוניר והמדיות הם של RITEK G05 הטובות בעולם במהירות של *8. המחיר ייצא סביב ה 6.4 ש"ח למדיה כולל שילוח ומע"מ ומכס (אם לא ייעצר במכס אז %17 פחות במחיר כ 5.4 ש"ח) , כאשר מתוך ה 200 אני לוקח 100 . מחפש שותף ל100 הנוספות .

• 1 תגובה
    • 749 צפיות
  7. ראינו שניתן לכופף את החנויות, ולהנות ממחירים שפויים יותר בנוגע לSSD, אבל, מה בנוגע לHDD רגילים? אני בטוח שלא מעט אנשים עדיין "מחכים" לירידת המחירים שמי יודע מתי תגיע. לדעתי - צריך להיות אקטיביים ולא פאסיביים, לא יודע מה איתכם - אני בהחלט אשמח לראות הצעות מפתות מכיוון החנויות, בכדי להוסיף עוד כמה TB למערכת שלי. אז, יש ביקוש?

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  8. Started by gameplan,

יש לי כרגע במחשב wd 250 aaks sata2 ועוד wd 160 ide ותאמת זה לא ממש מספיק לי , כרגע אני מבלה הרבה זמן מחוץ לבית (עובד רחוק) ולכן מפספס הרבה סדרות והייתי רוצה פשוט להוריד את כולן אז החלטתי לקנות הארד דיסק נוסף התלבטתי בין ה 500 ל 320 והחלטתי שה320 מספיק עכשיו לשאלות דבר ראשון אני יכול בכלל להוסיף עוד הארד דיסק? (הוא לא חיצוני והחיבור שלו הוא sata 2)? הלוח אם הוא 965p s3 של gigabyte בנוסף מחובר גם צורב sata 2 במחשב 2) יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת על הדגם הזה? (מהאתר skypc) יש המלצות אחרות אולי ? דברים שאני צריך לשקול? 3) האם בדרך כלל כשקונים הארד דיסק הוא מגיע עם כבל sata 2? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  9. האם ניתן להשיג במחיר של פחות מ 80 אגורות ליחידה, אם כן היכן בבקשה? תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  10. פיתרונות מדף קיימים , אבל עולים הון עתק ואף פעם אי אפשר לדעת בדיוק מה "דחפו לך " בתור דיסקים קשיחים.--------------מצד שני , בנייה עצמית על -ידי רכישת מגירה מתאימה ודיסקים קשיחים בניפרד עלולה להיות בעיתית ומסורבלת היות ולא תמיד הדיסקים הקשיחים פועלים באופן אופטימלי ולעיתים הם "נופלים" מהמערך משום שבקר הרייד ה5מובנה במגירה פשוט "לא אוהב" אותם למרות שהם תקינים לחלוטין. מה לדעתכם הפיתרון המומלץ והיותר בטוח לגיבויים בנפחים גדולים ?------ אגב . התפרסמו כאן ידיעות כבר לפני כמה חודשים טובים שהן סיגייט והן טושיבה מוציאות לשוק קשיחים בנפחים של 8 וגם של 10 , במחירים של פחות מ 300 דולר .מישהו כאן יודע , תכלס מתי הם יגיעו לשוק בארץ?( דיסקים קשיחים הם מוצרים שאני חושש לרכוש בחו"ל…

• 9 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by sbab,

שלום חברים, אני רוצה לרכוש 2 כוננים קשיחים 3.5 בנפח של 2TB לטובת NAS שישמש לגיבוי ואחסון כל המדיה הביתי וכן יזרים מדיה בידורית למשתשים ברשת הביתי (לסטרימר, טלוויזה חכמה, לפטופ), מתלבט בין שני הכוננים הבאים: 1. Seagate 2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003 = ש"ח 496 2. Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX = ש"ח 543 איזה משניהם מומלץ יותר? האם יכולה להיות בעיה בביצועים של כונן ירוק לצורך הצגה תקינה של סרטי HD? המחירים הם מחירי KSP באילת, שם המחירים הטובים ביותר שמצאתי (ללא המע"מ), האם יש המלצה למקום שמוכר זול יותר?

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  12. Started by mushka,

שלום לחברי הפורום, ראיתי כי בעבר פורסם כאן (באתר וגם בפורומים) מידע לגבי recall של היצרנית לדגם הנל. השאלה היא האם נכון להיום יש בעיות עם דגם זה? האם דגם זה נחשב אמין? אני מתעניין לרכוש אותו בזכות מחיר אטרקטיבי של 450 שח ל 120G ברשת KSP.

