עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by Shay17,

קניתי 2 HD של Hitachi deskstar אחד 160 שאני רוצה להוסיף למחשב ישן עם HD 40GB IDE ועוד אחד של 500 שאני רוצה להוסיף למפרט שבצד באיזה פינים אני צריך לשים את הג'מפרים כדאי שישמשו כסלייב ? לא הבנתי מה זה 15 ו-16 HEADS http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/4DD4DCCA11DE5EB186256D6A0061C8A8/$file/Installposter.pdf [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 660 צפיות
  2. הורדתי את תוכנת הניסיון Acronis True Image בשביל לגבות מידע מהארדיסק שנדפק לי . יצרתי דיסק שיעלה כבוט , ואז הלכתי לפי מדריך מסוים איך לבצע את הגיבוי של תיקיות או קבצים. בסיום לפי שהתהליך מתחיל הוא אומר לי בסוף שלא ניתן להמשיך בגיבוי בגלל שזוהי גירסת ניסיון . שאלה שלי למה זה ככה? מאיפה אני מביא גירסה מלאה לתוכנה הזאת? ועוד שאלה אולי יש דרך אחרת לגבות מידע דרך דוס אולי? תודה לכול העוזרים!!!!!!!

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  3. אני מקווה שאני לא שואל שאלה מפגרת אבל אני צריך עזרה בדחיפות בנוגע לזה. ניתקעתי עם חיבור חלקים............. נא לשלוח גם קישורים .תודה !!!

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  4. בניגוד לCD שכולל CD-R ו-CD-RW עד כמה שאני יודע, יש יותר סוגים של מדיות DVD. האם אלה הקיימות והשמישות היום או ששכחתי כמה? והאם התיאור שאני כותב נכון? DVD-R כמו CD-R ? מדיה חד פעמית של 4 ג'יגה? DVD-RW - כנ"ל? DVD+R - מה זה? DVD-RAM - אם הבנתי נכון, כמו DVD-RW רק שהגישה לכל מקום בדיסק מהירה ואין צורך לכתוב מחדש את כל הדיסק אם רוצים רק למחוק קובץ קטן למשל?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by death_star,

הורדתי כלי שבודק ערכי SMART כדי לבדוק את הכוננים שלי אחרי שהם עשו לי קצת בעיות. כמעט כל הערכים שם נמצאים במקסימום שלהם (ב worst), למרות שבתוכנה כתוב שהמצב טוב. מישהו יכול לעזור לי להבין מה המצב של הכונן? אגב, אתמול לקח למחשב הרבה זמן לעבור את השלב של הבדיקות הראשוניות וקיבלתי הודעה של disc failure. אחרי ששיחקתי קצת עם הכבלים ווידאתי שהכל מחוזק כמו שצריך המחשב עלה, אבל אני עדיין מאוד מודאג. יש למישהו דרכים אחרות לוודא שהכל תקין? http://img214.imageshack.us/img214/5193/firstx.png http://img577.imageshack.us/img577/8535/second.jpg תודה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by er0101,

הי יש לי 2 כוננים WD6400AAKS והחלטתי לעבור לRaid. הלוח הוא Gigabyte EP43-UD3L. אני מתלבט אם כדאי Raid 0 וצריך לדעת אם יש שיפור משמעותי בביצועים ואיך ההרדיסקים מוצגים ב"מחשב שלי" ( כונן אחד? שניים?). אם אין שיפור משמעותי אז אעדיף JBOD. השאלה האם צריך להתקין ווינדוס מחדש ולפרמט את הכונן הקיים, איזה תוכנה של Gigabyte צריך לניהול Raid, ואיך בדיוק מבצעים את ה2 האופציות? עריכה: הפעלתי את SATA AHCI והווינדוס לא עולה אז זה אומר שצריך להפעיל את האופציה ואז להתקין ווינדוס?

• 8 תגובות
    • 995 צפיות
  7. Started by shahar07,

יש לוח של ASUS P5W DH עד היום הוא היה מחובר עם 2 כוננים ב raid לאחרונה הרכבתי כונן חדש מחקתי את פונקציית הרייד, שניתי את הפינים למצב של BIG MODE ועדיין הוא מוכן לעלות רק במצב של raid ב ide configuration הכונן גם מופיע כ 3rd slave הבעיה שלי כאשר אני מוסיף כונן אין באפשרותי לעבוד איתו כי הוא מזהה אותו כRAID

