עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. Started by anri,

כמו שכתוב בכותרת =) מה הכי טוב שאני יכול להביא בתקציב 400-450 ש"ח ?? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  2. אני מנסה להתקין WinXP על דיסק חדש במחשב, המחשב כולל כבר מספר דיסקים (5) ומותקנת עליו מערכת הפעלה WinXP בזמן כניסה לביוס ובחירה בסדר האיתחול של הדיסקים, מופיעה לי רשימה מסוג "שם הדיסק : SATA X PY" כאשר X הוא מספר ערוץ ה SATA אבל Y לא מובן לי. אני מבין כי סדר האיתחול של דיסקי ה Sata בלוח אם הוא לפי לפי הרשימה המופיעה בסדר האיתחול של הדיסקים, אבל גיליתי שכאשר אני מוסיף/מוריד (פיזית) דיסק אז גם הסדר של הדיסקים ברשימה משתנה, גם הערך של Y משתנה ואיני מצליח להתקין את WinXP על הדיסק חדש במחשב. דרך אגב, האם לאחר ההתקנה קובץ האיתחול של WinXP (ה Ntdlr) נמצא פיזית בדיסק הראשון ברשימה?

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  3. למשל מי WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  4. שלום לכולם. אני כרגע מרכיב מחשב חדש ואני מעוניין בחלקים השקטים ביותר שאוכל להשיג. אני מתלבט בין שני הקשיחים הללו,כי הבנתי מכאן שהם מאוד מומלצים וטובים. הנפח פחות משנה לי,אלא הרבה יותר השקט והאמינות של הכונן,שירעיש כמה שפחות. אז מי משניהם נחשב שקט יותר,ומי עדיף מבחינת ביצועים\אמינות? תודה רבה .

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  5. Started by CyberBoB,

אמנם הם רק כמה חודשים בשוק, אבל Gigabyte יצאה עם כונני תקליטורים, צורבי CD וצורבי DVD.

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  6. Started by rotem20,

שלום,יש לי הארדדיסק חדש 250GB SATA 2 חיברתי אותו ללוח פלוס חשמל הביוס מזהה אותו וגם הווינדוס בהפעלה הראשונה אבל אני לא מצליח לראות אותו במחשב שלי . הווינדוס עצמו מזהה אותו כחומרה שמחוברת במנהל התקנים. מה הבעיה?

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  7. Started by ron533,

רכשתי SSD של Crucial M4 128GB ויש לי מערכת דואל בוט של XP ווינדוס 7 מסיבות היסטוריות, זה עוד נשאר ככה גם לתקופה הקרובה עד שאשדרג מחשב. אני יודע שעדיף וינדוס 7 אבל אני מחפש תשובה למצב הקיים אצלי. כל מערכת הפעלה מותקנת בכונן פיזי אחר. כרגע אני מייעד את הדיסק להרצת משחקים ולא למערכת ההפעלה, ואני רוצה לשים עליו משחקים שמותקנים גם ב XP וגם ב 7. בביוס הדיסקים הקיימים מוגדרים כ SATA-IDE ולא AHCI.(יש לי צ'יפסט P45). מה הדרך הנכונה להתקין כזה כונן במצב הקיים כיום אצלי? איך להגדיר לפרמט וכו'? האם כדאי להעביר את ה SWAP FILE ל SSD ולבטל בכוננים הרגילים? נ.ב. לא שייך לכאן אבל האם יש דרך להגדיר שרק חלק מהמשחקים שהותקנו בסטים - יועברו לSSD? כי כל המשחקים יסתמו את הכונן ואין לי צורך שכו…

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  8. Started by shimon23,

יש לי צורב GSA-H55NK של LG בחיבור IDE ועד לאחרונה הוא פעל טוב מאוד. רק שביום בהיר אחד חל שינוי, וכל צריבת דיסק לוקחת עכשיו כ-40 דקות במקום 6-8 דקות בעבר. התופעה היחידה ששמתי לב אליה הוא במהלך צריבה עם נרו ה-Read buffer משתנה בקיצוניות בין 50%-70%, האם זה הגורם לבעיה וכיצד ניתן לסדר אותה? עדכון: ראיתי בהגדרות של ה-IDE ב- Device manager את המצב הבא:הגדרתי DMA if avaliable אבל בכל זאת הוא רושם לי PIO Mode(מצורפת תמונה) יתכן שזו הסיבה לאיטיות? (אני לא יודע אם זה בדיוק אותו אחד שעליו מחובר הכונן). [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  9. Started by asinnn,

