אמצעי אחסון
כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.
21,919 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני מעוניין לחבר שני HD זהים (Seagate Barracuda 7200.11) במערך RAID1 (האחד הוא גיבוי של השני). מה אני צריך להכין ב-BIOS בשביל זה? האם התקנת מערכת ההפעלה צריכה להתבצע באופן שונה? האם אופן העבודה יהיה שונה? מה קורה כשאחד מהם נופל - מערכת ההפעלה תודיע לי? עדיין תהיה לי מערכת עובדת? תודה.
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום רב, רכשתי לפני שבוע מחשב חדש, עם כונן של 500GB (של WD), העניין הוא, שהוא מופיע לי בתור 99GB. הסיכום עם מי שרכשתי ממנו את המחשב, הוא שהמחשב יגיע עם גרסת הבטא של WIN 7.0, רציתי לדעת האם הגרסה בגלל שהיא בטא מגבילה את ההארדיסק ל- 99GB? ואם זה לו הבעייה, איך אני פותר אותה. בנוסף, בדקתי שאכן מדובר בכונן של ה- 500GB שמותקן במחשב, ככה שהטעות לא בחומרה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של GIGABYTE, עם אפשרות שני חיבורי SATA ושני חיבורי IDE. הכונן הארדדיסק (240GB) מחובר לSATA הראשי (או הראשון, קיצור מופיע ליד זה כיתוב SATA1 ויש SATA2). הכונן דיסקים הרגיל שלי מחובר לIDE1 (סקונדרי) במסטר (אם אני לא טועה), ויש עוד חיבור IDE0 (פריימרי) פנוי לגמרי. השאלה שלי היא כזו: אני מעוניין לקנות צורב DVD שתומך בכל מה שהדגם הנ"ל תומך והיות בארץ אין עדיין (לא מצאתי) את GSA-H62LI, אני אקנה את הצורב GSA-H55L. לאיזה מקום כדאי לחבר את הצורב שמוזכר בכותרת שמגיע עם כניסת IDE? תודה רבה מראש לכל מי שיעזור, RocketLauncher
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
הצורב הוא MSI 52-24-52 יש ברשותי דיסקים של ורבטים יפן, הצבעונים. הבעיה היא שהנרו לא נותן לצרוב על יותר מ4X, וגם אז הוא עושה שגיאת צריבה. חששתי שזה אולי הדיסקים (למרות שצרבתי מהם מספר קטן), אז בדקתי גם בSilverLine, ועדיין אותה הבעיה. יש לציין שלפני זמן מה הצורב היה עושה לי את אותה בעיה מדי פעם, אבל לפעמים הייתי מצליח לצרוב. האם הצורב נדפק? או אולי זה משהו בקינפוג שלו או בתוכנה (Nero 6.3.1.25). תודה עדכון: אחרי מספר נסיונות הצלחתי לצרוב עם הסילברליין, עם הורבטים אין סיכוי אני חושב.. מזה אומר? תודה
-
- 1 תגובה
- 656 צפיות
-
-
אם אני מחבר שניי הארדיסקים באיידיאי ואין לי רייד, אז המחשב יעבוד יותר לאט או שהוא ישאר באותה מהירות? בכלל, מה נותן הרייד בלוח אם?