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  13. Started by Cynicoren,

שלום לכולם, שמעתי שהתחילו לייצר HD בטכנולוגיית פלאש חדשה, ז"א ללא חלקים נעים ב HD, מה שיכול להאריך את חייו בצורה משמעותית. אני צריך כונן אך לא בדחיפות. האם לדעתכם בקרוב יהיה ייצור סדרתי של כוננים אלו, או שלא כדאי לחכות ולקנות כונן רגיל כבר עכשיו ? תודה !

• 3 תגובות
    • 795 צפיות
  14. Started by harel_d,

שלום לכולם, לאחר שימוש של שנים בשירותי סנכרון דוגמת Dropbox, אני מעוניין לרכוש NAS לצורך גיבוי וסנכרון כלל המידע - ואין לי מושג איך להתחיל את החיפוש בנושא. אני רואה הרבה המלצות על synology ו-QNAP, כמה bays מומלץ לרכוש? אילו כוננים? כמה רעש המכונה מייצרת וכיו"ב. הצרכים שלי מפורטים מטה. אשמח לעזרתכם. נפח גיבוי: כ-6TB. שימוש: משרד ביתי, שימוש פרטי. תוכן הגיבוי: מסמכים, קבצים שונים עד נפח 1GB לקובץ, המון תמונות וסרטונים. מכשירים: 3 מחשבים ניידים, 1 דסקטופ. סנכרון עם ענן: בעקרון כן (הבנתי שאפשר לסנכרן עם S3). שימו בבקשה בצד את שיקולי אבטחת המידע בסעיף הזה. מודע אליהן. פיזי: המכשיר ישב במשרד הביתי שלי ולכ…

• 0 תגובות
    • 488 צפיות
  15. Started by hananmori12,

שלום, יש לי מחשב בן 6-7, המחשב מריץ ווינדוס 8 64 ביט עם 8 גיגה זכרון, עובד מצוין חוץ מאיטיות לפעמים, שאני נכנס למנהל משימות אני רואה שהמעבד והזיכרון לא מתאמצים בכלל והדיסק נחנק ב100 אחוז, יש לי 3 הארדיסקים שניסיתי להתקין עליהם בזמנו את הווינדוס מחדש ובכולם זה קורה, החלטתי שכנראה הצוואר בקבוק שלי הוא הארד דיסק ואחרי שאחליף אותו ארגיש בשיפור, ראיתי שיחס עלות תועלת כולם ממליצים על הBX100, מצד שני המחיר של הEVO 850 לא רחוק ממנו, התקציב עד ה400 שקל. זה המפרט של המחשב : ‏Core 2 Quad Q9300, 1333MHz, s775, 6MB‎ GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E‎ ‏8GB Kingston Value‎ Western Digital ‏500GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ HEC Compucase CI-6A21 Black and Sil…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by hagai-,

האם ישנה אפשרות לרכישת אחריות לשנה נוספת על צורב פרט לשנה אחריות הניתנת כמקובל? כמה אמורה לעלות שנת אחריות נוספת? כמו כן רציתי לקבל חוות דעת על צורב ה Asus 52/24/52, אם למישהו יש. האם יש הבדל לעומת ה Lite-On? אציין שחיפוש בפורום על הנושא לא העלה תוצאות משביעות.

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  17. Started by HajB,

מה הולך אנשים? יש ברשותי מחשב עם MB יחסית ישן, ללא USB3 Header ולכן אני מעוניין לרכוש בקר שיאפשר לי לחבר את הUSB3 שבמארז. יש למישהו המלצה על משהו מסוים? האם בכלל זה מומלץ בכללית? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי אנשים עקב הכתבה החדשה באתר על דיסקים של 250GB, החלטתי שיש במחשב שלי מקום להרדיסק חדש שכזה שאלות : 1. הלוח שלי הוא DFI NF4 UD האם הוא תומך ב SATA2 ? אם הוא תומך רק ב SATA1 , זה אומר שאין מצב שאני מחבר דיסק חדש של SATA2, או שאפשר לחבר והוא יעבוד על SATA1 ? 2. כרגע שני ההרדיסקים הנוכחיים שלי הם ATA רגיל אני מניח שיהיה כדאי להעביר את מערכת ההפעלה לדיסק החדש , כי זה יהיה יותר מהיר, נכון ? באיזו דרך הכי קלה, אפשר אחרי חיבור של הדיסק החדש, להעביר אליו (תמונת דיסק ממש) את הדיסק הישן שלי C במלואו ? (להתקין דיסק SATA2, להעביר אליו את כל התוכן, כולל מערכת הפעלה, ללא התקנות מחדש של שום דבר, ולרוקן את הדיסק הישן) יש שיטה קלה לבצע דבר כזה ? 3. איך המחשב יודע מאיפה לעשות את ה BOOT כ…

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  19. אני מעוניין לקנות דיסק קשיח בנפח 160-250 GB . ;D שוקל לרכוש ב ebay למישהו יש המלצות בעניין . כדאי/ לא כדאי תודה לכל העוזרים ...

