אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
מקווה שאני בפורום הנכון. המחשב שלי מבוסס על לוח Gigabyte GA-K8N ultra9 עם שני דיסקים SATA והגדרתי בו RAID1 עם שני הדיסקים. לפני כשבועיים ה-RAID "התפצל" לשני RAID's שבכל אחד מהם דיסק בודד (התופעה ארעה תוך כדי עבודה רגילה). נכנסתי להגדרות ה-RAID , מחקתי את אחד ה-RAID's (זה שהכיל את הדיסק שהפסיק להסתנכרן), הוספתי את הדיסק שהתפנה ל-RAID המקורי ובחרתי Rebuild RAID. לאחר מכן המחשב סרב לעלות - גם לא מדיסקט או מ-Bootable CD. רק אחרי שנכנסתי ל-BIOS ועשיתי Disable לאחד הדיסקים, המחשב הסכים לעלות - כמובן עם הודעה שה-RAID פגום. האם מישהו נתקל בתופעה כזו והם יש הצעות איך לבנות שוב את ה-RAID בלי לאבד מידע? (שני הדיסקים תקינים) תודה למגיבים
-
- 4 תגובות
- 644 צפיות
-
-
שלום לכולם, אין לי כל כך מושג בכוננים חיצוניים, אף פעם לא היה לי, לא יודע מה זה ירוק או רגיל או כל שם אחר.. אני צריך פשוט כונן חיצוני לצורך גיבוי של המון תמונות משפחתיות ואולי גם בקטנה להעביר מידי פעם סרטים או משהו כזה. אודה לכם אם תמליצו לי על כונן שיכול לעזור לי, אשמח לקבל המלצות גם על 1TB וגם על 2TB, כמו כן אשמח גם לקבל לינק לחנות או לזאפ אם מתאפשר. תודה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המטרה של הHD החיצוני הינו לגיבוי. יש סרטים, שירים, פרקים ותמונות שתופסים מקום נכנד. היתי רוצה דיסק שגודלו יהיה בין 320-500 ג'יגה. וכאן אתם יקיריי נכנסים לעזור לי למצוא את הHD המתאים גם לכיסי וגם שלא "יתפרק" אחרי כמה חודשים. התקציב עומד על כ400 ש"ח ראיתי בKSP את הנייד הזה "FreeAgent Desk 500GB 3.5'' External HDD USB 2.0" מחירו 350 וגם את זה My Passport Essential 320GB 2.5 Inch External Portable HDD USB 2.0 מחירו 365 האם הם טובים? או שיש לכם המלצות אחרות? שאלות שיש לי 1. נתקלתי בהודעות שנט שאפשר לחבר את הHD הנייד לנגן דיוידי, יש לי פיוניר 470 האם זה אפשרי? 2. מה זה לעזאזל סאטה, שכולם מדברים עליו? מצטערת על החוצפה אך אני צריכה תשובה עד 9.6.09 תודה רבה על עזרתכם !
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז הביאו לי כונן WD MYPASSPORT ULTRA מארה"ב, עברו 3 חודשים בהם בקושי השתמשתי בו והוא התקלקל היום. (הוא מצפצף כשמחברים אותו ולא מזוהה במחשב. כונן אחר עובד עם אותו הכבל באותו המחשב.) בדיקת המספר הסידורי באתר של WD מגלה שהכונן באחריות עד 2019, אבל רק בארה"ב. הדרך היחידה לטפל בו זה לשלוח לארה"ב?
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי עכשיו מחשב חדש עם הארד דיסק 250GB. (יגיע רק עוד שבוע אבל אני כבר עושה הכנות.. :>) איזה Partitions כדאי לעשות? דבר ראשון, בשביל שימוש ב-Windows XP, עדיף מערכת קבצים NTFS נכון? דבר שני, אני אעשה מחיצה אחת של נגיד 30GB בשביל windows ושאר התוכנות כדי שיהיה אפשר לפרמט אותה בלבד במקרה הצורך. יש סיבה לחלק את ה-220GB הנותרים ליותר ממחיצה אחת?