שמעו במקרה רציתי לקנות צורב DVD אז ראיתי את זה ואני אוהב טשטויות האלו של התמונות וכול אלו ראיתי גם שהדיסקים יקרים אז אמרתי אני הקנה בעתיד תדיסיקים האלו ........ שהצורב כאילו יהיה לי לעתיד גם .... מה אתם אומרים יש היום איזה צורב שהוא נורמלי ואיכותי עם LABELFLASH שכדאי לקנות ??? או שכדאי לחקות עוד כצת זמן ???? או שאין מצב שבחודשים הקרובים יצא איזה משהו נורמלי ועדיף לקנות צורב רגילללל תודה יום טובבבבב

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  10. הכונן מראה שיש לי 33.6GB תפוסים אבל בעצם רק 22.4GB תפוסים ואני לא מבין מה קרה להפרש ולאן זה נעלם :s05: מקווה שתוכלו לעזור לי תודה מראש ביצעתי תצלום מסך זה אמור להיות קישור ישיר http://www.2send.us/uploads/92f1cf5415.jpg

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  11. שלום לכם, יש לי HD חיצוני בקופסא שרכשתי... 250GB SATA , אני מחבר אותו למחשב בUSB. הHD כעקרון כבוי רב הזמן, אך לעיתים אני צריך משם חומר אז מדליק אותו, בשביל למשוך את החומר. לאחר מכן אני מכבה אותו (כשאני עוזב את המחשב לכמה שעות). השאלה - האם זה בריא? או שמא עדיף להשאירו דלוק 24/7 (הוא מחובר לאל פסק בכל מקרה...) ? האם לכבות כל פעם - יגדיל את משך החיים שלו (כי הוא יעבוד פחות) או שהכיבויים וההדלקות האלו רק מקצרים את משך החיים שלו?

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  12. יש לי במחשב כונן 80GB SATA. חיברתי כונן נוסף חדש, את הWD2500KS ואת הWD2500YS ובשניהם אותה הבעיה - כשאני מתקין משחקים זה לוקח משהו כמו פי 4 זמן מאשר אם אני מתקין את אותו משחק בכונן ה 80GB וגם כאשר אני משחק וטוען שלבים לוקח מלא זמן. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  13. Started by Tal555,

ברשותי צורב NEC 3550A עובד מעולה... עד היום צרבתי איתו רק דיסקים של TY אז החלטתי לנסות VERBATIM לאוחר מחירם הזול... צרבתי שני סרטים... ישר הלכתי לנגן ה DVD הביתי לבדוק אם הם עובדים... וואלה עובדים מעולה... הבעיה היא כאשר הכנסתי אותם לצורב DVD שינגן אותם... ו... כלום , הוא אפילו לא קלט אותם! ??? מה הבעיה?! אני מעוניין לראות את הסרטים בחדר שלי (המחשב מחובר לטלוויזיה) וזה כנראה לא יקרה... מה אפשר לעשות ולמה זה בכלל קורה??

• 6 תגובות
    • 677 צפיות
  14. Started by Myt0s,

אני מתבלט איזה לקנות מהשניים.......(שניהם יהיו SATA 8MB Buffer) או 80 או 120...אני עדיין לא בטוח...אבל אני לא יודע איזה חברה לקנות....................................... אז מה יותר טוב.???

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  15. שלום, יש לי מחשב ישן לפני 7 שנים שפעם פעל בו הדיסק און קיי (זכרון פלאש) ועכשיו שאני מנסה לחבר אותו הוא לא מזוהה.. (במהל ההתקנים כן וכתוב שפועל כראוי אבל אני לא מוצא אותו.. לא ככונן במחשב שלי ולא נפתח כלום שמחברים אותו..למרות שפועל המנורה הקטנה עליו שמחברים אותו..) בשאר המחשבים בבית הוא כן מוזהה.. (KINGSTON Datatraveler 128mb).. עדכנתי עדכונים.. המערכת הפעלה היא XP home SP2. ועוד שאלה.. אם אני יקנה אחד אחר (במילא בקרוב אני מתכוון להחליף כי הנפח לא מספיק כל כך..) אז אתם חושבים הוא יפעל או שזה ימשיך? אשמח לעזרה..

