עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by HingedEmu2,

היי, יש לי כונן חצי טרה שמשמש כרגע ככונן מערכת הפעלה, ואני מתכנן לקנות כונן ssd. השאלה שלי היא- איך אני גורם לכונן הזה להיות כונן זכרון רגיל ולא כונן של מערכת הפעלה. יש תהליך שצריך לבצע, או שפשוט אם הוא לא יהיה הראשי בחיבורים הוא יהיה זיכרון רגיל? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  2. Started by מר מקלדת,

אם אני קונה דיסק של SATAII עם 16MB באפר האם אני יוכל לעבוד איתו ב-IDE/ATA (אין לי SATA)? כלומר צריך לקנות או לחבר חוט ל-IDE/ATA וזהו, ואז אם אני יקנה מחשב חדש אני יוכל להשתמש בו ב-SATA? כמה עולים חיבורים כאלה? אגב מה ההבדל בין IDE לבין ATA? זה אותו דבר רק בשם שונה? אם לא איך אני יוכל לדעת מה יש לי?

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  3. Started by galz,

יש לי דיסק און קי והוא לא עובד עם ווינדואוז 98. אמרו לי שווינדואוז 98 (הרגיל, לא se), לא מזהה חיבורי usb. זה מוזר, כי הוא מזהה את חיבור החומרה החדשה ונותן הודעת נמצאה חומרה חדשה בלע בלע בלע flash disk האם ברצונך להתקין את החומרה החדשה כעת בלע בלע בלע, אבל כשאני מנסה להתקין את הדרייברים שקבלתי איתו, כשהוא מחפש דרייברים מומלצים (וכן, הגדרתי לו לחפש מהדיסק של הדרייברים) הוא לא מוצא כלום. מישהו יודע?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. יש לי במחשב דיסק קשיח של סמסונג בגודל 80 ג'יגה , ולא מזמן בגלל שנגמר לי המקום במחשב , קניתי דיסק קשיח חדש של ווסטרן דיגיטל בגודל 320 ג'יגה. wd 320 ys sats 2 16 mb raid וכשהוספתי את הדיסק הקשיח למחשב , פרמטתי אותו בעזרת Computer Management של הווינדוס. פיצלתי את הכונן החדש ל3 מחיצות : לכונן אחד של 60 ג'יגה , כונן אחד של 140 ג'גה וכונן אחד של 100 ג'יגה. ופשוט העברתי מהכונן הישן של סאמסונג של ה80 ג'יגה , את כל המידע שאני צריך לכוננים החדשים של הווסטרן. אבל היום..בגלל שלא פירמטתי את המחשב אולי איזה שנה והיו כל מיני בעיות בווינדוס החלטתי לפרמט את הסאמסונג ולהתתקין את מערכת ההפעלה במחיצה של ה60 ג'יגה שהכנתי במיוחד לצורך התקנת ווינדוס שם. אבל אחרי שפרטמתי את הסמסונג ונכנסתי להתק…

• 5 תגובות
    • 650 צפיות
  5. Started by avihy,

אבא שלי רכש מטעם עבודתו קלטות גיבוי. הוא רוצה לחבר את הקלטת למחשב ה pc של העבודה. לאיזה יציאה מחברים?, צריך בקר מיוחד? (יש לו לוח אם ישן יחסית עם אפשרות הרחבה של pci)

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  6. Started by מוטי13,

אודה על עזרת חברי הפורום, יש לי כונן של wd חיצוני שנפל לרצפה, עבד קצת אחרי זה וזהו מסרב להיפתח שנית, הדיסק לא מרעיש או משהו כזה, האות של הכונן קיימת, אבל אי אפשר להיכנס וזה תוקע את המחשב, השאלה אם יש איזה תוכנה שיכולה לעזור, ולהציל לי חומר של לימודים של 4 שנים?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by thebenjamin,

Samsung 1TB SpinPoint F1 HD103UJ SATA II 7200rpm 32MB או Western Digital 1TB 32MB SATA II WD1001FALS הWD עולה 90 שקל יותר