-
- 5 תגובות
- 888 צפיות
-
-
הסיפור מעט ארוך אבל בקצרה: היה לי Seagate Barracuda 500GB ששווק חיים, במסגרת האחריות הוא הוחלף ל-1TB. חצי שנה אחרי ההחלפה גם הכונן החלופי 1TB החזיר נשמתו לבוראיו ואני כרגע חודש לפני תום האחריות על הכונן המקורי. הבעיה היא מחלה ידועה של הסדרה הנ"ל של סיגייט שהייתי יכול למנוע אם הייתי מעדכן את ה-firmware בזמן. מיותר לציין שהכשלים האלו הסבו לי עוגמת נפש בעקבות מידע שאבד ולעולם לא יוחזר הי"ד. יש דרך לשחזר את המידע אך היא כרוכה בפתיחת הכונן ובסיום האחריות. לפני שאני מממש את האחריות ומחזיר את הכונן, אני רוצה למחוק את כל המידע שנמצא עליו והדרך היחידה לעשות זאת מבלי לפגוע באחריות היא degaussing. האם יש מקום בארץ שמבצע degaussing? מה טווח המחירים עבור כונן בודד והאם בכלל נותנים שיר…
-
- 0 תגובות
- 898 צפיות
-
-
האם יש כונן גיבוי חיצוני שמגבה את עצמו ברייד 1 ? זאת אומרת שבמקום לגבות על 2 כוננים נפרדים יתבצע גיבוי בכונן אחד בעל 2 כוננים פנימיים? יש חיה כזאת?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Holography breaks through the density limits of conventional storage by going beyond recording only on the surface, to recording through the full depth of the medium. Unlike other technologies that record one data bit at a time, holography allows a million bits of data to be written and read in parallel with a single flash of light. This enables transfer rates significantly higher than current optical storage devices. Combining high storage densities, fast transfer rates, with durable, reliable, low cost media, make holography poised to become a compelling choice for next-generation storage and content distribution needs. In addition, the flexibility of the technology all…
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי צורב DVD כבר 6 שנים ומשהוא ועדיין לא הבנתי מה ההבדל העיקרי. הבנתי שמתקינים מערכת הפעלה שבאה על DVD אז במחשבים ישנים זה משנה (שהתקנתי WIN 7 על פנטיום 4 ישן היה איזה שגיאה CODE 5 והבוט לא עלה). תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תוך כמה זמן אני אמור להעתיק דיסק של DVD שלם להרד דיסק ? משום מה, כשאני מעתיק DVD להרד-דיסק, הוא לא "מתניע" לי, הוא עובד ממש שקט וניראה לי שהמהירות איטית ממה שצריך להיות.... (לא מדובר בסרט ככה שזה לא אמור להיות הRIP LOCK, ממה שאני מבין.) זה נורמאלי השקט הזה ? (אני רוצה לשמוע את החיה שבמכונה, ואיננה.)
-
- 0 תגובות
- 739 צפיות
-
-
אני מחפש מידע על זיכרון במכשירים, הכוונה לזיכרון הפנימי שמכיל את הפקודות והמערכת של המכשיר, כגון בדיסק קשיח, לא את הזיכרון (1 טרה וכדו') שמכיל את מה שמאחסנים בו אלא את הזיכרון שמכיל את הfirmware של הקשיח ואת הפקודות. אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקור מידע לקריאה או שמישהו יוכל לעזור בהתכתבות במייל. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אנשים. קניתי כרטיס זיכרון לפלאפון של SANDISK של 2GB הכרטסי הוא MICRO-SD TRANS FLASH והוא עושה לי בעיות... למשל ביום הראשון עבד טוב מאוד היה מזהה 2GB ואחרי זה באותו יום חשבתי לנסות לעשות לא פורמט מאז הוא רק משתגע לי אני בא עושה פורמט אז הוא מתחיל לעשות איתחולים חוזרים לפלאפון.... ניסיתי לבדוק במחשב נייד מה ניסגר והמחשב הנייד אומר שזה כרטיס של 1GB ... ניסיתי לבדוק בפלאפון אחר גם שם הוא מזהה רק 1GB ובעוד פלאפון הוא רושם שיש 2GB אבל אחרי שאתה עושה פורמט הוא רושם שפנוי רק 1GB ובשימוש 1GB ...
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מחשב חדש....עם לוח אם של asus p5b deluxe ואני מתכוון לעשות raid 0 עם שני הארד דיסקים של 250 ג'יגה בייט + אחד של 80 ג'יגה בייט למערכת הפעלה... השאלה שלי איך אני מחבר את הכבלים ללוח האם ולאן? מצורפת תמונה.... תודה [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
מדובר בכונן DVD של LG מדגם GDR-8163B. ועם איזו תוכנה אפשר לראות את מהירות ה-Rip(האם אפשר עם Nero,או שצריך תוכנה אחרת)? באופן רגיל לוקח לי כחצי שעה לעשות Rip לסרט DVD מלא. כמה זמן זה יקח פחות או יותר לאחר ניטרול ה-Rip Lock? בתודה מראש, צום קל וגמר חתימה טובה, יוחאי.