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by סולל הדרך,

כרגע יש לי דיסק של WD 160 SATA1 שהוא לפי המבחנים דיסק בינוני מינוס אני מתכוון לחבר אותו ב RAID בתקווה לשפר את הביצועים איזה דיסק אתם ממליצים לי לקנות האם יש יתרון לדיסק מהיר בRAID כשאחד הדיסקים איטי? אגב הלוח שלי MSI K8N NEO4 PALT תומך ב SATA2 אבי

• 7 תגובות
    • 807 צפיות
  21. שלום, אני מעוניין לרכוש כונן חדש בנפח של 2TB (פנימי) היות והכונן הנוכחי שלי בעל נפח מצומצם של 250GB בלבד. הייתי מעוניין לחבר את החדש לישן כך שהישן יוכל לשמש אותי לצורכי גיבוי. האם זה אפשרי? האם זה לא יפגע בביצועי הכונן החדש? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  22. Started by alfus73,

שלום. 1. אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח פנימי. האם יש הבדל בין חיבור SATA ל- SATA2 2. יש לי לוח אם P5s800-VM. האם אפשר לחבר אליו דיסק קשיח עם SATA2 3.האם עדיף דיסק קשיח עם חיבור USB2? 4.מתלבט בין הדגמים הבאים: א. Western Digital WD5000KS ב.כונן קשיח ST3500320AS Seagate

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  23. Started by t d,

שלום, אני מעוניין לקנות hard drive של 300G כי אני מתעסק עם הרבה הורדות וכרגע ה120G שיש לי פשוט לא מספיק לי, עשיתי קצת סקר והגעתי לשתי דגמים שאני מתלבט בינהם, שניהם של maxtor בגלל הביקורות הטובות ששמעתי. הדגם הראשון הוא Maxtor DiamondMax 10 300 GB SATA II Hard Drive והדגם השני הוא: Maxtor Maxline Plus III 300 GB SATA II Hard Drive לא ממש הבנתי מה ההבדלים ביניהם אבל הmaxline עולה כ100 שקלים יותר, השאלה אם יש לו איזו תכונה ששוה את המאה שקל האלה. לפי השוואה שעשיתי באתר EPINIONS מצאתי מספר הבדלים, אך אני לא ממש מבין את המשמעות שלהם. הmaxline תומך בS.M.A.R.T Technology וב- Hot Swap ויש לו MTBF של 1000000 Hours ובנוסף Sound Emission של 27 dB. (אין לי מושג מה כל זה אומר :-\) בניג…

• 7 תגובות
    • 817 צפיות
  24. סדרה חדשה של WD יצאה לשוק - EARS. אלו דיסקים קשיחים מסדרת ה-Green Caviar בנפחים של: 640 ו-800GB וגם 1, 1.5 ו-2TB. הדיסקים מגיעים עם זיכרון מטמון ענק של 64MB, ממשק SATA 3Gb/s וכמובן כיאה לסדרת ה-Green, הספק Idle נמוך במיוחד לעומת המתחרים. המיוחד בסדרה החדשה, פרט לזיכרון המטמון הוא ה-Advanced Format ש-WD מובילה בהטמעתו: http://www.anandtech...doc.aspx?i=3691 עריכה ותיקון לאחר הערה. נקודה למחשבה - הדיסק לא מתאים למערכת ההפעלה XP ופוגע בביצועים במידה ניכרת (מכיוון ש-XP עובדת עם sector בגודל 512בייט). כמו כן, דיסקים מסוג זה לא מומלצים (בלשון המעטה) להרצת מערכת הפעלה בכלל. המחיר, נכון להיום ב-KSP הוא 970ש"ח ל-2TB, ובארה"ב הוא $190. מי מעוניין לשמוע עוד ואולי להצטרף לרכישה של ד…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אני מתכנן לרכוש הרדיסק חיצוני. כרגע אני מתעניין ב-WD, בנפח של 250 GB מסוג PASSPORT. התקציב שלי הוא עד 350 ש"ח. וברוח החנויות ההרדיסק הנ"ל הוא מעל 350 ש"ח למרות שמצאתי בחנות בשם ZED בת"א את ההרדיסק הנ"ל במבצע של 300 ש"ח. העניין הוא שאני לא ממש מכיר את החנות והאם היא מוכרת מוצרים איכותיים. ואני אשמח אם מישהו שמכיר את החנות יוכל לתת לי קצת מידע עליה ועל טיבה. אני אשמח גם לקבל הצעות חלופיות לחנויות אחרות וגם לחברות אחרות טובות כל עוד זה עומד בתקציב (גם להרדיסקים של 160 GB). פשוט לי יש ניסיון טוב עם WD לכן החלטתי לקנות הרדיסק שלהם. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 946 צפיות

דיונים חדשים בפורומים