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  16. Started by sos,

שלום, אני עובד בחברה חדשה (לא משנה איזו) ויש לנו שרת קבצים. השרת עצמו מכיל כ-160 גיגה אך זהו לא מספיק. אנחנו מעונינים להגדיל את הנפח בצורה מאוד משמעותית. השרת הוא שרת של IBM ומשום מה נכנסתי לאתר שלהם והם לא מספקים הארד דיסק בנפח גדול מאוד. לכן רציתי לדעת האם חוות הארדיסקים (storage) יכולה לעשות את העבודה? אם כן אני צריך שתמליצו לי על אחד טוב אמין וחזק בעל נפח גדול מאוד (כסף לא מדבר במקרה הזה מדובר על איכות). בנוסף רציתי לדעת האם אפשרי לעשות שימוש בחוות הארדיסקים לא רק בשרת אחד אלה בעוד כמה שרתים אבל ברשת שונה. בנוסף האם אפשר להשתמש בחווה בנוסף למטרה של להגדיל את נפח השרת אלה גם לשמש לגיבויים? או צריך חווה נוספת? זה מאוד חשוב לי ואם מישהו יכול לעזור לי פה או פרטנית אני הו…

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  17. Started by or_y,

שלום. אני צריך המלצה על דיסק חיצוני בסכום הנ"ל. הדיסק צריך להיות שקט, אמין ובעל נפח גדול ככל הניתן בסכום זה. קראתי על בעיות אמינות בדיסקים חיצוניים ואני חושש מקריסה של הHD או מבעיה במארז. תודה אור

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  18. אני רוצה לדעת הכל.... מה זה מה ההבדל בין זה לצורב רגיל וכל זה...

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  19. Started by froggy,

שלום הגדרתי בביוס מערך רייד 0, והכנתי דיסק עם דריברים לרייד 0 - דרך תכנת NLITE. התקנתי WIN XP עם חבילת SP3 וכמובן הדריברים של הלוח אם לרייד 0. כיצד אפשר לדעת שRAID 0 נקלט בWIN XP ?

20. היי חברים. יש לי ארדיסק שאני רוצה לחבר למחשב וחשבתי לקנות מגירה כזאתי: אשמח לעזרה שתגידו לי איפה הכי זול לרכוש. תודה מראש ושבוע טוב

• 1 תגובה
    • 677 צפיות
  21. Started by dids22,

לקחתי מחבר שלי את הצורב dvd שלו (לא יודע בדיוק איזה דגם יש לו)וצרבתי כמה דיסקים (התוכן הוא וידאו) (מהירות הצריבה היתה x16)(הדיסקים תומכים במהירות הזו - החברה היא philips) צרבתי בעזרת התוכנה nero ועשיתי "make data disk" לי יש כונן קומבו(read&write cd/read dvd )- ויש איתו בעיה לקרוא את הדיסקים האלו. חלק מהדיסקים הוא מצליח לקרוא טוב אבל חלק הוא כן קורא אותם אבל הוא מנגן את המדיות לאט והמחשב כולו נתקע. כדי לברר שהבעיה לא בדיסקים עצמם לקחתי שוב את הצורב dvd של חבר שלי ובאמת זה עבד חלק. (לי זה נשמע שהעיה היא בdvd) לקחתי אותו לתיקון והם אמרו לי שזה בגלל שצרבתי את הדיסקים על x16 - לא נשמע ממש הגיוני מה נראה לכם?הבעיה היא ב dvd שלי? ד"א זו הבעיה היחידה שנתקלתי עם הכונן הזה (הו…

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  22. שלום, אני רוצה לקנות מכשיר שמסוגל לאחסן בתוכו סרטים (גודל 2T) ושאני יוכל לחבר אותו לרשת הביתית (בצורה קווית או אלחוטית זה לא משנה) ואז אני יוכל להזרים מידע מה- XTREAMR ישירות מהמכשיר אחסון ע"ג הרשת הביתית (אני לא רוצה להשתמש במילה שרת כי אני לא בטוח שזה הכוונה). איזה מכשיר יש ? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  23. Started by rollita,

ה- HD של המחשב שלי התפגר. אני גם ככה צריך לקנות מחשב חדש אבל החלטתי לחכות חודש חודשיים (בשביל יציאת nF4 ו- PCIE). בינתיים אני רוצה לקנות HD חדש בשביל המחשב הנוכחי, אבל העניין הוא שאני גם רוצה להעביר אותו לחדש בעוד חודשיים. השאלה שלי: 1. אם אני קונה SATA עכשיו האם הוא בהכרח יתאים למחשב הישן (P3 בן 3 וחצי שנים) או שזה תלוי לוח אם וכו'. 2. אני רוצה לקנות 80Gb עכשיו ו- 80 נוספים למחשב החדש ולחבר אותם בחיבור RAID כך שאני אקבל 160 סה"כ. הבנתי שזה עדיף על HD בודד של 160Gb. נכון\ לא נכון? כדאי\ לא? ועד כמה גדולה העלות של שני HD של 80Gb על פני 160 בודד? יכול להיות שעדיף לי לקנות HD קטן וזול רק לגרור את החודשיים הבאים עד שאקנה מחשב חדש? תודה

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  24. Started by THE FOX,

איזה מומלצים? [לשימוש פנימי] והיכן ניתן לקנות?

• 0 תגובות
    • 677 צפיות

דיונים חדשים בפורומים