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע במחשב 2 כוננים קשיחים הראשון מחולק לשני פרטישנים (C, H) השני מחולק לשני פרטישנים (F, G) D, E הם כוננים אופטיים המאסטר (שנעשה ממנו BOOT) הוא הHD הראשון © מערכת ההפעלה על הHD השני (F) אני רוצה להחליף את הHD הראשון באחד חדש (יותר גדול) איך אני מעתיק את כל המידע כולל BOOT SECTOR לדיסק החדש? איך אני דואג שכל האותיות של הכוננים ישארו אותו הדבר (יכולה להווצר אות נוספת I אם צריך, אבל C ו-H חייבים להשאר עם אותה DATA עליהם (שכל התוכנות שמותקנות ימשיכו לעבוד ללא שישתנה המיקום שלהם (לינק)) [יש לי מארז לכונן חיצוני - USB שיכול לעזור בהעתקה] תודה
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן בבית שהיה לו הארד דיסק של 40 ג'יגה, הוספתי לו הארד דיסק של 8 ג'יגה. כשנכנסתי לBIOS ראיתי שההארד דיסק זוהה וגם הגודל שלו זוהה כ8 ג'יגה. כשנכנסתי לווינדוס המצב היה שונה, נוסף לי כונן אבל רק של שני ג'יגה. בדקתי במאפיינים של ההארד דיסק והיה רשום שם ש6 ג'יגה הם שטח לא מוקצה, מה זה אומר ולאן נעלמו ה6 ג'יגה האלה? יותר חשוב, כיצד אני משיב אותם?
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
באיזה מהירות מומלץ ליצרוב סרט? קניתי צורב חדש, וזאת פעם ראשונה שאני הולך לצרוב ואין לי מושג על איזה מהירות הכי כדאי לצרוב בכדי שהצריבה תצא באיכות טובה. יש ברשותי דיסקים של 700 מגה. סוג הצורב שלי הוא GSA -H10N של חברת LG
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
סתם משהו שמעניין אותי: בIDE רגיל יש 40 פינים, בIDE של 2.5" יש 44 פינים ואני מניח ש4 הפינים הנוספים משמשים לחשמל, אבל למה משמשים 6 הפינים הנוספים בחיבור של 1.8"? תודה.
-
- 0 תגובות
- 715 צפיות
-
-
-
שלום, יש לי צורב DVD PIONEER 108 DVR עם קושחה 1.20 (הכי עדכנית שיש) יש לי בעיה לבדוק שגיאות C1 C2 על דיסקי DVD משום מה... כשאני מנסה להפעיל את הבדיקה הנ"ל ב NERO TOOLKIT הוא חושב כמה שניות וזורק הודעה COULD NOT INITIALIZE TEST. במידע שהוא מציג על הצורב הוא אומר אבל שהצורב כן תומך בניתור שגיאות כאלו. (INFOTOOL) רעיונות?
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש כונן קשיח , וקיבלתי המלצות לגביי הפריט הנ"ל (wd2500aaks) אבל הבנתי שיש לכונן הזה חיבור מתח שונה ממה שקיים אצלי (מולקס , Molex) והבנתי שאת הכונן השני (wd2500ks)אני כן יוכל לחבר , כיוון שסוג חיבור המתח שיש לו הוא מולקס השאלה שלי היא אם אני צודק , או שמה הוטעתי.. ואני יכול לחבר את שניהם עם ה-SATA ללא חששות.. אשמח לקבל הסבר מפורט , אני יותר מאודה על כך תודה רבה רבה מראש.. WD2500AAKS http://www.westerndigital.com/en/products/products.asp?driveid=298 פירוט על הכונן באתר הבית של החברה Western Digital.
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
החלפתי כבל ATA100 לדיסק הקשיח ויש סיכוי שהסיכוך פגום (כבל מעוגל שלדעתי לא נחתך בזוגות זוגות...)
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
מעוניין בכונן SSD הכי קטן שיש, ראיתי שיש מלא חברות שלא הכרתי בתחום האחסון קשיחים. זקוק נטו לXBMC - יש הבדל בין הכי זול ליקר ב100 שקל. למה ההפרש.??? תודה
-
- 0 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום, היה לי את ה SAN DISK CONTOUR ואיבדתי אותו. אני צריך עכשיו לקנות חדש. לא רוצה לשלם 300+ ש"ח אבל כן חשובה לי המהירות שהייתה בו. אני מניח שב150 ש"ח אני לא אקבל משהו דומה אבל ארצה כמה שיותר מהיר בסכום הזה. תודה רבה
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מה אתם חושבים על ה-SSD הזה? http://www.aliexpress.com/store/product/SSD-128G-SATA3-6Gb-s-solid-state-hard-drive-solid-state-drive-read-524MB-s-write/322977_1057995495.html
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-