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  8. Started by avraham711,

שלום, עשיתי היום סריקה עם הPERFECT DISK לSSD ונתתי לו לעבוד וגיליתי שלפני הוא עבד על 90 אחוז ואחרי 85 כאילו שהPERFECT DISK הזיק לו ואני גם שם לב עכשיו שהמחשב נדלק מאוחר יותר מהרגיל מחקתי את התוכנה הגועל נפש הזאת יש לי שאלה האם יש דרך להחזיר את הגלגל אחורה? דבר נוסף אני שם לב שהכונן מתמלא במהירות אני לא מתקין עליו שום דבר והוא מתמלא איכשהו הוא עומד היום על 80 GB מתוך 119 GB ובדקתי את כל התקיות שלו וספרתי הכל כולל מוסתרות ויצא לי 20 GB בסך הכל וזה לא מסתדר

• 3 תגובות
    • 976 צפיות
  9. מפרט מחשב אתם יכולים לראות בצד. אני רוצה להוסיף כונן קשיח 250GB SATA, ורציתי לדעת אם זה אפשרי, ביחד עם שני הכוננים הנוכחיים שיש לי?

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  10. הי, קניתי לאחרונה SSD Crucial M4 128GB מיד שניה (עוד באחריות עד 05.2015). עשיתי בדיקה במקום לכונן עם SSD Life Pro והוא נמצא תקין. את הכונן שמתי במחשב שולחני שמשמש אצלי כשרת אחסון (בין היתר), התקנתי מערכת הפעלה והרצתי בנצ'מארק עם AS SSD. קיבלתי תוצאות ממש גרועות (קובץ מצורף - AS SSD Bench (on NAS).jpg). העברתי את הכונן למחשב הראשי שלי (לחיבור סאטה 2) והרצתי שם בדיקה שגם קיבלה תוצאות לא טובות (קובץ מצורף - AS SSD Bench on Main Desktop.jpg) לצורך ההשוואה, היות ויש לי דיסק זהה גם על המחשב הראשי שלי (בחיבור סאטה 3) צירפתי גם את הבדיקה שערכתי לו שקיבלה תוצאות מצויינות (קובץ מצורף - Different SSD Bench on Main Desktop.jpg). אני מניח שלמרות שמדובר בחיבור סאטה 2, עדיין צריכה להתקב…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. היי ושבוע טוב, יש לי מחשב ווסטרו עייף אך פועל רכשתי מחשב חדש ללא HD רגיל אלא עם SSD אני רוצה להעביר את ה-HD מהווסטרו למחשב החדש ולחברו באמצעות USB ׁ(האפשרות היחידה) פעולות כלשהן לפני הוצאותו ואחרי חיבורו למחשב החדש? תודה

12. לא מצאתי ...בקר של סטה רייד עם יותר מ4 מקומות להארדיסקים? המערך שלי מורכב מ5 דיסקים שיצרו כונן בנפח של 1 TB ועוד שני הארדיסקים שלא יכללו למערך הזה אז אני צריך גם בקר מסויים לשניים האחרים השניים האחרים הם בשביל ליצור מערך הגנה למערכת ההפעלה ב RIAD1 תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  13. אהליין אנשים, אני רוצה לשדרג את ה HD שלי ל SATA אבל בגלל כל הנושא של דרייברים בהתקנה יש לי בעיה, אין לי כונן דיסקטים במחשב ואני רוצה לדעת אם יש הארדיסיקים שאפשר להפעיל אותם (להתקין עליהם ווינדוס) בלי דריברים, יש לי התקנה של ווינדוס XP SP2, ואני מחפש SATA בגודל של 120-160 גיגה, אם תוכלו לעזור לי אני אשמח נורא

• 7 תגובות
    • 870 צפיות
  14. שלום , לא מזמן חיפשתי דיסק פנימי , בסוף קניתי את הסיגייט st001 2TB אני עכשיו מחפש דיסק חיצוני 2TB 3.5 , רציתי לדעת אם כדאי לקנות את הדיסק הזה: סיגייט STCA2000200, או שבכלל כדאי לקנות דיסק קשיח פנימי ולחפש איזה מארז נחמד הדיסק החיצוני ישמש לגיבוי נטו . אשמח לקבל חוות דעת .. אני פותח שרשור מכוון שרב הביקורות באמזון וnewegg ממש גרועות על הדיסקים החיצוניים תודה!