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  8. אז על סף קניית 50 דיסקים ריקים של DVD-R אני מתלבט קשות מה לקנות... או 50 במחיר של 8 שח ליחידה של VERBATIM! או מפנדה יש את הלינק הנ"ל http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=215_671&products_id=5575 עכשיו יש גם את אלו אבל אני לא מבין למה הם יותר יקרים... http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=215_671&products_id=5438 תכלס אני לא צריך קופסאות פלסטיק וכו'... אני רק צריך את הדיסקים עצמם. השימוש העקרי הוא גיבויי סרטים ומעט נתונים מהמחשב. נכון לעכשיו קניתי את הדיסקים של ורבטים לראות שהצורב עובד לי וזה באמת DVD-R והכל עובד מצויין. קניתי 10 עכשיו אני רוצה 50 דיסקים בשביל המחיר הנמוך... משהו יכול לעזור לי לבחור בין כל אלו... תודה רבה!!! יניב

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by evy,

קניתי עכשיו צורב בחיבור SATA ,וחיברתי את הכבל מהצורב ללוח אם,אבל הצורב לא עובד,הוא לא מקבל חשמל אפילו. צריך לחבר גם כבל חשמל? כי אני רואה בצורב עוד כניסה,שהיא לא כניסה רגילה של חשמל מהספק. או שיש צורך להגדיר משהו בביוס כדי להפעיל את האפשרות של ה SATA בכלל.?

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  10. Started by omers1,

היי, רכשתי היום HD חדש של WD , אני מעוניין לחברו למחשב שבו כבר מחובר HD קיים בחיבור Sata. חיברתי את החוטים (חשמל ו sata) של הקשיח החדש ושמתי אותו במקום. עכשיו יש לי בעיה, המחשב לא מזהה את ההרד דיסק החדש. חשבתי על הקטע עם ה jumper , ואז קלטתי שב HD הקיים שלי אין בכלל גאמפר. האם צריך לגמפר את כונני sata? האם אני צריך לגמפר את הישן לצסטר ואת החדש לסלייב ואז זה יעבוד? האם גאמפרים של cd roms מתאימים גם לכוננים קשיחים? האם מלבד אלה אני צריך לערוך הגדרות מסויימות בביוס? אשמח לעזרה, תודה , עומר

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  11. שלום לכולם!!! היום קיבלתי את הWD5000AAKS שלי בשעה טובה! עכשיו כשהכונן מחובר הוא מאוד שקט, אבל הוא גורם לרעידות בכל המארז, והרעידות הללו יוצרות רעש שמשגע לי ת'מוח!!! כשהידקתי את הברגים של הכונן הרעש קצת ירד אבל הוא עדיין מורגש... השאלה שלי היא: האם יש דרך למנוע את הרעידות הללו? (חשבתי אולי על ברגים עם סיליקון שיספגו את הרעידות - האם קיים כזה דבר?) תודה מראש, אור

• 5 תגובות
    • 837 צפיות
  12. Started by ohad,

??? יש לי מחשב פנטיום 3 800 מגה הרץ עם אבל אין לי כונן דיסקטים כי יש לי בעיה בלוח אם שהוא לא מזהה את הכונן דיסקטים ועכשיו לשאלתי אבא שלי אמר לי שעם אני יתן לא את המחשב שלי והוא צריך את זה לעבודה משרדית בלבד אז הוא יתן לי מהעבודה שלו מחשב בחינם ושאני יבנה את המפרט שלו ועם הם יאשרו את זה אני יקבל את זה אבל הבעייה היא שאבא שלי צריך כונן דיסקטים ולי במחשב אין ואני לא יודע מה לעשות כי אני רוצה את המחשב החדש מהעבודה של אבא שלי ותודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. רכשתי הארדיסק חדש Samsung 502HJ 500GB SATA 2 כרגע יש לי במחשב הארדיסק של WD 120 GB ישן שהוא לא SATA 2 המטרה שלי בסופו של דבר להתקין את הWindows על ה500GB ולהשאיר את ה120 לעוד זכרון. יש לי בעייה עם זיהוי של ההארדיסק במחשב כנראה בגלל שהמחשב שלי ישן ולא תומך בSATA 2 כאשר הביוס עולה הוא לא מזהה את הSamsung ככונן חדש אבל הוא כן מופיע כאשר יש לי את החלון של ה RAID ככה שהוא בעצם חצי מזוהה כאשר אני מנסה לפרמט אותו עם דיסק של ווינדוס נרשם לי שהכונן לא מוזהה והוא מזהה רק את הכונן הישן. לאחר שקראתי קצת בעלון שהביאו לי עם ההארדיסק הבנתי שהוא בעצם עובד על 3GB והלוח אם שלי מזהה רק 1.5GB ושאני צריך לשנות את הארדיסק שיעבוד על 1.5GB אז נכנסתי לאתר של Samsung והורדתי PATCH שאמור לסדר את זה…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by tiger2014,

התחדשתי ב SSD EVO 120 GB איך אני מתקין עליו ווינדוס? לחבר אותו למחשב וללוח אם אני יודע איך משנים את הכונן שיהיה ACHI? עושים את זה לפני התקנת ווינדוס?