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום מבקש את עזרתכם אני רוצה לקנות דיסק חיצוני בסביבות ה 500 גי'גה 500 שח אבל לא ממש מבין בזה. השימושים העיקריים הם שמיעת מוזיקה וצפיה בסרטים וכמובן גיבוי ואולי גם הפעלה של תוכנות שישבו עליו. למה חיצוני? כי אני משתמש הרבה בלפטופ של העבודה שגם אין בו הרבה מקום וגם אני לא רוצה לשמור עליו דברים פרטיים. בכל מקרה זה אמור לשמש אותי גם למחשב האישי. כרגע מדובר על T-43 והמחשב הפרטי הוא פנטיום 4 אך סביר להניח שאשדרג את המחשב בעתיד הקרוב. מעדיף ללא חיבור חשמל בגלל נוחות אבל לא יודע מה המשמעות מבחינת ביצועים. אשמח לקבל המלצות על מה יכול להתאים לי. תודה
-
- 3 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום... קניתי מחשב נייד עם HD בנפח 160GB אבל בפועל הוא בא רק עם 143GB. היה ברור לי שג'יגה זה מיליארד על בסיס עשרוני ובייטים הם על בסיס בינארי. ולפי החישוב שלי, ה- HD היה צריך להיות באופן תאורטי עם 149GBככה שנוצר הפרש של 6GB שנעלמו לי. האם אני צודק או שפיספסתי משהו? תודה מראש וחג שמח
-
- 8 תגובות
- 656 צפיות
-
-
למה רשום על הכונן Maxtor 6V250F0 Diamondmax 10 (SATA 2 , 16 MB , 7200 RPM , 250 GB ) שהוא עם SATA1 עם ידוע שהוא SATA2 ? תמונת הכונן http://hwzone.co.il/view-image/reviews-files/250gb_roundup/Maxtor_01.jpg הוכחה לכך שהוא SATA2 http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=6V250F0&cart=1142032152574572〈=heb
-
- 5 תגובות
- 656 צפיות
-
-
איזה צורב מוצלח יש ל-LG שתומך ב-lightscribe ? אני רוצה בעיקרון משהו פשוט, כמו GSA-H62N שהוא נפוץ, רק עם תמיכה ב-lightscribe. (אני לא חושב שיש בארץ את GSA-H62L) האם הצורבים האחרים (לא 62N) שתומכים ב-LS פחות טובים במשהו מה-62N ? תודה
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
יש לי צורב GSA-H55NK של LG בחיבור IDE ועד לאחרונה הוא פעל טוב מאוד. רק שביום בהיר אחד חל שינוי, וכל צריבת דיסק לוקחת עכשיו כ-40 דקות במקום 6-8 דקות בעבר. התופעה היחידה ששמתי לב אליה הוא במהלך צריבה עם נרו ה-Read buffer משתנה בקיצוניות בין 50%-70%, האם זה הגורם לבעיה וכיצד ניתן לסדר אותה? עדכון: ראיתי בהגדרות של ה-IDE ב- Device manager את המצב הבא:הגדרתי DMA if avaliable אבל בכל זאת הוא רושם לי PIO Mode(מצורפת תמונה) יתכן שזו הסיבה לאיטיות? (אני לא יודע אם זה בדיוק אותו אחד שעליו מחובר הכונן). [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם, מקווה שזה המקום הנכון לשאול. יש לי כרגע דיסק אחד של 500 גיגה שמותקן בו גם מערכת ההפעלה וגם משחקים סרטים וכד'. אני הוספתי הארדיסק של 80 גיגה במטרה להפריד את המערכת ההפעלה משאר הדברים במחשב. השאלה פה היא האם ניתן ועד כמה זה באמת יעבוד להעביר את הוינדוס מהכונן של ה500 לכונן של ה80 (רק הוינדוס) וזאת כמובן בלי התקנה מחדש. מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
אני מתבלט איזה לקנות מהשניים.......(שניהם יהיו SATA 8MB Buffer) או 80 או 120...אני עדיין לא בטוח...אבל אני לא יודע איזה חברה לקנות....................................... אז מה יותר טוב.???
-
- 2 תגובות
- 655 צפיות
-
-
אני מחפש דיסק קשיח של 500GB בשביל להוסיף למחשב שלי, ואני אשמח לשמוע המלצה לאחד. שני דיסקים של 250 עדיפים על אחד של 500? בעיקר מבחינת מחיר, לאו דווקא ביצועים. הכונן ישמש כמעט ורק בשביל אחסון ונגינת מולטימדיה (סרטים, מוזיקה וכו'). כמה זה אמור לעלות? עוד דבר, מה אני צריך בשביל לחבר כונן כזה למחשב שלי (מפרט בצד)? אני לא כ"כ מבין בזה תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 655 צפיות
-
-
אז ככה קניתי WD 250GB SATA2 בהתחלה הוא לא היה מזוהה אז פירמטתי אותו דרך ה Disk Management הבעיה היא שהוא מוגדר כ SIMPLE/Dynamic ולא כרגיל , אין לי שום שימוש ב Dynamic לצורך RAID וכו' ולכן אני רוצה לשנות אותו לרגיל אך משום מה אין לי כמעט שום אופציות לשנות את זה וכל האפשריות חסומות כולל בPM ועוד ולא מצאתי עדיין שום הסבר עובד איך לעשות את זה לא פה ולא בעזרה של $M שנתנה אופציות שלא קימות בכלל מישהו יודע איך אני משנה את זה ? תודה
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
-
שלום. אני צריך המלצה על דיסק חיצוני בסכום הנ"ל. הדיסק צריך להיות שקט, אמין ובעל נפח גדול ככל הניתן בסכום זה. קראתי על בעיות אמינות בדיסקים חיצוניים ואני חושש מקריסה של הHD או מבעיה במארז. תודה אור
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שיהיה איכותי ויעיל. אני מתככון לצרוב איתו משהו כמו 100 דיסקים אז אני חייב שהוא יהיה איכותי. המלצות ?