15. Started by d30DK,

שלום, יש לי כונן 3 טרה של סיגייט שקניתי לא לפני זמן רב, שניים כאלה עבור RAID1. ה-RAID לא יצא לפועל כי הדרייבר של אינטל (תמיכה מובנית בלוח אם) לא תומך ב-3TB. הכונן בסך הכל עובד במשך 33 ימים. לפני שבוע היתה הפסקת חשמל ב-3 בלילה והיה אל פסק, ובאתי לכבות את המחשב והוא נכבה, כנראה האל פסק עבד זמן מה והיה חלש מכדי להחזיק הכל עד שאכבה את המחשב. בבוקר קמתי, הדלקתי, וזה הריץ CHKDSK על כונן והלכתי. אחרי כמה שעות חזרתי והמחשב עלה, נכנסתי 'למחשב שלי' והיו 2 כוננים ללא גישה. אחד כונן שהיה עדיין NTFS אבל בלי גישה אליו, ואפילו CHKDSK לא הצליח לתקן. כונן אחר הפך לכונן RAW. לא ניתן לגשת אליו. כעת יש לי בעיה נוספת, מוזרה מאוד. יש לי כונן של חצי טרה שלפתע קבצים בו לא נפתחים. מקבל שגיאות על …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Rule The Pc,

אהלן אני צריך צורב DVD עד 350 שקל שיהיה DUAL שכבה הזה וX16 ולפחות X24 בסידירום רגיל אני לא ממש מבין בזה אבל נראה לי שהוא צריך להיות גם +- הזה והכי הכי חשוב שיהיה שחור תודה חשבתי על זה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=28_206&products_id=3360

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  17. Started by dimokchip,

למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות אם הדיסקים האלו ברשותי 3 דיסקים מהסוג הזה והבנתי שצריך כרטיס SAS למחשב ה PC בחיבור PCI כדי לחבר אותם אך הם יקרים מדי למישהו יש רעיונות מה אפשר לעשות אתם?????? hp 146gb 10k sas model dg0146farvu כפי שציינתי 3 דיסקים.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, 1. ברצוני לרכוש כונן חיצוני 1TB לגיבוי סרטי משפחה מקור (ממצלמת וידאו) ותמונות. מהו הדיסק החיצוני המומלץ ביותר לשם כך? (500-600 ש"ח) 2. יש לי WIN7 עם כונן 1TB בודד (מחיצות C ו D). אני עורך סרטים קצרים (קליפים) משפחתיים בפרמייר. עד כמה שידרוג הכונן הקשיח ל SSD יגביר את ביצוע המחשב באופן משמעותי? (זמן טעינת המחשב, גלישה באינטרנט, אופיס, פרמייר וכו')? האם כדאי לשדרג (הביצועים הנוכחים לא מפריעים לי במיוחד, אבל אולי כדאי לשדרג..)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם! יש לי כונן "Sony DVD RW AW-G170A" שפשוט לא מוכן לקרוא לי שום דיסק שאני מכניס .גם לא צרובים אין לי דרך להחזיר את הכונן ואין מספיק תקציב לקנות חדש אז אנשים אני ממבקש ממך אם אתם יודע איך לעזור לי אני מאוד הודה על עזרתכם !!!! תודה מי ראש

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  20. שלום חברים. יש לי מחשב ישן שננטש במחסן לפני שנתיים בערך כשקניתי מחשב חדש. אני זוכר שהיו בו כמה קבצים שרציתי לשמור אבל בגלל שהוא עבד אז ולא פירקתי אותו הנחתי שאוכל לעשות זאת גם מאוחר יותר. היום אחרי שנתיים אחסנה ניסיתי להפעיל אותו, חיברתי הכל כמו שצריך וברגע שלחצתי על ON , "טוק טוק טוק".. איזה כיף :-[, נקישות מטליות מכיוון ה HD שמלווות בהודעה "please insert boot disk" או משהו כזה, אפילו לא מגיע ל windows כמובן והנקישות לא מפסיקות. מה? הלך? או שיש מה לעשות? האם HD יכול להתקלקל מעצמו כשישב באחסנה? :-\

