עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by NI4NI,

היי רציתי לשאול מי שמבין קצת בכרטיסי RAID. יש בשוק כרטיסים זולים (בערך 160-180 שקל) עם שבבים של silicon image. אני חושב גם שהם עושים RAID בתוכנה. בצד השני יש כרטיסים של ADAPTEC שעולים אלפי שקלים, ובאמצע יש מעט מאד (יש כרטיסים של PROMISE שעולים 300-400 שקל). רציתי לשאול האם למישהו יש נסיון עם הכרטיסים הזולים ועד כמה הם גרועים (האם אפשר לחיות אתם או שזה לגמרי בלתי נסבל) ? תודה

• 0 תגובות
    • 694 צפיות
  2. Started by Hammer,

אז ככה יש לי הרדיסק סמסונג והוא אמור להיות 133 ATA אבל הוא פועל ב100 הלוח שלי הוא abit nf7 איך אני יכול לעשות שזה יהיה 133

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  3. Started by bigfoot1,

שלום לכולם. יש לי צורב sony 52x32x52x עכשיו הבעיה שלי היא שאני לא יודע איך לצרוב איתו על 52x!! ??? זה צורב לי רק על 40x מקסימום רשום על הקופסה שזה מין דרך להגנה על הדיסק (זתומרת שהדיסק לא ישרף או משהו על 52x...) :-\ עכשיו אני רוצה לשאול אתכם איך אני משנה את זה ל52x כי רשום על הקופסה שאפשר אבל לא רשום איך (חיפשתי גם בחוברות שהגיעו איתו ולא רשום שם). תודה לכל העוזרים!! ;D

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום עכשיו לי יש 80 גיגה של WD עם 8 באפר קניתי אותו לפני שעה... ואז ראיתי את ה round up ב xbitlabs וראיתי את הביצועים שלו מול ה samsung ו לרוב הסמסונג היה הרבה יותר טוב.... (הסמסונג שאני רוצה הוא גם 8 באפר) העם כדי לי להחליף עם הסמנוסג ? (בשביל ההחלפה אני יצטרך להוסיף 35 שקל , העם זה שווה את זה?) ה WD עלה לי 420 ה סמסונג יצא לי 455. בבקשה תעזרו , כדי שאני יכול לתקשר ולהגיד לו להזמין לי את הסמסונג או לא.

• 8 תגובות
    • 899 צפיות
  5. www.xbitlabs.com הכי טוב מבחינת ביצועים, אבל לא RAPTOR (יקר מדי) . תודה.

• 1 תגובה
    • 900 צפיות
  6. Started by vizido,

שלום חברים, יש לי שני כוננים קשיחים במחשב. אחד מהכוננים (לא זה שעליו מותקן ה WINDOWS) עושה פתאום בעיות ולא ניתן להכנס אליו, וכשלוחצים עליו אז הוא אומר שהדיסק לא מפורמט ושצריך לעשות לו פורמט. הבעיה שיש לי עליו כמה מסמכים חשובים ואני רוצה לנסות להגיע אליהם לפני הפורמט. משהו מכיר איזה תוכנה שיכולה לעזור לי? תודה רבה עידו יש לי אגב WIN XP

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  7. Started by sausage,

מישהו יכול להפנות אותי למדריך מקיף בנושא?

• 0 תגובות
    • 613 צפיות
  8. Started by bad-sector,

לחבר שלי הלך ההרדיסק WD 80GB, 8MB, והאחריות אצל KSP הנב*ות פגה לפני חודשיים... ממה שאני מכיר להרדיסק הספציפי הזה יש אחריות יבואן למשך 3 שנים, האם נכון הדבר? אצל מי אפשר לממש את האחריות ? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Ck3,

אני עומד להוסיף להארדיסק 40GB שלי HD חדש בגודל 120GB, ואני מתלבט איך לארגן את כל עניין המחיצות כרגע יש לי מחיצה של ~12GB למערכת הפעלה, ועוד ~25GB לDATA.. שתי המחיצות הן FAT32 (אני משתמש ב WINXP). ההתלבטויות שלי הן: א) ההארדיסק החדש שאני אקנה הוא בעל 8MB Buffer, לעומת 2MB בנוכחי. האם ארגיש שיפור משמעותי במהירות גישה לנתונים אם מערכת ההפעלה תשב על ההארדיסק החדש? (פחות מעניין אותי boot time, אלא בשימוש יומיומי..) ב) במידה ואני אתקין את מערכת ההפעלה מחדש, כדאי ליצור מחיצת Swap? זה משפר ביצועים? תודה רבה מראש..