-
- 7 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום רב קניתי היום DOK של קינגסטון 16GB פרמטתי אותו לNTFS (על פי המדריך שיש בסטיקי) והרצתי עליו HDTUNE אך משום מה יש 3 ירידות די גבוהות אני חושב שהיו במהלך הבדיקה לאחר מכן פרמטתי אותו לFAT32 והופיעו לי רק שניים האם זה נחשב לתקין או שכדאי להחליף אותו במסגרת האחריות? הינה התמונות של הבדיקות [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 655 צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם RAID 0 של 2 דיסקים 300G 15K SAS - הבקר בשימוש יהיה Promise TX2650 שעובד בחריץ PCI EXRESS X1 יהיה מהיר יותר מ RAID 0 של 2 דיסקים VELOCIRAPTOR במחוברים לבקר בלוח האם (INTEL 975X) מדובר במארז מחשב רגיל ללא קירור מיוחד ולכן אני אשמח לדעת עם יש לצפות לבעיות של חום\התחממות\בעיות אחרות או בעיות של צריכת חשמל חריגה בדיסקים של ה 15K??? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-
-
זה כל כך טיפשי שיכול להיות לך מחשב מפלצת אבל הטכנולוגיה של ה CD תתקע לך את כל המחשב
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
אני תוהה האם דיסק של 1.5Tb עובד לאט יותר מדיסק של 500Gb. אם אני לא עושה כל יום 10 פעמים Defrag סביר להניח שהקבצים ימוקמו במקומות שונים על הפלטה ולכן בדיסק עם נפח גדול יותר, סטטיסטית, לזרוע יש יותר עבודה לעבוד ממקום למקום, לעומת דיסק בעל נפח קטן יותר שאז הכל יותר "קרוב" אחד לשני. האם זה נכון ? לצורך העניין אני מתלבט אם ללכת על Seagate 1.5Tb ST31500341AS או על ה- 1Tb.
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
שלום אני מחפש צורב לגיבוי דיסקים מקוריים של מוסיקה ברצוני לדעת מהם הצורבים הטובים מסוגם לצריבת אודיו ?
-
- 1 תגובה
- 655 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לדיסק קשיח 2.5" למחשב נייד, 250-320GB תקציב בין 300-400 שח אבל עדיף קרוב ל300 שח. רוצה משהו אמין , ואם אפשר גם מהיר (7200RPM), SATA מאזור המרכז.
-
- 3 תגובות
- 655 צפיות
-
-
שלום אתמול קניתי הארד חדש מתוצרת western digital ולהפתעתי גיליתי שהוא מגיע בלי השקע הסנדרטי להעברת כוח אלא רק עם שקע של SATA POWER שבחיים לא שמעתי עליו איך אני יכול להתחבר לשקע הזה האם אני צריך לקנות מתאם מיוחד או משהו כזה או שיש דרך אחרת?
-
- 2 תגובות
- 655 צפיות
-
-
אני יתחיל מזה שיתכן וחלק מהתשובות שייכות יותר לפורום מודינג, אבל אני רואה את זה כנושא אחד. סיפור מסגרת : עקב מחסור במקום איחסון במחשב (אני עוסק בצילום סטילס ווידיאו ועריכה) אפשר לחפש בגוגל תחת - אסף מרדכי - צילום. אני לא שם כן את הכתובת של האתר זה לא קשור. בכל מקרה, אני צריך שהחומר יהיה זמין לעבודה על המחשב. קניתי אתמול 2 HD נוספים של WD 250 GB 16 MB SATA2 וצירפתי אותם בתוך המארז הקיים (ראה מפרט). החיבור הפיזי היה בכלוב הקידמי של המארז בין המקומות הריקים שהיו בכלוב מקודם, יש מקום ל 6 HD, אבל 2 העליונים תפוסים ע"י בקר של המאווררים (יחידה של TT) ולכן כרגע נוצר "קופסא" של 4 HD שיושבים בדיוק מול המאוורר, כול אחד מהם מקבל את אותה חשיפה למאוורר. סידור היחידות הפיזי במארז : מלמ…
-
- 7 תגובות
- 655 צפיות
-