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  21. שלום יש ברשותי נייד Dell Inspiron i7559 וברצוני לשדרג אותו בכרטיס ssd m.2 500gb אני יודע שדגם Samsung 850 EVO M.2 מתאים. אבל אני לא סגור אם דגם ה 860 evo יעבוד עם הלפטופ למרות שהממשק אותו דבר בניהם, אבל ליהיות בטוח. אם אני משדרג אני מעדיף לדגם ה860, האם הוא יתאים?, ובכלל האם אתם ממליצים על סטיק ssd מדגם אחר. תודה רבה ! השוואה בין הדגמים

22. סיגייט הכריזה על דיסקים קשיחים מסדרת ה-DB35 בפורמט 3.5 אינץ', הנעים במהירות 7,200 סיבובים לדקה, למקלטי וידיאו (DVR) ומוצרים נוספים, עם טכנולוגיית הדרייב טראסט - DriveTrust. סדרה זו הינה הראשונה המאפשרת ליצרני מוצרים אלו לנעול דיסק קשיח למערכת, ובכך גם מאפשרת למכור מכשירי DVR המגנים את התוכן המוקלט מהעתקה בלתי חוקית והפצה, במקרה והדיסק מנותק מן המערכת. ברבעון הראשון של 2007 צפויה השקתה של סידרת הדיסקים נוספת: זו של ה- Momentus FDE 5400.2 המגיעים עם טכנולוגיית דרייב טראסט, אך מיועדים למחשבים נישאים. טכנולוגיית ה- DriveTrust מגבילה את פעולות האבטחה לדיסק הקשיח, ובכך יתרון בהטמעה. המשתמשים זקוקים לסיסמא בלבד על מנת לקבל גישה מלאה לדיסק. לכל דיסק מהסוג החדש, שבב מיוחד המבצע ה…

• 2 תגובות
    • 771 צפיות
  23. שלום לכולם, יש לי שאלה שיותר מופנית למקצוענים ובעלי הניסיון כאן... אני מחפש אמצעי איחסון מידע כזה: כניסות: וידיאו (קומפוסיט, פורמט אנלוגי, למשל PAL) וכניסת מידע כלשהי בפורמט TTL או RS-232. הכרטיס/מודול ידע לשמור את האות וידיאו כאשר הוא דוחס אותו ב-REAL TIME וידע לשמור גם את אות המידע שנכנס.... מומלץ מוצר מדף. הגבלה כספית -אין. (טוב, נו, נגיד 2000$ ;D) יש המלצות? תודה, ליאור.

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  24. Started by Joli,

בכל פעם שאני מעביר קבצים דרך ה USB ההעתקה נתקעת באמצע ותוקעת את כל המחשב.. ניסיתי כמה סוגי קבצים בכמה סוגי יציאות (USB) וב 3 סוגי דיסקים און-קיי... אותה בעיה בכולם. יש למשהו פיתרון? תודה רבה נ.ב אני מקווה שזה הפורום המתאים לתרד, אם לא תעבירו לאיפה שמתאים.

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  25. יש לי במחשב שני צורבי IDE על אותו כבל מסטר וסלייב עובדים חלק.אני רוצה לדעת איך אפשר להגדיר להם שכל אחד מהם יצרוב צריבה שונה בו זמנית כלומר שניהם יעשו עבודה כפולה.הגדרתי בתוכנת צריבה נרו 6.6 את המולטי (הוי בתוכנה עצמה בלשונית) השאלה אם צריך עוד משהו? האם פשוט פותחים צריבה ופשוט בוחרים כל פעם צורב אחר?? כלומר 2 צריבות ופעם בוחרים את הראשון ופעם את השני? יש לי מחשב יחסית חזק עם 3 גיגה זיכרון ומעבד דואלי תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.