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  10. Started by ORrrr,

שלום, ה 60 ג'יגה שלי מחולקים ל 2 מחיצות כונן סי 10 ג'יגה, וכונן די שאר הנפח את כונן די העברתי ל NTFS לפני די הרבה זמן ב Partition Magic 8 ו את סי אני קובע כל פעם שאני מתקין מחדש את הווינדוס ל NTFS. ההתקנה האחרונה לא הייתה ממזמן(כמה שבועות ופחות) עכשיו, ה Allocation Unit size של כונן סי הוא האחרון שם שזה 4000 משהו אם אני לא טועה... בדי לעומת זאת, הגודל הוא 512, כמו ב FAT אני חושב... האם זה אמור להיות ככה? זה בכלל משפיע על משהו?

• 4 תגובות
    • 5.8k צפיות
  11. Started by Qtec,

היי במן האחרון יש צפצוף מוזר, מן "על קולי" כזה שיוצא מהמחשב. אני חושד שזה מהדיסק הקשיח כי לפעמים כשהוא טוען לפייג' פייל דברים כבדים (משחקים וכו' - אז מתחיל הצפצוף). מישהו נתקל באותה תופעה/ יודע על מה מדובר? האם הכונן שלי Seagate barracuda ST380011A - 7200rpm 2mb נדפק? ד"א- האם זה כונן טוב??

• 6 תגובות
    • 772 צפיות
  12. Started by 8dsim,

קניתי WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA ויש לי שאלה למה יש לו שני חיבורים לספק כוח אחד רגיל ואחד של הS-ATA ? מה לעשות איזה חיבור לחבר לספק את שניהם או רק אחד מהם ? בתודה סתיו.

• 7 תגובות
    • 919 צפיות
  13. Started by Q-PiXeL,

אז ככה, לפני שנה וחצי קניתי את הצורב של TEAC מדגם W540E, בחודשים האחרונים הוא התחיל לעשות בעיות בצריבה וכל הדיסקים יצאו עם שגיאות C2... לפני שבועיים נסעתי לחנות ממנה קניתי את הצורב ומסרתי אותו לתיקון דיי שכחתי מהצורב ורק לפני יומיים התקשרתי כדי לשאול לשלומו (בחנות כמובן לא טרחו להתקשר אליי ולהגיד לי שהוא מוכן) היום לקחתי את הצורב וגיליתי שנתנו לי צורב חדש של TEAC מדגם W552E x52x24x52 חיברתו אותו בתור MASTER ואת כונן הDVD בתור SLAVE את הדיסק הראשון ניסיתי לצרוב ב52 ודיסק נצרב כ5 וחצי דקות (!!!) בדיסק השני והשלישי הורדתי כל פעם את המהירות עד 32 ועדיין הזמן לא ירד מ5 דקות (בצורב הישן במהירות המקסימלי הוא צרב יותר זמן מאשר במהירות יותר נמוכה...) ניסיתי בנרו CD SPEED…