• 1 תגובה
    • 729 צפיות
  15. שלום לכולם, קיבלתי את seagate 40gb barracuda4 וראיתי שיש 5 מצבים של ג'מפרים(בדר"כ 3) אז אני צריך שתסבירו לי קצת על כל סוג 1) slave 2)master or single drive 3)enable cable select 4) master with non-ata compatible slave 5)limit drive cpacity to 32 gbytes בתודה מראש יאיר

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום התקנתי היום דיסק קשיח IDE חדש, אבל ווינדוס לא מזהה אותו. חיברתי אותו לספק כח, החיבור הזה עם ה4 פינים, אם אינני טועה צבעי הכבלים שלו הם שחור-צהוב-צהוב-אדום. אחרי זה חיברתי אותו לחיבור IDE שמשותף לו ולכונן DVD. אחרי זה הדלקתי את המחשב, וראיתי שהווינדוס לא מזהה אותו. מה יכולה להיות הבעיה? צריך להגדיר איזה משהו שלא הגדרתי? תודה, Zzzz

• 14 תגובות
    • 772 צפיות
  17. קניתי הארד דיסק חדש של WD 250GB Sata 2. עכשיו אני מנסה להתקין אותו והמחשב לא מזהה אותו. מה שעשיתי זה ככה.. שמתי אותו במקום שלו, וחיברתי את החיבור הלבן הזה עם ה-4 פינים. (זה שבאדום בתמונה). אין לי אפשרות לחבר עוד משהו אחר.. בקיצור עכשיו אני מדליק את המחשב אבל לא נוסף לי שום כונן במשחב שלי. אולי צריך להתקין אותו איכשהו? או שלא חיברתי טוב.? הנה תמונות:

• 4 תגובות
    • 591 צפיות
  18. Started by ZoBy,

קניתי צורב DVD דגם GSA-4163B של LG, אבל הוא בא בלי שום דבר. אין לי דיסק התקנה ואני לא מוצא שום דרך להתקין אותו מהאינטרנט או מהמחשב. כשאני מנסה להתקין דרך add hardware זה מבקש דיסק התקנה או קובץ התקנה. מישהו יכול לעזור לי להתקין?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. הזמנתי מהאתר lira.co.il את הדיסקים האלו: http://www.lira.co.il/site/viewProduct.php?pid=136&cat=23 שהבנתי שהם אחלה דיסקים, ובבדיקה שהרצתי ב nero infotool קיבלתי על המדיה את המידע שבתמונה המצורפת אני רואה שה media code שונה בשניהם, האם קיבלתי את מה שהזמנתי? או משהו יותר/פחות טוב? או שאני סתם לחוץ המדיות שקיבלתי מיוצרות ב india (הודו).... תודה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  20. Started by Ananda,

שלום קניתי HD SATA 500 GB עכשיו אני רוצה לחבר אותו ולפי מה שקראתי צריך להגדיר אותו וכל מיני דברים כאלה יש מצב שמישהו מסביר לי מה אני צריך לעשות? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  21. Started by BarVaZ,

אני קונה דיסק קשיח של western digetal 250GB 7200RPM 16MB SATA2 עכשיו אמרו לי שאני לא צריך לג'מפר אותו בגלל שהוא SATA 2 אני שואל עם זה נכון? ועם מישהו יכול להביא לי איזה קישור שמסביר בדיוק איך לחבר את הדיסק קשיח תודה לעוזרים =]

• 7 תגובות
    • 921 צפיות
  22. קניתי כונן נוסף של 160 ג'יגה של sata עכשיו קניתי מפצל של כח לספק כח.. אבל יש לי רק חיבור אחד של נתונים.. אני צאיך לקנות עוד אחד? או מה? איך אני אמור לחבר את שניהם? אני לא רוצה לשרוף אותם ואז לא יהיה לי כלום... מקווה לתשובה... תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  23. צורב שעושה copy disk חיצוני שלא קשור למחשב ושיכול לעבוד בכמויות גדולות ושכפול מהיר 500 מדיות ליום ככה..ושכפול מהיר אם אין דבר כזה אז USB גם יתקבל בברכה אבל אני צריך משהו מקצועי 500 מדיות ליום ואם אין דבר כזה אז תביאו משהו שהכי קרוב למה שאני צריך

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  24. Started by barash,

אני מתקין ווינדאוס ויש לי שני כוננים קשחים אחד 6G שני 30G לאן אדיף להתכין ולאיזו צורה לפרמת אותם FAT32 או NTFS תודה דחוף????? ???

• 5 תגובות
    • 721 צפיות
  25. Started by nore0,

http://www.pcdoctor.co.il/index.php?osCsid=62af1229daacfdd3a8bdd3e00d69796c&cPath=28

• 7 תגובות
    • 754 צפיות

דיונים חדשים בפורומים