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  14. Started by motaboy,

את הכונן הקשיח הקודם שלי העברתי לSLAVE ואת החדש התקנתי כMASTER הראשון, כדי שאחרי התקנת הווינדוס אני אוכל להעתיק את המידע בקלות מהישן לחדש. את הישן לא פירמטתי, וגם את הספרייה של ווינדוס השארתי כי מן הסתם לא יכלתי למחוק אותה בזמן שהוא היה הכונן הראשי. ההתקנה פירמטה את הכונן החדש, התקינה אותו, הווינדוס עולה והופה - הכונן הישן קיבל את האות C והחדש את האות F! מה זה החרטא הזה?! ניגשתי לCOMPUTER MANAGEMENT, נתתי להארדיסק המשני (הישן) את האות G אבל מן הסתם שאת הראשי הוא לא נותן לי לשנות. זהו? דיני נחרץ להתקין ווינדוס מחדש רק בשביל השטות הזאת? איפה ההגיון? למה ההתקנה של ווינדוס הסתכלה על ההתקנה הישנה והשאירה את הכונן ההוא בתור C למרות שהתקנתי מאפס? עריכה: כנראה שהטעות שלי הייתה ב…

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  15. Started by .Oz,

בלוח שלי אין תמיכה לחיבור SATA ומקריאה בפורום אני רואה שהדיסקים הקשיחים עוברים לחיבורי SATA אם בעתיד אני ארצה להחליף או להוסיף דיסק נוסף - האם יש מתאים לכך? אם לא - האם המשמעות היא כי מי שיש לי היום לוח שאינו תומך ב - SATA יהיה בבעיה? (האם החברות יפסיקו לייצר דיסקים ATA?)

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by cago,

שלום ברשותי עשרות קלטות וידאו מטיולים שעשיתי בחול. כל קלטת 3 או 4 שעות. וברצוני להעביר כל קלטת לדיסק dvd . המחשב שלי פנטיום 4 במהירות 1.6GB זכרון 256MB ודיסק קשיח 40GB. מערכת הפעלה XP. יש לי מספר שאלות בנושא בהיותי טירון בתחום. א. פרט לצורב dvd ודיסק קשיח נוסף מה נחוץ עוד מבחינת חומרה. ב. האם יש כרטיס שממיר מאנלוגית לדיגיטלית ומאפשר צריבה בו זמנית לדיסק dvd ? או שחייבים לשמור קודם בדיסק הקשיח. ג. למיטב ידיעתי כל דקה של סרט תופסת בהמרה 1.3GB ולכן לסרט של שעה צריך דיסק קשיח של 80GB. האם נכון? ד. איך אחר כך מכניסים נפח כזה גדול לדיסק DVD של 4.7GB מבלי לאבד יותר מדי באיכות (שלפחות יהיה באיכות SVHS)? ה. איזה תוכנות צריך? תודה מראש על תשובה cago

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  17. Started by 8dsim,

מה ליקנות ? Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Reviews או WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA או Seagate 80GB 8MB 7200RPM S-ATA המוחר בחנות אמר לי שהS-ATA מרעיש קצת יותר מATA רגיל ,זה נכון?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by ferrari,

לא הייתי בטוח לאיזה פורום זה שייך, נראה לי הכי קשור לכאן, סלחו נא לי אם אני טועה. יש לי הרד דיסק 80GB של MAXTOR עם 8MB CHACHE והוא מחולק ל 4 מחיצות NTFS. מהיום שקניתי אותו, מזה בסביבות ה6 חודשים, לא עשיתי לו DEFRAG, וכל זה כאשר אני מעתיק קבצים ומוחק באופן יומיומי כמעט, החלטתי לעשות DEFRAG, ולא הייתי בטוח באיזה תוכנה להשתמש.. אז אני מבקש המלצה לתוכנה טובה, אמינה ומהירה לעשיית DEFRAG על מערכת הקבצים שלי (NTFS) כי ממה שהבנתי, התוכנה במובנית בWINDOWS XP שלי היא דיי בסיסית ולוקח לה המווון זמן לעשות את עבודה. תודה מראש למגיבים

• 3 תגובות
    • 883 צפיות
  19. Started by redti,

אתמול התקנתי הארדיסק חדש מסוג : WESTERN DIGITAL 120GB S-ATA WITH 8 MB BUFFER התקנתי עליו מערכת הפעלה WIN XP ... יש לי נורה במארז שמהבהבת בזמן שהמחשב חושב למעשה לכל אחד יש את זה! אבל כשאני פועל על ההארדיסק החדש הנורה לא נדלקת כשהמחשב חושב !!! יש לכם מושג למה זה קורה?

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  20. Started by redti,

שלום חברי פורום אחסון. ברשותי הארדיסק מדגם: western digital 120 GB 8 MB buffer S-ATA חיברתי את כל החוטים טוב. וכשאני מעלה את הwin xp הוא לא מזהה את ההארדיסק למה? נ.ב אני משתמש בלוח אם 865PE של MSI ! וחיבור הוא בעזרת כבל של S-ATA שבא עם הלוח אם שתומך באפשרות זו. בנוסף יש לי הארדסיק אחר שכבר מותקן אצלי ויש עליו win xp . מה אני צריך לעשות ??

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  21. Started by shafir,

שידרגתי ל xp וכאשר מגיע לכונן A כותב: צריך לאתחל את הדיסקט. החלפנו כונן, החלפנו צמה, ועדיין הבעיה קיימת. מה עושים?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. אני מתלבט אם לקנות HD בנפח 160GB או 120GB.. ההבדל עד כמה שראיתי הוא 90 שקלים, שלדעתי זה לא הרבה בכלל בשביל 40GB (שזה גודל הHD הנוכחי שלי).. כרגע אני לא רואה את עצמי ממלא גם עוד 40 ג'יגה, אבל עוד 5 שנים אולי.. השאלה היא, האם מחסום ה137GB יפריע לי? אני משתמש ב WinXP SP1 שהבנתי שיש שם תמיכה ב 48bit addressing.. אני בכל אופן מתכוון לעשות partitioning ככה שלא תהיה אף מחיצה גדולה מ137GB, האם זה יפתור את הבעיה? אני מעתיק לכאן נתונים מAIDA32 במקרה שגרסת הBIOS או chipset משנה.. תודה רבה מראש... עריכה: שכחתי לציין שאני רוצה לקנות HD של WD, ורק עכשיו ראיתי במקרה באתר שלהם את זה: http://support.wdc.com/download/#dlgtools וה feature האחרון שרשום מטפל בבעיה הזאת.. מישה…

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  23. Started by e-d-a,

יש לי עכשיו הארד דיסק 80gb 8mb, ואני רוצה להוסיף עוד 120gb 8mb או להחליף את מה שיש לי לאחד 200gb 8mb s-ata, השאלה מה יהיה יותר טוב מבחינת ביצועים? (ויש עוד משהו שרציתי לשאול אבל שחכתי אז אני ישאל אחר כך ).

• 8 תגובות
    • 842 צפיות
  24. Started by R0ck,

http://www.meritline.com/ritek-dvd-blank-media.html המדיות האיכותיות בעולם במחירים חביבים.

• 1 תגובה
    • 701 צפיות
  25. שלום לכולם אני מעוניין בצורב DVD, לצריבת מידע (גיבויים, תוכנות, משחקים, סרטי XVID ו DIVX, שירים וכו') ואולי מתישהו גם סרטים ל DVD. התקציב שלי הוא 800 שקלים, אם אני אראה שצריך, יש מצב שאוכל להרחיב אותו עד ל-1000. האם יש לכם המלצות ? כמובן שאני מעוניין שהצורב יהיה כמה שיותר אמין ומהיר, מחברה עם שם טוב. הבנתי שפלקסטור הם מעולים בתחום, אבל עם זה באה גם תווית מחיר יקרה יחסית. הבנתי גם שבחודש הבא אמורים לצאת צורבים במהירות X16. עוד שאלה : מישהו נתקל בבעיות בצריבה על מדיות של benq (בצורב רגיל) המליצו לי עליהם, ובינתיים הכל בסדר, אני קונה אותם במחיר של 140 לחבילה של 100 - אם יש למישהו מקור זול יותר לbenq אני אשמח לשמוע (בפרטי כמובן, אסור לפרסם פה אני מניח). ואם כבר, אז כבר - לכשא…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.